טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #4041 

19/02/2026 12:14  
PCingAddict כתב:
מה הוא התקין?
...
https://he.aliexpress.com/item/10050092 ... pt=glo2isr
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #4042 

https://www.teslarati.com/elon-musk-con ... ease-date/

אילון מאסק אישר כי טסלה מתכוונת למכור את הרכב האוטונומי "Cybercab" לצרכנים פרטיים במחיר של 30,000 דולר או פחות, ולשחרר אותו לשוק עוד לפני שנת 2027.

האישור ניתן בתגובה פומבית ברשת החברתית X, וזאת במקביל לציון הדרך של ייצור רכב ה Cybercab הראשון במפעל Giga Texas. התפתחות זו עוררה מחדש דיון ברשת סביב התערבות פומבית של יוטיובר הטכנולוגיה Marques Brownlee (MKBHD). בעבר, בראונלי הטיל ספק כבד בהיתכנות של עמידה ביעד המחיר ולוח הזמנים שמאסק הציג, ואף הבטיח שיגלח את ראשו בשידור אם טסלה אכן תצליח בכך.

בנוגע לקצב הייצור של הרכבים, מאסק הבהיר שמכיוון שרוב הטכנולוגיה והרכיבים ב Cybercab (כמו גם ברובוט האנושי Optimus) הם חדשים לחלוטין, שלבי הייצור הראשוניים צפויים להיות איטיים מאוד. עם זאת, הוא ציין שברגע שהתהליך יבשיל, קצב הייצור יואץ לרמות גבוהות במיוחד.

בנוסף נודע כי הרכב יטען אלחוטית ובכך יהווה הרכב הראשון בייצור סדרתי שמסוגל לזאת.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4043 

אריכות ימים של סוללות רכב חשמלי (EV): מחקר חדש מראה שרוב סוללות הרכבים החשמליים מחזיקות מעמד יותר מהרכב עצמו, עם ירידה ממוצעת ל-85% בריאות סוללה גם לאחר 8-9 שנים.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4044 

...
במה זה שונה מ TeslAA?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2546
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #4045 

חבר לעבודה שמחזיק טסלה Y בליסינג נתקע בשבוע שעבר כשהחלק שבתמונה פשוט השתחרר !!!
החלק נקרא "front lower control arm".

מסתבר שמדובר בתקלה ידועה, שבה שני הברגים פשוט נפתחים והחלק משתחרר לחלוטין.
למזלו הוא הרגיש בבעיה ממש במהירות נמוכה ואז עצר. כל הבולם הקדמי נפל על הגלגל ולא ניתן היה להמשיך לנסוע כלל.

מה שקרה אחר כך היה לא פחות גרוע. הגיע גרר שנשלח ע"י הליסינג. הגרריסט הודיע שלא ניתן להעלות את הרכב לגרר אלא במשיכה ע"י הכננת (הרכב לא יכל לזוז בגלל החלק שהשתחרר). הגרריסט קיבל אישור "למשוך" את הרכב ועל הדרכ "קרע" את כל הכנף הקדמית, חלק מטמבון ועוד חלקים רבים.

מסתבר שהרשת מלאה בתמונות ממש זהות של החלק המדובר שמשתחרר לו מדי פעם בדגמי טסלה. כנראה שחיזוק ברגים זה לא הצד החזק שלהם.
אגב, אם זה היה קורה ב 100 קמ"ש, אני חושב שהוא היה מוצא את עצמו בתעלה.
WhatsApp Image 2026-02-22 at 11.03.06.jpeg

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #4046 

22/02/2026 22:26  
shahar31 כתב:
במה זה שונה מ TeslAA?
...
זה אפליקציה שאם אני לא טועה כבר לא קיימת בחנות.
כשאתה מתחבר בbt לרכב היא מפעילה אנדרואיד אוטו (זה רק לאנדרואיד) ברקע ומדליקה את ההיט ספוט בנייד.
אתה מתחבר ברכב להוטספוט ופותח בדפדפן כתובת מסויימת.

בניגוד לTeslAA, פה מדובר על מחשב שמתחבר לרכב והוא חלק אינטגרלי מהמסך.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4047 

23/02/2026 16:51  
Nba כתב:
זה אפליקציה שאם אני לא טועה כבר לא קיימת בחנות.
כשאתה מתחבר בbt לרכב היא מפעילה אנדרואיד אוטו (זה רק לאנדרואיד) ברקע ומדליקה את ההיט ספוט בנייד.
אתה מתחבר ברכב להוטספוט ופותח בדפדפן כתובת מסויימת.

בניגוד לTeslAA, פה מדובר על מחשב שמתחבר לרכב והוא חלק אינטגרלי מהמסך.
...
teslaa עדיין עובד, החליפו שם לwirelessaa

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4048 

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... 1esxq11kbl

טסלה ישראל נכנסת לעסקי הטרייד אין: המכוניות המשומשות יימכרו דרך גוף חיצוני

אחרי יותר משלוש שנים של מגעים, טסלה ישראל החלה לבצע עסקאות טרייד אין בשיתוף עם חברת טרייד מוביל - זאת בניגוד לנהוג בארה"ב ובאירופה, שם היצרנית מנהלת את הפעילות בעצמה. עשרות רכבי טסלה משומשים כבר מופיעים במלאי טרייד מוביל, ועוד רבים צפויים להגיע בקרוב

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #4049 

איפה מוצאים את הרכבים יד שניה לא הבנתי... באתר של טרייד מוביל אין עשרות רכבים, לפחות לא שאני ראיתי.

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
שם מלא: אמיר שלום
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4050 

01/03/2026 23:02  
oferlaor כתב:
איפה מוצאים את הרכבים יד שניה לא הבנתי... באתר של טרייד מוביל אין עשרות רכבים, לפחות לא שאני ראיתי.
...
ראיתי הבוקר 21 רכבים, מתוכם 4 רשומים כ"משוריינים". https://trademobile.co.il/cars/factory/ ... 7%9C%D7%94
אני מניח שזו רק כתבה, ובפועל הם יכריזו על זה רק בימים הקרובים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4051 

ראיתי את כל אלה. זה נראה די בלוף - אין שם שום פרטים.

כל הקטע עם טרייד אין מטסלה בארהב זה שאתה מקבל את זה עם אחריות של טסלה. הם אחראים לבדיקה והם אחראים לתיקון אם יש תקלה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4052 

02/03/2026 9:47  
oferlaor כתב:
כל הקטע עם טרייד אין מטסלה בארהב זה שאתה מקבל את זה עם אחריות של טסלה. הם אחראים לבדיקה והם אחראים לתיקון אם יש תקלה.
...

בדיוק. ואת זה שכחו לציין בכל הכתבות, ובגלל זה מה שהושק פה לא שווה ערך בשום קנה מידה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46322
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #4053 

הכל תלוי אם אתה קונה רכב חדש מטסלה ומוכר להם את הישן, במקרה כזה אתה יכול לתת את רכב הטסלה הישן לטסלה במעמד רכישת רכב חדש עבור הקיזוז של השדרוג, זה פלוס רציני.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4054 

זיו, גם בתור קונה זה פלוס רציני כי אני די בטוח שהם עושים בדיקה מקיפה לפני שהם נותנים אחריות על הרכב, שלא לדבר על זה שאתה מקבל רכב יד שניה עם אחריות יצרן.

בקיצור כמו כל דבר במדינה שלנו - חצי כח ודי מיותר כי לא נעשה "נכון".

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46322
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #4055 

אבל לומר שהצעד הזה לא שווה ערך איננו נכון - נתתי דוגמה למתי זה כן שווה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4056 

לא ממש. אתה לא "נותן את הרכב לטסלה" במקרה של הפתרון אצלנו. יש פה מתווך יד שלישי בדרך, מה שאומר שגם הם רוצים להרוויח, מה שאומר שהמחיר שתקבל בטרייד אין כזה יהיה כנראה נמוך משמעותית מהפתרון בחו"ל שם זה נעשה ישירות מול טסלה. מה שציינת טכנית עדיין נכון אתה "יכול לתת את רכב הטסלה הישן לטסלה במעמד רכישת רכב חדש עבור הקיזוז של השדרוג" - אבל סביר מאוד להניח שהקיזוז" על הרכב שתתן יהיה בגדר בדיחה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4057 

יש לא מעט עדויות כאלו מבעלי טסלה שעברו המון קילומטרים ודי הרבה שנים עם רכבי טסלה, והמסקנות לרב דומות עד זהות, אבל תמיד טוב לקבל חיזוק נוסף:

הנה סיכום התובנות של אנדי סליי (Andy Slye) לאחר 8 שנות בעלות על 4 רכבי טסלה ונהיגה של מעל 200,000 מייל (כ 320,000 ק"מ):

תחזוקה וצמיגים: למרות שלרכב חשמלי יש פחות תחזוקה מרכב בנזין (אין החלפות שמן וכו'), הוא אינו חף מתחזוקה לחלוטין. הצמיגים נשחקים מהר יותר בגלל המשקל והתאוצה המיידית של הטסלה (הוא ממליץ להחליף כל 40,000 מייל). עלויות העבודה במרכזי השירות של טסלה יקרות מאוד לאחר פקיעת האחריות.

חוק ה-80/20 לשמירה על הסוללה: כדי לשמור על בריאות הסוללה לטווח ארוך, המפתח הוא לשמור על רמת טעינה בין 20% ל 80% בשימוש יומיומי. טעינה ל 100% מומלצת רק ממש לפני יציאה לטיולים ארוכים.

חרדת טווח וטעינה ביתית: אנדי טוען שחרדת טווח היא נחלת העבר בזכות רשת הסופרצ'ארג'רים, אך הוא ממליץ לא לקנות טסלה אם אין לכם אפשרות להטעין בבית או בעבודה. טעינה ביתית זולה יותר, נוחה יותר וטובה יותר לסוללה מאשר טעינה מהירה קבועה.

טסלה כחברת טכנולוגיה (ולא כמותג יוקרה): חשוב לזכור שטסלה היא חברת טכנולוגיה שמייצרת מכוניות. איכות הגימור (מרווחים בין פאנלים וכו') אולי לא משתווה למרצדס או ב.מ.וו, אבל היתרון הוא בעדכוני התוכנה (OTA) שהופכים את הרכב לטוב יותר עם הזמן.

FSD (נהיגה עצמית מלאה): עבור אנדי, ה FSD (במיוחד בגרסת 2026 עם חומרה 4) הוא הפיצ'ר הטוב ביותר ברכב. הוא מאפשר לו להשתמש בזמן הנהיגה בצורה פרודוקטיבית (הוא אפילו למד והוציא הסמכות מקצועיות כמו CISSP ו PMP רק מהקשבה לקורסים בזמן שהרכב נהג עבורו).

בטיחות וביטוח 🛡️: טסלה מדורגת בעקביות במקומות הגבוהים ביותר במבחני בטיחות. עם זאת, הוא ממליץ להיזהר מביטוח של טסלה (בגלל איסוף נתונים ושינויי תעריפים על סמך נהיגה) ולהשוות מחירים עם סוכני ביטוח מקומיים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4058 

הסיבה שזה מעניין אותי זה כי לא הייתי מתנגד לעוד טסלה אבל לא בא לי למכור את שלי וגם לא בא לי לקנות חדש (לא מוצדק). העסקה של טריידמוביל ממש לא מעוררת חשק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4059 

אני אמכור את שלי כשיהיה הצדקה, מבחינתי זה כשיהיה אפשר לנצל את ה ה FSD בישראל (הדגם שלי לצערי מגיע עם HW3 שכנראה לא יתמך). פחות מזה לא רואה סיבה בעתיד הקרוב להחליף את הרכב, מרוצה ממנו עד הגג.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4060 

https://www.notateslaapp.com/news/3719/ ... are-update

מישהו שם לב לזה כבר?

הסוף לשם "Autopilot": בעדכון התוכנה האחרון (מרץ 2026), טסלה הסירה רשמית את השם המיתולוגי "Autopilot" ממערכת הסיוע לנהג שלה.

השם החדש – "Tesla Drive": השם המוכר הוחלף בטקסס ובשאר העולם במונח הכללי יותר Tesla Drive. השינוי חל על כל רמות המערכת, כולל מה שהיה ידוע עד כה כ-Basic Autopilot ו-Enhanced Autopilot.

הסיבה לשינוי: המהלך מגיע ככל הנראה בעקבות לחצים רגולטוריים גוברים מצד רשויות הבטיחות בארה"ב (כמו ה NHTSA) ובאירופה, שטענו כי השם "Autopilot" מטעה את הנהגים וגורם להם להאמין שהרכב יכול לנהוג בעצמו ללא השגחה.

מה נשאר? למרות שינוי השם, היכולות של המערכת (כמו שמירה על נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית) נותרו ללא שינוי בשלב זה. השם FSD (Full Self-Driving) עדיין נשאר בשימוש עבור חבילת היכולות הגבוהה יותר, אם כי גם הוא עשוי לעבור מיתוג מחדש בעתיד.

שינויים בממשק: המשתמשים יבחינו בשינויי טקסט בכל רחבי מסכי הרכב והאפליקציה, שם המילים "Autopilot Settings" הוחלפו ב-"Drive Settings".

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”