ניסוי סטריאו עם סוויץ אודיופילי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #61 

27/12/2025 15:46  
itay123 כתב:
מי שמחפש רק "הבדל דרמטי או כלום"
מראש לא מחפש להבין אודיו ובניית תוצאה, אלא לאשר עמדה.
רוב השיפורים המשמעותיים הם עדינים ונבנים כשרשרת, צריך ניסיון והבנה של חלקי השרשרת, וקילומטראז', להבין מה השתנה, אך השתנה, כמה השתנה, והאם השינוי מהווה יתרון או חסרון כאשר מבינים את ההשלכות של השינויים.
...
מי שבוחן לא צריך להבין כלום, רק לדעת לנתק ולחבר כבל/ים.
מי שנבחן מן הסתם חייב
להבין.
אז אתם המבינים, תארגנו ציוד ואנחנו שלא יודעים כלום, נגיע להחליף כבלים.

לא מאמין שהסרט הזה חוזר שוב אחרי כל כל הרבה שנים שנעלם מחיינו , בפורום הלא מבינים הזה.😂😂

ודרך אגב אני לא טוען שאתם המבינים והמלומדים לא שומעים הבדלים רק שעד שאני לא יהיה נוכח במבחן עיוור ואראה שזה קורה אני מתקשה להאמין.

אתם כמובן לא חייבים להוכיח לי ולאף אחד אחר כלום ושום דבר.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #62 

אף אחד לא מפחד מבדיקה, והרעיון ש"מי שבוחן לא צריך להבין כלום" הוא בדיוק הבעיה.
בדיקה טובה לא מסתכמת בלהחליף כבל, אלא דורשת להבין מה בודקים, איך שולטים במשתנים, ואיך מפרשים תוצאה. אחרת זה לא ניסוי, זה משחק חיבורים.
מי שמגיע מראש עם עמדה ש "אם זה לא דרמטי זה לא קיים", לא באמת מחפש לבדוק אלא לאשר דעה.

זה בסדר להיות סקפטי, אבל לזלזל בדיון ולהגדיר אותו כ"סרט שחוזר" לא הופך את הטיעון לחזק יותר, רק מבהיר שאין רצון אמיתי לבדיקה רצינית.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #63 

לא ברור לי מה אפשר להסיק ממבחני AB במהלך השנים.
השמיעה שלנו כל הזמן מתדרדרת , מה ששמעת לפני 3-4-5 שלא לדבר על 10 ויותר שנים
פשוט לא רלוונטי להיום.

ועוד לא התחלתי לדבר על ציוד או חפצים אקוסטיים שהשתנו בבית.

אני באופן אישי לא מאמין שסוויץ' יכול לגרום למאית האחוז של הבדל , אבל מכבד את חבריי פה.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #64 

27/12/2025 16:02  
LiorShap כתב:
לא ברור לי מה אפשר להסיק ממבחני AB במהלך השנים.
השמיעה שלנו כל הזמן מתדרדרת , מה ששמעת לפני 3-4-5 שלא לדבר על 10 ויותר שנים
פשוט לא רלוונטי להיום.

ועוד לא התחלתי לדבר על ציוד או חפצים אקוסטיים שהשתנו בבית.

אני באופן אישי לא מאמין שסוויץ' יכול לגרום למאית האחוז של הבדל , אבל מכבד את חבריי פה.
...
ליאור אני מכיר טוב מאוד את האוזן שלך,אף פעם לא בחנת סוויץ ועלייך אני מוכן לשים כסף שתזהה הבדלים בלי הדרכה...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #65 

27/12/2025 16:01  
itay123 כתב:
בדיקה טובה לא מסתכמת בלהחליף כבל, אלא דורשת להבין מה בודקים, איך שולטים במשתנים, ואיך מפרשים תוצאה. אחרת זה לא ניסוי, זה משחק חיבורים.
מי שמגיע מראש עם עמדה ש "אם זה לא דרמטי זה לא קיים", לא באמת מחפש לבדוק אלא לאשר דעה.

זה בסדר להיות סקפטי, אבל לזלזל בדיון ולהגדיר אותו כ"סרט שחוזר" לא הופך את הטיעון לחזק יותר, רק מבהיר שאין רצון אמיתי לבדיקה רצינית.
...
מי שבודק לא צריך להבין כלום ושום דבר.אני או כל אחד אחר נחליף או לא נחליף ואתם תגידו האם החלפנו או לא, כל כך פשוט אבל תמיד זה הופך אצל המבינים לדבר מסובך.

כמי שמתארים הבדלים ענקיים לא רואה מבחינתכם שום בעיה לקבוע האם הסוויץ הוחלף או לא, ממש לא מענין מה ההבדלים שהרגשתם, רק האם הוחלף או לא הוחלף.

במידה ויתברר שהצלחתם לזהות נכון, נשמח כולנו ללמוד מה בדיוק שמעתם שאיפשר לכם להצליח .

כל כך פשוט, לא ??
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #66 

זה אולי נשמע פשוט, אבל בפועל זו גישה שמפספסת את אופי ההבדלים שעליהם מדברים. לא כל שינוי שמיע מתבטא כמשהו מיידי וחד שאפשר "לזהות ברגע"...
בהרבה מקרים מדובר בניואנסים של שקט, הפרדה, זרימה ומיקרודינמיקה, שדורשים הקשבה רציפה והיכרות עם המערכת, לא משחק ניחושים של החלפה מהירה.
בנוסף, בדיקה רצינית כן דורשת הבנה, לדעת מה נשאר קבוע, מה משתנה, איך עייפות שמיעה וזמן הסתגלות משפיעים, ואיך לפרש תוצאה...
בלי זה, גם אם לא מזהים שינוי, זה לא אומר שאין שינוי , אלא שהשיטה לא מתאימה למה שנבדק.
לכן זה לא עניין של "להפוך את זה למסובך", אלא של התאמת אופן הבדיקה לאופי התופעה. פשטות יתר במקרה הזה מייצרת מסקנות שגויות, לא אמת...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #67 

27/12/2025 16:22  
itay123 כתב:
זה אולי נשמע פשוט, אבל בפועל זו גישה שמפספסת את אופי ההבדלים שעליהם מדברים. לא כל שינוי שמיע מתבטא כמשהו מיידי וחד שאפשר "לזהות ברגע"...
בהרבה מקרים מדובר בניואנסים של שקט, הפרדה, זרימה ומיקרודינמיקה, שדורשים הקשבה רציפה והיכרות עם המערכת, לא משחק ניחושים של החלפה מהירה.
בנוסף, בדיקה רצינית כן דורשת הבנה, לדעת מה נשאר קבוע, מה משתנה, איך עייפות שמיעה וזמן הסתגלות משפיעים, ואיך לפרש תוצאה...
בלי זה, גם אם לא מזהים שינוי, זה לא אומר שאין שינוי , אלא שהשיטה לא מתאימה למה שנבדק.
לכן זה לא עניין של "להפוך את זה למסובך", אלא של התאמת אופן הבדיקה לאופי התופעה. פשטות יתר במקרה הזה מייצרת מסקנות שגויות, לא אמת...
...
אתם תקבעו מקום ופרמטרים לבדיקה, אתם תקבעו מה הציוד , אתם תקבעו שעה, אתם תקבעו מה אוכלים/שותים לפני המבחן העיוור , אנחנו ? רק נחליף או לא ואתם, על סמך מה שקבעתם, תקבעו האם החלפנו או לא .

כאמור אנחנו לא צריכים להבין כלוםםםםםם רק להחליף או לא .

קדימה , תרימו את הכפפה.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 27/12/2025 16:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #68 

27/12/2025 16:01  
itay123 כתב:

...
מה בודקים, מאיץ חלקיקים?
זה פשוט וקל במקרה הזה. אין מה להגדיר ולפרש, ולא צריך להבין שום דבר, רק לשים 2 סוויצים ולהחליף כבלים.
כל דבר שתגיד מראש למי שמתמודד במבחן AB זה בגדר סוגסטיה וקלקול של הניסוי מראש. כמו "חפש את השקט, שים לב לגבוהים" , אז המוח שלנו יצמד רק לזה, במקום להקשיב ללא ביקורתיות.
אני אהיה הראשון שישמח לאכול את הכובע אם אני טועה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #69 

27/12/2025 16:27  
mulder כתב:
מה בודקים, מאיץ חלקיקים?
זה פשוט וקל במקרה הזה. אין מה להגדיר ולפרש, ולא צריך להבין שום דבר, רק לשים 2 סוויצים ולהחליף כבלים.
כל דבר שתגיד מראש למי שמתמודד במבחן AB זה בגדר סוגסטיה וקלקול של הניסוי מראש. כמו "חפש את השקט, שים לב לגבוהים" , אז המוח שלנו יצמד רק לזה, במקום להקשיב ללא ביקורתיות.
אני אהיה הראשון שישמח לאכול את הכובע אם אני טועה.
...
לגבי הכובע , גם אני אשמח לאכול אותו (ואני לא ציני) אולי, מי יודע, נעשה ארוחת שבת ביחד.😂😂😂
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #70 

זה לא טוסטר עם כפתור ON/OFF, אבל גם לא קסם. כשמדובר בהבדלים עדינים, "רק להחליף כבל" בלי הקשר, זמן והיכרות עם המערכת לא בודק את התופעה אלא מבטל אותה מראש.
בלי להבין מה מחפשים ואיך זה מתבטא,
גם תוצאה שלילית לא אומרת הרבה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #71 

27/12/2025 16:31  
itay123 כתב:
זה לא טוסטר עם כפתור ON/OFF, אבל גם לא קסם. כשמדובר בהבדלים עדינים, "רק להחליף כבל" בלי הקשר, זמן והיכרות עם המערכת לא בודק את התופעה אלא מבטל אותה מראש.
בלי להבין מה מחפשים ואיך זה מתבטא,
גם תוצאה שלילית לא אומרת הרבה.
...
בחייאת נו......
אתה מבין, נכון ? מיקרו דינמיות , במה, אויר, מיקום הנגנים ........
תקבע מקום תקבע ציוד תקבע שעה .....
תכין טבלה עם כל הפרמטרים שאתה רוצה לבדוק רק אתה לא אני .
אני מחליף או לא ואתה אומר מה שמעת עבור כל אחד מהפרמטרים שאתהההה קבעת.

אני בסך הכל איש טכני שמחליף או לא, זה הכל.

ושוב אתה/ם לא חייב/ים לי כלום, רוצים ? טוב , לא רוצים ? גם טוב.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #72 

זה לא עניין של רצון לבדוק, אלא של שיטת בדיקה שלא מתאימה למה שנבדדק ולכן הדיון מוצה...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #73 

27/12/2025 16:41  
itay123 כתב:
זה לא עניין של רצון לבדוק, אלא של שיטת בדיקה שלא מתאימה למה שנבדדק ולכן הדיון מוצה...
...
חחח
כמו תמיד סוף ידוע מראש.👍
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #74 

יואב
אין פה "סוף ידוע מראש", יש פער בגישה.
אתה מחפש תרגיל קצר לזיהוי מיידי, והדיון עסק בהשפעות עדינות שנחשפות רק בהאזנה מתמשכת. כששיטת הבדיקה לא מתאימה לשאלה, גם התוצאה לא באמת פותרת משהו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #75 

27/12/2025 16:41  
itay123 כתב:
...
נשמע כמו התחמקות. מה לא מתאים במבחן שהוצע? אין פה שום טריקים ושטיקים.
מדובר בזה שאתה או כל מי שרוצה להוכיח שיש הבדלים יהיו הנבחנים, יוחלף (או לא יוחלף..) בין הסוויצ'ים כמה פעמים שתרצו עם תוכן לבחירתכם, ורק תגידו מתי זה היקר ומתי זה לא. הרי שילמתם כי יש הבדלים ברורים, אם הם לא ברורים אז חבל על הכסף.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #76 

המבחן שהוצע מחפש "הבדל מידי וברור".
אנחנו מדברים על שינויים עדינים שמצטברים ונחשפים בהאזנה רציפה ובהיכרות עם המערכת.
זה לא "התחמקות", זו פשוט שיטה שלא מודדת את מה שנבדק.
מוצה הדיון מבחינתי.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #77 

27/12/2025 16:45  
istarmini כתב:
חחח
כמו תמיד סוף ידוע מראש.👍
...
יואב
מכבד אותך מאוד,
אתה יודע מעולה שאף פעם בסוף לא היה מבחן עיוור,
אתה טוען,ממבחנים עיוורים, לכאורה שאין הבדל בין מגבר מקינטוש יפה לבין מגברים זולים בהרבה,נכון? אני זוכר זאת היטב...

אתה טוען גם שאין הבדלים בין כבלים.

בסופו של דבר,כל מי ששומע, אומר חד וחלק שהטענות לא נכונות,אבל אתה מתעקש על מבחן עיוור,

לפחות אתה כן מנסה,בניגוד להרבה קשקשנים של מקלדת שלא מנסים כלום ואין להם שום ניסיון.

מכבד אותך ואת ניסיונך.
אבל לבקש מבחן עיוור- סוף ידוע מראש.

אנחנו לא צריכים להוכיח לאף אחד שום דבר,
יש משפט- שים את הכסף איפה שהפה שלך,
אנחנו עושים זאת (גם אתה)
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #78 

27/12/2025 17:27  
royla כתב:
יואב
מכבד אותך מאוד,
אתה יודע מעולה שאף פעם בסוף לא היה מבחן עיוור,
אתה טוען,ממבחנים עיוורים, לכאורה שאין הבדל בין מגבר מקינטוש יפה לבין מגברים זולים בהרבה,נכון? אני זוכר זאת היטב...

אתה טוען גם שאין הבדלים בין כבלים.

בסופו של דבר,כל מי ששומע, אומר חד וחלק שהטענות לא נכונות,אבל אתה מתעקש על מבחן עיוור,

לפחות אתה כן מנסה,בניגוד להרבה קשקשנים של מקלדת שלא מנסים כלום ואין להם שום ניסיון.

מכבד אותך ואת ניסיונך.
אבל לבקש מבחן עיוור- סוף ידוע מראש.

אנחנו לא צריכים להוכיח לאף אחד שום דבר,
יש משפט- שים את הכסף איפה שהפה שלך,
אנחנו עושים זאת (גם אתה)
...
ברור שאתם לא צריכים להוכיח כלום מלבד לעצמכם אבל כשמחלק מהתגובות בפוסט הזה ניתן לזהות "סוג של התנשאות" לפחות זה מה שאני הרגשתי או אז אני נכנס לפעולה🤣🤣

עכשיו , רק לצורך הדיוק.
אני טוען שאין הבדלים לאחר שהייתי נוכח במספר מבחנים עיווורים שאודיופילים מכובדים לא הצליחו לזהות קמצוץ של הבדל בין מגבר של 2000 ש״ח ( רוטל ישן נושן) לאחד של 10000$ (MBL לצורך הענין) ובין CD ( של LG שנמכר בזמנו בדיוטי ב 200$) לבין נגן של ליין שעלה גם הוא 10000$.

אני טוען , שכל עוד מדובר באותה הטכנולוגיה (לא מנורות מול A/B ) וכל עוד המגבר מסוגל לספק את הדרישות החשמליות של הרמקול לא תרגיש הבדל , זה מנסיוני האישי , שמבוסס על מבחנים עיורים ,כולל מבחנים של כבלים.

עכשיו , אני באמת רוצה להיות נוכח במבחן עיוור שאראה שאני טועה באמת אני לא נגד שמיעת הבדלים באמת שלא אני רק בעד לדעת שהם אכן קיימים במציאות ולא במוחו של אודיופיל כזה או אחר , לגיטימי לא ?

ושוב, אתם לא חייבים כלום לאף אחד, תהנו ממה שאתם שומעים בסופו של יום זו המטרה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #79 

בסוף ההבדל הוא פשוט, מי שבודק בפועל, משקיע כסף וזמן, ומוכן גם לטעות, מתקדם.
מי שמסתפק בלדרוש הוכחות מאחרים מאחורי מקלדת, בלי ניסיון ובלי ציוד רלוונטי, נשאר תיאורטי.

ספקנות זה לגיטימי, ביקורת בלי עשייה היא רק רעש רקע שלא באמת נספר.

בכלליות מסכמת מבחינתי ללא אצבע מצביעה או טענה למי ומה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #80 

27/12/2025 17:44  
itay123 כתב:
בסוף ההבדל הוא פשוט, מי שבודק בפועל, משקיע כסף וזמן, ומוכן גם לטעות, מתקדם.
מי שמסתפק בלדרוש הוכחות מאחרים מאחורי מקלדת, בלי ניסיון ובלי ציוד רלוונטי, נשאר תיאורטי.

ספקנות זה לגיטימי, ביקורת בלי עשייה היא רק רעש רקע שלא באמת נספר.

בכלליות מסכמת מבחינתי ללא אצבע מצביעה או טענה למי ומה.
...
בלי עשיה ?
שאני עשיתי/ניסיתי אתה כנראה היית במקום אחר.
מודה שבשלב מסויים הפסקתי כי מיציתי.

אתה מוכן לארגן מבחן עיוור, שאתה קובע הכל מכל ואני רק מחליף כבלים ???
כן ? יופי
לא ? מעולה
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”