ניסוי סטריאו עם סוויץ אודיופילי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #1 

בשבוע האחרון עשיתי ניסוי ביתי שלא תכננתי מראש, בלי כוונה “להוכיח” שום תיאוריה ובלי אג’נדה.
המטרה הייתה פשוט להבין אם וכיצד ציוד רשת יכול להשפיע על מערכת סטריאו – במקרה שלי מערכת ברמה טובה , מכוילת לאוזניי, ורגישה מאוד לשינויים קטנים.

המערכת:
נגן רשת Bluesound Node ICON,
DAC של Vincent SV-237MK,
רמקולים Neat SX3i.
ניגון ללא סאבים, הרמקולים יורדים בפועל עד ~31Hz במדידה.

לצורך הבדיקה, ה-DELA S50 לא חובר ישירות לראוטר, אלא דרך סוויץ’ רשת נוסף שהיה קיים כבר בבית ,ולכבל רשת שהיה מחובר צירפתי כבל רשת נוסף שחובר בין הdela לנגן

כבר בשלב הזה חל שינוי ברור ולא עדין:
לא שינוי של “סאונד”, לא באס, לא טרבל, לא צבע – אלא תחושה של ניקיון:
יותר רבדים בכלים, יותר מיקרודינמיקה, זנבות צליל ארוכים וברורים יותר, מעט שינוי במיקום הכלים, ותחושת אוויר כללית גבוהה יותר.
הגבוהים לא נהיו חדים יותר, ולא נוצר באס נוסף – וזה היה חשוב לי.

כדי לשלול הטיות, הבדיקה נעשתה בווליום זהה, עם הקלטות איכותיות, ובנוכחות אדם נוסף שחווה תחושות דומות.

בהמשך החלפנו את כבל הרשת הפשוט בכבל רשת איכותי יותר – השיפור הנוסף היה קטן מאוד.
לא דרמטי, לא משנה תמונה,אבל מורגש.
לאחר מכן חיברנו כבל רשת יקר במיוחד (בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים). כאן היה שינוי נוסף, אבל קטן – והפעם לא כולו חיובי: הופיע באס מעט מוגזם, והחוויה הכללית דווקא נפגעה.

המסקנה האישית שלי מהניסוי:
ההשפעה הגדולה לא הגיעה מכבלים, ולא משינוי “אופי” הסאונד.
היא הגיעה מניקוי סביבת הרעש של הנגן – כנראה רעש רשת, EMI או Common-Mode – ולא מהוספת משהו חדש לאות.

ה-S50 לא שינה את הסאונד, הוא הפסיק להפריע.
וכאשר נוספו רכיבים שמתחילים “לעצב” או “לצבוע”, גם אם הם יקרים מאוד – זה כבר עבד פחות טוב במערכת שלי.

אני לא מסיק מכאן מסקנות כלליות, ולא טוען שזה ישמע כך בכל מערכת.
אבל בבית שלי, עם הציוד שלי ועם בדיקה זהירה – זה היה ניסוי מעניין, מלמד, ובעיקר כזה שחידד לי איפה עובר הקו בין ניקוי אמיתי לבין שינוי טונאלי.
נערך לאחרונה על ידי claudia5 ב 19/12/2025 18:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17924
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

מבחן עיוור בכדי לאמת את התחושות שלך עשיתם ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

19/12/2025 10:38  
istarmini כתב:
מבחן עיוור בכדי לאמת את התחושות שלך עשיתם ?
...
לא . מאוד מורכב לעשות את זה כי זה מצריך כ 2 דקות החלפה כל פעם.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46347
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #4 

19/12/2025 10:34  
claudia5 כתב:
לאחר מכן חיברנו כבל רשת יקר במיוחד (בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים)
...
איזה כבל רשת עולה ככה?

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

19/12/2025 14:31  
ziv_r כתב:
איזה כבל רשת עולה ככה?
...
כבל רשת של חברת ואלאלה.חיברנו בשלב האחרון 2 כאלה

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #6 

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #7 

איך אתה מסביר את זה? יש כאן דאטה דיגיטלי. או שעובר או שלא. אני מכיר הפרעות בכבלים כמו hdmi שבאמת עלולים לייצר רעש אבל ב כבל רשת הפאקטים עוברים ואם יש בעיה נשלחים מחדש.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

19/12/2025 17:23  
oferlaor כתב:
איך אתה מסביר את זה? יש כאן דאטה דיגיטלי. או שעובר או שלא. אני מכיר הפרעות בכבלים כמו hdmi שבאמת עלולים לייצר רעש אבל ב כבל רשת הפאקטים עוברים ואם יש בעיה נשלחים מחדש.
...
זה נכון אבל לא כאשר מדובר באודיו כי אז גם הלכלוך שבדרך עובר בנוסף לדאטה

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #9 

לאחר שנים רבות של בניית הסטאפ, הגעתי למצב שהסוויץ האודיופילי ( שבמקרה הגיעה לבייתי כחלק מהדגמה של מוצר אחר) שינה לי את התוצאה ככה שזה פשוט בין תוצאה מטורפת לתוצאה גרועה.אצלי היה רעש מהאינטרנט שכנראה יש בכל מערכת....להערכתי זה מוצר חובה בכל מערכת שמיועדת להנות מסטריאו
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #10 

לצערי יש לא מעט פרמטרים שמחוללים שינוי של ממש, שאנשים לא מודעים לכך, צריך להיות בעיקר עם ראש פתוח ואוזניים מנוסות.

נהניתי לקרא.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #11 

19/12/2025 14:44  
OMRIJ כתב:
https://www.futureshop.co.uk/nordost-va ... rnet-cable

אפילו מציעים burn in 🤣
...
האבתי את החרוזים מעץ בטוח עץ איכותי שגורם לרוגע בסיגנלים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7648
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #12 

עם כל הכבוד, יש חוויות סובייקטיביות ויש מדע.
אם לא עשיתם מבחן עיוור אמיתי לגמרי הניסוי בעצם "זוהם" .

אין הסבר (מעבר לשיווק יפה באתרים שלהם) מה המכשירים או הכבלים האלה באמת אמורים לעשות, מה הם לכאורה מתקנים או משפרים והכי חשוב לא מסבירים איך. לא כל כך ברור מה זה "לכלוך" ואיך כבל יודע לנקות בדיוק את מה שמפריע...
אף פעם לא הצלחתי להבין איך יש שינוי אם מדובר במוצר דיגיטלי שמעביר 0 או 1, אלה לא מוצרים עם בינה מלאכותית שיודעים לנתח בזמן אמת מה הם עושים, כן?

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

22/12/2025 12:02  
mulder כתב:
עם כל הכבוד, יש חוויות סובייקטיביות ויש מדע.
אם לא עשיתם מבחן עיוור אמיתי לגמרי הניסוי בעצם "זוהם" .

אין הסבר (מעבר לשיווק יפה באתרים שלהם) מה המכשירים או הכבלים האלה באמת אמורים לעשות, מה הם לכאורה מתקנים או משפרים והכי חשוב לא מסבירים איך. לא כל כך ברור מה זה "לכלוך" ואיך כבל יודע לנקות בדיוק את מה שמפריע...
אף פעם לא הצלחתי להבין איך יש שינוי אם מדובר במוצר דיגיטלי שמעביר 0 או 1, אלה לא מוצרים עם בינה מלאכותית שיודעים לנתח בזמן אמת מה הם עושים, כן?
...
מדובר במדע,תבדוק עם בינה שאתה עובד איתה ותבקש עובדה מדעית בלבד

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

"דיגיטל" שמבוסס תשתית רשת, למי שלא יודע, לא מדובר רק ב"ביטים" אלא במה שנכנס יחד איתם, כגון: רעש חשמלי/הארקות/EMI דרך הרשת שיכול להשפיע על התוצאה בכל הקשור לרקע שחור (שווה להתנסות ולהבין מה זה), מיקרודינמיקה (שווה להתנסות ולהבין מה זה) והפרדת שכבות (שווה להתנסות ולהבין מה זה) לכן הגיוני שפתרון טוב יישמע כמו פחות גרעיניות,יותר אוויר,יותר טבעיות, בלי להוסיף "טעם".

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7648
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #15 

22/12/2025 12:16  
itay123 כתב:
"דיגיטל" שמבוסס תשתית רשת, למי שלא יודע, לא מדובר רק ב"ביטים" אלא במה שנכנס יחד איתם, כגון: רעש חשמלי/הארקות/EMI דרך הרשת שיכול להשפיע על התוצאה בכל הקשור לרקע שחור (שווה להתנסות ולהבין מה זה), מיקרודינמיקה (שווה להתנסות ולהבין מה זה) והפרדת שכבות (שווה להתנסות ולהבין מה זה) לכן הגיוני שפתרון טוב יישמע כמו פחות גרעיניות,יותר אוויר,יותר טבעיות, בלי להוסיף "טעם".
...
בעיקר מעניין מה המכשירים/כבלים האלה (שעולים אלפים על אלפים יורו) , עושים ואיך. יש הסבר?
יש אתרים אובייקטיבים ורציניים שבודקים מה קורה שם, לא אתרי ביקורת של מוזיקה הכוונה? מדידות כלשהן של היצרן?
מה שמצאתי באתר של היצרן זה משפטים כמו
Clear Dynamic Power Supply – Stable, low-noise energy for pure sound.
מה זה אומר ?

הרעשים שאתה מדבר עליהם(אם הם כבר קורים) הם כאלה שממש מפריעים פיזית והם שמיעים (כמו שמכשיר רדיו רגיל יקלוט הפרעות).

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

חשוב לציין למי שלא יודע, ביטים נשארים אותם ביטים, השינוי הוא ב"לכלוך" החשמלי שמגיע יחד עם הרשת ויכול להשפיע על השקט והניקיון של המערכת.
ולא זה זה לא נשמע כמו הפרעות רדיו, אלא כמו תחושה בשמע/תוצאה של פחות שחור/פחות הפרדה/יותר גרעיניות.
לגבי ה"ספק כוח שקט" זה פשוט אומר שהמכשיר עובד נקי ויציב יותר ולכן זה יכול להישמע גם כך.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

22/12/2025 13:06  
itay123 כתב:
חשוב לציין למי שלא יודע, ביטים נשארים אותם ביטים, השינוי הוא ב"לכלוך" החשמלי שמגיע יחד עם הרשת ויכול להשפיע על השקט והניקיון של המערכת.
ולא זה זה לא נשמע כמו הפרעות רדיו, אלא כמו תחושה בשמע/תוצאה של פחות שחור/פחות הפרדה/יותר גרעיניות.
לגבי ה"ספק כוח שקט" זה פשוט אומר שהמכשיר עובד נקי ויציב יותר ולכן זה יכול להישמע גם כך.
...
הוסיף ואומר
הווקאל הרבה יותר צלול וטבעי,
הגבוהים- לא בעייתיים יותר- אבל רק לאחר ניסיון - אפשר להבין שהייתה בעיה של רעש מהרשת..
כל הבמה נפתחת ויוקרתית,הסטריאו עובר שידרוג משמעותי
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

22/12/2025 13:10  
royla כתב:
הוסיף ואומר
הווקאל הרבה יותר צלול וטבעי,
הגבוהים- לא בעייתיים יותר- אבל רק לאחר ניסיון - אפשר להבין שהייתה בעיה של רעש מהרשת..
כל הבמה נפתחת ויוקרתית,הסטריאו עובר שידרוג משמעותי
...

נכון, רק אחדד, ווקאל יותר צלול וטבעי, במה שנפתחת ותחושת "יוקרה" בתוצאה, בדר"כ, זה לא שהסאונד "שונה" או משתנה, אלא שפשוט יש רקע שחור יותר (ז"א פחות רעש/גרעיניות) ואז...

הווקאל יוצא נקי ומופרד יותר מהליווי.
יש יותר מיקרודינמיקה (ניואנסים קטנים, נשימה, עומק)
והבמה מרגישה פתוחה ורחבה יותר כי כל השכבות פחות "נדבקות" אחת לשנייה
למעשה המערכת/תוצאה עובדת יותר שקט ונקי, ואז הכול נשמע טבעי ומדויק יותר ולא "תיבול".

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

המילה נדבקות זה הדבר המדוייק,צודק,הכל נפתח ונפרד,לא דבוק יותר
כיף חיים.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

22/12/2025 12:58  
mulder כתב:
בעיקר מעניין מה המכשירים/כבלים האלה (שעולים אלפים על אלפים יורו) , עושים ואיך. יש הסבר?
יש אתרים אובייקטיבים ורציניים שבודקים מה קורה שם, לא אתרי ביקורת של מוזיקה הכוונה? מדידות כלשהן של היצרן?
מה שמצאתי באתר של היצרן זה משפטים כמו
Clear Dynamic Power Supply – Stable, low-noise energy for pure sound.
מה זה אומר ?

הרעשים שאתה מדבר עליהם(אם הם כבר קורים) הם כאלה שממש מפריעים פיזית והם שמיעים (כמו שמכשיר רדיו רגיל יקלוט הפרעות).
...
מדעית התופעה קיימת וברורה ,לשמוע את זה עם רסיבר קולנוע ביתי כנראה שלא אפשרי גם מערכת סטראו יעודית שלא בנויה נכון ספק אם תציג שיפור. מהראוטר הביתי ועד הנגן שדורש אינטרנט יש לכלוך של רשת ,חשמל וכו ,הפילטרים מנסים להעביר רק את הסיגנל ולנקות את כל מה שלא קשור לדאטה.
למי שיש מערכת רגישה ועם יכולות טכניות ירגיש את ההבדל.
במקרה שלי היה שינוי קל מאוד בווקאל ,היה יותר רבדים בכלים השונים בצורה מורגשת ,מיקרודינמיקה שאצלי היא ברורה וטובה השתפרה ,חלק מהכלים היו יותר תקועים במקומם....נשמע כמו סינית אבל מי שבוחן מערכות סטראו מבין.
בנושא טעם אישי ,האהבתי את השידרוג הטכני הברור בתוצאה כי זה לא פגע לי במוסיקליות ,לפעמים עודף ניקיון מעצבן אותי .
לא היתי משקיע כנראה אפילו רבע מהסכום לשידרוג כזה בגלל הטעם האישי שלי .
הבחור שהיה נוכח בבדיקה ממש עף על התוצאה ,אני אהבתי מאוד למרות שהתחלתי סקפטי למות ואז אחרי מה ששמעתי התחלתי גם לאמת מדעית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”