ניסוי סטריאו עם סוויץ אודיופילי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #41 

לא כל תופעה שנשמעת ומורגשת ניתנת כעובדה מדעית.
יש לא מעט השפעות מערכתיות (רעש, שעון, אינטראקציה בין רכיבים) שהמדידות הסטנדרטיות לא תמיד משקפות, אבל עדיין מורגשות בהאזנה.
זה לא "שמן נחשים", אלא פער מוכר בין מדידה נקודתית לבין חוויית שמיעה במערכת שלמה.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #42 

אני ממליץ לכולם לרכוש מיקרופון מדידה טוב ולשחק עם תוכנת rew שהיא אחת הטובות למדידות ,למידת החלל ,יכולות של רמקולים בחלל ועוד נתונים רבים.
ואז מי שירצה ללמוד עוד יותר כמו שאני עשיתי מגלים של rew אין יכולת למדוד :גובה ,עומק,רוחב ,מיקרודינמיקה ,במה ,מירכוז ווקאלי,חום ,גוף ,נוכחות ,מיקום כלים ,מוסיקליות ועוד... אולי גם זה לא קיים כי זה לא מדיד.
מוסיקה שומעים עם מוח לא עם מיקרופון

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1402
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #43 

אם לא ניתן למדוד הבדל באופן כמותי עם מכשיר מדידה, ואכן לא ניתן, אז לא קיים כל הבדל. לכן זה הכל בראש של המאזין שמאמין...

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 454 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #44 

אם אי אפשר למדוד את זה, איך אפשר לתקן את זה?
איך המהנדס בכלל יודע שזה עובד?

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

25/12/2025 18:39  
יהלי ב כתב:
אם לא ניתן למדוד הבדל באופן כמותי עם מכשיר מדידה, ואכן לא ניתן, אז לא קיים כל הבדל. לכן זה הכל בראש של המאזין שמאמין...
...
רשמתי שגובה ,עומק,רוחב ,מיקרודינמיקה ,במה ,מירכוז ווקאלי,חום ,גוף ,נוכחות ,מיקום כלים ,מוסיקליות לא מדידים ,אז הם לא קיימים לדעתך בסטראו?
מדובר בנתונים פשוט לא מדידים עם מיקרופון יחיד ,וחלק גם עם 10 מיקרופונים לא ממש ניתן

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

אלו נתונים אקוסטיים שמאד רגישים למיקום המקרופון בזמן המדידה ולכן לא ניתן לסמוך על תוצאות אלא אם כן אתה מבצע מדידה, משנה משהו מבלי להזיז את המיקרופון או את רצפת הרעש ומודד שוב, אבל חוזר על זה מס פעמים כדי להראות עקביות בתוצאות בעקבות השינוי שעשית.

כבל רשת או מתג לא יכולים להשפיע על אות אודיו בדיוק כפי שהם לא יכולים להשפיע את קוב. PDF שאתה מעביר ברשת.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #47 

עם כבל רשת אקוסטי הפונט בPDF יותר חלק, מקבל גוף, השחורים יותר עמוקים והקונטרסט עם הרקע הלבן של המסמך יותר בועט.

ככה פחות או יותר כל הדיון הזה נשמע לי (מודה שאין לי מושג אם וכמה זה יכול להשפיע... אני קצת סקפטי)
העיקר שפותח השרשור מרוצה...

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

25/12/2025 21:34  
יהלי ב כתב:
אלו נתונים אקוסטיים שמאד רגישים למיקום המקרופון בזמן המדידה ולכן לא ניתן לסמוך על תוצאות אלא אם כן אתה מבצע מדידה, משנה משהו מבלי להזיז את המיקרופון או את רצפת הרעש ומודד שוב, אבל חוזר על זה מס פעמים כדי להראות עקביות בתוצאות בעקבות השינוי שעשית.

כבל רשת או מתג לא יכולים להשפיע על אות אודיו בדיוק כפי שהם לא יכולים להשפיע את קוב. PDF שאתה מעביר ברשת.
...
רעש RF, common-mode וזרמי זליגה הם תופעות מדידות היטב בכלי EMC/EMI ואוסצילוסקופים, פשוט לא ב-REW ולא עם מיקרופון ,מדובר בציוד מדידה שאין לי.
אלו עובדות פיזיקליות מאומתות, לא טענות אודיופיליות,השפעת רעש חשמלי על שלבים אנלוגיים, יחס אות-רעש ואינטרמודולציה היא עובדה פיזיקלית ואקוסטית מוכרת ומתועדת.
אני מזמין אותך לנסות להשיג ציוד מדידה מיוחד כזה למדוד ולטעון אחרת.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #49 

ההשוואה ל-PDF מטעה, כי היא מניחה שהדיון הוא על שינוי בביטים וזה לא מה שנאמר.
הטענה היא על השפעת רעש/EMI על תנאי העבודה של השרשרת האנלוגית (רצפת רעש/שעון/ספק), גם כשהדאטה זהה.
בלי ניסיון על ובאותה מערכת ובציוד שמסוגל לחשוף שינויים קטנים ואוזן מנוסה שיודעת לפרש גם מה שהיא מאבחנת, אין באמת בסיס "להפריך" כאן דברים, יש לכל היותר עמדה תיאורטית.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7643
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #50 

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

26/12/2025 8:32  
itay123 כתב:
ההשוואה ל-PDF מטעה, כי היא מניחה שהדיון הוא על שינוי בביטים וזה לא מה שנאמר.
הטענה היא על השפעת רעש/EMI על תנאי העבודה של השרשרת האנלוגית (רצפת רעש/שעון/ספק), גם כשהדאטה זהה.
בלי ניסיון על ובאותה מערכת ובציוד שמסוגל לחשוף שינויים קטנים ואוזן מנוסה שיודעת לפרש גם מה שהיא מאבחנת, אין באמת בסיס "להפריך" כאן דברים, יש לכל היותר עמדה תיאורטית.
...
אתה מתכוון שכבל רשת איכותי מונע זליגה של רעשי EMI דיגיטליי לעבר ממשקים אנלוגיי. זה תיאורטית נכון אבל מעשית, כפי שנבדק עי ציוד מדידה מאד רגיש ב ASR ועוד מקומות, לא היה ניתן למדוד שינוי כלשהו. ושוב, אף אודיפיל לא הצליח\הסכים להשתתף במחבר עיוור אמיתי ולזהות כבל מתוך שמיעה לפחות 80% מהפעמים

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #52 

נראה שהדיון מיצה את עצמו. אין כאן מחלוקת על דאטה, PDF או ASR, ואף אחד לא טען לשינוי בביטים. הטענה היחידה שנדונה היא השפעה של רעש/EMI על תנאי העבודה של השרשרת האנלוגית, בלי בדיקה מעשית חוזרת באותה מערכת וברזולוציה שגם מסוגלת לחשוף שינויים כאלה, אין דרך אמיתית להוכיח או להפריך את זה, רק להחזיק בעמדה תיאורטית, גם בסדר.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #53 

26/12/2025 17:17  
itay123 כתב:
נראה שהדיון מיצה את עצמו. אין כאן מחלוקת על דאטה, PDF או ASR, ואף אחד לא טען לשינוי בביטים. הטענה היחידה שנדונה היא השפעה של רעש/EMI על תנאי העבודה של השרשרת האנלוגית, בלי בדיקה מעשית חוזרת באותה מערכת וברזולוציה שגם מסוגלת לחשוף שינויים כאלה, אין דרך אמיתית להוכיח או להפריך את זה, רק להחזיק בעמדה תיאורטית, גם בסדר.
...
איתי,אני לגמרי איתך,כי לאחר שחיברתי את הסוויץ,תמו ימי השידרוגיטיס שלי,זה פשוט מהפך.

קל לחשוב שרק במערכות יקרות ושקופות ניתן לשמוע זאת,וזה ממש לא נכון.

לקלאודיה (אש) יש מערכת בעלות מאוד סבירה ( יחסית לתחום) ,כן יש לו זוג מדפיים וכן יש לו מגבר סטריאו,ויש לו אקוסטיקה מצויינת,

תמיד אהבתי מאוד את הסטריאו אצלו,
אבל שחיברנו את הסוויץ זה היה אחת ממערכות הסטריאו הכי טובות ששמעתי בחיי!! ,ואני הייתי אצל אש הרבה פעמים, ואצל מספר חברים וחנויות עם ציוד שעולה פי כמה.

רוצה לומר- בסך הכל צריך אוזן מיומנת,לא מסובך בכלל.

שאפו לאש שהצליח להביא כזאת תוצאה לא במאות אלפי שח למרות שזה נשמע ככה.

איך הסוויץ עושה זאת?
ממש לא מעניין אותי,ניסיתי (וגם אתה) מאות רכיבים אצלי בבית ,התוצאה של הסוויץ ברורה כשמש.

תמד יהיה מישהו שיושב אחרי אחרי מקלדת ויבקש מבחן עיוור,ובקושי ניסה 10 רכיבים כל חייו.
בהצלחה לכולם!
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #54 

הרבה מהסקפטיות של אנשים נובעת משילוב של שני דברים מאוד עקריים שהולכים יד ביד,
מגבלות המערכת/תוצאה וחוסר ניסיון מעשי. כששרשרת עם רעש עצמי גבוה, ספקי כוח לא שקטים, כיול/אקוסטיקה לא מדויקית ורכיבים שממסכים פרטים, שינויים עדינים פשוט "נבלעים" ולא באים לידי ביטוי.
ואז, בלי מספיק שנים של A/B על עצמך, עקביות בשמיעה ובניית מערכות שמסוגלות גם לחשוף ניואנסים כאלה, קל להגיע למסקנה גורפת ש"זה לא קיים" ולחפש מבחנים עיוורים כתחליף לניסיון.
זה לגיטימי להיות ספקן, אבל נחרצות בלי תנאים מתאימים ובלי בדיקה מעשית היא בעיקר סימן למגבלת חשיפה ופערים, לא בהכרח למגבלת התופעה.

התרשמתי מאש עוד לפני 5 שנים כשלראשונה שוחחתי עימו, גיליתי אדם עקבי עם ניסיון ורצון תמיד לשפר ולאזן, וקילומטראז של ניסיון רב של שעות עג שעות על עצמו וללא קיצורי דרך, שאפו.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

תודה רבה על לפרגונים הרבים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #56 

27/12/2025 10:30  
itay123 כתב:
הרבה מהסקפטיות של אנשים נובעת משילוב של שני דברים מאוד עקריים שהולכים יד ביד,
מגבלות המערכת/תוצאה וחוסר ניסיון מעשי. כששרשרת עם רעש עצמי גבוה, ספקי כוח לא שקטים, כיול/אקוסטיקה לא מדויקית ורכיבים שממסכים פרטים, שינויים עדינים פשוט "נבלעים" ולא באים לידי ביטוי.
ואז, בלי מספיק שנים של A/B על עצמך, עקביות בשמיעה ובניית מערכות שמסוגלות גם לחשוף ניואנסים כאלה, קל להגיע למסקנה גורפת ש"זה לא קיים" ולחפש מבחנים עיוורים כתחליף לניסיון.
זה לגיטימי להיות ספקן, אבל נחרצות בלי תנאים מתאימים ובלי בדיקה מעשית היא בעיקר סימן למגבלת חשיפה ופערים, לא בהכרח למגבלת התופעה.

התרשמתי מאש עוד לפני 5 שנים כשלראשונה שוחחתי עימו, גיליתי אדם עקבי עם ניסיון ורצון תמיד לשפר ולאזן, וקילומטראז של ניסיון רב של שעות עג שעות על עצמו וללא קיצורי דרך, שאפו.
...
הבעיה עם מבחני AB על עצמך במיוחד עם ציוד כזה, שהם מראש לא אמינים אלא אם מישהו עשה אותם איתך ואתה לא מודע למה שהוא עושה.

אני לא מבין בסוויצ'ים (מעבר להיגיון הפשוט שבצד הדיגיטלי זה לא סביר בכלל במכשיר הזה) ואני גם לא צריך אחד אבל בגלל הדיון חיפשתי וחקרתי קצת כי זה מעניין.

מהצד הטכני אין תמיכה במה שאתם טוענים למעט *מקרים קיצוניים* שיש בהם לפעמים בעיות של רעש שמגיע מחוץ למערכת וניתן לפתור בדרכים אחרות ופשוטות. כלומר משהו בציוד מראש צריך להיות ממש בעייתי אם זה קורה. וגם כשמחליפים לסוויץ "אודיופילי" הם טוענים שהשיפור מועט עד לא קיים, בטח לא הדרמות שמתוארות כאן.

מדידות כמו שאמיר ב ASR עשה מראות חפיפה כמעט מושלמת בין הביצועים של מכשיר פשוט ליקר.

תוסיף את המחיר שדורשים+חוסר מידע מוחלט מצד היצרנים אז תקבל סקפטיות.

בניגוד לדעתך הרבה אנשים פה מנסים הרבה דברים במשך שנים, לא רק אתם. והם מצליחים לשפר אצלם עם דברים מוכחים.
אם תרצו תארגנו מתישהו מבחן עיוור אמיתי אצל אחד מכם, אשמח להגיע.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #57 

27/12/2025 14:38  
mulder כתב:
הבעיה עם מבחני AB על עצמך במיוחד עם ציוד כזה, שהם מראש לא אמינים אלא אם מישהו עשה אותם איתך ואתה לא מודע למה שהוא עושה.

אני לא מבין בסוויצ'ים (מעבר להיגיון הפשוט שבצד הדיגיטלי זה לא סביר בכלל במכשיר הזה) ואני גם לא צריך אחד אבל בגלל הדיון חיפשתי וחקרתי קצת כי זה מעניין.

מהצד הטכני אין תמיכה במה שאתם טוענים למעט *מקרים קיצוניים* שיש בהם לפעמים בעיות של רעש שמגיע מחוץ למערכת וניתן לפתור בדרכים אחרות ופשוטות. כלומר משהו בציוד מראש צריך להיות ממש בעייתי אם זה קורה. וגם כשמחליפים לסוויץ "אודיופילי" הם טוענים שהשיפור מועט עד לא קיים, בטח לא הדרמות שמתוארות כאן.

מדידות כמו שאמיר ב ASR עשה מראות חפיפה כמעט מושלמת בין הביצועים של מכשיר פשוט ליקר.

בניגוד לדעתך הרבה אנשים פה מנסים הרבה דברים במשך שנים, לא רק אתם. והם מצליחים לשפר אצלם עם דברים מוכחים.
...
הם לא יארגנו בחיים והם יודעים למה.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #58 

27/12/2025 14:38  
mulder כתב:

...
אין לי את הסוויץ ואם יביאו לי אני מוכן לעשות את המבחן העיוור בלי בעיה,יותר מזה אתה מוזמן להגיע וכאשר ילמדו אותך למה להקשיב אז גם אתה תזהה ב 100 אחוז את ההבדלים.אנשים עם אוזן טכנית למוסיקה כמו רועי ,איתי,תלתל ,יזהו בלי בעיה גם עם 100 אחוזי הצלחה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #59 

27/12/2025 15:26  
claudia5 כתב:
אין לי את הסוויץ ואם יביאו לי אני מוכן לעשות את המבחן העיוור בלי בעיה,יותר מזה אתה מוזמן להגיע וכאשר ילמדו אותך למה להקשיב אז גם אתה תזהה ב 100 אחוז את ההבדלים.אנשים עם אוזן טכנית למוסיקה כמו רועי ,איתי,תלתל ,יזהו בלי בעיה גם עם 100 אחוזי הצלחה
...
אם יש הבדלים דרמטיים אז נשמע אותם. אם אין אז אין, לא צריך דמיון מודרך בשביל זה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #60 

מי שמחפש רק "הבדל דרמטי או כלום"
מראש לא מחפש להבין אודיו ובניית תוצאה, אלא לאשר עמדה.
רוב השיפורים המשמעותיים הם עדינים ונבנים כשרשרת, צריך ניסיון והבנה של חלקי השרשרת, וקילומטראז', להבין מה השתנה, אך השתנה, כמה השתנה, והאם השינוי מהווה יתרון או חסרון כאשר מבינים את ההשלכות של השינויים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”