Huber כתב:
האם זה יקרה השנה רק עם הרובוטקסי ורק באיזור מאוד מאוד ספציפי? יתכן, לאמן מערכת על איזור מוגדר מראש שונה לחלוטין מ FSD מלא אוטמטי בכל מקום בכל מצב.
אז כן, יש סיכוי שזה "יקרה השנה" אבל בתור פיילוט מאוד מוגדר ומצומצם ולא בתור FSD מלא אמיתי.
אבל מאסק ענה ל "One day it’ll drive itself right to your house" ב "this year" ללא שום סייגים או הבהרות וזה פשוט לא יקרה. אין מצב שעוד השנה כל בעל טסלה (אפילו לא רק בארה"ב, ואפילו לא רק בעלי HW4 בארה"ב) יוכלו כבר השנה לנהוג את הרכב אוטונומית אליהם הביתה (או בכלל FSD מלא אמיתי השנה).
מספיק לקרוא את הכותרת כדי להבין שהם לא מבינים כלום.
הפרמטרים זה ברור, כי בכל איזור נוהגים בצורה שונה. וכדי שהרכב יעבוד כמו שצריך ובהתאם לאיזור אז צריך להתאים לו פרמטרים.
זה לא כמו geofencing שיש לחברות האחרות. לראיה שים את עצמך עכשיו באיזור שאתה לא מכיר טוב, ברור שאתה יודע לנהוג ויודע את חוקי התנועה ותוכל להגיע מ-A ל-B במידת הצורך, אבל אתה לא יודע מה תרבות הנהיגה באותו איזור, אז צורת הנהיגה שלך לא בהכרח תתאים בצורה מלאה לאיך שאנשים מקומיים נוהגים באותו איזור בד"כ.
ה"פרמטרים" האלה רק נועדו לשפר ולהתאים יותר את התנהגות הרכב לאיזורים שונים.
כרגע ה-FSD עוד לא מאושר להיות Unsupervised, אז יש supervisor, לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין את זה.
גם שאר החברות התחילו עם משהו כזה, כשהיה בן אדם מאחורי ההגה, למרות שהרכב נהג לבד.
Tesla Vehicle Safety Report shows Autopilot is 10x better than humans
Tesla’s Safety Report for Q1 2025 continues to reiterate Autopilot’s impressive performance.
המאמר טוען שיחידת ההנעה הגדולה (LDU) של טסלה הפכה למקבילה החשמלית למנועי V8 איקוניים כמו ה-LS3 של שברולט, במיוחד עבור פרויקטי הסבת רכבים חשמליים (EV swaps).
הסיבות המרכזיות לפופולריות ולמעמד של ה-LDU של טסלה הן:
הספק גבוה: יחידות LDU יכולות להפיק 450 כוחות סוס, וגרסאות הביצועים של דגמי S או X של טסלה מגיעות אף ל-600+ כ"ס.
השוואת ביצועים למנועי V8: ה-LDU מספק הספק דומה למנוע LS3 V8, הנחשב לבחירה פופולרית להסבות ברכבי בנזין.
משקל נמוך יותר: יחידת ההנעה של טסלה שוקלת פחות ממנוע V8 מקביל, מה שתורם לביצועי הרכב המומר.
עלות פוטנציאלית: ניתן למצוא יחידות LDU משופצות או משומשות בעלויות שיכולות להיות נמוכות יותר ממחיר מנוע LS3 חדש (אם כי העלות הכוללת של הסבת רכב חשמלי גבוהה יותר בשל צורך ברכיבים נוספים כמו סוללה ובקרים).
פשטות ואמינות: הפשטות המכנית של המנוע תורמת לאמינותו לאורך זמן.
ביצועים מרשימים: ה-LDU מאפשר לרכבים מוסבים להיות מהירים במיוחד.
המאמר מציין כי יחידת ה-LDU היא בחירה פופולרית בקרב סדנאות הסבה, במיוחד עבור אלו המחפשות ביצועים גבוהים. הוא גם מתייחס לכך שהסבת רכבים קלאסיים לחשמל היא נושא רגיש, אך מדגיש שרבות מההסבות ניתנות לביטול, והביצועים הנוספים מפצים על היעדר צליל המנוע המקורי (אם כי רעש המנוע החשמלי יכול להיות משמעותי בחלק מההסבות).
בינתיים זה עובד.
אני מקווה שהכוונה שלהם זה שאירגונים שמשתמשים ב-APIים האלה עבור עשרות אלפי לקוחות יצטרכו לשלם, אבל לקוחות פרטיים, שיש בבעלותם רכב של החברה לא יצטרכו.
אם זה יהיה המצב, אז מאחר ו-TM היא self-hosted, לא אמורה להיות בעיה איתה. לפחות אני מקווה שכך ישאר.
קוריוז קטן ממש מהיום...
חבר קרוב שבבעלותו 3 PERFORMANCE נתקל שלשום בתקלה" לא ניתן לטעון- הושגה רמת הטעינה המירבית".
בפועל הסוללה על כ 40% ולא נטענת !
לקח יומיים של טלפונים והודעות דרך האפליקציה למרכז שירות ובסוף ביקשו להגיע עם הרכב אליהם.
כרגע הרכב הגיע אליהם ונאמר שיצטרך להשאר אצלם כחודשיים-שלוש להחלפת סוללה (שאין במלאי).
ינתן לו רכב חלופי (אני מנחש שזה יהיה דגם 3 רגיל, אבל אולי נופתע).
נראה לי מוזר שחברת רכבים חשמליים לא מחזיקה במלאי סוללות.
אני מסיק מזה, או שהתקלה סופר נדירה ועד היום לא נאלצו להחליף סוללות.
או שהתקלה כל כך נפוצה, שמחליפים אותן למוות ולא מצליחים להחזיק מספיק במלאי.
בכל אופן לטסלה הפתרונים...
אם הסיפור הזה נכון, זה כמובן מעצבן, אבל גם בחו"ל נראה שמחכים ככה הרבה זמן. מעניין מה הסיפור מאחורי זה.
חייבים לומר תודה לאריה, אין לו טסלה והוא תמיד דואג לעדכן אותנו בדבקות בכל סיפור שלילי שהוא נתקל בו לגבי טסלה, משהו שהוא לא נוהג לעשות עם כל מותג רכב אחר שמדברים עליו בפורום.
ESiXtRIM כתב:
אם הסיפור הזה נכון, זה כמובן מעצבן, אבל גם בחו"ל נראה שמחכים ככה הרבה זמן. מעניין מה הסיפור מאחורי זה.
חייבים לומר תודה לאריה, אין לו טסלה והוא תמיד דואג לעדכן אותנו בדבקות בכל סיפור שלילי שהוא נתקל בו לגבי טסלה, משהו שהוא לא נוהג לעשות עם כל מותג רכב אחר שמדברים עליו בפורום.
חייב לציין את הטרול ESiXtRIM, שדואג לקפוץ לכאן פעם בכמה חודשים ולהזכיר לכולם שהוא קיים.
אם הסיפור הזה נכון ??? אני הרי לא בוט כמוך, שנרשם כאן לפני יומיים ודאג לרשום הודעה פעמיים בשנה.
מה לעשות שאני לא חבר כת של נהגי מיקרוגל ושמו טסלה ולכן אין לי חדשות טובות לציין לגבי החברה הנ"ל.
בפעם הבאה אני אבקש ממך רשות לפני שארשום כאן משהו ואקווה שתאשר לי להעלות כאן את הגיגיי.
ldti כתב:
אין להם סוללות במלאי בארץ. הנציגה אמרה לי שזה מגיע באונייה, בהזמנה.
...
מבין, וזה ברור. זה עדיין הזוי שהחברה עדיין מתנהלת כך.
צריכות להיות מספר חתיכות כאלה במלאי במיוחד לתקלות מהסוג הזה, במקום להשבית את הרכב עד המשלוח הבא מסין.