12/12/2024 20:30
matrix23 כתב:
הי חברים,
כמה פעמיים קרה לכם שרק התעניינתם במשהו מתוך סקרנות לשמה, אך מבלי כוונה, לפתע מצאתם את עצמכם במדרון חלקלק ללא אופק הנראה לעין? – ולא, אני לא מדבר על היום של אחרי החתונה!
ראשית כל, מסיר אשמה ממני, הכל באשמת גיא!
הסיפור אומנם התחיל לפני כשנה וחצי, אך בשבוע שעבר נוסף פרק חדש ולעתיד לבוא.
לפני כשנתיים משפחתנו עברה דירה, במסגרת המעבר יעדתי את קומת המרתף לטובת התחביב שלנו - חדר מוזיקה וקולנוע.
לאחר שהתמקמנו, התחלתי במיקום הציוד – רסיבר Marantz 7010, מגבר yba ia350, דאק moon 280d, רמקולים Elac סדרה 240, סאב jl-audio e112.
דיברנו על מחשבה לרכוש טלוויזיה 83 אינצ של LG oled, אך הפיתוי גרר רסיבר Anthem 740, הקניה הייתה פעולה מבוקרת ללא הפתעות.
לגבי הרסיבר, ידעתי שזה יקרה, העמדתי פנים עם האישה! תקשיבי, היה מבצע שווה, חבל, אחר כך הייתי משלם יותר..
חייב לציין שהרכישה הייתה בחנות קרוסאובר אצל רועי ושלומי המקסימים, אנשים מדהימים, מקצועניים, הוגנים במחירים, מייעצים בגובה עיניים, מסבירים מדוע חבל להוציא כסף על מוצרים מעבר לצרכים שלי, לא שזה עוזר לאנשים כמונו, אבל יפה מצידם שלא רואים בזה הזדמנות להרוויח.
יאללה, ממשיכים, קבעתי עם חברי גיא(כאמור נושא האשמה) שבבעלותו סטים של מערכות רבות, הפסקתי לספור בשלב מסוים, קטונתי מלהבין, כנראה שאצלו השריטה עמוקה מאשר אצלי.
במעמד השיחה עם גיא(ובכתיבת שורות אלו, הגעתי לתובנה שזו נקודת התפנית הראשונה בעלילה, דבר אשר הוביל לבאות) תהייתי לגבי יכולת הדאק אצלי למול דאקים סינים זולים. בחנתי ולא הרגשתי שוני מהותי, גיא כחבר טוב/לא טוב(עדיין לא החלטתי) טען שיש לו דאק חמוד שהתרשם ממנו לטובה.
גיא מגיע, מאזינים בהתלהבות, הסברתי לגיא שהסאונד לא מספק אותי, חסרה נוכחות, עמום במקצת, הפירוט בין כלי הנגינה לא מורגש ועוד(נשמעתי כמו אשתי-מתלונן), גיא מצדו, שולף שקית ובתוכה מכשיר קטנטן, במבט ראשון נראה שכל שיודע לעשות זה אורות, chord hugo הדגם הראשון, הסתלבטתי, איך קטנצ'יק כזה בכלל מעז להתמודד מול ה-moon הגדול והחסון, אבל חיברנו וניסינו.
הפלא ופלא, מביט בגיא, גם הוא מופתע למשמע אוזנינו, נדהמים לגלות צלילים חדשים והפרדה יותר ברורה, בחנו שירים נוספים והשוני היה ברור ושמיע, בעודי ממשיך לנסות להבין איך הצעצוע הקטן עושה את מה שעושה, גיא, מגחך לו עם חיוך מאוזן לאוזן, אני כבר הורדתי חולצה, נהייה לי חם, מה פשר הדבר?!
תראו, לא יודע מה אתכם, זה היה רגע מכונן, לא יכולתי להישאר אדיש, הייתי חייב להבין את התעלומה, מעולם לא שמעתי על חברה בשם chord, התחלתי להרבות קריאה ברשת, מגזינים/ביקורות מהללים ומשבחים, אך ניסיון העבר לימד שרוב המגזינים ממומנים ולא אמינים.
בנוסף, שיטוט באינטרנט העלה בחכתי יבואן בארץ – סטריאוסקופ.
הרמתי טלפון לחנות, ענה לי בחור שלא ממש התמקדתי בשמו, בסך הכל רציתי להגיע ולרכוש את הבוטן הקטן, הייתי ממוקד מטרה! קבענו שאגיע בעוד שעתיים, כן כן, הייתי דלוק.
הגעתי לחנות בדיזינגוף סנטר, בכניסה נשמעה מוזיקה חזקה מבעד לויטרינה, הייתי בטוח שהמוכר באמצע הדגמה ללקוח, משוכנע שהפרעתי, דפקתי בדלת, מסתבר שתפסתי את בחור מתענג על הספה באקסטזה פילהרמונית.
לבחור בחנות קוראים יגאל, הרושם הראשוני היה חיובי, אדם לבבי, חייכני, מבסוט על החיים, בעל תשוקה עזה למוזיקה, פונה אלי כחבר, אני לא חוסך בשאלות, מקבל הסברים לעניין, אפשר לאמר שהגעתי למקום הנכון - לימים התפתחה חברות בינינו.
למעשה הפגישה הייתה קצרה, חצי שעה-שעה, הייתי צפוף בזמן, הבנתי מיגאל שאני צריך את ה- chord qutest, הספקתי עוד קודם לבדוק באינטרנט איזה דגמים קיימים, אז שאלתי גם על ה-chord hugo tt2, כמובן שידעתי את מחירי חו"ל, אז הייתי מוכן למקח, יגאל הפתיע אותי כבר במחיר פתיחה, לא יכולתי לפצות פה.
ביצעתי רכישה של chord qutest, אך בדרך החוצה סיקרן אותי ה-tt2, ביקשתי מיגאל אם זה בסדר שאקח ליומיים בדיקה בבית, ללא היסוס הבחור הסכים, ניתק מההדגמה וארז בקרטון.
חזרתי מבסוט הביתה, בערב חיברתי את שני הדגמים, התחושות טובות מהקיים עם ה-moon, בחנתי את ההבדל בין ה- qutestל-tt2, לתחושתי השינויים היו מינוריים ולא מצדיקים את ההפרש.
למחרת חזרתי ליגאל, כל כוונתי הייתה להחזיר את המוצר! באמת, לא חשבתי אחרת.
הרגשתי כבר יותר בנוח, עברנו למצב חברי, מדברים על החיים, השתלשלות לתחום המוזיקה, בסך הכל שאלתי שאלה תמימה, מה זה שם בחדר?
יגאל משך אותי, הציג בפני מערכת יפיפייה, אמר שב על הספה, שאלתי מדוע לא משקיע באקוסטיקה, החדר מלבני, מיקום הישיבה קרוב לרמקולים, מאחורי הספה קיר, לא חדר האזנה ייעודי, יגאל אמר אל דאגה, תאזין ותחליט בעצמך.
אסור היה לי לשמוע, הייתי צריך להיות חזק, מה חשבתי לעצמי?! הייתי בטוח שהציוד שלי(אני מתכוון לרמקולים) ברמה גובהה מאד, אחרי הכל האזנתי להרבה מערכות סטריאו בתקציבים של סביב ה-60k, אפילו הזדמן לי להאזין למערכת בתקציב גבוה משמעותי 180k והרגשתי מצוין עם עצמי, ההבדלים תמיד היו זניחים.
יגאל מתחיל לנגן, בום! קיבלתי פיקוס כמו בימי בית הספר היסודי שהמורה הייתה קוראת לסדר.
לא הבנתי מה הולך, מביט ימינה ושמאלה מחפש את כלי הנגינה ששמעתי, איפה הסולן מסתתר בחזית, אני בטוח שהוא פה איפשהו , פשוט לא רואה, ויברציות הבאסים נוגעות בי ולא באופן מטריד.
פשוט מדהים, מעודי לא שמעתי כך! דרשתי הסבר, מה מה מה???
הרמקולים היו של חברת audiovector דגם כניסה בסדרת R6 signature , במחיר שווה נפש 75,000 ₪.
לא ברור, איך כניסה? הרי כולנו פעם בחודש עומדים בפני דילמה דומה, רכישה של מקרן לייזר jvc או טלוויזיה 115 אינצ'.
אני כבר לא מדבר על מערכת ההגברה שהייתה של chord במחיר העולה על הרמקולים, מה שכן, הסאונד היה פנטסטי, פרץ התרגשות שמזמן לא חוויתי.
חזרתי הביתה, בבאסה על המערכת שלי, קורא ברשת, גיליתי שקיים רמקול בכיר בסדרה אחת מתחת - R3 arreté, הביקורות חיוביות.
השיקול היה לרכוש את הרמקול ועם השנים הגברה, לאט לאט, קבעתי עם יגאל, הפעם הבאתי את המגבר שלי, בכדי לוודא שהסאונד בחנות נשמע דומה בבית.
לקחתי את מגבר yba אל החנות, ראשית שמענו את רמקולים R3, הסאונד אומנם טוב ומרשים מאצלי, אך לא היה את הוואו שקיבלתי מהסדרה הבכירה יותר, ביקשתי מיגאל לחבר את הרמקולים שעמדו על יד, יגאל צייד שאלו אומנם הרמקולים של הסדרה R6 אך הדגם הבכיר ביותר arreté – אזהרה!!! אל תחזרו על הטעות שעשיתי! אין דרך חזרה!
אם חשבתי שבסבב הקודם הבנתי מהו סאונד, קיבלתי סטירת לחי חזקה, סאונד חלומי, מערכת התופים מעולם לא נשמעה חייה כל כך, אשכרה המתופף ממוקם שני מטר שמאלה, באמצע הסולן מטר וחצי, לא האמנתי שהבאס יכול להישמע עוד יותר טוב מפעם קודמת, נקלעתי למערבולת חושים, על סף האורגזמה(מקווה שיגאל לא ישב במקומי אחרי שהלכתי), הייתי מטושטש, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, אני והמוזיקה היו כאחד, יכולתי להושיט רגל ולהפריע ללהקה, בלתי נתפס מה שהלך שם.
לאחר שהסדרתי נשימה, ביקשתי מיגאל לחבר את המגבר שטרחתי להביא, רציתי להבין עד כמה חשובה ההגברה או שהכל חרטא, אז כמובן שזה משוגע, איכות הסאונד ירדה בכ-60%, הקסם אבד.
בסופו של יום, הלכתי חפוי ראש, מעורער רגשית, תוהה אולי טרייד מערכת-אשתי, מחפש את החניה 20 דקות, לא הייתי מאופס.
למחרת, מהבוקר עד הערב, בדקתי את תזרים המזומנים, מקורות מימון, השלמת הכנסה בערב, מה לא, הגעתי לאיזה סכום שהבנתי שאוכל לעמוד בו.
הרמתי טלפון ליגאל, הסברתי לו שהיה טירוף בחדר המשוגע הזה, אמרתי לו תן לי הצעת מחיר, אמר אין בעיה, הכי טוב שאוכל, מה יש לנו, אתה רוצה לתת רמוקלים elac ולקבל R3 arreté, זה עולה כך פחות כך יוצא כך. אמרתי לא, לא הבנתי אותי, אני רוצה הצעה של כל המערכת שהאזנו אצלך לסדרה הבכירה, משמע רמקולים, מגבר כוח, קדם מגבר, דאק tt2, למעשה אני רוצה העתק הדבק, החלטתי שאם אני קונה אז הכל, אבל בשלב זה היה לי תקציב שלא יכולתי לחרוג, בתרחיש הכי טוב שעשיתי, כולל פנטזיות משלי, הכי טוב שכיוונתי היה הרמקולים ומגבר הכוח.
אני לא בטוח אם אי פעם מישהו תפס את יגאל לא מוכן, הוא שאל אותי כמה פעמיים בכדי להיות בטוח שהוא הבין, עניתי חיובי, יגאל ביקש לעשות שיעורי בית ולחזור אלי, ברור.
אחרי כשעה, יגאל הרים טלפון, אמר שהוא מעצמו בהתרגשות מעצם העניין של מערכת שלמה, מעריך את האמון שלי בו, ברור לו שמדובר בהוצאה לא קטנה והמאמצים הכרוכים וכו', מאידך, אני שרוי במתח, ממתין לשמוע את הבשורה על גורל המספר ועד כמה רחוק מהתקציב.
מה אומר, אין לי מלים איך לשבח את יגאל, תבינו, במובן מסוים הייתי שבוי שלו, אחרי הכל, הוא איש מכירות בעל ניסיון רב שנים, למרות זאת היה חשוב לו לרצות אותי ולהעניק לי את המחיר הכי טוב שיכל.
לבסוף קיבלתי את המחיר, כמה אלפים בודדים מעל התקציב, ועוד העניק מתנה של קונדישנר חשמל, חשבתי שזה בולשיט, אבל במערכת כל כך רגישה, חשמל נקי עושה קסמים.
אמרתי ליגאל, יצאת ענק! תוציא לפועל את ההזמנה, אני רוצה.
המערכת הגיע לשלמותה בתום כ-3 חודשים, בפרקי זמן שונים, יגאל קפץ פעמיים וסייע בפירוק והרכבה.
אחרי הרצה נוספת של כ-3 חודשים, קטע הדבר הזה, הסאונד נשמע טוב מבתחילה באופן ניכר.
מאז אני מתענג ומודה ליגאל על האפשרות להאזין למערכת ברמה כזו אצלי בבית.
לסיום, בשבוע שעבר רכשתי את הסנטר התואם.
לסיכום, אני עדיין רואה בגיא הגורם המרכזי לבלגן זה
מפרט:
רמקולים קדמיים - audiovector r6 arreté
רמקול סנטר - audiovector rc arreté
רמקולים היקפיים – elec 243.2
רמקולים אטמוס – morel sp2
סאב – jl-audio e112
רסיבר – anthem 740
מגבר כוח רב ערוצי – krell s1500
מגבר כוח - chord ultima 5
קדם מגבר – chord ultima pre 3