חווית רכישה לא מתוכננת, מבטיח!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #41 

ברור שירד אתה לא קונה רמקולים או מגבר כול חצי שנה . .
Sony 1040
Monitor mass

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #42 

16/12/2024 22:52  
עופרפולק כתב:
היה לך מרנץ הלכת לקנות משהו אחר וחזרת אם אנטם . אתה תכננת עליו הרבה לפני . מזכיר לי שדוד שלי לפני 40 שנה הלך לקנות מקרר לא היה להם בכלל. לא שהתקלקל או משהו וחזר אם אוטו . אמיתי . אההה אחלה סיפור סקירה הבאת פה .
...
עכשיו הרגעת אותי, אפשר לנשום לרווחה, אני לא לבד, דוד שלך התעלה עלי 😀

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #43 

18/12/2024 11:55  
bangoo כתב:
@matrix23
שמעעעעעע הרגת אותי!! וואלה תוך כדי קריאה הרגשתי כאילו אני איתך במסע.
קודם כל תתחדש נשמע שהגעת ממש לנחלה (וכולי קנאה 😋)
בא לי להגיד לך אם חברים כאלה מי צריך אוייבים ....מצד שני בא לי להיות חבר שלך 😂
וואלה עשית ממש חשק לשמוע את המערכת בעיקר בגלל העובדה שעוד תקופה לא ארוכה אני אמור לעבור לבית חדש עם ממ"ד שמיועד לחדר קולנוע.
נראה שבשנתיים האחרונות שרשורי ההתחדשתי ירדו משמעותית וכך גם התכנים תוהה לעצמי אם בכלל החלום הזה שאני חולם עליו שנים עדיין בגדר מציאות.
אז שוב תתחדש!
...
תודה רבה חח

אל תוותר על החלום, נשאתי אותו תקופה ארוכה, אבל כשהגיע הרגע לשחרר, לא ידעתי מעצור!
בתור חבר, אני יכול להמליץ על חשיבות הריסון, אילו אשתי הייתה מתלווה אלי, כנראה שהייתי מספר בהתרגשות מתונה על רכישת סאונד-בר 😅

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #44 

תתחדש ותהנה כמובן.
אני מכיר את יגאל מעל עשור בהחלט מסכים אם כל מה שכתבת עליו :)
את הסטאפ הראשון קניתי אצלו וגם הפתיעה אותי לטובה במחיר מה שאיפשר לי לקנות מה שלא חשבתי כלל כי היה מעל התקציב באותו זמן.
רציתי לשאול אם אפשר איך משלבים אלמטנים חדשים שכרשת (דאק, פרה ו מגבר כוח) עם רסיבר ק"ב שיש לך?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #45 

חחחחח
Sony 1040
Monitor mass

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #46 

17/01/2025 15:41  
Johnik כתב:
תתחדש ותהנה כמובן.
אני מכיר את יגאל מעל עשור בהחלט מסכים אם כל מה שכתבת עליו :)
את הסטאפ הראשון קניתי אצלו וגם הפתיעה אותי לטובה במחיר מה שאיפשר לי לקנות מה שלא חשבתי כלל כי היה מעל התקציב באותו זמן.
רציתי לשאול אם אפשר איך משלבים אלמטנים חדשים שכרשת (דאק, פרה ו מגבר כוח) עם רסיבר ק"ב שיש לך?
...
תודה רבה.

בהחלט לגבי המחיר, תחילה עשיתי את החישובים למול מחירי חו"ל, יגאל יצא ענק עם מחיר שהרגיש לי הזדמנות לקפוץ כמה רמות מהמקום שהייתי.

לגבי חיבור לרסיבר, ב-pre, יש אפשרות של bypass, שעוקף את הפורססור ומעביר לרסיבר, האחרון מתחבר יש ליציאות preout.
בדרך כלל החיבור rca, כשאתה רוצה לעבור לקולנוע, אז לוחצים על כפתור בשלט של ה-pre, זהו.

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

תודה רבה על הסבר.
האם זה אומר שלחבר מגבר במקרה שיש רסיבר ניתן רק דרך RCA (unbalanced) לא דרך לחבורי XLR? ברור לי שהמרחק בין האלמטנים הוא לא גדול ואין באמת צורך בחיבור XLR
ועוד שאלה כאשר Pre במצב של bypass רסיבר ק"ב משתמש ב-DAC פמיני שלו שכמובן לא באותה רמה של DAC שלך עבור דו-ערוצי זה אומר שגם אם הרסיבר מאפשר חיבור לשרתי סטרימינג כמו TIDAL connect לדוגמה עדיף לחבר סטרימר יעודי (כמו Wiim או Eversolo) ישירות ל-DAC חיצוני עם כבל אופטי לדוגמה ולהנות בדו-ערוצי ממנו.

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #48 

במקרה אצלי ב-pre חיבור ה-bypass הוא xlr ואילו ברסיבר rca, קניתי כבל תואם.
בפרוססור קולנוע ייעודי, בדרך כלל החיבור xlr.
לגבי ה-dac, אם יש לך pre אז אין צורך להשתמש ב-bypass, אלא כפי שציינת dac חיצוני או סטרימר משולב dac כמו ה-wiim ישירות ל-pre.
אם בכל זאת תרצה לעקוף לרסיבר, אולי בגלל מערכת הכיול(לא חשבתי על זה עד כה), אז כן, תצטרך לחבר את ה-dac ליציאה חיצונית של הרסיבר כמו rca או output optical, בהחלט מעניין לבחון את זה, אם כי ה-pre צריך להיות בעל יכולת עיבוד סאונד איכותי יותר לרמקולים לעומת הרסיבר, אבל הכל יכול להיות!

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

HT diagram
HT diagram
עשיתי לעצמי דיאגרמת חיבורים ממה שהבנתי, האם ככה זה מחובר או שעשיתי קצת סלט :)
אני מבין שיש סטרימרים עם DAC איכותי (דוגמה Eversolo DMP-A8) ואז הוא יכול להיות גם מקור וגם דאק. האם יש יתרון בלחבר כבל שמצד אחד XLR וצד שני RCA הרי זה הופך אותו ל-Unbalance לא עדיף RCA to RCA?
הנושא של Room Correction כמו Dirac Live או Audyssey אשר נמצא ברסיבר ק"ב האם יש עליו השפעה של איכות ה-DAC, הגברה חיצונית אשר מחברים לרסיבר?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #50 

20/01/2025 11:21  
Johnik כתב:
HT diagram.jpg

אני מבין שיש סטרימרים עם DAC איכותי (דוגמה Eversolo DMP-A8) ואז הוא יכול להיות גם מקור וגם דאק. האם יש יתרון בלחבר כבל שמצד אחד XLR וצד שני RCA הרי זה הופך אותו ל-Unbalance לא עדיף RCA to RCA?
הנושא של Room Correction כמו Dirac Live או Audyssey אשר נמצא ברסיבר ק"ב האם יש עליו השפעה של איכות ה-DAC, הגברה חיצונית אשר מחברים לרסיבר?
...
אולי אני טועה, אבל כמדומני ברגע שהמערכת כיול פועלת או איזה פרוססינג של המגבר, אז הדאק החיצוני לא יהיה בשימוש. רק במצב PURE.
Jack of some trades, master of none

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

20/01/2025 11:21  
Johnik כתב:
HT diagram.jpg

...
מרשים, כל הכבוד, אתה טיפוס רציני (Y)

הצלחת לפגוע עם התרשים, למעט כמה דברים:
1. החיבור בין ה-pre לרסיבר, למעשה בכיוון ההפוך, במצב כזה הרסיבר מוציא את הסיגנל וה-pre בגלל שמחובר bypass אז מעביר ישירות את האותות ל-amp ולא נכנס לפרוססור הפנימי שלו.
2. אין חיבור בין הרסיבר ל-amp
3. לרוב במכשירי דאק ניתן להוציא ליותר מהגברה אחת, מה שאומר שבאפשרותך לחבר את הדאק לרסיבר ישירות במקביל ל-pre, כתוצאה כזו ניתן לבחון האם מורגש הבדל ? ולטובת מי ?

לגבי חיבור xlr ל-rca ברמת העקרון אתה צודק, בזמנו בדקתי ברשת, המסקנה הייתה חיבור xlr ל-rca הינו למעשה תוצאה של unbalance.
אגב, ניסיתי בעבר לעשות בדיקה בין ה-moon 280d ל-yba כאשר פעם אחת החיבור rca-rca ובשנייה xlr-xlr, באמת שניסיתי למצוא הבדלים, אבל לאוזני לא חשתי בשוני.

בנושא סטריאו + כיול הרסיבר והשפעתו, אומנם לא בחנתי, עושה רושם שברמת הרעיון צריך לשפר בשל תיקונים אקוסטיים, אך עיבוד הסאונד של ה-pre בכמה רמות מעל.
כמו-כן, עד כמה שידוע לי, בשמע דו ערוצי ברסיבר נהוג להגדיר במצב של pure direct ובכך לעקוף את ה-dsp של הרסיבר, הטענה שכך נשמע טוב יותר.
נערך לאחרונה על ידי matrix23 ב 20/01/2025 21:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #52 

20/01/2025 19:24  
Avi_Dagan כתב:
אולי אני טועה, אבל כמדומני ברגע שהמערכת כיול פועלת או איזה פרוססינג של המגבר, אז הדאק החיצוני לא יהיה בשימוש. רק במצב PURE.
...
תלוי איך אתה מחבר את ה-source, לא חושב שיש קשר למערכת הכיול, לבטח לא לפרוססור, אצלי בדקתי חיבור של שני דאקים שונים, wiim pro plus מול musical fidelity mx-dac, השינוי היה מורגש, ה-wiim השמיע את כל כלי הנגינה והווקאל באופן מרוכז באמצע, אילו ה-mf דאג להשמיע בהפרדה ימינה, שמאלה, אמצע.
ברסיבר, אם תחבר ב-rca אתה נשען על הפיענוח של הדאק והעיבוד של הרסיבר, לעומת זאת חיבור דיגיטלי נשען על הדאק הפנימי של הרסיבר.

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #53 

לאחר תיקון
לאחר תיקון
תודה רבה על הסבר מפורט :)
זה אומר שכאשר pre במצב HP Bypass הוא מעבר סיגנל מרסיבר ק"ב ישירות למגבר (בדומה להוספת הגברה חיצונית בלבד לרסיבר ק"ב אם יש צורך להניעה רמקולים נצילים מהספק שרסיבר יכול לספק). כמובן במקרה זה מקור, עיבוד והמרת סיגנל תהיה מהרסיבר עצמו.
לגבי DAC שניתן להוציא 2 סיגנלים במקביל התכוונת ל-RCA ו XLR יציאות Analog Out?

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #54 

כן כפליים, הראשון לגבי המסקנה שלך והשני ליציאות analog out בדאק.

נשמע שאתה רוקם תכנית, על מה חשבת ? 😁

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

20/01/2025 23:11  
matrix23 כתב:
כן כפליים, הראשון לגבי המסקנה שלך והשני ליציאות analog out בדאק.

נשמע שאתה רוקם תכנית, על מה חשבת ? 😁
...
בהחלט :)
מנסה להבין איך אפשר להנות משתי העולמות גם דו-ערוצי איכותי וגם מק"ב. מצד אחד בחיבור סטרימר עם DAC טוב ניתן להנות ממקור שמע טוב ומצד שני הייתי רוצה לראות הופעות חיות/סרטים של קבצי וידאו באיכות טובה עם פס קול בטלויזיה אך כאן מה שמגביל אותי זה איכות של ה-DAC ופרוססור בתוך הרסיבר ק"ב.
האם יש אפשרות כלשהי לחבר DAC חיצוני לרסיבר ק"ב? רוב ה-DACים הם עבור דו-ערוצי אם אני רוצה משהו ל-5.1 או אטמוס כנראה עדיף כבר מראש לקנות רסיבר ק"ב עם DAC פנימי איכותי :)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #56 

21/01/2025 17:19  
Johnik כתב:
מנסה להבין איך אפשר להנות משתי העולמות גם דו-ערוצי איכותי וגם מק"ב. מצד אחד בחיבור סטרימר עם DAC טוב ניתן להנות ממקור שמע טוב ומצד שני הייתי רוצה לראות הופעות חיות/סרטים של קבצי וידאו באיכות טובה עם פס קול בטלויזיה אך כאן מה שמגביל אותי זה איכות של ה-DAC ופרוססור בתוך הרסיבר ק"ב.
האם יש אפשרות כלשהי לחבר DAC חיצוני לרסיבר ק"ב? רוב ה-DACים הם עבור דו-ערוצי אם אני רוצה משהו ל-5.1 או אטמוס כנראה עדיף כבר מראש לקנות רסיבר ק"ב עם DAC פנימי איכותי :)
...
אם אתה לא מישהו שמחפש לשמוע נשימות על מיקרופון בהופעה חיה אי שם בטנסי מ 1960 :) , אז בכנות, רסיברי mid level ומעלה כיום יתנו לך את כל מה שאתה צריך בקופסה אחת (גם את הנשיפות..)
הרמקולים עושים את רוב העבודה, האקוסטיקה תחרב לך גם את המגבר הכי טוב בעולם, תדאג לסידור טוב בחדר ולקבצים טובים ואתה מסודר.

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #57 

21/01/2025 17:19  
Johnik כתב:
...
מגניב, אתה בשלב הריגושים, תמשוך את זה ותהנה כל עוד ידך אוחזת.
אלו זמנים שתמיד מחזירים אותי לדייטים הראשונים עם אשתי, אחחח איזו חוויה נפלאה, פרפרים בבטן, סערת רגשות, תחושה של בחור בתול...

סטיתי קצת מהנושא, חזרה לעניינו, אישית, לא מכיר דאק חיצוני רק לקולנוע ביתי, אני מניח שתוכל למצוא דאקים טובים במכשירי הדגל של הרסיברים, לדעתי יותר בפרוססורים של מותגי קצה.

הזדמן לך לבחון רסיברים או מגברים?

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

21/01/2025 20:43  
mulder כתב:
אם אתה לא מישהו שמחפש לשמוע נשימות על מיקרופון בהופעה חיה אי שם בטנסי מ 1960 :) , אז בכנות, רסיברי mid level ומעלה כיום יתנו לך את כל מה שאתה צריך בקופסה אחת (גם את הנשיפות..)
הרמקולים עושים את רוב העבודה, האקוסטיקה תחרב לך גם את המגבר הכי טוב בעולם, תדאג לסידור טוב בחדר ולקבצים טובים ואתה מסודר.
...
אתה מזכיר לי את עצמי עד לפני כמה שנים, אפילו בחנתי את זה, כפי שאתה אומר לא מצאתי הבדל דרמטי, אולם זה היה עם מגברים משולבים סביב תג מחיר 20k למול רסיבר ימאהה ומרנץ, לא הייתה הצדקה לטובת מגבר.

אבל, כשעברתי למגבר כח וקדם מגבר נפרדים, אין מה לדבר, ההבדל תהומי, אתה חש נחיתה ברסיבר, מכניס אותך לתסכול.
רק אז, אתה מבין שהגברה טובה אפילו לא יקרה(בחנתי גם את זה), בהפרדה של מגבר וקדם מגבר מחוללת פלאים.

בהזדמנות אנסה לבדוק בין המגבר לרסיבר אנטם, סתם בשביל הספורט, עם כי אני משוכנע שפרוססר כמו טרינוב מסוגל(אפילו מחויב) להאפיל על פני הקדם מגבר.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #59 

12/12/2024 20:30  
matrix23 כתב:
אם חשבתי שבסבב הקודם הבנתי מהו סאונד, קיבלתי סטירת לחי חזקה, סאונד חלומי, מערכת התופים מעולם לא נשמעה חייה כל כך, אשכרה המתופף ממוקם שני מטר שמאלה, באמצע הסולן מטר וחצי, לא האמנתי שהבאס יכול להישמע עוד יותר טוב מפעם קודמת, נקלעתי למערבולת חושים, על סף האורגזמה(מקווה שיגאל לא ישב במקומי אחרי שהלכתי), הייתי מטושטש, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, אני והמוזיקה היו כאחד, יכולתי להושיט רגל ולהפריע ללהקה, בלתי נתפס מה שהלך שם.
...
שאלה אולי קצת טפשית אבל מה זה משנה איפה המתופף יושב?
אפילו בהופעה חיה בסופו של דבר שומעים דרך הגברה\רמקולים (שכנראה לא קרובים אפילו לאיכויות שאתה מספר עליהם כאן) ואמנם רואים איפה כל כלי ממוקם אבל מה הופך את זה לכל כך חשוב לדעת איפה ממוקם כל כלי?

יש את הגימיק של Spatial Audio שנתמך בחלק מהאזניות כמו איירפודס 3, אבל אחרי שעוברת ההתלהבות הראשונית זה כבר לא מספיק בפני עצמו וההעדפה לשמוע רק מוזיקה שתומכת בזה על פני אחרת כבר פוחתת משמעותית.

hofir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #60 

gildmor אני לא מבין אותך הבן אדם השקיע המון כסף ומאוד נהנה אז למה לנסות להקטין את החוויה.
matrix23 מאחל לך שגם עוד שנה תשתמש לעיתים קרובות במערכת שקנית . ולא תתעצל לרדת למרתף.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”