תודה טסלה - את לא בשבילי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #21 

מקבל רגליים קרות מלהשכיב 300K על רכב, בטח בתקופה הנוכחית בואך מלחמה על אמת בצפון...
שוקל לקחת רכב בליסנינג ממקום העבודה.
ה BYD SEAL כרגע היא הפשרה הכי מעניינת מקטלוג הרכבים שיש לנו.
על הנייר:
ביצועים טובים בדגם עם מנוע כפול 3.8 שניות למאה - ממש ביצועים של ה Y/P
מרווח
מערכת סאונד סבירה - עדיפה על הרמקולים הפשוטים ביונדאי לדוגמא
קבעתי נסיעת מבחן לשבוע הבא.
אשמח לחוות דעת על הרכב

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #22 

06/06/2024 9:31  
Arie10 כתב:
רכב חשמלי זה לא רק מנוע חשמל וסוללות, את זה אפשר לקנות ב ALI.
רכב חשמלי הוא קודם כל ובראש ובראשונה- רכב ! ואת זה נדרש עשרות שנות ידע ונסיון כדי לייצר כמו שצריך.
...
אתה פשוט חוזר על התזה שלך בלי להתייחס לטיעונים שכנגד. עשרות שנות ניסיון לא עזרו לחברות הוותיקות האלו לייצר רכב חשמלי "כמו שצריך".
אולי אפילו להפך כיוון שהן היו מקובעות. גם טסלה וגם חברות כמו BYD מייצרות רכבים שסוקרים מנוסים ממך חושבים שהם בסדר גמור, שלא לומר מתעלים על חלק מהמתחרות.

Arie10 כתב:
אז נכון שאפשר לתפור חליפה חיצונית שתראה נחמד (בעזרת העסקה של מעצבים), אבל את מחלות הילדות יגלו כל אותם הרוכשים/שפני הנסיון...ולראיה למשל טסלה שמרכיבה רכבים שנראים כמו חלקים שנקנו ב ALI.
...
הביקורת על איכות ההרכבה של טסלה מוצדקת לחלוטין, אם כי אני חושב שיש הסכמה גורפת ברשת שחל שיפור משמעותי בתחום הזה בגרסאות האחרונות של רוב הדגמים (לדוגמה Model 3 Performance).
ועדיין, טסלה היא חברה אחת. לטעון שאיכות הרכבים החשמליים של חברות חדשות נופלת מזאת של היצרניות הוותיקות ושמדובר ברכבים שפרט לעיצוב הם מלאי בעיות, היא טענה שדורשת ביסוס. אתה מוזמן לקשר למחקר או סקירה שמראים שליצרנים הוותיקים יש פחות בעיות ברכבים שלהם בהשוואה.

Arie10 כתב:
בענין טויוטה...זו חברה שבדומה לנוקיה (למשל) מהמרת נגד החשמל. היא כנראה פחות מאמינה ברעיון. יש לה ראייה עתידית לכיוון המימן. זה לא אומר שאין לה אפשרות לייצר רכב חשמלי טוב. לגבי הונדה אין לי תשובה. לא קראתי עליהם ועל התכניות שלהם לגבי החשמל.
...
1. טויוטה מהמרת נגד החשמל?
אולי כדאי שתספר להם שההכרזה שלהם על השקעה של 10 מיליארד אירו בתחום לא תואמת את האג'נדה שלך:
https://www.arenaev.com/toyota_doubles_ ... s-3520.php

2. הונדה תשקיע ברכבים חשמליים כ-60 מיליארד אירו, אחרי שפחות או יותר איבדה את השוק הזה:
https://www.arenaev.com/honda_accelerat ... s-3554.php

3. מרצדס זונחת את פלטפורמת ה-EQ הכושלת שלה.
רוב הביקורת הייתה על העיצוב המזעזע אז אולי זה יותר קריטי משחשבת אפילו אם מבחינתך "העסקה של מעצבים" זה עניין שולי שכל אחד יכול לעשות.

Arie10 כתב:
רשת החשמל הוא ענין משני ובמיוחד בישראל (הקטנה) ועוד יותר כשטסלה למעשה חתמה עם שאר היצרניות שמאפשר להן לטעון אצלה. אלו חדשות של אתמול שלא מעניינות יותר.
...
רשת הטעינה היא לא עניין משני בכלל. על מה אתה מדבר?
אם היצרניות הוותיקות היו מוכרות רק בישראל אולי היה לך בסיס לטיעון, אבל כיוון שקיימות עוד איזה 2-3 מדינות בעולם מתברר שזה דבר די חשוב ללקוח פונטיציאלי שמתעניין ברכישת רכב. יפה שאתה מזלזל בחשיבות רשת הטעינה תוך כדי שאתה מציין שכל היצרניות הוותיקות אצו רצו לטסלה כדי שתאפשר להן לטעון אצלה. למה הן לא בנו רשתות משלהן עם כל הניסיון והוותק שצברו? כנראה מאותה סיבה שהן נכשלו עם הרכבים עצמם.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #23 

06/06/2024 12:11  
sabres כתב:
...
3. מרצדס זונחת את פלטפורמת ה-EQ הכושלת שלה.
רוב הביקורת הייתה על העיצוב המזעזע אז אולי זה יותר קריטי משחשבת אפילו אם מבחינתך "העסקה של מעצבים" זה עניין שולי שכל אחד יכול לעשות.

...
זה מעניין. ...

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #24 

06/06/2024 12:41  
רונן כתב:
זה מעניין. ...
...

גם לדעתי. הנה סרטון על הנושא מלפני יומיים:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #25 

@sabres כל הכבוד על התגובות העינייניות והסבלנות ✔

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

מרגיש צורך לשתף, עשיתי נסיעת מבחן על ה BYD SEAL.
על הנייר רכב מרשים, 3.8 שניות למאה, מרווח, הרבה מסכים כולל HUD, ידיות נשלפות חשמלית, מערכת סאונד לא רעה, מחיר יחסית תחרותי ועוד...
נכנס לרכב, סוחט את הדוושה, האוטו מגמגם...מרגיש כמו delay, האוטו מקרטע עד שנותן את מלוא הכוח.
קיצר, 500+ כוחות סוס ואתה לא יכול להשתמש בהם, הרכב "מגן" על עצמו ולא משחרר את כל הכוח.
רק בבקרת שיגור אתה מקבל את כל הכוח.

אמרתי לסוכן שהיה איתי, תודה רבה זה לא בשבילי.

קיצר, נראה שבעידן החשמל אפשר הרבה יותר בקלות לייצר מכוניות עם 500+ כוחות אבל צריך לדעת גם להעביר את כל הכוח הזה, לקבל את זה בצורה קבועה, ניהול אנרגיה ועוד. לא יודע איך זה עם שאר הסיניות אבל ללא ספק נדלקה אצלי נורה אדומה בהקשר הזה ואי אפשר רק להסתמך על נתונים יבשים, חייבים לעשות נסיעת מבחן ולהרגיש את הרכב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #27 

מפתיע.BYD הוא השחקן עם הכי הרבה פוטנציאל בסיניות.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

13/06/2024 15:39  
oferlaor כתב:
מפתיע.BYD הוא השחקן עם הכי הרבה פוטנציאל בסיניות.
...
ממש מוזר, האיש מכירות המליץ לי לעשות נסיעת מבחן על הדגם עם מנוע יחיד ששם התאוצה רציפה ללא השיהוי הזה של דגם השני מנועים...

לא ברור לי איפה כל המבקרי רכבים, ראיתי לא מעט ביקורות אפילו אחד לא התלונן על החוויה הזאת. גם שבודקים תאוצה 0-100 אז מעבירים את הרכב למוד בקרת שיגו אבל בנסיעה יום יומית (גם במצב ספורט) אף אחד לא מזכיר את הנושא הזה

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #29 

13/06/2024 17:07  
ambar כתב:
ממש מוזר, האיש מכירות המליץ לי לעשות נסיעת מבחן על הדגם עם מנוע יחיד ששם התאוצה רציפה ללא השיהוי הזה של דגם השני מנועים...

לא ברור לי איפה כל המבקרי רכבים, ראיתי לא מעט ביקורות אפילו אחד לא התלונן על החוויה הזאת. גם שבודקים תאוצה 0-100 אז מעבירים את הרכב למוד בקרת שיגו אבל בנסיעה יום יומית (גם במצב ספורט) אף אחד לא מזכיר את הנושא הזה
...
בסוף בסוף עם כל המגרעות שמצאת ב TESLA שלך, זה המוצר "המבושל" ביותר כרגע מהרבה בחינות.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

13/06/2024 18:36  
kaplaey2 כתב:
בסוף בסוף עם כל המגרעות שמצאת ב TESLA שלך, זה המוצר "המבושל" ביותר כרגע מהרבה בחינות.
...
אין לי שוב בעיה גם להחליט שבהנתן האלטרנטיביות, טסלה עם כל המגרעות שלה עדיפה.
כרגע בוחן גם את האקפנג P7 כאופציה.
מכל מה שראיתי נראה הכי מעניין עד כה. נראה שדיי קיבלו השראה מטסלה אבל לקחו את זה עוד צעד קדימה.

מרגיש לי שאנחנו לפני קפיצת דור והטכנולוגיה הנוכחית תשתנה בצורה משמעותית, עוד 3 שנים הסטדנרט יהיה מכוניות של 1000קמ, טעינה סופר מהירה ועוד. במקרה כזה הדור הנוכחי לא יהיה רלוונטי ושווי הרכב יתרסק משמעותית. לכן שוקל לקחת ליסניג ולהחליט עוד 3 שנים מה לעשות

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #31 

למרות שמכרת, תבדוק אם\מתי יהיו נסיעות מבחן ב-M3P החדשות.
תראה מה אומרים עליה.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

אז החלטתי לא לרכוש רכב כרגע.
נראה לי תקופה בעייתית להוציא 300K על רכב עם כל המצב בארץ, חוסר וודאות...
יש לי עוד תזה לא מבוססת שאנחנו לפני קפיצת דרך משמעותית בתחום הסוללות ושבעוד 2-3 שנים הסטנדרט בתעשייה יהיו רכבים שעושים 1000קמ לטעינה, מה שיביא את הדור הנוכחי להיות דיי אובסוליט.
החלטתי לקחת רכב בליסינג ממקום העבודה שלי, בהינתן היצא הרכבים אז הרכב שהכי התחברתי אליו ובמסגרת התקציב הוא xpeng P7 long range עם חבילת דימונד שמוסיף מערכת סאונד משודרגת, ריפוד עור, טריקה שקטה ל 4 דלתות.

אשתף בחוויות שאקבל את הכלה 🙃

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #33 

לפחות כרגע נראה שיש המון פריצות דרך קטנות ולא הרבה פריצות דרמטיות

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #34 

16/06/2024 16:47  
ambar כתב:
יש לי עוד תזה לא מבוססת שאנחנו לפני קפיצת דרך משמעותית בתחום הסוללות ושבעוד 2-3 שנים הסטנדרט בתעשייה יהיו רכבים שעושים 1000קמ לטעינה, מה שיביא את הדור הנוכחי להיות דיי אובסוליט.
החלטתי לקחת רכב בליסינג ממקום העבודה שלי, בהינתן היצא הרכבים אז הרכב שהכי התחברתי אליו ובמסגרת התקציב הוא xpeng P7 long range עם חבילת דימונד שמוסיף מערכת סאונד משודרגת, ריפוד עור, טריקה שקטה ל 4 דלתות.

...
כמה עולה הליסינג לרכב הזה ל 3 שנים?

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

16/06/2024 21:36  
IsportaR כתב:
כמה עולה הליסינג לרכב הזה ל 3 שנים?
...
בערך 3000שח לחודש נטו

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #36 

16/06/2024 16:47  
ambar כתב:

...
בדקת על g6 במקרה?
ואיזו חברת ליסינג מחזיקה xpange ? לא מצאתי באינטרנט

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

04/08/2024 22:17  
tomer953 כתב:
בדקת על g6 במקרה?
ואיזו חברת ליסינג מחזיקה xpange ? לא מצאתי באינטרנט
...
הזמנתי כבר את ה P7 שצריכה להגיע בקרוב.
עכשיו שה G6 זמינה, נראית יותר אטרקטיבית בטח דגם הפרפורמנס אבל ייקר משמעותית את העלות החודשית אז העדפתי להשאר עם ה P7.
ה G6 גם זמן הספקה בסוף שנה ולא היה לי חשק להמתין...
אני לוקח ליסינג ממקום העבודה שלי

zooty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #38 

13/06/2024 9:23  
ambar כתב:
מרגיש צורך לשתף, עשיתי נסיעת מבחן על ה BYD SEAL.
על הנייר רכב מרשים, 3.8 שניות למאה, מרווח, הרבה מסכים כולל HUD, ידיות נשלפות חשמלית, מערכת סאונד לא רעה, מחיר יחסית תחרותי ועוד...
נכנס לרכב, סוחט את הדוושה, האוטו מגמגם...מרגיש כמו delay, האוטו מקרטע עד שנותן את מלוא הכוח.
קיצר, 500+ כוחות סוס ואתה לא יכול להשתמש בהם, הרכב "מגן" על עצמו ולא משחרר את כל הכוח.
רק בבקרת שיגור אתה מקבל את כל הכוח.

אמרתי לסוכן שהיה איתי, תודה רבה זה לא בשבילי.

קיצר, נראה שבעידן החשמל אפשר הרבה יותר בקלות לייצר מכוניות עם 500+ כוחות אבל צריך לדעת גם להעביר את כל הכוח הזה, לקבל את זה בצורה קבועה, ניהול אנרגיה ועוד. לא יודע איך זה עם שאר הסיניות אבל ללא ספק נדלקה אצלי נורה אדומה בהקשר הזה ואי אפשר רק להסתמך על נתונים יבשים, חייבים לעשות נסיעת מבחן ולהרגיש את הרכב.
...
יש לי את הדגם עם הנעה אחורית , לא מרגיש שיש בעיה של כוח ואף פעם לא מאבד אחיזה
מצד שני לא עושה ב 3 שניות למאה אלא 6 , לי לא אכפת , סכ"ה נהנה מהאוטו
חשמליות יהיו מוצר באמת בשל כשהטווח יעלה, בשאר BYD כמו כל היצרניות יש את הבעיות שלה וזה תלוי בך אם אתה מעדיף באג א או ב

shar43
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #39 

עתיד הסוללות.
כבר ראיתי כמה כתבות של יצרנים שונים שאומרות שסוללה של 1000 ק"מ קרובה עם אורך חיים של לפחות 15 שנים.

https://thecar.co.il/%d7%a1%d7%9e%d7%a1 ... %a7%d7%9e/

https://thecar.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9C ... 9%D7%9C-1/

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #40 

06/06/2024 10:37  
ambar כתב:
על הנייר:
ביצועים טובים בדגם עם מנוע כפול 3.8 שניות למאה - ממש ביצועים של ה Y/P
מרווח
...
זה רכב חשמלי לא רכב מירוצים, למה בכלל שמים דגש על הפרמטר הזה כשיקול?
כמה רואים בארצנו אנשים שממהרים להאיץ ביציאה מרמזור? להיפך.
ויש לי הרגשה שברכב חשמלי עוד פחות, כי מפחדים שהסוללה תגמר מהר צהמתוכנן אז לוחצים בעדינות על הגז.

יש לי בתיאוריה גג נפתח שזה גם אחד הגימיקים, בפועל נפתח פעמיים שלוש בחודש ראשון ומאז סגור :-)

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”