תודה טסלה - את לא בשבילי
-
ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
מקבל רגליים קרות מלהשכיב 300K על רכב, בטח בתקופה הנוכחית בואך מלחמה על אמת בצפון...
שוקל לקחת רכב בליסנינג ממקום העבודה.
ה BYD SEAL כרגע היא הפשרה הכי מעניינת מקטלוג הרכבים שיש לנו.
על הנייר:
ביצועים טובים בדגם עם מנוע כפול 3.8 שניות למאה - ממש ביצועים של ה Y/P
מרווח
מערכת סאונד סבירה - עדיפה על הרמקולים הפשוטים ביונדאי לדוגמא
קבעתי נסיעת מבחן לשבוע הבא.
אשמח לחוות דעת על הרכב
שוקל לקחת רכב בליסנינג ממקום העבודה.
ה BYD SEAL כרגע היא הפשרה הכי מעניינת מקטלוג הרכבים שיש לנו.
על הנייר:
מרווח
מערכת סאונד סבירה - עדיפה על הרמקולים הפשוטים ביונדאי לדוגמא
קבעתי נסיעת מבחן לשבוע הבא.
אשמח לחוות דעת על הרכב
אתה פשוט חוזר על התזה שלך בלי להתייחס לטיעונים שכנגד. עשרות שנות ניסיון לא עזרו לחברות הוותיקות האלו לייצר רכב חשמלי "כמו שצריך".06/06/2024 9:31Arie10 כתב: רכב חשמלי זה לא רק מנוע חשמל וסוללות, את זה אפשר לקנות ב ALI.
רכב חשמלי הוא קודם כל ובראש ובראשונה- רכב ! ואת זה נדרש עשרות שנות ידע ונסיון כדי לייצר כמו שצריך....
אולי אפילו להפך כיוון שהן היו מקובעות. גם טסלה וגם חברות כמו BYD מייצרות רכבים שסוקרים מנוסים ממך חושבים שהם בסדר גמור, שלא לומר מתעלים על חלק מהמתחרות.
הביקורת על איכות ההרכבה של טסלה מוצדקת לחלוטין, אם כי אני חושב שיש הסכמה גורפת ברשת שחל שיפור משמעותי בתחום הזה בגרסאות האחרונות של רוב הדגמים (לדוגמה Model 3 Performance).06/06/2024 9:31Arie10 כתב: אז נכון שאפשר לתפור חליפה חיצונית שתראה נחמד (בעזרת העסקה של מעצבים), אבל את מחלות הילדות יגלו כל אותם הרוכשים/שפני הנסיון...ולראיה למשל טסלה שמרכיבה רכבים שנראים כמו חלקים שנקנו ב ALI....
ועדיין, טסלה היא חברה אחת. לטעון שאיכות הרכבים החשמליים של חברות חדשות נופלת מזאת של היצרניות הוותיקות ושמדובר ברכבים שפרט לעיצוב הם מלאי בעיות, היא טענה שדורשת ביסוס. אתה מוזמן לקשר למחקר או סקירה שמראים שליצרנים הוותיקים יש פחות בעיות ברכבים שלהם בהשוואה.
1. טויוטה מהמרת נגד החשמל?06/06/2024 9:31Arie10 כתב: בענין טויוטה...זו חברה שבדומה לנוקיה (למשל) מהמרת נגד החשמל. היא כנראה פחות מאמינה ברעיון. יש לה ראייה עתידית לכיוון המימן. זה לא אומר שאין לה אפשרות לייצר רכב חשמלי טוב. לגבי הונדה אין לי תשובה. לא קראתי עליהם ועל התכניות שלהם לגבי החשמל....
אולי כדאי שתספר להם שההכרזה שלהם על השקעה של 10 מיליארד אירו בתחום לא תואמת את האג'נדה שלך:
https://www.arenaev.com/toyota_doubles_ ... s-3520.php
2. הונדה תשקיע ברכבים חשמליים כ-60 מיליארד אירו, אחרי שפחות או יותר איבדה את השוק הזה:
https://www.arenaev.com/honda_accelerat ... s-3554.php
3. מרצדס זונחת את פלטפורמת ה-EQ הכושלת שלה.
רוב הביקורת הייתה על העיצוב המזעזע אז אולי זה יותר קריטי משחשבת אפילו אם מבחינתך "העסקה של מעצבים" זה עניין שולי שכל אחד יכול לעשות.
רשת הטעינה היא לא עניין משני בכלל. על מה אתה מדבר?06/06/2024 9:31Arie10 כתב: רשת החשמל הוא ענין משני ובמיוחד בישראל (הקטנה) ועוד יותר כשטסלה למעשה חתמה עם שאר היצרניות שמאפשר להן לטעון אצלה. אלו חדשות של אתמול שלא מעניינות יותר....
אם היצרניות הוותיקות היו מוכרות רק בישראל אולי היה לך בסיס לטיעון, אבל כיוון שקיימות עוד איזה 2-3 מדינות בעולם מתברר שזה דבר די חשוב ללקוח פונטיציאלי שמתעניין ברכישת רכב. יפה שאתה מזלזל בחשיבות רשת הטעינה תוך כדי שאתה מציין שכל היצרניות הוותיקות אצו רצו לטסלה כדי שתאפשר להן לטעון אצלה. למה הן לא בנו רשתות משלהן עם כל הניסיון והוותק שצברו? כנראה מאותה סיבה שהן נכשלו עם הרכבים עצמם.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
זה מעניין. ...06/06/2024 12:11sabres כתב: ...
3. מרצדס זונחת את פלטפורמת ה-EQ הכושלת שלה.
רוב הביקורת הייתה על העיצוב המזעזע אז אולי זה יותר קריטי משחשבת אפילו אם מבחינתך "העסקה של מעצבים" זה עניין שולי שכל אחד יכול לעשות.
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
-
ambar
- חבר ותיק

מרגיש צורך לשתף, עשיתי נסיעת מבחן על ה BYD SEAL.
על הנייר רכב מרשים, 3.8 שניות למאה, מרווח, הרבה מסכים כולל HUD, ידיות נשלפות חשמלית, מערכת סאונד לא רעה, מחיר יחסית תחרותי ועוד...
נכנס לרכב, סוחט את הדוושה, האוטו מגמגם...מרגיש כמו delay, האוטו מקרטע עד שנותן את מלוא הכוח.
קיצר, 500+ כוחות סוס ואתה לא יכול להשתמש בהם, הרכב "מגן" על עצמו ולא משחרר את כל הכוח.
רק בבקרת שיגור אתה מקבל את כל הכוח.
אמרתי לסוכן שהיה איתי, תודה רבה זה לא בשבילי.
קיצר, נראה שבעידן החשמל אפשר הרבה יותר בקלות לייצר מכוניות עם 500+ כוחות אבל צריך לדעת גם להעביר את כל הכוח הזה, לקבל את זה בצורה קבועה, ניהול אנרגיה ועוד. לא יודע איך זה עם שאר הסיניות אבל ללא ספק נדלקה אצלי נורה אדומה בהקשר הזה ואי אפשר רק להסתמך על נתונים יבשים, חייבים לעשות נסיעת מבחן ולהרגיש את הרכב.
על הנייר רכב מרשים, 3.8 שניות למאה, מרווח, הרבה מסכים כולל HUD, ידיות נשלפות חשמלית, מערכת סאונד לא רעה, מחיר יחסית תחרותי ועוד...
נכנס לרכב, סוחט את הדוושה, האוטו מגמגם...מרגיש כמו delay, האוטו מקרטע עד שנותן את מלוא הכוח.
קיצר, 500+ כוחות סוס ואתה לא יכול להשתמש בהם, הרכב "מגן" על עצמו ולא משחרר את כל הכוח.
קיצר, נראה שבעידן החשמל אפשר הרבה יותר בקלות לייצר מכוניות עם 500+ כוחות אבל צריך לדעת גם להעביר את כל הכוח הזה, לקבל את זה בצורה קבועה, ניהול אנרגיה ועוד. לא יודע איך זה עם שאר הסיניות אבל ללא ספק נדלקה אצלי נורה אדומה בהקשר הזה ואי אפשר רק להסתמך על נתונים יבשים, חייבים לעשות נסיעת מבחן ולהרגיש את הרכב.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
-
ambar
- חבר ותיק

ממש מוזר, האיש מכירות המליץ לי לעשות נסיעת מבחן על הדגם עם מנוע יחיד ששם התאוצה רציפה ללא השיהוי הזה של דגם השני מנועים......
לא ברור לי איפה כל המבקרי רכבים, ראיתי לא מעט ביקורות אפילו אחד לא התלונן על החוויה הזאת. גם שבודקים תאוצה 0-100 אז מעבירים את הרכב למוד בקרת שיגו אבל בנסיעה יום יומית (גם במצב ספורט) אף אחד לא מזכיר את הנושא הזה
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
בסוף בסוף עם כל המגרעות שמצאת ב TESLA שלך, זה המוצר "המבושל" ביותר כרגע מהרבה בחינות.13/06/2024 17:07ambar כתב: ממש מוזר, האיש מכירות המליץ לי לעשות נסיעת מבחן על הדגם עם מנוע יחיד ששם התאוצה רציפה ללא השיהוי הזה של דגם השני מנועים...
לא ברור לי איפה כל המבקרי רכבים, ראיתי לא מעט ביקורות אפילו אחד לא התלונן על החוויה הזאת. גם שבודקים תאוצה 0-100 אז מעבירים את הרכב למוד בקרת שיגו אבל בנסיעה יום יומית (גם במצב ספורט) אף אחד לא מזכיר את הנושא הזה...
-
ambar
- חבר ותיק

אין לי שוב בעיה גם להחליט שבהנתן האלטרנטיביות, טסלה עם כל המגרעות שלה עדיפה.13/06/2024 18:36kaplaey2 כתב: בסוף בסוף עם כל המגרעות שמצאת ב TESLA שלך, זה המוצר "המבושל" ביותר כרגע מהרבה בחינות....
כרגע בוחן גם את האקפנג P7 כאופציה.
מכל מה שראיתי נראה הכי מעניין עד כה. נראה שדיי קיבלו השראה מטסלה אבל לקחו את זה עוד צעד קדימה.
מרגיש לי שאנחנו לפני קפיצת דור והטכנולוגיה הנוכחית תשתנה בצורה משמעותית, עוד 3 שנים הסטדנרט יהיה מכוניות של 1000קמ, טעינה סופר מהירה ועוד. במקרה כזה הדור הנוכחי לא יהיה רלוונטי ושווי הרכב יתרסק משמעותית. לכן שוקל לקחת ליסניג ולהחליט עוד 3 שנים מה לעשות
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
למרות שמכרת, תבדוק אם\מתי יהיו נסיעות מבחן ב-M3P החדשות.
תראה מה אומרים עליה.
תראה מה אומרים עליה.
-
ambar
- חבר ותיק

אז החלטתי לא לרכוש רכב כרגע.
נראה לי תקופה בעייתית להוציא 300K על רכב עם כל המצב בארץ, חוסר וודאות...
יש לי עוד תזה לא מבוססת שאנחנו לפני קפיצת דרך משמעותית בתחום הסוללות ושבעוד 2-3 שנים הסטנדרט בתעשייה יהיו רכבים שעושים 1000קמ לטעינה, מה שיביא את הדור הנוכחי להיות דיי אובסוליט.
החלטתי לקחת רכב בליסינג ממקום העבודה שלי, בהינתן היצא הרכבים אז הרכב שהכי התחברתי אליו ובמסגרת התקציב הוא xpeng P7 long range עם חבילת דימונד שמוסיף מערכת סאונד משודרגת, ריפוד עור, טריקה שקטה ל 4 דלתות.
אשתף בחוויות שאקבל את הכלה
יש לי עוד תזה לא מבוססת שאנחנו לפני קפיצת דרך משמעותית בתחום הסוללות ושבעוד 2-3 שנים הסטנדרט בתעשייה יהיו רכבים שעושים 1000קמ לטעינה, מה שיביא את הדור הנוכחי להיות דיי אובסוליט.
החלטתי לקחת רכב בליסינג ממקום העבודה שלי, בהינתן היצא הרכבים אז הרכב שהכי התחברתי אליו ובמסגרת התקציב הוא xpeng P7 long range עם חבילת דימונד שמוסיף מערכת סאונד משודרגת, ריפוד עור, טריקה שקטה ל 4 דלתות.

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כמה עולה הליסינג לרכב הזה ל 3 שנים?16/06/2024 16:47ambar כתב: אז החלטתי לא לרכוש רכב כרגע.
...
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
בדקת על g6 במקרה?16/06/2024 16:47ambar כתב: אז החלטתי לא לרכוש רכב כרגע.
...
ואיזו חברת ליסינג מחזיקה xpange ? לא מצאתי באינטרנט
-
ambar
- חבר ותיק

הזמנתי כבר את ה P7 שצריכה להגיע בקרוב.04/08/2024 22:17tomer953 כתב: בדקת על g6 במקרה?
ואיזו חברת ליסינג מחזיקה xpange ? לא מצאתי באינטרנט...
עכשיו שה G6 זמינה, נראית יותר אטרקטיבית בטח דגם הפרפורמנס אבל ייקר משמעותית את העלות החודשית אז העדפתי להשאר עם ה P7.
ה G6 גם זמן הספקה בסוף שנה ולא היה לי חשק להמתין...
אני לוקח ליסינג ממקום העבודה שלי
- zooty
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
יש לי את הדגם עם הנעה אחורית , לא מרגיש שיש בעיה של כוח ואף פעם לא מאבד אחיזה13/06/2024 9:23ambar כתב: מרגיש צורך לשתף, עשיתי נסיעת מבחן על ה BYD SEAL.
קיצר, נראה שבעידן החשמל אפשר הרבה יותר בקלות לייצר מכוניות עם 500+ כוחות אבל צריך לדעת גם להעביר את כל הכוח הזה, לקבל את זה בצורה קבועה, ניהול אנרגיה ועוד. לא יודע איך זה עם שאר הסיניות אבל ללא ספק נדלקה אצלי נורה אדומה בהקשר הזה ואי אפשר רק להסתמך על נתונים יבשים, חייבים לעשות נסיעת מבחן ולהרגיש את הרכב....
מצד שני לא עושה ב 3 שניות למאה אלא 6 , לי לא אכפת , סכ"ה נהנה מהאוטו
חשמליות יהיו מוצר באמת בשל כשהטווח יעלה, בשאר BYD כמו כל היצרניות יש את הבעיות שלה וזה תלוי בך אם אתה מעדיף באג א או ב
עתיד הסוללות.
כבר ראיתי כמה כתבות של יצרנים שונים שאומרות שסוללה של 1000 ק"מ קרובה עם אורך חיים של לפחות 15 שנים.
https://thecar.co.il/%d7%a1%d7%9e%d7%a1 ... %a7%d7%9e/
https://thecar.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9C ... 9%D7%9C-1/
כבר ראיתי כמה כתבות של יצרנים שונים שאומרות שסוללה של 1000 ק"מ קרובה עם אורך חיים של לפחות 15 שנים.
https://thecar.co.il/%d7%a1%d7%9e%d7%a1 ... %a7%d7%9e/
https://thecar.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9C ... 9%D7%9C-1/
זה רכב חשמלי לא רכב מירוצים, למה בכלל שמים דגש על הפרמטר הזה כשיקול?06/06/2024 10:37ambar כתב: על הנייר:
מרווח...
כמה רואים בארצנו אנשים שממהרים להאיץ ביציאה מרמזור? להיפך.
ויש לי הרגשה שברכב חשמלי עוד פחות, כי מפחדים שהסוללה תגמר מהר צהמתוכנן אז לוחצים בעדינות על הגז.
יש לי בתיאוריה גג נפתח שזה גם אחד הגימיקים, בפועל נפתח פעמיים שלוש בחודש ראשון ומאז סגור