תודה טסלה - את לא בשבילי
-
ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
אתמול תם המסע הקצר שלי עם טסלה.
קניתי את המודל Y פרפורמנס באוגוסט 2023 וזאת לאחר שהייתי גרופי של טסלה, עוקב אחריהם, קורה מאמרים, ביקורות, נסיעות מבחן, הכרתי כל תכונה ברכב עוד לפני שאפילו ישבתי בו פעם אחת.
הרגשתי שטסלה זה פלא הנדסי שאין שני לה בעולם הרכב.
עשיתי נסיעת מבחן על מודל 3 פרפורמנס של חבר ועף לי הראש מהביצועים. הזמנתי את ה Y פרפורמנס שענתה לי על מרבית הצרכים, ידעתי שהרכב לא באמת מפנק ברמת האבזור שלו אבל שכנעתי את עצמי שבשביל החוויה והביצועים זה יחפה על השאר.
שקיבלתי את הרכב, הייתי בטוח שלא ירד לי החיוך מהפנים. אז אחרי כמה ימים של התלהבות מהביצועים והטכנולוגיה התחילה האכזבה.
כל דבר קטן הציק לי ברמות על. כבר כתבתי על זה פה לא פעם מהמושב הקצר מידי לטעמי ועד חוסר בחיישן הגשם...
אני יכול להבין את ההתלהבות של אנשים מטסלה, מרגיש שהאוטו משתפר ויש ציפייה עם כל עדכון תוכנה לעוד ועוד שיפורים. לי זה מרגיש כמו מוצר בבטה ואנחנו הלקוחות הנסיינים שלה, הוציאו מוצר לא אפוי לשוק ומשפרים אותו תוך כדי תנועה.
אתמול נמסרה לבעלים החדשים שלה.
עכשיו מתחילה הדילמה שוב פעם לאיזה רכב לעבור.
אז כמובן רק חשמלית, אין מצב שחוזר לבנזין אחרי החוויה של רכב חשמלי מבחינת עוצמה, שקט, טכנולוגיה ועוד.
אשמח להמלצות לחשמלית מפנקת עד 300K
קניתי את המודל Y פרפורמנס באוגוסט 2023 וזאת לאחר שהייתי גרופי של טסלה, עוקב אחריהם, קורה מאמרים, ביקורות, נסיעות מבחן, הכרתי כל תכונה ברכב עוד לפני שאפילו ישבתי בו פעם אחת.
עשיתי נסיעת מבחן על מודל 3 פרפורמנס של חבר ועף לי הראש מהביצועים. הזמנתי את ה Y פרפורמנס שענתה לי על מרבית הצרכים, ידעתי שהרכב לא באמת מפנק ברמת האבזור שלו אבל שכנעתי את עצמי שבשביל החוויה והביצועים זה יחפה על השאר.
שקיבלתי את הרכב, הייתי בטוח שלא ירד לי החיוך מהפנים. אז אחרי כמה ימים של התלהבות מהביצועים והטכנולוגיה התחילה האכזבה.
כל דבר קטן הציק לי ברמות על. כבר כתבתי על זה פה לא פעם מהמושב הקצר מידי לטעמי ועד חוסר בחיישן הגשם...
אני יכול להבין את ההתלהבות של אנשים מטסלה, מרגיש שהאוטו משתפר ויש ציפייה עם כל עדכון תוכנה לעוד ועוד שיפורים. לי זה מרגיש כמו מוצר בבטה ואנחנו הלקוחות הנסיינים שלה, הוציאו מוצר לא אפוי לשוק ומשפרים אותו תוך כדי תנועה.
אז כמובן רק חשמלית, אין מצב שחוזר לבנזין אחרי החוויה של רכב חשמלי מבחינת עוצמה, שקט, טכנולוגיה ועוד.
אשמח להמלצות לחשמלית מפנקת עד 300K
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
גם בעלים של YP, מבין אותך בחלק מהדברים, וגם קראתי חלק מההודעות שלך, אבל... (וזה אבל גדול)04/06/2024 8:53ambar כתב: אתמול תם המסע הקצר שלי עם טסלה.
אשמח להמלצות לחשמלית מפנקת עד 300K...
מציע לך להתחיל להיכנס לקבוצות של זיקר, ואקספנג (המועמדים הטבעיים) ולהבין מה אומר המשפט "הדשא של השכן תמיד נראה ירוק יותר",
בעיות בטעינה, אפליקציה שלא עובדת ולא מתעדכנת, תלונות על איכות חומרים, שלט עם סוללות שנגמרות יותר מדי מהר, ועוד...
טיפולים כל 15K (בדיוק כמו רכב בנזין), ביטוח יקר בדיוק כמו של הטסלה, וכמעט תמיד ותור לעמדות טעינה כשאתה בדרכים (אם רלוונטי)
-
ambar
- חבר ותיק

מרגיש לי שהסיניות משתפרות בקצב מדהים!
לפני כמה שנים עשיתי נסיעת מבחן על MG חשמלית והיברידית וחשבתי לעצמי שזה *** סיני שאין מצב שאני אקנה בחיים.
אתמול עשיתי נסיעת מבחן על אקפנג G9 (לא ברמה של MG כמובן) דגם כניסה עם חבילת ה diamond. נשמטה לי הלסת. לא ביצועים של YP אבל איזה סביבת נהג, פאר שלא רואים במודל S. מושב מרווח עם אוורור ומסג'. טריקת וואקום, תצוגת 360 אמיתית ועוד ועוד.
גם מבחינה טכנולוגית, הייתי בטוח שטסלה מספר 1. בסוף הנסיעת מבחן האוטו חנה לבד בחניה סופר צפופה, שליטה מלאה עם האפליקציה, דברים שלא ציפיתי לראות.
המצקצקים יגידו שהממשק עוד לא משוייף כמו בטסלה, ואי אפשר לסמוך על רכבים מתוצרת סין. וואלה לא יודע. אני התרשמתי מאוד.
לפני כמה שנים עשיתי נסיעת מבחן על MG חשמלית והיברידית וחשבתי לעצמי שזה *** סיני שאין מצב שאני אקנה בחיים.
אתמול עשיתי נסיעת מבחן על אקפנג G9 (לא ברמה של MG כמובן) דגם כניסה עם חבילת ה diamond. נשמטה לי הלסת. לא ביצועים של YP אבל איזה סביבת נהג, פאר שלא רואים במודל S. מושב מרווח עם אוורור ומסג'. טריקת וואקום, תצוגת 360 אמיתית ועוד ועוד.
גם מבחינה טכנולוגית, הייתי בטוח שטסלה מספר 1. בסוף הנסיעת מבחן האוטו חנה לבד בחניה סופר צפופה, שליטה מלאה עם האפליקציה, דברים שלא ציפיתי לראות.
המצקצקים יגידו שהממשק עוד לא משוייף כמו בטסלה, ואי אפשר לסמוך על רכבים מתוצרת סין. וואלה לא יודע. אני התרשמתי מאוד.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
בארה״ב המוסטנג החשמלית קוצרת שבחים מקיר לקיר
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6601
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 499 פעמים
- יצירת קשר:
לי יש זיקר x דגם קריפטון (430 כ״ס). אני מאוהב ברכב. טיפול אחת ל 40000 או שנתיים. הגימור ברמה גבוהה מאוד. נכון, עדיין אין אפליקציה אבל הצפי הוא סוף יוני. רוב מחלות הילדות נפתרו אחרי העדכון הראשון שקיבלנו.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

אם אתה בקטע של ספורט (בכל זאת קנית YP), ואתה רוצה לשמר את הספורטיביות הקופרה טווסקאן תגיע בקרוב, הרכב קוצר שבחים!04/06/2024 9:22ambar כתב: מרגיש לי שהסיניות משתפרות בקצב מדהים!
המצקצקים יגידו שהממשק עוד לא משוייף כמו בטסלה, ואי אפשר לסמוך על רכבים מתוצרת סין. וואלה לא יודע. אני התרשמתי מאוד....
אם אתה יותר בקטע של לחזור לפלטפורמת מנהלים גם ה BYD SEAL יכולה להיות אחלה מועמדת.
-
ambar
- חבר ותיק

הקופרה מאוד מעניינת. אם ךא הייתי עובר לחשמלית הייתי בטוח קונה את הפורמנטור! רכב יפייפה!!04/06/2024 12:29kaplaey2 כתב: אם אתה בקטע של ספורט (בכל זאת קנית YP), ואתה רוצה לשמר את הספורטיביות הקופרה טווסקאן תגיע בקרוב, הרכב קוצר שבחים!
אם אתה יותר בקטע של לחזור לפלטפורמת מנהלים גם ה BYD SEAL יכולה להיות אחלה מועמדת....
ראיתי את ה BYD SEAL, נראה חביב מינוס. קבעתי נסיעת מבחן להתרשמות.
באותו סגמנט האקפמנג P7 צפופה לי מידי.
הזיקר 001 גם נראה מעניין מאוד אבל המחיר לדגם קריפטון כבר מעל התקציב שלי
מוכן להתפשר על ביצועים לטובת חוויה יותר יוקרתית...אחד הדברים שלא התחברתי בטסלה, התחושת מינימליזם יתר על גבול הסגפנות. ופה מאוד הפתיע אותי האקפנג G9
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

הסינים אלופים בכפתורים וגימיקים, ועוזרות קוליות, בקטע הזה מאסק דורות מאחורהמוכן להתפשר על ביצועים לטובת חוויה יותר יוקרתית...אחד הדברים שלא התחברתי בטסלה, התחושת מינימליזם יתר על גבול הסגפנות. ופה מאוד הפתיע אותי האקפנג G9...
- zooty
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
בתור מישהו שיש לו SEAL , אוטו מרווח לנהג והביצועים סבבה
החיסרון הגדול הוא הממשק של המסך , בעיקר להגיע אל המזגן כשהאנדרואיד אוטו פעיל באמצע נהיגה
הסינים בדרך אבל יקח זמן להגיע לUX שיתאים לאבזור הדי טוב
עריכה: גם אם אתה אוהב רדיו האוטו יעדיף שתשתמש בסוטיפיי או משהו מהטלפון
החיסרון הגדול הוא הממשק של המסך , בעיקר להגיע אל המזגן כשהאנדרואיד אוטו פעיל באמצע נהיגה
עריכה: גם אם אתה אוהב רדיו האוטו יעדיף שתשתמש בסוטיפיי או משהו מהטלפון
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
זה החיים, לא הכל מתאים לכולם.
תודה על העדכון!
ממש אשמח לשמוע מה בחרת ואת החוויות ממנו.
תודה על העדכון!
ממש אשמח לשמוע מה בחרת ואת החוויות ממנו.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אני לא צעיר, אוהב מכוניות שנים רבות.
חשבתי לעבור לטסלה כי היא סוג של מוביל ברכב חשמלי.
נסיעת מבחן בטסלה היממה אותי אולי בגלל שהתפעלתי מנפלאות הנעה חשמלית.
לא קניתי כי הגימור היה ברמה לא גבוהה.
השוק מלא בחשמליות ועם הרבה פיצ׳רים לנוחות ובטחון.
כרגע עם לקסוס is300h היברידי עם הנעה אחורית ומערכת סאונד של מארק לוינסון.
רכב מדהים מכל בחינה ... למעט ( ופה אסכם את דעתי ) :
אין כמו חוויית נסיעה ברכב אירופאי , מאסיבי, יושב על הכביש נהדר, נוחות נסיעה עוצמתית וללא הרגשה של ״רכב קל שמדלג על הכביש בקלילות ״
נסעתי במרצדס C class , הדגם הפשוט ביותר , וחווית הנהיגה
וההרגשה על הכביש - ללא תחרות.
הבעיה באירופאיות היא האמינות.
בכל מקרה לטעמי איכות הנסיעה חשובה יותר מ״אייפד על גלגלים״
חשבתי לעבור לטסלה כי היא סוג של מוביל ברכב חשמלי.
נסיעת מבחן בטסלה היממה אותי אולי בגלל שהתפעלתי מנפלאות הנעה חשמלית.
לא קניתי כי הגימור היה ברמה לא גבוהה.
השוק מלא בחשמליות ועם הרבה פיצ׳רים לנוחות ובטחון.
כרגע עם לקסוס is300h היברידי עם הנעה אחורית ומערכת סאונד של מארק לוינסון.
רכב מדהים מכל בחינה ... למעט ( ופה אסכם את דעתי ) :
אין כמו חוויית נסיעה ברכב אירופאי , מאסיבי, יושב על הכביש נהדר, נוחות נסיעה עוצמתית וללא הרגשה של ״רכב קל שמדלג על הכביש בקלילות ״
נסעתי במרצדס C class , הדגם הפשוט ביותר , וחווית הנהיגה
וההרגשה על הכביש - ללא תחרות.
הבעיה באירופאיות היא האמינות.
בכל מקרה לטעמי איכות הנסיעה חשובה יותר מ״אייפד על גלגלים״
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
איזו טסלה בדקת?
ניסית את המודל 3 החדשה?
ניסית את המודל 3 החדשה?
- רונן
- חבר מכור קשה

לפני שנתיים. הדגם הרגיל. הבסיסי. נדמה לי שנסיעת המבחן התחילה בקניון רמת גן....
ישבתי מאחור, רעשי רוח מהחלון, זמזומים מהדיפון הפנימי
הדלתות לא במרווח זהה מול חלקים אחרים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה עדיין מחפש, תבדוק את החדשה זה רכב שנראה דומה אבל בערך כל הבעיות האלה מהדור הקודם, כולל איכות החומרים נפתרו ושופרו.
- רונן
- חבר מכור קשה

ירדתי מהעניין
תודה.05/06/2024 14:15TheCoolest כתב: אם אתה עדיין מחפש, תבדוק את החדשה זה רכב שנראה דומה אבל בערך כל הבעיות האלה מהדור הקודם, כולל איכות החומרים נפתרו ושופרו....
ירדתי מטסלה ואו חשמליות.
אוהב את מנוע הבנזין.
אם היתי חושב על חשמליות, היתי בודק אולי את ה EV6 של קיה, או איוניק 5/6 של יונדאי.
אני בדעה שבשביל לייצר רכב- צריך עשרות שנים של נסיון, ועם כל הכבוד...לכל הסיניות וגם לטסלה אין את זה...ולכן כל הרוכשים שקונים את הסחורה שלהם- למעשה שפני נסיון !
אני בדעה שבשביל לייצר רכב- צריך עשרות שנים של נסיון, ועם כל הכבוד...לכל הסיניות וגם לטסלה אין את זה...ולכן כל הרוכשים שקונים את הסחורה שלהם- למעשה שפני נסיון !
עם כל הכבוד "לעשרות שנים של ניסיון", טויוטה, הונדה, מרצדס, ועוד הרבה חברות וותיקות נכשלות כבר למעלה מעשור בייצור רכבים חשמליים. רק עכשיו משהו זז אצלן וגם זה אחרי איטרציות של כמה וכמה פלטפורמות כושלות, ועוד לא דיברתי בכלל על עניין רשת הטעינה.
היחידה מהיצרניות הוותיקות שעושה חיל בתחום היא באמת יונדאי\קיה, אבל לקרוא ללקוחות של טסלה "שפני ניסיון" רק כי היא קיימת פחות שנים מהמתחרות זה מצחיק.
בשורה התחתונה, ניסיון לא שווה כלום אם החברה לא יודעת מה לעשות איתו.
לבלוקבסטר היה המון "ניסיון" ונטפליקס מחקה אותה, לנוקיה היה וותק של שנים בייצור פלאפונים לפני שהאייפון הכחיד אותה, ואינטל הוותיקה ששנים שלטה בשוק רק עכשיו מתחילה לקום מערש הדווי שלה. שום ניסיון לא עוזר עכשיו ליצרניות הרכב הוותיקות.
היחידה מהיצרניות הוותיקות שעושה חיל בתחום היא באמת יונדאי\קיה, אבל לקרוא ללקוחות של טסלה "שפני ניסיון" רק כי היא קיימת פחות שנים מהמתחרות זה מצחיק.
בשורה התחתונה, ניסיון לא שווה כלום אם החברה לא יודעת מה לעשות איתו.
לבלוקבסטר היה המון "ניסיון" ונטפליקס מחקה אותה, לנוקיה היה וותק של שנים בייצור פלאפונים לפני שהאייפון הכחיד אותה, ואינטל הוותיקה ששנים שלטה בשוק רק עכשיו מתחילה לקום מערש הדווי שלה. שום ניסיון לא עוזר עכשיו ליצרניות הרכב הוותיקות.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6601
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 499 פעמים
- יצירת קשר:
עשרות שנים של ניסיון ? אנחנו במאה ה 21 חבר. כבר לא לוקח 10 שנים לתכנן רכב. תסתכל על התוצאות המדהימות של הסיניות במבחני הריסוק האירופאים. הם למדו מאוד מאוד מהר את העבודה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
בעדכון תוכנה האחרון אפשר לשלוט על המזגן ע"י סווייפ של 3 אצבעות.04/06/2024 18:15zooty כתב: בתור מישהו שיש לו SEAL , אוטו מרווח לנהג והביצועים סבבה
עריכה: גם אם אתה אוהב רדיו האוטו יעדיף שתשתמש בסוטיפיי או משהו מהטלפון...
ימינה/שמאלה לעצמת הרוח, מעלה/מטה לטמפרטורה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
רכב חשמלי זה לא רק מנוע חשמל וסוללות, את זה אפשר לקנות ב ALI.
רכב חשמלי הוא קודם כל ובראש ובראשונה- רכב ! ואת זה נדרש עשרות שנות ידע ונסיון כדי לייצר כמו שצריך.
אז נכון שאפשר לתפור חליפה חיצונית שתראה נחמד (בעזרת העסקה של מעצבים), אבל את מחלות הילדות יגלו כל אותם הרוכשים/שפני הנסיון...ולראיה למשל טסלה שמרכיבה רכבים שנראים כמו חלקים שנקנו ב ALI.
בענין טויוטה...זו חברה שבדומה לנוקיה (למשל) מהמרת נגד החשמל. היא כנראה פחות מאמינה ברעיון. יש לה ראייה עתידית לכיוון המימן. זה לא אומר שאין לה אפשרות לייצר רכב חשמלי טוב. לגבי הונדה אין לי תשובה. לא קראתי עליהם ועל התכניות שלהם לגבי החשמל.
רשת החשמל הוא ענין משני ובמיוחד בישראל (הקטנה) ועוד יותר כשטסלה למעשה חתמה עם שאר היצרניות שמאפשר להן לטעון אצלה. אלו חדשות של אתמול שלא מעניינות יותר.
בעניין מבחני הריסוק שמישהו כאן רשם...זו פשוט בדיחה. הרי לרוב היצרניות אין בכלל תקינה אירופית/אמריקאית. בכבישנו נעים עשרות דגמים ללא תקינה (עם אישור למכירה של מאוד בודדות של יחידות). רק בישראל זה מתקיים ולא בשום נקודה אחרת עלי אדמות.
רכב חשמלי הוא קודם כל ובראש ובראשונה- רכב ! ואת זה נדרש עשרות שנות ידע ונסיון כדי לייצר כמו שצריך.
אז נכון שאפשר לתפור חליפה חיצונית שתראה נחמד (בעזרת העסקה של מעצבים), אבל את מחלות הילדות יגלו כל אותם הרוכשים/שפני הנסיון...ולראיה למשל טסלה שמרכיבה רכבים שנראים כמו חלקים שנקנו ב ALI.
בענין טויוטה...זו חברה שבדומה לנוקיה (למשל) מהמרת נגד החשמל. היא כנראה פחות מאמינה ברעיון. יש לה ראייה עתידית לכיוון המימן. זה לא אומר שאין לה אפשרות לייצר רכב חשמלי טוב. לגבי הונדה אין לי תשובה. לא קראתי עליהם ועל התכניות שלהם לגבי החשמל.
רשת החשמל הוא ענין משני ובמיוחד בישראל (הקטנה) ועוד יותר כשטסלה למעשה חתמה עם שאר היצרניות שמאפשר להן לטעון אצלה. אלו חדשות של אתמול שלא מעניינות יותר.
בעניין מבחני הריסוק שמישהו כאן רשם...זו פשוט בדיחה. הרי לרוב היצרניות אין בכלל תקינה אירופית/אמריקאית. בכבישנו נעים עשרות דגמים ללא תקינה (עם אישור למכירה של מאוד בודדות של יחידות). רק בישראל זה מתקיים ולא בשום נקודה אחרת עלי אדמות.