טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

01/09/2021 8:37  
oferlaor כתב:
לא הבנתי. טסלה לא מייצרת רגשות? כי היא לא פולטת עשן?
...
לא הבנת. זה לא החשמל. שים לב לשרשור פה. אנשים מדברים על מקלדת עברית חדשה שהגיעה לרכב. מניח שזה גם סוג של ריגוש.
קנית רכב אבל כל ההתעסקות וההתלהבות היא במסך.
הטסלה אינה מכונית נהיגה. יש לה ביצועים מטורפים בקו ישר. האם היא מספקת כיף בנהיגה? עניין אישי מן הסתם.
בשנות השמונים חנתה מכונית חשמלית במכון הטכנולוגי בחולון. רכב ניסיוני. הייתי עובר שם הרבה. עבורי היא סיפקה, בתור נער, אז, ריגוש. הטסלה לא עושה לי את זה, ואין קשר לחשמל. זה גאדג'ט.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10124

שליחה

01/09/2021 8:46  
oferlaor כתב:
01/09/2021 8:38  
Nba כתב:
@PCingAddict
אחרי העדכון של אתמול 2021.24.4
שוחרר עוד עדכון שצריך להגיע אלינו בקרוב 2021.32.5
וזה העברית במקלדת, לא יודעים עדיין אם זה כל הממשק או רק תמיכה ומקלדת
אבל זה בהחלט מבורך
...
מאיפה הצילומסך? שלך? איך מקבלים את כל העדכונים האלה…
...
העברית זה צילום מסך מחול שממש עכשיו יצא
אתמול יצא לרוב מחזור מאי העדכון האחרון
2021.24.4
זה צריך להופיע לך באפליקציה שיש עדכון או ברכב תחת software
כשזה יופיע לך באפליקציה אתה תוכל לעדכן דרכה ולא תצטרך להיות ברכב
כן צריך WIFI בשביל העדכון

התוספות של העדכון הזה:
https://www.notateslaapp.com/software-u ... ease-notes
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אני מחזור אוגוסט. לי זה לא יצא.

@nir11
כשהרכב ממוחשב כל שדרוג מעניין ומרגש בדיוק כמו אייפון עם גרסאת תוכנה חדשה. זה נכון. מה הבעיה עם זה? איזה שדרוג קיבלת שריגש אותך ברכב אחר?

זה מרגיש מאוד דומה לכל הלעג שהסתובב כשהאייפון והמכשירים החכמים האחרים רק יצאו. מרבית האנשים לגלגו וטענו שזה סתם קשקוש ואני זוכר היטב כמה שצחקו על הטלפון ״הענק״ שלי כשלהם היה פליפ או רייזר קטנטן.

הרכב בהחלט עושה לי את זה. כשאני נוהג השקט כובש אותי, והתחושה ההדוקה על הכביש ואיך שהוא לוקח סיבובים ומאיץ זה תענוג אמיתי. אני ממש לא חובב רכבים. היו לי הרבה מאוד סוגים של רכבים (בעשור האחרון הרבה סקודה סופרבים, טיגואן ו-xv) חלקם יקרים יותר וחלקם זולים יותר. חווית נהיגה של טסלה אחרת לחלוטין והרבה יותר נעימה וכיפית לי. פשוט תענוג לטוס בלילה על 431 או בכביש 6 כשאין נהגים שנוסעים שם ב 20 קמש.

אנחנו כאן חובבי טכנולוגיה אז הייתי אומר שבניגוד ל carsforum ששם אני מעריך שיותר מעוניינים ב muscle cars ובצליל המנוע. כאן אני דווקא חושב שמרבית האנשים מתעניינים במה כל גרסא תכלול.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נכון. כאן זה לא קארס פורום. יש מוסכמה שהטסלה בסיבובים, בפניות, אינה רכב מהנה. זה מה שקראתי בכל הביקורות (של אתרי רכב, לא אתרי טכנולוגיה). גם אני לא אקח רכב בלי קאר פליי, זה פשוט לא נוח. אבל אחרי התעסקות ראשונית וקינפוג, אין יותר מדי מה להתעסק עם זה. כשזה יהיה אלחוטי זה בכלל יהיה בלתי מורגש. האירוניה היא שלטסלה אין את זה. הקילר אפפ הכי חשוב שיש בארץ לא רץ שם.
שידרוג שעשה לי את זה? עליה במנוע מ 1.0 ל 1.5, ואני חולם בלילות על VRS. זה רכב שמאיץ בקו ישר הרבה יותר לאט מאשר גרסת הפרפורמנס של הטסלה, אבל בכל כביש שאינו ישר הוא ישאיר לה אבק של חד תחמוצת הפחמן.
כשיצא האייפון הוא היה די קישקוש, ופיגר טכנולוגית אחרי מכשירים אחרים. לא היה לו דור שלישי, ונדמה לי שגם לא מצלמה קדמית. אני כבר באמת לא זוכר. זה היה די עלוב, ואנשים רבים רצו אייפון רק כדי שיהיה להם מה שאין לאחרים.
אני מכיר מעולה את 431 ו 6, אלה ממש לא כבישים לחובבי הגה. כשאני עולה על 6 אני מפעיל את האדפטיבית ומתנהל על הכביש. לא נוהג.

אז אין ספק שפה מתעניינים יותר בשדרוגי גירסה. בעיני זה פיספוס של הנקודה. חפש ביוטיוב את הבחור בישראל שמנסה על מסלול (בארץ) לגרום לטסלה להשתובב. לא ממש מצליח.
אין ריגוש. הריגוש שבשדרוג גירסה? מזכיר לי את הרגוש שהיה לי לאחרונה בשדרוג הגרסה ברסיבר שלי. השתנו שלושה תפריטים, התווספה תמיכה בעוד תקן עלום - הסאונד מן הסתם לא השתנה. בשביל זה צריך שידרוג חומרה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן

שליחה

01/09/2021 8:14  
nir11 כתב:
31/08/2021 15:57  
Huber כתב:

אותן טענות בערך הועלו לפני כ 150 שנה כשעברו מעגלה וסוס לרכב ממונע :lol:

זה העתיד, תקבל את זה ותלמד לחיות עם זה - זה מביא יותר טוב מרע.

...
חבל שאתה לועג וגם מצווה עלי "לקבל ולחיות". כתבו פה למעלה שעבור רוב האוכלוסיה הרכב הוא מכונה שמביאה אותנו מנקודה א לנקודה ב.
הרכב הוא גם יצירת אמנות שמעוררת רגשות אצל כל מי שצופה בה. במוזאון המומה שבמנהטן תלויה לה על הקיר מכונית פרארי 641, שהיא באמת יצירת אמנות חסרת זמן. במוזאון מרצדס שגם בו ביקרתי, הולכים במסלול מעגלי מלמעלה למטה, מתחילים במכוניות הראשונות, וכשמגיעים למטה, יש את אוסף מכוניות המרוץ הנפלא של מרצדס, על הקטגורויות השונות בהם הם התחרו בעבר.
מרצדס, שם שמעורר רגשות אצל הרבה אנשים, מתחרה כבר שנים בסבב הפורמולה אחת, בהצלחה רבה, אני עוקב אחרי הסבב הזה רק 30 שנה. את פרארי לא צריך להזכיר.
יצא לי גם לראות מרוצי פורמולה E, האמת רק אחד. בהקפה האחרונה לכל המכוניות המובילות נגמרה לפתע הסוללה, ואז המכונית שהייתה במקום השישי כמדומני - ניצחה. זה היה מרוץ של אייפונים, וזה בדיוק מה שהטסלה היא - אייפון. הביקורות על הטסלה שאני רואה, לא שונות מביקורות פטישיסטיות של טלפון סלולרים בהם אני צופה לעיתים. ההתרכזות היא במסך. אז באייפון זה הגיוני, במכונית שתפקידה לסוע, זה פשוט מגוחך.
היטיב לומר זאת רוני אהרונוביץ - הטסלה אינה מכונית. היא אפליינס חשמלי.

אז בהמשך לנימה הלעגנית שלך, אצל חלקנו הקטן המכונית מעוררת רגש, היא יצירת אמנות, אבל אצל חלקנו הגדול - היא אייפון שיש לו גם פיצ'ר חדש ושולי, עוד פיצ'ר - הוא יכול גם לסוע.

נהגתי על טסלה כבר ב 2015, אני מכיר את האוטו.
...
יקירי, אני לא לועג, אני מופתע והמום איך אתה מגיע להחלטות התמוהות הללו. "לא מעורר רגשות"?! אצל רבים פה שבחרו לרכוש אותה (וגם אלו שלא) היא עוררה לא מעט רגשות לכאן או לכאן - ויעיד על כך הדיון הלוהט שמתרחש פה סביבה, תראה לי עוד רכב שעורר כ"כ הרבה דיון ותגובות בפורום. רכב לא צריך לעשות "ורום ורום" ולהסריח מעשן בשביל "לעורר רגשות". בשבילך היא אייפון, בשבילי היא אבן דרך לעתיד ותחילתו של השינוי שכבר רואים באופק.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

01/09/2021 9:32  
nir11 כתב:
נכון. כאן זה לא קארס פורום. יש מוסכמה שהטסלה בסיבובים, בפניות, אינה רכב מהנה. זה מה שקראתי בכל הביקורות (של אתרי רכב, לא אתרי טכנולוגיה). גם אני לא אקח רכב בלי קאר פליי, זה פשוט לא נוח. אבל אחרי התעסקות ראשונית וקינפוג, אין יותר מדי מה להתעסק עם זה. כשזה יהיה אלחוטי זה בכלל יהיה בלתי מורגש. האירוניה היא שלטסלה אין את זה. הקילר אפפ הכי חשוב שיש בארץ לא רץ שם.
שידרוג שעשה לי את זה? עליה במנוע מ 1.0 ל 1.5, ואני חולם בלילות על VRS. זה רכב שמאיץ בקו ישר הרבה יותר לאט מאשר גרסת הפרפורמנס של הטסלה, אבל בכל כביש שאינו ישר הוא ישאיר לה אבק של חד תחמוצת הפחמן.
כשיצא האייפון הוא היה די קישקוש, ופיגר טכנולוגית אחרי מכשירים אחרים. לא היה לו דור שלישי, ונדמה לי שגם לא מצלמה קדמית. אני כבר באמת לא זוכר. זה היה די עלוב, ואנשים רבים רצו אייפון רק כדי שיהיה להם מה שאין לאחרים.
אני מכיר מעולה את 431 ו 6, אלה ממש לא כבישים לחובבי הגה. כשאני עולה על 6 אני מפעיל את האדפטיבית ומתנהל על הכביש. לא נוהג.

אז אין ספק שפה מתעניינים יותר בשדרוגי גירסה. בעיני זה פיספוס של הנקודה. חפש ביוטיוב את הבחור בישראל שמנסה על מסלול (בארץ) לגרום לטסלה להשתובב. לא ממש מצליח.
אין ריגוש. הריגוש שבשדרוג גירסה? מזכיר לי את הרגוש שהיה לי לאחרונה בשדרוג הגרסה ברסיבר שלי. השתנו שלושה תפריטים, התווספה תמיכה בעוד תקן עלום - הסאונד מן הסתם לא השתנה. בשביל זה צריך שידרוג חומרה
...
נחמד שאתה משווה רכבים כאלה לרכבי מסלול
תגיד שהריגוש מבחינתך הוא במסלול
כי הרי גם עם VRS אתה לא תסע ותתרגש בכבישים החוקיים
אתה מתרגש מסטייגי'ם וצמיגי סליקס
את הריגוש שלך אתה לא תמצא בפקקים
לעומת זאת, אני מוצא את הריגוש שכל כמה חודשים אני מקבל תוספות חינם לרכב
יכול לתת גז בעקיפה בלי רעש של דאויין
מתרגש מהטכנולוגיה, השקט, העיצוב החסכון בכסף/דלק/טיפולים
אה..וכל זה, בחצי מחיר מרכב ברמה הזאת..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הרכב כבד ונמוך. זה יתרון וחסרון אבל בראש ובראשונה זה מה שהוא - הוא אוחז היטב בכביש כך שמופחתת מאוד התחושה של ההטיה כשלוקחים סיבוב. הוא מאוד ״שטוח״ בסיבובים שבעיני זה ענק ומוסיף מאוד לחוויה אבל פחות מתאים לנהגים שאוהבים את התחושה הזו (נהגי מרוצים?).
במובן מסויים זה זכור לי קרטינג שגם שם מרכז המשקל נמוך מאוד ברכב. לא עושה לך את זה? סבבה, אל תקנה. אף אחד לא מכריח לקנות אבל מכאן לבין זה שזה לא עושה לך רגשות זה סיפור אחר לחלוטין. בבירור זה מעורר בך רגשות לא חיוביים אחרת לא היית טורח להגיב כל תגובה שניה כאן.

קארפליי מבין אותך לחלוטין. שני הרכבים הקודמים שלי כללו את זה וזה מרגיש פספוס ענק שזה לא כלול ברכב. זה החלטה בבירור של מאסק ולא משיקולים טכניים. הם רוצים שתשתמש בניווט המובנה. הם רוצים שתשתמש במדיה המובנה. הם בונים מערכת מורכבת שכל מטרתה היא להוות אלטרנטיבה לאפל וגוגל ולכן אם היו שמים Android auto וקארפליי זה היה מביס לחלוטין את המטרה וזה לא היה קורה.

האם זה דיל ברייקר? זה השיקול שהכי עיכב לי את ההחלטה לרכוש את הרכב. קשה לי לדמיין נהיגה בלי ווייז ובלי Apple podcasts או Audible או אפילו YouTube music. הרכב מאפשר גישה להם דרך bt. זה בהחלט פשרה ולא אידאלי.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

01/09/2021 9:49  
oferlaor כתב:
הם בונים מערכת מורכבת שכל מטרתה היא להוות אלטרנטיבה לאפל וגוגל ולכן אם היו שמים Android auto וקארפליי
...
הנה עופר אמר את זה טוב מכל אחד אחר.
לגבי רכב נמוך, כמובן שיש לו יתרון מבחינה דינאמית. אני לצערי הרב נוהג על גי'פונים (ארבעה נהגים ונהגות במשפחה, מתוכם שלושה מעדיפים רכב גבוה).
אבל ride height זה לא הכל, רחוק מכך, יש את העניין של המיתלים, וסקודה למשל, מספקת מתלה אחורי נפרד רק בגרסאות הבכירות. זה עושה את ההבדל בנוחות נסיעה וגם בכיף בנהיגה.

ל NBA:
ההשוואה הייתה לא לרכבי מסלול, אלא בין רכבי מסלול שיש להם מנוע "מסורתי" (למעשה זה לא נכון, למכוניות פ1 יש מנוע הברידי, והיעילות שלו היא הגבוהה בעולם!), לבין רכבי מסלול חשמליים.
אני לא מתרגש מסטייג'ים, מעולם לא הייתי חובב ראלי, אני מתעניין רק בסינגל סיטרז.

"
תרגש מהטכנולוגיה, השקט, העיצוב החסכון בכסף/דלק/טיפולים
"

מתרגש מחיסכון?

ולהובר, פשוט אל תקרא לי "יקירי". קצתי בהתנשאות המגושמת שלך.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

01/09/2021 10:14  
nir11 כתב:
oferlaor כתב:
הם בונים מערכת מורכבת שכל מטרתה היא להוות אלטרנטיבה לאפל וגוגל ולכן אם היו שמים Android auto וקארפליי
...

ל NBA:
ההשוואה הייתה לא לרכבי מסלול, אלא בין רכבי מסלול שיש להם מנוע "מסורתי" (למעשה זה לא נכון, למכוניות פ1 יש מנוע הברידי, והיעילות שלו היא הגבוהה בעולם!), לבין רכבי מסלול חשמליים.
אני לא מתרגש מסטייג'ים, מעולם לא הייתי חובב ראלי, אני מתעניין רק בסינגל סיטרז.

"
תרגש מהטכנולוגיה, השקט, העיצוב החסכון בכסף/דלק/טיפולים
"

מתרגש מחיסכון?

...
גם, גם מתרגש מהחסכון חוץ מכל מה שציינתי.
במקום ללכת לשפוך 1000 שח על טיפול לרכב אצל יבואן חזיר הכסף נשאר אצלי בכיס.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

nir11 כתב:
oferlaor כתב:
...

...

זה פורום פתוח. כמו שאתה החלטת "להחמיא" לי בתארים מתנשא, מגושם ועוד, אני החלטתי שאתה פלצן וצר מוחין ומגיב לך בהתאם. רואה - זה עובד בשני הכיוונים :wink:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הנה ביקורת על הרכב,
למי שאין סבלנות, או סובל ממוח שמכיל הרבה מתאן, תקפצו ישר ל 7:24. אחרים מוזמנים לצפות (אולי כבר היה פה הקישור הזה)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

01/09/2021 10:33  
Huber כתב:
nir11 כתב:

...
כמו שאתה החלטת "להחמיא" לי בתארים מתנשא, מגושם
...
לא קראתי לך מגושם בשום מקום.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

כבר דיברנו על לאון
ושוב אתה חוזר להתרגשות מרכב במסלול
זה בדיוק מה שאמרתי לך קודם
אתה רוצה התרגשות מרכב במסלול
אתה לא מסתכל על הרכב בכביש מול רכב בכביש

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

oferlaor כתב:

האם זה דיל ברייקר? זה השיקול שהכי עיכב לי את ההחלטה לרכוש את הרכב. קשה לי לדמיין נהיגה בלי ווייז ובלי Apple podcasts או Audible או אפילו YouTube music. הרכב מאפשר גישה להם דרך bt. זה בהחלט פשרה ולא אידאלי.
...
ברכב הנוכחי יש לי את שניהם, בהתחלה השתתמשתי עם האייפון, אבל בשלב מסויים פשוט הפסקתי. לא מצאתי יותר מדי ערך מוסף בלראות את מסך הטלפון על המסך של הרכב שהוא אופקי (פחות נוח לוייז) וגם ולהיות מוגבל מבחינת אפליקציות שאפשר להפעיל. בדרך כלל אני מפעיל וייז עוד לפני שנכנסתי לרכב ואז שם בסטנד וזהו. החיבור BT מסתדר אחרי כמה שניות לבד.
אין צורך לחבר את הכבל ולחכות ש-CAR PLAY יתחבר ולפעמים הוא מתנתק כי הכבל קצת זז אם נגעו בו בטעות באמצע נסיעה וגם לא מטעין מי יודע מה כמו המטען היעודי מהמצת (כשצריך), ככה שאני לא מרגיש הפסד גדול.
אני מניח שבגלל שבטסלה מסך הרבה יותר גדול אולי זה קצת פיספוס.

אולי אם זהחיבור היה עובד אלחוטי הייתי משתמש.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

01/09/2021 11:03  
Nba כתב:
כבר דיברנו על לאון
...
זה לא הטיעון. צריך להקשיב לו הייטב. הוא אומר מפורשות שזה רכב מעולה ונפלא להעברת אנשים ממקום למקום. הוא אומר בצורה מאוד יפה, שהרכב אינו מחזיר דבר על מעשה הנהיגה. שווה לדעתי להאזין לכל הקליפ. הצפיה פחות חשובה.
בניגוד למה שחברים חושבים פה, אין פסילה של הטסלה, אלא אמירה שכל מי שחווה הנאה מנהיגה ( לא מטכנולוגיה, לא מחיסכון, לא משדרוגי תוכנה, לא משקט - מהנאה מנהיגה), זה ממש לא הרכב בשבילו. לאון באמת מדבר יפה, אומר את זה כל כך ברור - זה כמו מסיבה בלי מוזיקה ואלכהול.
אני לא רהוט כמו לאון, מה שאני אומר זה שהטסלה היא מכשיר חשמלי (על משקל מוצר "לבן"), שהורג את המכונית כפי שאנחנו מכירים אותה.
שאלו פעם את קלארקסון למה מה חסר במכוניות עכשוויות, והוא ענה במילה אחת - נשמה.
קלארקסון הוא שמרן ואנטי לכל דבר שהוא ירוק, ואני לא מתיימר להסכים לכל מילה שלו, ובטח לא לצד האלים שלו, אבל הוא סיכם את זה יפה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

חייב להגיד לך שאני לא מצליח להבין אותך..

קודם כל לאון משוחד ברמה הכי גבוהה כי הוא הנהג בית של קופרה.
וכשאתה נוהג עכשיו ברכב שלך ו"מעביר אנשים ממקום למקום" אתה מתרגש?
אתה יותר מתרגש מאשר בטסלה?
אם כן, ממה?

כשאתה מדבר על פידבקים, נשמות, דריפטים, כל זה אתה לא עושה ביום יום ובטח לא בכביש, אז אני שוב שואל, מה אתה משווה בין הרכב "הלבן" לבין הVRS שלך
בעוד שאין לך את האפשרות הזו בכלל להתרגש איתה בכביש
האם אתה מתרגש איתה במסלול? אם כן אני יכול להסכים שהטסלה לא מתאימה למסלול ועם זה אני יכול להסכים עם לאון.
אם הייתי רוצה פידבקים, נשמות, דריפטים וביטול בקרות הייתי קונה רכב אחר..
אבל להגיד שאין ריגוש בטסלה בעוד ששני הרכבים, בין אם זה טסלה או בין אם זה פורש, עושות את אותה דרך עם אותם חוקים בכביש
אז פחות מסתדר לי מה שאתה מנסה להגיד

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

01/09/2021 11:15  
nir11 כתב:
01/09/2021 11:03  
Nba כתב:
כבר דיברנו על לאון
...
בניגוד למה שחברים חושבים פה, אין פסילה של הטסלה, אלא אמירה שכל מי שחווה הנאה מנהיגה ( לא מטכנולוגיה, לא מחיסכון, לא משדרוגי תוכנה, לא משקט - מהנאה מנהיגה), זה ממש לא הרכב בשבילו.
אני לא רהוט כמו לאון, מה שאני אומר זה שהטסלה היא מכשיר חשמלי (על משקל מוצר "לבן"), שהורג את המכונית כפי שאנחנו מכירים אותה.
שאלו פעם את קלארקסון למה מה חסר במכוניות עכשוויות, והוא ענה במילה אחת - נשמה.
קלארקסון הוא שמרן ואנטי לכל דבר שהוא ירוק, ואני לא מתיימר להסכים לכל מילה שלו, ובטח לא לצד האלים שלו, אבל הוא סיכם את זה יפה.
...
ושוב צרות הראייה שלך הופכת הכל לחד חד ערכי. אי נהנה מנהיגה על הכביש, אחרים מנהיגה ספורטיבית, אין שחור או לבן. זה שהרכב לא ספורטיבי לא הופך את חווית הנהיגה לפחותה. תפנים.

בנוסף אתה מצטט אדם שאתה מעיד עליו כשמרן ואנטי בדיוק לדבר שהמוצר הזה מייצג (בין היתר) - שוב חד ערכיות וראיה צרה.

החלטת שטסלה "הורגת את המכונית כפי שאנחנו מכירים אותה". זכותך. שאר השוק כולל היצרניות הסטנדרטיות כנראה לא מסכימות איתך כי המון רכבים ספורטיביים הופכים לחשמליים (Porsche Taycan Turbo כדוגמא אחת מושלמת), שלא לדבר על יצרניות שהיו בנשמתם "בזנין" ועוברות לחשמל (GMC HUMMER EVs כעוד דוגמא מושלמת).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אמירה נפלאה על זה שאין שחור ולבן. בעוד שקלארקסון הוא אדם עם הרבה תכונות שליליות, הרי שהוא לא אדם "שחור", והאמירה שלו על העדר הנשמה, היא אמירה "לבנה". אדם יכול להיות מורכב ולומר דברים נכונים גם אם יש לו צדדיים שלילים. אין שחור לבן.
שמח שאתה אומר שזו זכותי לחשוב דבר כזה או אחר על הטסלה. אשמח אם בהזדמנות זו אוכל לקבל רשימה מסודרת של כל הזכויות שלי. התנשאות שאינה מודעת להתנשאותה.
אתה באמת לא מודע לסיגנון שלך, תסתכל קצת פנימה!
כל העולם עובר לכיווון החשמל, ואתה בטעות חושב שאני נגד זה. תראה לי איפה כתבתי שרכב חשמלי לא יכול להיות מהנה? הרי אפשר בקלות לבנות רכב חשמלי על שלדה טובה ומיתלים ספורטיביים. אין לי שום התנגדות לזה, ודי לצייר אותי כדינוזאור אנכרוניסטי. אני חי ונושם (ועובד..) טכנולוגיה לא פחות מאחרים. מצחיק שאני צריך להצטדק פה..
הטסלה ספציפית אינה מכונית מהנה. ואני ממליץ לך לראות את הביקורת בטופ גיר (או גראנד טור, באמת לא זוכר) על המודל X. קלארקסון הושיב במושב האחורי....שלושה עורכי דין...

כמה הולם.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

"קודם כל בטסלה עובדים הרבה מאד אנשים, אז עזיבה של עובד אחד סביר להניח לא ממש יעזור במשהו.
דבר שני, מאחורי כל הג'ובים האלה עומדים הסכמי סודיות מאד מאד נוקשים, ולכן גם אם עובד אחד יודע הכל על איך שטסלה יישמו את ה-AI שלהם, זה לא מידע שהוא יוכל לשתף בו אחרים."

מדובר על עובדי מפתח\מובילים אלה שבאמת מבינים ומחזיקים את הידע אצלם בראש אלה שאולי היו מעורבים בפיתוח\מחקר מלכתחילה. גם בהייטק יש הסכמי סודיות וגם בצבא (8200 וכו..) שים לב כמה חברות סטארטאפ יש שהוקמו על ידי יוצאי 8200 שברור שאת הרעיונות שעליו ביססו את הסטארטאפ סביר להניח פיתח\למדו בצבא. פטנטים אפשר לאכוף וגם זה לוקח זמן והרבה הכסף, הסכמי סודיות קצת יותר קשה כי זה סוג של מתנגש עם בחופש העיסוק כך שלא נאכף בפועל אין אפילו אילוצים של תקופת צינון בתחומים האלה. כמעט לא תשמע על מקרים שתבעו מישהו בכיר על הפרת סודיות. לעומת זאת שומעים כל הזמן על בכירים שעוברים בין ענקי הטכנולוגיה ומשלמים להם טונות כסף וברור שזה לא רק בגלל הפנים היפות שלהם או ביצועיהם אלא בגלל הידע שמגיע איתם, בתחומי עיסוק אחרים בכירים אפילו "גונבים" לקוחות מפתח. אפילו בכירים שנחשדו בהטרדות מיניות ו"פרשו" על רקע זה, נשכרו על ידי מתחרים לתפקידים בכירים למרות המוניטין הרע שלהם מצב שאם זה היה עובד מן השורה כנראה לא היו מתקרבים אליו, מה שנקרא יש דרג ויש *רג..

אני גם חושב שהם יפתחו את הידע לאחרים ולו בשביל לסכל את עניין גניבת הידע, סוג של פשרה.

מימן כמובן לא יכנס כרגע אבל עובדים על דרכים יעילות\ירוקות וכלכליות להפקתו, אני מניח ששינוע יתבצע במכליות כפי שמשנעים גז\דלק לתחנות תדלוק. כמה שאולי הוא לא יעיל אנרגטית במנוע בעירה פנימית אם הוא מופק ירוק והתוצר שלו בבעירה הוא רק מים וחמצן אז הוא נקי לחלוטין. זה לא שהפקת חשמל לטעינת המכוניות החשמלית נקיה במיוחד, רוב התחנות כח עובדות על פחם\גז שלא נחשבים נקיים. אם וכאשר תהיה פריצת דרך זה יהיה הרבה יותר טוב ממכונית חשמלית כי לא יצטרכו להסתמך על עמדות טעינה\סוללות כבידות ומזהמות ויהיו טווחי נסיעה גדולים יותר. בעיקרון מימן ג םאפשר להפיק ישירות מאור שמש או מחשמל שנוצר כך שאם ילכו חזק לכוון הסולרי שזה טוב בכל מקרה, זה יעזור גם לעניין זה.

"בהחלט, שווקים שסוחטים מאנשים כסף בכמויות מטורפות ימותו. (אני בטוח שימצאו נישות חדשות אבל לא נכנס לזה עכשיו)"

עדין מדובר במליוני אנשים ותעשיות חזקות, לא יגרמו להם לקרוס ולהיות מובטלים תוך זמן קצר ולכן תהליכים כאלה שמשפיעים על הרבה אנשים יעשו בהדרגה, אם כתוצאה מיד מכוונת של הממשלות ואם כתוצאה מאותו רעש שחלקו מוצדק וחלקו מהתנגדים\אינטרסנטים. לדעתי גם מהבחינה האנושית, להרבה אנשים שאולי לא מהזן הטכנולוגי יהיה הקשה להתרגל לקונספט של מכונית אוטומאטית ולסמוך עליה או אפילו יהיו חסרי זהירות כפי שקורה כרגע, גם אם תופיע מחר. זה כמו דור המבול, יחכו לדור חדש שיקבל לחינוך יותר טכנולוגי ויהיו לו אפשרויות תעסוקה וכישורים שיאפשרו לו להסתגל למציאות החדשה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

01/09/2021 11:42  
nir11 כתב:
שמח שאתה אומר שזו זכותי לחשוב דבר כזה או אחר על הטסלה. אשמח אם בהזדמנות זו אוכל לקבל רשימה מסודרת של כל הזכויות שלי. התנשאות שאינה מודעת להתנשאותה.

אתה באמת לא מודע לסיגנון שלך, תסתכל קצת פנימה!

מדהים איך אתה מצליח להאשים אחרים בחטא בו אתה חוטה בעצמך...
:lol:

מצחיק שאני צריך להצטדק פה..

העלית טענה שהיא דעתך האישית בלבד ואתה מנסה להציג אותה כעובדה. אז כן - זה טיבעי שיאתגרו אותך ויבקשו ממך להסביר. לא נשמע לך הגיוני? כנראה לא ממש הבנת איך עובד שיח בפורומים (וכן, אני יודע, אני מתנשא).

הטסלה ספציפית אינה מכונית מהנה.

לדעתך. וכפי שאתה רואה יש פה לא מעט שלא מסכימים איתך. כשתפנים שזו דעתך בלבד אולי הדיון המיותר הזה יסתיים. או שימאס לאנשים פה להגיב לך. אני כבר יודע מה יקרה קודם (ושוב, כן - הבנתי, אני מתנשא).
...

בקיצור, אתה אמרת מה שהיה לך להגיד, אני את שלי - מבחינתי מיציתי. המשך דיון עקר מהנה עם השאר.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”