טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

תגדיר בווייז
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

31/08/2021 13:19  
TheCoolest כתב:
@nir11

המכונית היא המצאה מאד חשובה במאה העשרים, אבל מרבית הנהגים מתייחסים לרכב שלהם ככלי המביא אותם מנק' A לנק' B ולא יותר מזה. אילו רגשות כבר אתה מקבל מטויוטה קורולה או קיה פיקאנטו? זה פח על גלגלים ולא יותר מזה.
אני לא חושב שטסלה תעלים מכוניות מיוחדות ולא תהרוג את שוק ה-petrolheads שאוהב רכבים עם מנועי בנזין. הבעיה עם רכבי מנוע בעירה פנימית היא לא עם מי שאוהב מכוניות, אלא עם שאר העולם שנוסע מ-A ל-B.
אם רוצים לשמר את העולם, ולשפר את איכות החיים בו, חייבים לעבור לטכנולוגיות נקיות יותר, אין אופציה אחרת, פשוט אין. מאחר ומרבית האוכלסיה גרה היום בערים, אחת הדרכים היו יעילות לנקות את האוויר בערים היא לעבור לכלי תחבורה שלא פולטים גזים מזהמים לאוויר שכולנו נושמים.
...
הם אולי הובילו את המהפך אבל בהחלט לא אלה שיגרמו לשינוי משמעותי, מי שיגרמו לשינוי משמעותי הם דווקא היצרנים (כמו יונדאי ואחרים) שמוכרים מכונית חשמלית בעלות סבירה יותר ולא כמכונית יוקרה.
מבחינת השיקול של להביא מנקודה A ל-B הפתרון הכי טוב וגם הכי אקולוגי לרוב האנשים בלי לחכות שכולם יחליפו לחשמלי (עשרות שנים) הוא שיתוף יעיל של נסיעות כך שרוב האנשים לא יצטרכו\יאלצו להחזיק\להשתמש ברכב יותר מדי. יש גם כך המוני מכוניות שנוסעות כמעט מכל מקום לכל מקום שיכולות לענות על הצורך של רוב האנשים להגעה\חזרה מהעבודה שזה הגורם העיקרי לפקקים וזיהום אויר, וברוב המקרים עם נוסע אחד לרכב.

את זה אפשר לפתור באמצעות אפליקציות יותר חכמות מהוייז שלמרות השיתוף פעולה שלהם עם מוביט לא יישמו את השיתוף באופן יעיל. צריך שמישהו חדשני\נועז כמו שגוגל היתה פעם ירים משהו כזה. התחושה היא שוייז די בסטגנציה קשה מאז שנקנו על ידי גוגל. הואפליקציה בקושי מסוגלת למצוא תחנת דלק על המסלול באופן אמין שלא לדבר על לתת אופציה ריאלית מבחינת כבישי אגרה עם התחשבות בעלויות וכו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

תודה עופר, לא חשבתי לבדוק בווייז עצמה...

@gildmor

אני לא הייתי מסתמך על זה יותר מדי.
סביר להניח שאם היצרנים ה"ישנים" לא ישנו גישה מאד מאד בקרוב הם פשוט לא הולכים לשרוד את העשור.
טסלה הולכת לשחרר דגם זול ונגיש בעוד שנה-שנתיים, וזה כנראה יביא למהפך נוסף והרבה יותר גדול בשוק הרכב בעולם. תחשוב שתוכל לקנות טסלה עם תמיכה ב-autopilot וב-FSD (כאשר הוא יהפוך לזמין) במחיר של טויוטה קורולה או אפילו פחות מזה. אז למה שמישהו יקנה טויוטה קורולה?
ברור שלא יקח שנה להעביר את כולם, אבל עקומת ה-S במעבר לרכבים חשמליים כבר נמצאת בעלייה חדה מאד. והבעיה בה נמצאות רבות מהיצרניות הקלאסיות היא שהן לא באמת מרוויחות שום דבר על הרכבים החשמליים שהן מוכרות. בזמן שטסלה מרוויחה עשרות אלפי דולרים על כל רכב שהיא מוכרת. וגם יכולת הייצור שלהן מוגבלת מאד יחסית ליכולות הייצור של טסלה.
בנוסף, טסלה תשיק שירותים בתשלום, כמו FSD. יש לה את הפריסה הכי גדולה בעולם של תחנות טעינה, והיא רק הולכת ומתרחבת כל הזמן. והיא תיפתח לכלל משתמשי הרכבים החשמליים. אלה יהוו מקור עצום להכנסות.
לטסלה יש גם את שוק החשמל הביתי והסולארי. וגם יש שמועות שהם הולכים להכנס גם לשווקים נוספים כגון פתרונות קירור\חימום לבתים (לא יודע אם זה אמיתי או לא, אבל מאסק רמז שזה שוק מעניין). יש כבר חברות ביפן (daikin) שמתחילות לשנות גישה בגלל מה שמאסק אמר, ומתחילות להכין את עצמן לתחרות פוטנציאלית.
כרגע אין לאף חברה שום דבר המתקרב לקרסוליים של FSD, וטסלה מתקרבת לאט לאט לרכב אוטונומי לחלוטין. במוקדם או במאוחר זה יקרה, וסביר מאד להניח שטסלה תהיה הראשונה שתגיע לזה, כי היחידה שבאמת משקיעה בעניין הזה המון משאבים, כספיים ואנושיים. (ראה Tesla AI Day)

אני חושב שהדבר הכי נכון הוא תחבורה ציבורית יעילה (ונקייה). אבל אני לא רואה את זה זה קורה בארץ בזמן הקרוב או הרחוק.
אני מסכים עם עניין ה-ride sharing שככל הנראה מהווה פתרון ביניים טוב, אבל אני לא יודע אם זה באמת יתפוס חזק בארץ.
כאשר טסלה תפצח את עניין הנהיגה האוטונומית, היא מתכננת להשיק ציא מוניות אוטונומיות. תחשוב על Gett אבל במחירים מצחיקים מאחר ולא צריך נהג, הרכב לא דורש טיפולים והחשמל לטעינת הרכב זול בהרבה מדלק.

nadavya
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 849

שליחה

נתון ששמעתי בבלוג רכב ידוע. ב2021, נמכרו/יימכרו 200 אלף רכבים. מתוכם ~3000 טסלה. יש לנו דרך לעשות עד שהשוק יאמץ רכבים חשמליים....
יש בארץ הרבה ERALY ADPOTERS, יקח עוד כמה שנים טובות לפני שזה יהיה המיין סטרים.

דרך אגב, אני מתכוון לרכוש רכב חשמלי. לא טסלה.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

31/08/2021 11:35  
nir11 כתב:
האוטו הזה מבשר על מותה של המכונית. זה לא מכונית, זה מסך שמחובר למכונית, כולם מתעסקים במסך ובמה אפשר או אי אפשר לקנפג בו.
המכונית היא ההמצאה הכי חשובה של המאה העשרים, זה חפץ שלא רק מביא אותנו ממקום למקום, אלא מייצר הרבה רגשות אצלך אנשים. הטסלה בהקשר הזה היא האנטי קרייסט.
...
אותן טענות בערך הועלו לפני כ 150 שנה כשעברו מעגלה וסוס לרכב ממונע :lol:

זה העתיד, תקבל את זה ותלמד לחיות עם זה - זה מביא יותר טוב מרע.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@nadavya
אני איתך, אבל שים לב שטסלה מוכרת את כל מה שהיא מייצרת ויש לה תור של חודשים קדימה.
זה שבארץ נמסרו כבר קרוב ל-5,000 רכבים זה רק עניין של זמינות. מי שמזמין M3 היום בארץ מקבל אותה רק בתחילת שנה הבאה.

אני בטוח שגם הרבה יצרנים אחרים מוכרים את כל או כמעט את כל מה שהם מייצרים. הדרישה שם, הזמינות עוד לא.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

"תחשוב על Gett אבל במחירים מצחיקים מאחר ולא צריך נהג"

די סיכמת את הענין :-)
כשנגיע לזה לא ישתלם כלכלית להחזיק רכב כמעט (גם לא חשמלי), וזה אומר שכל יצרני הרכב וכל התעשיות סביב (ביטוח, מוסכים, יצרנים, יבואנים יקטנו משמעותית, כולל שוק היד שניה שמחירם יצנח. זה גם אומר שבעצם הרכב השיתופי הוא המהפיכה האמיתית ורכב חשמלי הוא
שלב\פתרון בניים עד שתהיה טכנולוגיה בשלה של נהיגה אוטונומית.
ברור שאם היו יודעים בוודאות שיהיה רכב אוטונומי תוך 10 שנים, לא היה טעם בלהשקיע להחליף את כל שוק הרכב לחשמלי כפתרון בניים, כי הרבה יותר אקולוגי אפילו רכב בנזין שיתופי מאשר שלושה\ארבעה רכבים חשמליים שמסתובבים בכבישים ומאלצים הרחבה\תחזוקת כבישים וכו.

ברגע שלטסלה יהיה משהו בשל הטכנולוגיה תזלוג מאוד מהר לאחרים, מספיק עובדי מפתח שעוברים וכמובן יש אמצעים נוספים. בכל זאת הם לא היחידים שעובדים על זה ואם יש כמה דברים קטנים שחסרים לגוגל\אחרים הם ישלימו די מהר כשיבינו שזה הולך להיות משמעותי.

אבל בגלל שזה גם אומר שיהיו המון מובטלים שיאלצו להסב מקצוע ועל כן הופך גם את הממשלות לסוג של "נפגעות" , יהיה לממשלות קל לשתף פעולה עם כל הלוביסטים שינסו לעכב את התהליך עד כמה שניתן. גם לתרחיש שבו טסלה היא מונופול עולמי וכל תעשיית הרכב קורסת כנראה לא יאפשרו לקרות בדיוק מאותם סיבות. ובלי קשר יש ויהיו חקירות ואולי גם חסמים טכנולוגיים נוספים שיצוצו.

לכן סביר להניח שזה הולך להיות תהליך מאוד מאוד ארוך, ועל כן יש פתרונות בניים כמו רכב חשמלי, אולי גם מימן שאפילו עדיף אקולוגית כי יאפשר להסב רכבים קיימים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

בהחלט, שווקים שסוחטים מאנשים כסף בכמויות מטורפות ימותו. (אני בטוח שימצאו נישות חדשות אבל לא נכנס לזה עכשיו)
בנזין משותף יותר אקולוגי מרכב לכל אחד, אבל באופן כללי זה לא אקולוגי, אז זה לא כזה פתרון טוב.

קודם כל בטסלה עובדים הרבה מאד אנשים, אז עזיבה של עובד אחד סביר להניח לא ממש יעזור במשהו.
דבר שני, מאחורי כל הג'ובים האלה עומדים הסכמי סודיות מאד מאד נוקשים, ולכן גם אם עובד אחד יודע הכל על איך שטסלה יישמו את ה-AI שלהם, זה לא מידע שהוא יוכל לשתף בו אחרים.
עם זאת, טסלה לא תשמור על הטכנולוגיה הזו לעצמה, היא תפתח אותה לשוק הרחב ותאפשר לחברות אחרות להשתמש בטכנולוגיות שלה תחת רישיון.

לא סתם מאסק כל פעם אומר שממשלות יצטרכו להתחיל לשלם basic income לכולם, כי שוק העבודה יצטמק. היום אנשים שעובדים קשה פיסית בד"כ מקבלים פרוטות, בזמן שאנשי הייטק וכאלה שעובדים יותר עם "הראש" מרוויחים הרבה יותר. אנחנו מתקדמים דיי מהר לעולם בו אף אחד לא יצטרך לעשות עבודה פיסית, קשה או מסוכנת.
זה יפיל כמויות גדולות של אוכלוסיות המסתמכות על סוג זה של עבודה.
עם זאת, זה יפתח דלת לעבודות מעניינות חדשות, שצריכות פחות כוח ויותר מוח. זה ידרוש מאנשים ללמוד ולפתח את עצמם כדי להתקדם בחיים, ולנהל חיים שתורמים לזולת.

לא סתם התקשורת בכל העולם תוקפת את טסלה מכל כיוון אפשרי. לא סתם פותחים על החברה הזו כל מיני חקירות הזויות. לא סתם כל יום עולות חדשות מזעזעות כמו "300 אלף מודל 3 סיניות עוברות ריקול בגלל תקלה ב-autopilot", כשכל מה שקרה זה שהן קיבלו עדכון OTA לטיפול בהגדרה כלשהי ב-autopilot. או כמו פרסום על recall על ברגים שדרשו חיזוק במערכת הבלמים שפרסמו בארץ לא מזמן. מדובר בכלל בריקול שהשפיע על 6,000 רכבים בסה"כ בכל העולם ומספר מצומצם מאד של רכבים בארץ שיוצרו בארה"ב, תקלה שכבר טופלה מזמן. הפרסום המקורי בחו"ל היה בכלל ביוני. לא סתם כל פעם שנשרפת טסלה מכל סיבה שהיא, החדשות מיד מתפשטות כמו אש בשדה קוצים "שוב טסלה עולה באש!!!!" או משהו כזה, אבל כשבסוף מגיעים לאמת (למשל מקור השריפה הגיע מהבית ולא מהרכב), אז מבינים שכל החדשות האפוקליפטיות האלה על בטיחות של רכבי טסלה זה שטויות. אבל כשנשרף רכב בנזין, או אפילו חשמלי של חברות אחרות, אף אחד לא מדווח על זה.
כיום מדובר לרוב בחברות רכבים וחברות שקשורת לדלקי מאובנים. טסלה מהווה עבורן את המתחרה הכי מסוכן שיש כרגע. האינטרס שלהן הוא לקבור את חברה, ועד כה, למזלנו, הם נכשלו.

מכל מה שהצלחתי לדוג על עניין המימן, זה סוג של כן ולא.
המימן בפני עצמו הוא אכן דלק נקי, וגם יאפשר ליצור מכוניות עם מנוע בעירה פנימי שעובד על מימן (מאד מאד לא יעיל) או פשוט ישתמשו בתאי דלק עם מנועים חשמליים, כמו שעושים כבר היום מספר יצרנים.
הבעיה עם מימן היא שצריך להשקיע המון אנרגיה בשביל לייצר מימן. (נניח שהוא מגיע ממקור מתחדש, אז הוא מימן ירוק)
אבל אז צריך לאגור אותו, שזה מאד מאד לא פשוט. וצריך לשנע אותו, ואז צריך לתדלק איתו את הרכב ולהפוך אותו בחזרה לחשמל בתא דלק, או לשרוף אותו. כמות האנרגיה שהולך לאיבוד כאן היא קצת מטורפת, ולכן BEV זה ככל הנראה העתיד. למימן תמיד תהיה את הנישה שלו, אבל אני לא חושב שהוא יהפוך לדלק בו נשתמש במרבית הרכבים בעתיד.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 31/08/2021 19:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

בפעם המי יודע כמה - למנוע חשמלי יש יתרונות וחסרונות. בדיוק כמו שיש היום בנזין וסולר נעבור למציאות של בנזין,סולר וחשמל.

מה שמשגע אותי בטיעונים על "זיהום" - ייצור הרכיבים של רכב חשמלחי והחשמל עצמו מזהמים. מאוד. ברכב מונע בגז לעומת זאת הזיהום הוא אפסי.
משום מה אני לא רואה קריאה של כל חובבי כדוה"א לעבור לרכב מונע בגז מה שמתדלק את החשד שלי שמדובר בעיקר בגימיק\אינטרס מסחרי יותר מאשר בפתרון אמיתי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

למנוע חשמלי בפני עצמו אין שום חסרון בהשוואה למנוע בעירה פנימית. אבל שני החסרונות העיקריים שעומדים כיום בפני רכבי BEV הם טווח (שכבר מגיע לרמות משביעות רצון) וזמן טעינה.
לשתי הבעיות האלה ימצאו פתרון, סביר להניח שזה לא יקרה בעתיד הרחוק אלא בעתיד הלא כל כך רחוק. יש כבר יצרן סיני אחד שאומר שיש להם בטריות גרפין המספקות טווח נסיעה של 1,000 ק"מ, ונטענות מ-0 עד 80% ב-8 דקות. צריך לחכות ולראות עד כמה זה אמיתי, אבל בעיות אלה הן ברות פתרון. בנזין וסולר זה העבר.
למי שצריך רכב היום, עכשיו, ברור שיעשה את השיקולים שלו עם האופציות שזמינות בשוק.

ייצור הרכבים מזהם, נכון, אבל הנסיעה ברכב חשמלי מזהמת הרבה פחות או לא מזהמת כלל, בתלות במקור החשמל שבעזרתו טוענים את הרכב. לכן את "חוב" הזיהום הנוסף על הבטריה (כי זה הדבר היחיד שמפריד בין רכב BEV לרכב בנזין\דיזל) הוא מחזיר בטווח של מספר שנים (בממוצע).
בנוסף, מה שמשפיע על הבריאות שלך יותר הוא הזיהום המיידי שמגיע מצינור הפליטה של הרכבים, ולא מהמפעל שמייצר את הבטריות.
רכבים שמונעים בגז פחות יעילים, הכוונה שאתה מאבד כ"ס במנוע כאשר את מוסיף מערכת גז וצריכת הגז היא גבוהה יותר מצריכת הדלק. ובסוף אתה עדיין מזהם את הסביבה, אמנם פחות (ועל זה ככל הנראה אפשר להתווכח, לא חקרתי את הנושא), אבל אתה לא מונע את הזיהום, ולא מונע פליטת גזי חממה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לגבי הפתרונות שימצאו - אנחנו כבר 20 שנה +/- עם אותה טכנולוגיית סוללה. כבר שנים שומעים על פריצות דרך שלא מובילות לשום מקום.

אגב - מה ההשפעה של האקלים הישראלי על הסוללות? דגש על חום ולחות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

וכן, כל הזמן עובדים על הדבר הבא. אבל הטכנולוגיה מתפתחת ולא עומדת במקום, גם עם סוללת ליתיום הקלאסית.
סביר להניח שליתיום לא יהווה פתרון לנצח ויימצא משהו אחר שייתן מענה טוב יותר. למשל גרפין, או אולי סוללות מגנזיום או סוללות סוליד סטייט או כל דבר אחר משלל הטכנולוגיות עליהן מדענים עובדים. לוקח זמן להגיע לפריצת דרך אמיתית, אבל בסוף היא תגיע.
בנוסף, סוללת ה-4680 של טסלה לדעתי יהוו פשרה טובה, הדרך בה הן בנויות אמורות לאפשר זמני טעינה מאד קצרים עקב כך שהן יתחממו הרבה פחות, ויאפשרו להחזיק טעינה מהירה למשך זמן הרבה יותר ארוך.
קח לדוגמה את מודל 3 LR, היא תומכת בטעינה מהירה של 250KW, אבל לפרקי זמן קצרים של כמה דקות. בכמה דקות האלה אתה יכול להוסיף בקלות יותר מ-20% טעינה לבטריה. תתאר מצב שבו אפשר לטעון ב-250KW או קרוב לזה לאורך כל תהליך הטעינה. תוכל לקבל 0-80% בתוך 10 דקות.

לא חושב שלחות משפיעה, מערכת הסוללות היא סגורה ואטומה לחלוטין ומקוררת מים עם רדיאטור.
בנוגע לחום, סוללות ליתיום לא אוהבות חום. אבל בדיוק למטרה זו יש את מערכת הקירור לסוללות.
סוללות ה-LFP בהן משתמשת טסלה במודל 3 SR+ רגישות הרבה פחות לחום (יותר רגישות לקור), וטעינה ל-100% לא פוגעת בהן. ברכב אין אפילו את האופצית הטריפ בהגדרות הטעינה, כמו שקיים ב-LR ו-P. מעבר לזה הן עמידות יותר, ואמורות לאפשר הרבה יותר מחזורי טעינה-פריקה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה קורה כשחונים בשמש הישראלית? הרדיאטור נכנס לפעולה גם כשהרכב כבוי?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אם יש צורך אז כן.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

31/08/2021 15:57  
Huber כתב:
31/08/2021 11:35  
nir11 כתב:
האוטו הזה מבשר על מותה של המכונית. זה לא מכונית, זה מסך שמחובר למכונית, כולם מתעסקים במסך ובמה אפשר או אי אפשר לקנפג בו.
המכונית היא ההמצאה הכי חשובה של המאה העשרים, זה חפץ שלא רק מביא אותנו ממקום למקום, אלא מייצר הרבה רגשות אצלך אנשים. הטסלה בהקשר הזה היא האנטי קרייסט.
...
אותן טענות בערך הועלו לפני כ 150 שנה כשעברו מעגלה וסוס לרכב ממונע :lol:

זה העתיד, תקבל את זה ותלמד לחיות עם זה - זה מביא יותר טוב מרע.

...
חבל שאתה לועג וגם מצווה עלי "לקבל ולחיות". כתבו פה למעלה שעבור רוב האוכלוסיה הרכב הוא מכונה שמביאה אותנו מנקודה א לנקודה ב.
הרכב הוא גם יצירת אמנות שמעוררת רגשות אצל כל מי שצופה בה. במוזאון המומה שבמנהטן תלויה לה על הקיר מכונית פרארי 641, שהיא באמת יצירת אמנות חסרת זמן. במוזאון מרצדס שגם בו ביקרתי, הולכים במסלול מעגלי מלמעלה למטה, מתחילים במכוניות הראשונות, וכשמגיעים למטה, יש את אוסף מכוניות המרוץ הנפלא של מרצדס, על הקטגורויות השונות בהם הם התחרו בעבר.
מרצדס, שם שמעורר רגשות אצל הרבה אנשים, מתחרה כבר שנים בסבב הפורמולה אחת, בהצלחה רבה, אני עוקב אחרי הסבב הזה רק 30 שנה. את פרארי לא צריך להזכיר.
יצא לי גם לראות מרוצי פורמולה E, האמת רק אחד. בהקפה האחרונה לכל המכוניות המובילות נגמרה לפתע הסוללה, ואז המכונית שהייתה במקום השישי כמדומני - ניצחה. זה היה מרוץ של אייפונים, וזה בדיוק מה שהטסלה היא - אייפון. הביקורות על הטסלה שאני רואה, לא שונות מביקורות פטישיסטיות של טלפון סלולרים בהם אני צופה לעיתים. ההתרכזות היא במסך. אז באייפון זה הגיוני, במכונית שתפקידה לסוע, זה פשוט מגוחך.
היטיב לומר זאת רוני אהרונוביץ - הטסלה אינה מכונית. היא אפליינס חשמלי.

אז בהמשך לנימה הלעגנית שלך, אצל חלקנו הקטן המכונית מעוררת רגש, היא יצירת אמנות, אבל אצל חלקנו הגדול - היא אייפון שיש לו גם פיצ'ר חדש ושולי, עוד פיצ'ר - הוא יכול גם לסוע.

נהגתי על טסלה כבר ב 2015, אני מכיר את האוטו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא הבנתי. טסלה לא מייצרת רגשות? כי היא לא פולטת עשן?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10126

שליחה

@PCingAddict
אחרי העדכון של אתמול 2021.24.4
שוחרר עוד עדכון שצריך להגיע אלינו בקרוב 2021.32.5
וזה העברית במקלדת, לא יודעים עדיין אם זה כל הממשק או רק תמיכה ומקלדת
אבל זה בהחלט מבורך
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

וואו. חזק. סוף סוף

ESiXtRIM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83

שליחה

לא יודע, המקלדת בעברית לא עשתה לי רגשות, אני חוזר לרכב עם הדלק, ממנו אני הכי מתרגש 🙄

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

01/09/2021 8:38  
Nba כתב:
@PCingAddict
אחרי העדכון של אתמול 2021.24.4
שוחרר עוד עדכון שצריך להגיע אלינו בקרוב 2021.32.5
וזה העברית במקלדת, לא יודעים עדיין אם זה כל הממשק או רק תמיכה ומקלדת
אבל זה בהחלט מבורך
...
מאיפה הצילומסך? שלך? איך מקבלים את כל העדכונים האלה…

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”