טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2576

שליחה

14/07/2021 17:53  
ag43 כתב:
אני אוהב את הנביאים שיודעים כבר מעכשיו לומר מה תהיה ירידת הערך של הטסלה.
...
נכון מאוד.

שוק הרכב כל כך משוגע כרגע שכל נסיון לנבא משהו- משול לטיפשות גמורה.

אני במסע בשבועות האחרונים לרכוש רכב נוסף, משהו בסגנון מאזדה 2 או I20 משנתונים 2018 או חדש יותר.
מי שימצא לי משהו (נורמאלי) שלא מבקשים עליו 10K ש"ח מעל המחירון (לוי יצחק)- אני מוכן להתחלק איתו בהפרש.

מה שהולך בחוץ זה בית משוגעים !!!

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

14/07/2021 13:22  
Huber כתב:
הגענו לנקודת האיזון: טסלה משתלמת יותר ממשפחתית עם מנוע בנזין.

טסלה מודל 3, שמחירה 192 אלף שקל, משתלמת יותר לאורך זמן ממשפחתית חדשה כמו סקודה אוקטביה שעולה כ-60 אלף שקל פחות – כך עולה מתחשיב בלתי תלוי שערכה חברת המחקר "חשב".

https://www.themarker.com/dynamo/cars/. ... -1.9983307

הגענו לנקודת האיזון: טסלה משתלמת יותר
ממשפחתית עם מנוע בנזין
טסלה מודל 3 ,שמחירה 192 אלף שקל, משתלמת יותר לאורך זמן
ממשפחתית חדשה כמו סקודה אוקטביה שעולה כ-60 אלף שקל פחות – כך
עולה מתחשיב בלתי תלוי שערכה חברת המחקר "חשב"
מוקדם מהצפוי, מכוניות חשמלית משתלמת יותר לאורך זמן ממכונית בנזין. יותר מכך,
טסלה מודל 3 ,שמחירה 192 אלף שקל, משתלמת יותר לאורך זמן ממשפחתית חדשה,
כמו סקודה אוקטביה, שעולה כ-60 אלף שקל פחות. זאת, לנהגים שנוסעים בשנה יותר
מ-17 אלף ק"מ – הקילומטראז' הממוצע בישראל. המסקנה הזאת היא תוצאה של
תחשיב, בלתי תלוי, שעשתה חברת המחקר הכלכלית "חשב", המספקת כבר שנים
תחשיבי אחזקת רכב למדינה ולגופים כלכליים שונים.
בחברה בחנו את עלויות האחזקה החזויות של טסלה מודל 3 חדשה מול משפחתית
שמחירה 134 אלף שקל. בסכום כזה אפשר לקנות מכוניות כמו יונדאי i30 ,קיה אקסיד או
סקודה אוקטביה, בין היתר.
הטסלה יקרה בהרבה לקנייה )ולעלות הרכישה כדאי להוסיף גם את עלות התקנת עמדת
הטעינה(, ולכן גם הביטוח שלה יקר יותר והיא מאבדת יותר מערכה. ביטוח מקיף לטסלה
עולה 973,4 שקל מול 471,3 שקל למשפחתית – וירידת הערך היא כ-23 אלף בשנה מול
14 אלף שקל במשפחתית.
עם זאת, הרישיון השנתי זול יותר )540 שקל לעומת 727,1 שקל(, התיקונים והחלפים
יעלו פחות והחיסכון האמיתי הוא על האנרגיה: בטסלה תשלמו 700,1 שקל על חשמל
בשנה, ובמשפחתית תוציאו 107,10 שקל על תדלוק. כך, לאורך חמש שנים, טסלה מודל
3 היא משתלמת יותר. העלות החודשית שלה היא 931,2 שקל לחודש, מול 961,2 שקל
למשפחתית עם מנוע בנזין.
ככל שתיסעו יותר, כך הפער בין המכוניות יגדל, והטסלה תהפוך למשתלמת עוד יותר.
כעבור חמש שנים, טסלה מודל 3 תהיה משתלמת יותר ממשפחתית בנזין.
יש לציין שהנתון של "חשב" מבוסס על מכונית בנזין לא חסכונית במיוחד, עם צריכת דלק
של 8.10 ק"מ לליטר. אם תבחרו במכונית היברידית, כמו טויוטה קורולה למשל, הפער
יקטן ולטסלה ייקח יותר זמן להחזיר את ההשקעה.
עם זאת, טסלה מודל 3 אינה מהחשמליות הזולות בשוק, ואם תבחרו במכונית חשמלית
כמו ZS MG ,שמחירה 128 אלף שקל, אובדן הערך יהיה קטן יותר, ופער המחירים בינה
לבין מכונית מקבילה עם מנוע בנזין ייסגר במהירות רבה יותר
...
אמנם הזכירו ש-"חשב" בלתי תלוי אבל ברושם הכללי מסתמן שיש הטיה מסויימת מוגזמת קצת לצורך עידוד העדפת רכב חשמלי ואולי טסלה בפרט. רצו כותרת של הגענו לנקודת איזון ובררו בקפידה את הנתונים שיראו את זה.

1. בכוונה השוו לרכב מאוד בזבזני, למרות שיש כבר הרבה רכבים פחות בזבזניים בימינו. בדיקה אוביקטיבית הייתה משווה לכמה חלופות. את האופציות הגם די טובות כמו היברידות הזכירו כבדרך אגב בלי יותר מדי פרטים.

2. "התיקונים והחלפים יעלו פחות" - המקיף יקר משמעותית זה משקף הערכה של חברות הביטוח שהחלפים\תיקונים יהיו הרבה יותר יקרים ואין סיבה שלא יהיו לרכב הספציפי הזה שהוא כרגע נדיר יחסית ודי מונופול.

3. לגבי כל התמרוצים מהמדינה אי אפשר לבנות עליהם לטווח ארוך. גם לגבי תעריפי חשמל, במיוחד אם יש מונופול ומתאפשר ליבואן לקבוע שרירותית את התעריף ואם אין אופציה להטעין ממטעין אוניברסלי כלשהו של נותן שירות אחר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73420
שם מלא: ערן

שליחה

:lol:

חניתם בניגוד לחוק? בת"א לא יגררו אתכם - אם יש לכם טסלה

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... 0?ref=ynet

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560

שליחה

15/07/2021 15:43  
Huber כתב:
:lol:

חניתם בניגוד לחוק? בת"א לא יגררו אתכם - אם יש לכם טסלה

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... 0?ref=ynet
...
מניסיון של הגיס שלי זה אכן כך, אבל דו"ח כן מקבלים.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10124

שליחה

רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

https://www.themarker.com/dynamo/cars/. ... 41561281D9

תוכנית הממשלה לעידוד מכוניות חשמליות: הטלת האחריות על היבואנים.

שרות התחבורה, הגנת הסביבה והאנרגיה, יזמו תיקונים לחוק ההסדרים — שמטרתם העלאת מספר המכוניות החשמליות בכבישי ישראל ■ התוכנית אינה מפרטת את העלות הצפויה, והאוצר עשוי להתנגד לחלק מסעיפיה

"השרות מרב מיכאלי, תמר זנדברג וקארין אלהרר, מציעות להתייחס ליבואנים כאל יצרני רכב, ולחייבם לעמוד בשיעורי הפליטה המקבילים לאירופה. כיום מדובר בממוצע של 95 גרם פחמן דו־חמצני לק"מ, והוא צפוי לרדת עוד יותר ב–2025."

"מס הקנייה על מכוניות חשמליות — 10% כיום לעומת כ–60% בממוצע במכוניות אחרות — עומד לעלות בראשית 2023. שלושת משרדי הממשלה מציעים להאריך את הטבת המס עד סוף 2025."

בנוסף, מוצע גם לבטל את המכס על מכוניות חשמליות (בגובה 7%). מכס זה מוטל בשל הסוללה — הרכיב היקר במכונית — שמיוצרת לרוב בסין (מדינה שלישראל אין הסכם סחר עמה)"

"כיום, נדרשת הסכמה של כל דיירי הבניין המשותף כדי להתקין עמדת טעינה למכונית חשמלית. החוק מבקש לתקן זאת ולאפשר לכל דייר להתקין תשתית טעינה בחניה הצמודה לדירתו. אם החיבור יהיה לרשת החשמל של הבניין, יותקן מונה נפרד לעמדת הטעינה, ואסיפת הדיירים תחליט על ההספק המירבי בכל עמדת טעינה — אם יהיו כמה אלה.

בבניינים שבהם אין חניות פרטיות לדיירי הבניין המשותף, יוכל רוב מבעלי הדירות להחליט כי חלק מהחניות יוקצו לחניות עם עמדת טעינה."

"נציגים ממשרדי האנרגיה, הגנת הסביבה והאוצר — שיקבע קריטריונים שיחייבו בעלי חניונים להקים בהם עמדות טעינה. המטרה של תיקון זה היא לאפשר גם לנהגים שאין להם חניה פרטית, להחזיק מכונית חשמלית ולטעון אותה בחניונים ציבוריים."

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

טסלה מתייקרת
https://www.auto.co.il/article/134533-l ... la-model-3

*בגלל שהעברתם את האשכול לפורום חדש לא מצאתי אותו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

פורסם וידוע מזמן

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

רק בישראל, נהג לא שומר מרחק מאחור ונכנס ברכב שלפניו - הישראלי מאשים את הרכב שלו:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

25/07/2021 11:13  
Huber כתב:
רק בישראל, נהג לא שומר מרחק מאחור ונכנס ברכב שלפניו - הישראלי מאשים את הרכב שלו:

...
מקרה ממש מעניין. יש המון רכבים עם בלימה חכמה מסוגים שונים. קרה לי כבר שהרכב שלי (לא טסלה) החליט לתת בלימת חירום כי הוא הבין לא נכון את הכוונה של הרכב שלפני. למזלי היה מרווח לרכב מאחורי לבלום בלימת חירום ולא קרה כלום.

נניח שהרכב היה נתקע בי. לא יודע מי האשם כאן... הוא דווקא שמר מרחק, הרכב שלי תקע ברקס פסיכי באמצע הכביש.

זה שלפני - הוא לא עשה שום דבר רע... הרכב שלי חשב שהוא הולך להתרסק עליו.

אני? אני ישבתי במכונית והברקס שלי פתאום נלחץ על פול...

יצרן הרכב? זה באג? אולי זה מנע תאונה עם הרכב הקדמי ואני סתם חושב שלא?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

25/07/2021 16:50  
oferlaor כתב:
Huber כתב:

...
מקרה ממש מעניין. יש המון רכבים עם בלימה חכמה מסוגים שונים. קרה לי כבר שהרכב שלי (לא טסלה) החליט לתת בלימת חירום כי הוא הבין לא נכון את הכוונה של הרכב שלפני. למזלי היה מרווח לרכב מאחורי לבלום בלימת חירום ולא קרה כלום.

נניח שהרכב היה נתקע בי. לא יודע מי האשם כאן... הוא דווקא שמר מרחק, הרכב שלי תקע ברקס פסיכי באמצע הכביש.

...
נהג המשאית והנהג הנפגע לא היו עירניים מספיק לדעתי.
אם הנהג הנפגע היה עירני, היה לוחץ על דוושת הגז ונמנע מהבלימת חירום אם היא לא הייתה נכונה
נהג המשאית היה צריך לשמור מרחק, במיוחד כשהוא רוצה לעבור נתיב
המערכות בטיחות צריכות לעזור וברוב המקרים גם מצילות חיים אבל הן לא באות להחליף את הנהג, במיוחד לא בארץ
יש סרטוני הדרכה שאני ראיתי ל AP בטסלה שאסור שיהיו ברשת מרוב שהן לא נכונות בעליל..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560

שליחה

25/07/2021 16:50  
oferlaor כתב:
Huber כתב:

...

...
מערכות הבלימה האוטונומית אמורות להיות מאד אמינות.
מה שקרה כאן, ורואים את זה ברור בסרטון, זה שהטסלה זיהתה רכב עומד בשוליים ובלמה. זה די תואם את החוק בחלק ממדינות ארה"ב שם במצב כזה חובה לעבור נתיב שמאלה כדי להימנע מפגיעה ברכב שבשוליים או במי מנוסעיו.

מכיוון שהכל מוקלט, טסלה תוכל לנתח בדיוק מה קרה כאן.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אצלי לא יכולתי ללחוץ על הגז, אם אתה נוסע עם cruise control ופתאום נלחץ לך פול ברקס לא בטוח שתצליח להבין מה שקורה ותספיק להגיב בלחיצה על הגז (מה גם שלא בכל רכב גז על בלימת חירום בכלל משחררת אותו).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

שום דבר לא ממש משנה את העובדה שזה תמיד אשמת הנהג שמאחור. נכנסת במישהו? לא שמרת מספיק מרחק - החוק די ברור לגבי זה.

"סעיף 49 לתקנות התעבורה המחייב שמירת מרחק, קובע כי: " לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה". סעיף 50 לפקודת התעבורה קובע כי: "כשכלי רכב נוסעים זה אחר זה בדרך שאינה דרך עירונית, ישמור הנוהג ברכב על ריווח מספיק בין רכבו ובין הרכב הנוסע לפניו, כדי להבטיח זרימה תקינה של התנועה וכדי לאפשר לרכב הבא מאחוריו, אשר מהירות נסיעתו עולה על שלו, להיכנס ללא סיכון לאותו ריווח"."

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7 ... 7%97%D7%A7

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/HyR6IWsjL

הפסיקה שתקשה על ועד הבית למנוע מכם לקנות רכב חשמלי
שכנים תבעו דייר שהתקין בחנייה עמדת טעינה למכונית החשמלית שלו. המפקחת על רישום מקרקעין: "התקנת העמדה – שימוש סביר ברכוש משותף"

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461

שליחה

תחשבו עוד כמה שנים קדימה, כאשר יהיה לחצי מהדיירים מכונית חשמלית. אי אפשר שכולם יתחברו לרשת החשמלית של הבניין ואין קשר אם זה עם מונה עבור התשלום. הרשת לא בנויה לעומס הזה, זאת הסיבה שיש חברות עם ניהול חכם של עמדות הטעינה, שם כל העמדות מתואמות לגבי הצריכה המקסימלית שהן יכולות לצרוך מהבניין.
ונראה אתכם מתחברים ישירות לרשת החשמל בדירה שלכם מהחניון...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זה מלפני מעל לשנה וכתוב "בקרוב". ככה דברים עובדים בארץ, העיקר עושים רעש וצילצולים בחדשות:

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001333794

בקרוב: עמדות טעינה לרכב חשמלי בכל הבניינים החדשים בארץ
כך עולה מטיוטת חוק ההסדרים שתצורף להצעת חוק תקציב המדינה 2020 • בנוסף יוכל כל בעל דירה בבית משותף להציב על דעת עצמו מערכת סולרית ביתית לייצור חשמל על גג הבניין ודי יהיה בהסכמת שני שליש מבעלי הדירות כדי לכסות את כל שטח הגג במערכות סולריות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

26/07/2021 9:54  
ziv_r כתב:
תחשבו עוד כמה שנים קדימה, כאשר יהיה לחצי מהדיירים מכונית חשמלית. אי אפשר שכולם יתחברו לרשת החשמלית של הבניין ואין קשר אם זה עם מונה עבור התשלום. הרשת לא בנויה לעומס הזה, זאת הסיבה שיש חברות עם ניהול חכם של עמדות הטעינה, שם כל העמדות מתואמות לגבי הצריכה המקסימלית שהן יכולות לצרוך מהבניין.
ונראה אתכם מתחברים ישירות לרשת החשמל בדירה שלכם מהחניון...
...
הבעיה שמטרידה אותי היא לא הבניין, כי זה אפשר לתקן (בניינים חדשים יש להם תלת פאזי לרוב גם לחדר המדרגות).

הבעיה היא התשתיות באופן כללי. כלומר, האם חברת החשמל תהיה ערוכה לספק את הקפיצה בצריכת החשמל.

באיזורים מסויימים באירופה המחירים בעונות שונות בשנה משתנים לפי הדרישה. בחורף יש חימום, וצריך לחמם את הצינורות של המים בכדי למנוע קפיאה. בקיץ נהיה גהנום בחלק מהמקומות ומיזוג ממש נהיה יקר. רכבים ותחבורה ציבורית הופכים לחשמליים - זה קפיצה דרמטית בצריכה.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”