טסלה - השרשור הרישמי
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
Re: טסלה מגיעה לישראל בינואר!
שוק הרכב אני מסכים אבל שוק היוקרה? אם נשאיר רגע בצד את עיניין הטייס האוטומטי, שלא בטוח ששאר היצרנים לא ידביקו את הפער עד שהכל יהיה מוכן לזה בעולם, לא הייתי משווה את טסלה לבראנדים היקרים.09/02/2021 11:46Huber כתב: מושכת את השטיח מתחת לגלגלים: שלוש הערות בעקבות פרסום מחירי טסלה
אם לטסלה יש מלאי מספק, היא יכולה לערער את שוק היוקרה ושוק הרכב בכלל ולהביא לירידת מחירים, שאולי גם תקרב את המכוניות החשמליות לצרכן הצנוע יותר...
אני מסכים ששוק היוקרה בארץ ברובו לא יעזוב את המותג המוכר והיוקרתי עבור טסלה אבל בוודאות יהיו כאלה שכן. לא מספיק לרעדת אדמה בסגמנט אבל קצת יציק ליבואנים.
בארצות הברית דרך אגב זה יותר בולט, אני מכיר לא מעט אנשים שהתלבטו בין טסלה בדגמים היקרים (בעיקר מודל S) לפנמרה, סדרה 5 וE-class.
בארצות הברית דרך אגב זה יותר בולט, אני מכיר לא מעט אנשים שהתלבטו בין טסלה בדגמים היקרים (בעיקר מודל S) לפנמרה, סדרה 5 וE-class.
טסלה היא לא מכנוית יוקרה, היא גימיק. לא סתםפ היא נפוצה בהייטק וכמעט לא מחוצה לו. הגימור ובקרת האיכות שלהן מזכירה מכוניות ממזרח אירופה.
"גימיק" עם שווי גדול יותר מכל שאר היצרנים הגדולים ביחד.
https://www.thedrive.com/news/38485/at- ... s-combined
https://247wallst.com/autos/2020/12/22/ ... -combined/
https://247wallst.com/autos/2020/12/22/ ... -combined/
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73239
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
09/02/2021 22:06kingikra כתב:שוק הרכב אני מסכים אבל שוק היוקרה? אם נשאיר רגע בצד את עיניין הטייס האוטומטי, שלא בטוח ששאר היצרנים לא ידביקו את הפער עד שהכל יהיה מוכן לזה בעולם, לא הייתי משווה את טסלה לבראנדים היקרים.09/02/2021 11:46Huber כתב: מושכת את השטיח מתחת לגלגלים: שלוש הערות בעקבות פרסום מחירי טסלה
אם לטסלה יש מלאי מספק, היא יכולה לערער את שוק היוקרה ושוק הרכב בכלל ולהביא לירידת מחירים, שאולי גם תקרב את המכוניות החשמליות לצרכן הצנוע יותר......
למה לא? הנה ברנד יוקרתי שלמרות הכל עדיין לא מצליח להתקרב לטסלה (טעינה, מרחקי נסיעה בין טעינות, ממשק, נהיגה אוטונומית וכו וכו - הדבר היחיד שהם עושים טוב יותר זה איכות בניה וזה כבר דבר ידוע לכל רוכש טסלה שקצת עשה שיעורי בית). כרגע כולם בשוק הרכב מנסים להדביק את הפער לטסלה, לא ראיתי אף אחד שכבר הצליח. אולי בעתיד:
-
Huber
- חבר במועדון HT

נכון. על זה שהגימור שלהם לא מושלם אין וויכוח. מצד שני כל השאר הם עושים טוב יותר מכל יצרן אחר שמנסה לייצר רכבים חשמליים - ע"ע הוידאו שקישרתי למעלה ורבים אחרים. אני בלי היסוס הייתי מוותר על רמת גימור מושלמת לרמת גימור כמעט מושלמת (וזה לא שהרכבים שלהם פח - אני חושב שאתה מקצין את זה בלא מעט) בשביל טווח גדול יותר, טעינה יעילה יותר, ממשק הרבה יותר טוב, יכולת עתידית לנהיגה אוטונומית אמיתית וכו וכו.10/02/2021 8:08ag43 כתב: טסלה היא לא מכנוית יוקרה, היא גימיק. לא סתםפ היא נפוצה בהייטק וכמעט לא מחוצה לו. הגימור ובקרת האיכות שלהן מזכירה מכוניות ממזרח אירופה....
הווידאו הזה פשוט נוצר בשבילך ובשביל kingikra
מה גורם לך לחשוב שרכב חשמלי מעניין אותי? בשניה שהמדינה תמצא דרך למסות את הטעינה שלו מה הפלוס בו?
<
<
-
Huber
- חבר במועדון HT

העובדה שאתה מגיב בת'רד הזה גורם לי לחשוב כך... מי שלא מתעניין במשהו לרב לא דן בו בפורומים למיטב הבנתי 
מה זה ד"א?
מה זה ד"א?
10/02/2021 16:31ag43 כתב:
<div style="background-image: url('moz-extension://ae975ed8-b87c-413f-bcf1-bd9ef5c81563/icons/512.png'); height: 22px; width: 22px; top: 11px; left: 1215px;">
<div style="width: 300px; height: 200px; top: 0px; left: 0px; font-size: 13px; background-color: #ffffff;">
<div style="overflow: hidden;">...
אני מתעניין בו כרכב. אם הייתי מצמצם את עצמי משום מה לרכבים חשמליים בלבד השיקולים שלך היו תופסים אצלי מקום מרכזי יותר.
כשאני משווה לכלל הרכבים באותו סגמנט, קצת פחות.
כשאני משווה לכלל הרכבים באותו סגמנט, קצת פחות.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

Huber,
אתה ממשיך להצמד לנושא החשמל והאלקטרוניקה ברכב. ברור שנכון להיום בתחום הזה אין לטסלה תחרות אבל אני מדבר על מה שנחשב יוקרה היום כגון נוחות נסיעה, עיצוב פנים, איכות חומרים.
למה אתה מחשיב את מוסטנג כבראנד יוקרתי? אין לי מושג כמה עולה הרכב החשמלי החדש שלהם אבל רכבי הבנזין שלהם ממש לא יקרים ביחס תמורה למחיר.
הטייקן זה כבר ניסיון הרבה יותר מעניין להעיף את רכבי הבנזין מהעולם אבל עדיין להשאיר יכולת דינמית למרות משקל עודף שמגיע כתוצאה מהבטריות הכבדות. כמובן שנכון להיום הוא עדיין לא מתחרה בפן הזה עם ה 911 שגם היא (להוציא את ה GT3) נחשבת יותר רכב GT מאשר ספורטיבי.
אין ספק שהעתיד זה החשמל ועוד לא הרבה מידי שנים לא יהיו רכבי בנזין על הכביש. לומר לך שאז טסלה תוביל על כולם? נחיה ונראה.
אתה ממשיך להצמד לנושא החשמל והאלקטרוניקה ברכב. ברור שנכון להיום בתחום הזה אין לטסלה תחרות אבל אני מדבר על מה שנחשב יוקרה היום כגון נוחות נסיעה, עיצוב פנים, איכות חומרים.
למה אתה מחשיב את מוסטנג כבראנד יוקרתי? אין לי מושג כמה עולה הרכב החשמלי החדש שלהם אבל רכבי הבנזין שלהם ממש לא יקרים ביחס תמורה למחיר.
הטייקן זה כבר ניסיון הרבה יותר מעניין להעיף את רכבי הבנזין מהעולם אבל עדיין להשאיר יכולת דינמית למרות משקל עודף שמגיע כתוצאה מהבטריות הכבדות. כמובן שנכון להיום הוא עדיין לא מתחרה בפן הזה עם ה 911 שגם היא (להוציא את ה GT3) נחשבת יותר רכב GT מאשר ספורטיבי.
אין ספק שהעתיד זה החשמל ועוד לא הרבה מידי שנים לא יהיו רכבי בנזין על הכביש. לומר לך שאז טסלה תוביל על כולם? נחיה ונראה.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

ממתי שווי גדול אומר משהו על איכות המוצר? ממה שאני מכיר, כמעט תמיד יצרני מוצרים זולים רווחיים הרבה יותר מיצרני מוצרים אכותיים.10/02/2021 8:25bonder כתב: "גימיק" עם שווי גדול יותר מכל שאר היצרנים הגדולים ביחד.
https://247wallst.com/autos/2020/12/22/ ... -combined/...
-
Huber
- חבר במועדון HT

10/02/2021 21:00kingikra כתב: אין ספק שהעתיד זה החשמל ועוד לא הרבה מידי שנים לא יהיו רכבי בנזין על הכביש. לומר לך שאז טסלה תוביל על כולם? נחיה ונראה....
קטונתי מלדעת מה יהיה העתיד - לא מתימר, מדבר על ההווה בלבד...
מה שכן ואם כבר עתיד - אל תשכח שאם כיום טסלה מובילה בהפרש לא קטן בלא מעט תחומים (טווח נסיעה, יכולת אוטונומית וכו), זה אומר ששאר החברות יצטרכו איכשהו להדביק את הפער - וזה לא שטסלה שוקטת על השמרים ויושבת מחכה להם.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה גם לא יודע מה הבראנדים היוקרתיים מנסים אצלם במעבדות החשאיות11/02/2021 11:16Huber כתב:10/02/2021 21:00kingikra כתב: אין ספק שהעתיד זה החשמל ועוד לא הרבה מידי שנים לא יהיו רכבי בנזין על הכביש. לומר לך שאז טסלה תוביל על כולם? נחיה ונראה....
מה שכן ואם כבר עתיד - אל תשכח שאם כיום טסלה מובילה בהפרש לא קטן בלא מעט תחומים (טווח נסיעה, יכולת אוטונומית וכו), זה אומר ששאר החברות יצטרכו איכשהו להדביק את הפער - וזה לא שטסלה שוקטת על השמרים ויושבת מחכה להם....
הזמנתי ומכיר עוד מספר חברים שהזמינו....
צריך לקחת בחשבון שהזמנה כרוכה בתשלום 500ש״ח דרך האינטרנט ולכן בחסם נמוך מאוד.
מתכנן לפני תשלום מלא לבצע התרשמות אמיתית ולא רק מקריאה/אינטרנט. (מכיר מודל S היטב אך הזמנתי מודל 3)
-
Huber
- חבר במועדון HT

תתחדש. מצפים לחוו"ד מיד ראשונה12/02/2021 18:13yoramw כתב:הזמנתי ומכיר עוד מספר חברים שהזמינו....
צריך לקחת בחשבון שהזמנה כרוכה בתשלום 500ש״ח דרך האינטרנט ולכן בחסם נמוך מאוד.
מתכנן לפני תשלום מלא לבצע התרשמות אמיתית ולא רק מקריאה/אינטרנט. (מכיר מודל S היטב אך הזמנתי מודל 3)...
-
Huber
- חבר במועדון HT

11/02/2021 23:50kingikra כתב:אתה גם לא יודע מה הבראנדים היוקרתיים מנסים אצלם במעבדות החשאיות11/02/2021 11:16Huber כתב:
מה שכן ואם כבר עתיד - אל תשכח שאם כיום טסלה מובילה בהפרש לא קטן בלא מעט תחומים (טווח נסיעה, יכולת אוטונומית וכו), זה אומר ששאר החברות יצטרכו איכשהו להדביק את הפער - וזה לא שטסלה שוקטת על השמרים ויושבת מחכה להם....
...
כשזה יצא ננהל על זה דיון, כל עוד זה "במעבדות חשאיות" ולא מוצר סופי או לפחות הצהרת כוונות (כמו מאסק שהכריז על נהיגה אוטונומית ברמה 5 עד סוף השנה) אין הרבה על מה לדבר, לא?
-
Huber
- חבר במועדון HT