שלום לחברים, נעים מאד. שמי מני תורן ואני גר בניו ג'רסי.
שמח מאד להצטרף לפורום
את החיבה הגדולה שלי לקפה גיליתי לפני 7 שנים. התחלתי עם מכונת קפסולות של נספרסו ומהר הבנתי שאני צריך להתקדם.
המכונה הראשונה שלי היתה Pasquini Livia 90 ששירתה אותי בנאמנות רבה שש וחצי שנים. היתה פועלת 14 שעות ביממה וסיפקה קפה משובח וקרימה יפה ועבה. גם יכולת ההקצפה שלה היתה מספקת, אבל היו לה חסרונות.
בתור מכונת HX הפריע לי קצת שהייתי צריך להמתין בין הקצפה לחליטה והרעש של המשאבה הרוטטת היה מציק, במיוחד בבוקר. מיכל המים שלה היה גדול, אבל כשהייתי שוכח למלא, המכונה היתה נכבית וגם את זה לא אהבנו.
לטחינה השתמשתי ברוקי והיתי מרוצה. את פולי הקפה קניתי באותו מקום, חנות וירטואלית, במשך שש שנים. תערובת של ימן מוקה ג'אוה שמאד סיפק אותנו. הפולים הגיעו ישירות מבית הקליה ולא היתה בעיית טריות. אלא שבכל פעם קניתי 3 קילו לשימוש בן חודשיים. בסוף הזמן הורגש גילם של הפולים.
החלטתי שאני רוצה לקלות לבד ורכשתי את הקולה Behmore 1600 , בחרתי אותו מאחר ואפשר לקלות בו כמעט חצי קילו והביקורות שיבחו.
אלא, שביוום שקיבלתי אותו התלקלקלה הרוקי ומשם התגלגלה הדרך לקנית מטחנה חדשה, מאזר מיני וגם התקבלה החלטה לשדרוג למכונה אספרסו חדשה.
הדרישות מהמכונה היו:
דוד כפול
משאבה סיבובית
PID לשליטה על טמפרטורה בראש. חשוב במיוחד מאחר ואני מתכוון להתנסות בכל מיני סוגי פולים.
לא ידעתי אם אני רוצה חיבור ישיר או לא.
אסטטיקה, העדפתי מכונה עם ראש e61 . ורק מבחינת אסטטיקה, מאחר והפאסקוויני הוכיחה כבר שלא חייבים ראש e61 על מנת לחלוט טוב.
היתה התלבטות רבה בין שלוש מכונות:
La Marzocco GS3
La Spaziale Vivaldi II
NEW Alex Duetto II , Izzo
הלה מרזוקו נפלה די מהר בגלל מחירה המאד גבוה והוגדל הפיזי שהיא תופסת על השיש (ברוחב).
הוויולדי נפלא מאותה סיבת גודל וגם בגלל שהייתי חייב להחליט לפני הקניה אם אני רוצה אותה עם מיכל מים או עם חיבור ישיר. הווילדי נפלה גם מבחינת העיצוב הלא מרגש.
בחרתי באלקס דואטו והמפרט שלה היה מושלם מבחינתי:
משאבה סיבובית
PID איכותי מאד של GICAR
יפהפיה לדעתי. אני מאד אוהב את המראה של הE61 ,
חיבור ישיר או מיכל מים (השתמשתי בהתחלה עם המיכל, והערב חיברתי אותה לצנרת מתחת לכיור)
אפשרות לכבות כל אחד מהבוילרים בנפרד.
צינורית הקצפה שלא מתחממת.
מאד שקטה. הבטיחו ואכן המכונה מאד שקטה.