HTPC כקונסולת משחקים אמיתית, אפשרי ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
king777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים יקרים,
בזמני הפנוי (כשיש... :wink: ) אני מבלה אצל חבריי במשחקים על קונסולות שונות בעיקר PS...
ולי אין קונסולה בבית ורציתי להתייעץ עמכם האם שווה לרכוש אחת,
או ש:

האם יש אפשרות להשתמש במחשב HTPC סלוני כמכונת משחקים אמיתית ?
כוונתי שהחוויה תהיה בדיוק כמו בקונסולות ?
מבחינת גרפיקה וביצועים?
ניתן לחבר ג'ויסטיקים עם רטט בדיוק כמו לPS גם בצורתם?
האם המשחקים של ה-PC אותו הדבר בגירסתם של ה-PS ?

אודה לכם על תשובות מכמה שיותר אנשים לשאלות הללו...
תודה !

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

מבחינת הרצה של משחקים, כל משחב חזק יאפשר לך לשחק.
לגבי חווית המשחק, את זה אני כבר לא יודע

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

1. ניתן להשתמש בHTPC כקונסולה, זה תלוי פשוט בחומרה של הHTPC עצמו והאם היא חזקה מספיק
2. הכותרים השונים משתנים יחסית מעט במעבר בין קונסולה למחשב
3. ניתן להוסיף ג'ויסטיק לHTPC, חבר שלי משתמש בג'ויסטיק אלחוטי של XBOX עם המחשב שלו

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #4 

אתה תצטרך כרטיס מסך מתאים למשחקים ב HTPC שלך ותוכל לשחק משחקים, דברים שצריך לקחת בחשבון :

1. משחקי הספורט FIFA , PES , NBA קצת שונים בגרסאות ה PC. בקונסולות הן כנעט תמיד יותר טובות
2. במירב משחקי ה PC לא יהיה לך את האפשרות לשחק ב Split Screen עם חברים שנמצא לידך (רלוונטי ללא מעט משחקים)
3.אתה תצטרך לקנות גיימפדים אלחוטיים של XBOX 360 ומתאם ל PC (לא סיפור) , רב המשחקים יעבדו עם זה לא רע אבל יש משחקים שאין להם תמיכה כלכך מוצלחת בגיימפד (בקונסולות היצרנים יודעים בדיוק איך ייראה הגיימפד של השחקן ואיזה כפתרוים יהיו לו, במחשב אין סטנדרט אחיד כמו בקונסולות)
4. בהרבה משחקי היריות למינהם בקונסולות יש מנגון auto-aim שעוזר לך לכוון עם הגיימפד, המנגנון הזה לא תמיד עובר אל גרסת ה PC
5. ב PC יהיה לך "טרחה" להתקין משחקים, להתקין פ'צים ולהתעסק עם בעיות שלפעמים יש... דרייברים של כ.מסך.. דברים כאלה

מכל אלה נקודה 2 לדעתי היא ה Deal breaker לטובת הקונסולה... אם אתה מעוניין לשחק עם חברים באופן לוקאלי הקונסולות לוקחות בגדול

מצד שני, ל HTPC תהיה לך אפשרות להשתמש במקלדת ועכבר אם יהיה לך מקום נח בסלון ויש משחקים שפשוט עובדים הרבה יותר טוב עם מקלדת ועכבר
בטח פספסתי כמה נקודות... אם אזכר אשוב

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #5 

לא לשכוח שHTPC הוא גם HTPC מה שאומר שיש לו הרבה יותר יכולת מאשר קונסולה בלבד

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

נ.ב.
אם אתה מחובר דיגטלית לרסיבר ברבה משחקים האודיו לא יהיה בסראונד אמיתי

iakovl - ברור של HTPC יש עוד יכולות, אבל מדובר על משחקים. ולמעט יכולות הקלטה/גלישה למינהן הקונסולות נותנות פייט די טוב למחשב במה שקשור לניגון.
אם הוא שם PS3 בסלון הוא גם הרוויח נגן בלו-ריי

אגב, למרות שזה אולי משתמע מהתשובות שלי אני דווקא לא בעלים של קונסולה, המחשב שלי מחובר לטלווזיה בסלון ופעם בהרבה זמן אני משחק בסלון עם השלט XBOX

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #7 

בתור אחד שמשחק במחשב בסלון אני רוצה לומר שזו חוויה פנומנלית.
הקונסולה היחידה שמתקרבת לאיכות התמונה היא PS3, ולה אין פריצה כמובן אז לא שווה (בתור ישראלי כמובן)

הנה רגע ההתגלות שלי
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 721#862721

adirbd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

אם אתה תקנה מחשב טוב תוכל להשיג אימולטור שמריץ במחשב משחקים של PS2 או PS1 ולשחק בטלוויזיה ולקנות שלטים.

king777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

ראשית: תודה למשתתפים באשכול זה הבהרתם לי נקודות מעניינות !!!

לפי קריאת התגובות אני מבין שאני אצטרך להשקיע במחשב HTPC טוב, אבל:
נקודה 2 ש"שבלול" ציין ביאסה אותי כי אני לרוב רוצה לשחק Split Screen עם חבריי....

מאידך גיסא שאר התגובות מציינים גם יתרונות של הרבה משחקים במחשב שניתן להשיג ללא מחירים מטורפים של הקונסולות החדשות....ושאר יתרונות למיניהם...

יאללה איזו דילמה :מבולבל: :roll:

לגבי התגובה של adirbd אם אני מריץ אמולטור למשחקים של PS1 או PS2 אוכל לשחק Split Screen ?

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #10 

לדעתי לא כדאי לשחק על HTPC מכמה סיבות:
1. הרבה משחקי PC (במיוחד FPS) משוחקים על ידי מקלדת+עכבר, מאוד קשה למצוא בסלון עמדה נוחה מכיוון שבד"כ השולחן נמוך מאוד, וצריך להרים את הראש גבוה והידיים נמוכות.
2. מכשיר HTPC צריך להיות אמין וזמין כל הזמן, בדיוק כמו מכשיר DVD רגיל, במיוחד אם הוא מתפקד גם להקלטות (ככה זה אצלי) ולא רק ל-player. במצב כזה, כל ההתקנות של משחקים למיניהם רק מוסיפים בלאגן למחשב ויש יותר סכנה שיהיו תקלות. בקונסולה אתה שם משחק, מדליק ומשחק !!!
3. בהנחה שאתה גם מקליט ב-HTPC אז מה קורה אם אתה באמצע משחק ופתאום מתחילה הקלטה??? האם המחשב יסחב את כל הפעולות ביחד??? או אם אתה רוצה להוסיף הקלטה ואתה משחק, מה אתה עושה???
בקיצור בלאגן....
לדעתי לא שווה את ההשקעה.
אם אתה מעוניין לשחק אז: או שתקנה קונסולה לסלון, או שתקנה מחשב לחדר אחר למשחקים. אבל אם השאיפה שלך היא לשחק עם חברים, אז כמו שאחרים אמרו - קונסולה היא הפתרון, ל-PC מספר המשחקים ל-2 אנשים בו זמנית (לא online) הוא מועט ביותר !!!
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

mano4now
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

יש לי מס' מחשבים בבית ובנוסף גם HTPC חזק למשחקים.
בסופו של דבר בסלון אני לרוב משחק משחקים כמו פרו 2010 וכדורסל עם חברים וזאת חוויה.

יש לי ג'ויסטיקים אלחוטיים של לוג'יטק ( אני מעדיף אותם על ה XBOX ).

את משחקי היריות אני משחק במחשב אחר. אני לא מצליח לדמיין אותי שחק SHOOTER עם גיימפד.

אבל כל שאר המשחקים במיוחד הספורט אבל גם assasien creed והנסיך הפרסי וכד' שמותאמים למשחקי גיימפד הם להיט בטלויזיה בסלון.

מנו

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73337
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #12 

משהו אחד שרובכם שכחתם לציין - כמות המשחקים שיוצאים לקונסולות ולא רואים אור יום במחשב:

http://www.psu.com/PlayStation-3-Exclus ... 079-p0.php

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vi ... on_console

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

king777 כתב:ראשית: תודה למשתתפים באשכול זה הבהרתם לי נקודות מעניינות !!!

לפי קריאת התגובות אני מבין שאני אצטרך להשקיע במחשב HTPC טוב, אבל:
נקודה 2 ש"שבלול" ציין ביאסה אותי כי אני לרוב רוצה לשחק Split Screen עם חבריי....

מאידך גיסא שאר התגובות מציינים גם יתרונות של הרבה משחקים במחשב שניתן להשיג ללא מחירים מטורפים של הקונסולות החדשות....ושאר יתרונות למיניהם...

יאללה איזו דילמה :מבולבל: :roll:

לגבי התגובה של adirbd אם אני מריץ אמולטור למשחקים של PS1 או PS2 אוכל לשחק Split Screen ?
...
משחק עם חברים בספליט סקרין זה אחד הדברים הכי כיפיים שיש, ב PC אתה תצטרך לחלוטין לוותר על משחקי FPS למינהם, רק משחקי ספורט תוכל לשחק.
על אמוטלורים ל PS2 אני ממש ממש לא מציע לך לסמוך...

Huber, אני דווקא חולק עליך לגבי המבחר, המבחר ב PC הרבה יותר גדול ובכל אופן המבחר מספיק גדול גם ככה כדי שלא יחסרו משחקים.
גם כשאתה קונה קונסולה אתה צריך לבחור אחת מהקונסולת וזה לא שאתה נהנה מכל המשחקים האקסקלוסיבים לקונסולה אחרת.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #14 

יש את הספות המיוחדות האלה למשחקים... אולי אפשרי לעצב משהו לפיסי עם מקלדת ועכבר.. רעיון שווה לנסות לבצע.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

שבלול - תבדוק ותראה שכיום הרבה מאוד משחקים יוצאים כשהמתכננים שלהם שמים בראש סדר העדיפויות את הקונסולות ולא את המחשב. ישנה רשימה ארוכה ומכובדת של משחקים שיוצאים קודם כל לקונסולות (ע"ע GTA, AC2 וכו וכו וכו) ורק אחרי חצי שנה בערך רואים אור במחשב, כאשר כל הממשק שלהם תוכנן לקונסולה ולכן ברב הסקירות של גירסאות ה PC מצויין בפירוש שיותר נוח לשחק בהן בקונסולה (וזה כמובן מעבר למשחקים האקסקלוסיביים שלא רואים אור בכלל במחשב).

לגבי "גם כשאתה קונה קונסולה אתה צריך לבחור אחת מהקונסולת" - במחיר של PC חזק למשחקים את קונה את 2 הקונסולות ונפתרה ה"בעייה" (200 דולר ל XBOX ו 300 דולר ל PS3) - הנה יש לך את כל האקסלוסיביים של שני הקונסולות ואת רובם המכריע של משחקי המחשב.

אני חייב רק לציין שמי שאוהב משחקי RTS לא ימצא את מבוקשו בקונסולות.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני לא צריך לבדוק, אני מכיר את הנתונים
אתה תוחם את הסטטיסטיקה שלך למשחקים "גדולים" שמפתוחים ע"י חברות עם הרבה משאבים, אני לא חולק על האמריה שלך אם אכן תוחמים לשם.
אבל תעשיית משחקי ה Indie ב PC הרבה יותר מפותחת שלא לדבר על אינסוף משחקי on-line , משחקי פייסבוק ואני מניח שאתה רואה לאן אני חותר.
כמובן שיש דוגמאות גם להצלחות המסחררות שאין לקונסולות כגון Sims (לפחות המשחק המרכזי, עזוב את הגרסאות המוזרות שיוצאות לקונסולות מידי פעם) , World of Warcraft ושלא לדבר הפנינה World of Goo. אם אתאמץ הרשימה הזו תגדל.
ובדיוק באתי לכתוב אבל אז ראיתי שהזכרת בעצמך את נושא ה RTS ... ז'אנר שלם של משחקים שדי מוזנח בקונסולות.
אז בסופו של דבר, מבחינה מעשית וגם מספרית ה PC במצב מצויין ואני לא חושב שכמות המשחקים היא טיעון.

לגבי מחיר, אל תשכח ש PC נותן המון דברים שקונסולה לא נותנת .. זו חיה אחרת ולא הוגן להשוות את המחיר אלא אם הפונקציונליות היחידה שלך היא משחקים, והוא דווקא ציין HTPC

לגבי נוחות... עם כל הכבוד לגיימפדים ואין ספק שיש משחקים שיותר נח עם גיימפד.. הרבה המכריע של המשחקים יותר נח לשיחוק עם מקלדת ועכבר. יש כאן המון עניין של טעם אישי אבל כל FPS יותר נח עם מקלדת ועכבר וגם משחקים כמו GTA שתוכננו לגיימפד וקונסולות עדיין יותר נוחים עם מקלדת ועכבר.
אבל כמו שאמרתי, נוחות זה עניין אישי מאוד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #17 

מה שהכי נוח בשביל לשחק בסלון זה פוף שאפשר להזיז או לקרב אותו למסך לפי הצורך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

שבלול - בוא נסכים לא להסכים. מבחינתי (ןציינתי את הסיבות שלי) הקונסולות הן מכשיר הגיימינג הטוב ביותר, מבחינתך (וציינת את סיבותיך) לא, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו לפי המידע שסיפקנו.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #19 

לדעתי מחשב זו מכונת המשחקים האידיאלית למי שהכי חשוב לו ויזואליות לפני המשחק עצמו.
אפשר לשחק את כל המשחקים שלא תומכים בגיימפאד (דוגמת COD123456) עם תוכנה וזה עובד חלק.
יש המון משחקים לקבוצה - כל משחקי הספורט , מכות, ושוטרים למיניהם.
בקיצור, אני נשאר עם המחשב.
אולי בלי קשר אקנה WII בשביל החוויה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

על רגל אחת - אני ממש לא ממליץ לך על ווי (יש לי גם ווי, עם כל התוספים למינהם)

מחשב הוא בהחלט מכונת משחקים מצויינת, אבל זה שלמשחקי מחשב אין אף פעם split screen זה חסרון עצום, נקודה מאוד רעה לחובת המחשב
נערך לאחרונה על ידי שבלול ב 26/11/2009 20:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”