שדרוג מתמשך של המערכת - מצב עכשווי (או - איזה כיף!)
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: יובל אינדיצקי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
בחודשים האחרונים כל מערכת ה-AV עברה אצלנו שדרוג בחלקים. הראשונה להתמקם על הקיר - פנסוניק PV80, אין מה להכנס לתיאורים מפורטים, מוכרת ביכולת שלה והתאימה בתקציב.
כמה שבועות לאחר מכן, ע"מ להקל על מיתוג הוידאו הוחלף רסיבר הסוני הישן ל-HK 255, לא היה שיפור משמעותי באודיו אולם ניתוב הוידאו הפך לקל יותר (כבל HDMI אחד שמגיע למסך מהרסיבר). אחרי קצת ניסוי וטעיה הגעתי להגדרת הסקיילינג המתאימות לי במסך וברסיבר. למשל מה-DVD אני מוציא HDMI ב-SD פרוגרסיב, הרסיבר מוציא את אותו האות והמסך מבצע את הסקיילינג לרזולוציה שלו. בדרך זו קיבלתי לטעמי איכות טובה יותר מאשר שימוש בסקיילר של ה-DVD או של הרסיבר.
עכשיו צריך מקור HD, לאחר בחינת האופציות החלטתי לקנות PS3. בדיוק הוחל בשיווק של הסלים, מה שהקל על הרכישה (חסכון של לא מעט כסף).
והבאים בתור - הרמקולים. התהליך החל כאשר הרעיון לקנות סט 5.1 מלא, אבל תו"כ הגענו (אשתי ואני) למסקנה שאנחנו נהנים ממוסיקה יותר מאשר לשמוע משהו מתפוצץ מאחורנו וכל התקציב הוסט לזוג קדמי וסנטר שיחליפו את הוורפידל ולדוס 400 שנמצאים איתנו מאז החתונה. אחרי האזנה בכמה חנויות הוחלט על סט של פוקל, זוג 807V וסנטר תואם - החלטה שגררה מתיחה רצינית של התקציב, טובה מחבר שחזר מחו"ל ווויתור על כל מיני מזנונים ומדפי גבס שהיו אמורים להגיע בסוף התהליך ולשנות גם את המראה של כל העסק. אחרי שהם נמצאים אצלנו כחודש - תענוג.
לגבי ה-807 - המוזיקה פשוט נשמעת אחרת וזה כיף אמיתי לגלות מחדש את כל ספרית ה-CD שבנינו לאורך השנים. יוצא לנו לא פעם לשבת על הספה עם ספל קפה וליהנות מקטע שהיינו בטוחים שמוכר לנו מכל הכיוונים (כמובן שזה נמשך עד שאחד מהילדים מחליט שהוא חייב להודיע לנו משהו). הסנטר יותר מממלא את התפקיד שלו בסרטים שכן יוצא לנו לראות.
לויתור על המזנון החדש היתה כמובן תוצאה צדדית - פרויקט סופ"ש של תיקון וצביעת (מצבע עץ לשחור מט שעפ"י אשתי מתאים לכל שאר הדברים) מזנון ישן ששכב אצלנו. חיווט אחורי של הכבלים השאיר קיר נקי מכבלים מתנדנדים.
מה ההמשך? שלט חכם וכנראה שגם מגבר סטריאו משומש כיוון שיש לי הרגשה שה-HK לא ממש מנצל את כל מה שהרמקולים יכולים לתת.
אבל השדרוג הראשון ברשימה הוא קניה של משהו כמו 60 דיסקים שנמצאים ב-WISH LIST של שנינו (כן, אנחנו קונים דיסקים...עניין של איכות, נוחות ופילוסופיה).
הערות - אני יודע לצלם ומכאן שאני יודע שהתמונה לא באיכות גבוהה במיוחד, זה יותר ממספק לשם שרשור מסוג זה.
כמה שבועות לאחר מכן, ע"מ להקל על מיתוג הוידאו הוחלף רסיבר הסוני הישן ל-HK 255, לא היה שיפור משמעותי באודיו אולם ניתוב הוידאו הפך לקל יותר (כבל HDMI אחד שמגיע למסך מהרסיבר). אחרי קצת ניסוי וטעיה הגעתי להגדרת הסקיילינג המתאימות לי במסך וברסיבר. למשל מה-DVD אני מוציא HDMI ב-SD פרוגרסיב, הרסיבר מוציא את אותו האות והמסך מבצע את הסקיילינג לרזולוציה שלו. בדרך זו קיבלתי לטעמי איכות טובה יותר מאשר שימוש בסקיילר של ה-DVD או של הרסיבר.
עכשיו צריך מקור HD, לאחר בחינת האופציות החלטתי לקנות PS3. בדיוק הוחל בשיווק של הסלים, מה שהקל על הרכישה (חסכון של לא מעט כסף).
והבאים בתור - הרמקולים. התהליך החל כאשר הרעיון לקנות סט 5.1 מלא, אבל תו"כ הגענו (אשתי ואני) למסקנה שאנחנו נהנים ממוסיקה יותר מאשר לשמוע משהו מתפוצץ מאחורנו וכל התקציב הוסט לזוג קדמי וסנטר שיחליפו את הוורפידל ולדוס 400 שנמצאים איתנו מאז החתונה. אחרי האזנה בכמה חנויות הוחלט על סט של פוקל, זוג 807V וסנטר תואם - החלטה שגררה מתיחה רצינית של התקציב, טובה מחבר שחזר מחו"ל ווויתור על כל מיני מזנונים ומדפי גבס שהיו אמורים להגיע בסוף התהליך ולשנות גם את המראה של כל העסק. אחרי שהם נמצאים אצלנו כחודש - תענוג.
לגבי ה-807 - המוזיקה פשוט נשמעת אחרת וזה כיף אמיתי לגלות מחדש את כל ספרית ה-CD שבנינו לאורך השנים. יוצא לנו לא פעם לשבת על הספה עם ספל קפה וליהנות מקטע שהיינו בטוחים שמוכר לנו מכל הכיוונים (כמובן שזה נמשך עד שאחד מהילדים מחליט שהוא חייב להודיע לנו משהו). הסנטר יותר מממלא את התפקיד שלו בסרטים שכן יוצא לנו לראות.
לויתור על המזנון החדש היתה כמובן תוצאה צדדית - פרויקט סופ"ש של תיקון וצביעת (מצבע עץ לשחור מט שעפ"י אשתי מתאים לכל שאר הדברים) מזנון ישן ששכב אצלנו. חיווט אחורי של הכבלים השאיר קיר נקי מכבלים מתנדנדים.
מה ההמשך? שלט חכם וכנראה שגם מגבר סטריאו משומש כיוון שיש לי הרגשה שה-HK לא ממש מנצל את כל מה שהרמקולים יכולים לתת.
אבל השדרוג הראשון ברשימה הוא קניה של משהו כמו 60 דיסקים שנמצאים ב-WISH LIST של שנינו (כן, אנחנו קונים דיסקים...עניין של איכות, נוחות ופילוסופיה).
הערות - אני יודע לצלם ומכאן שאני יודע שהתמונה לא באיכות גבוהה במיוחד, זה יותר ממספק לשם שרשור מסוג זה.
ניהנתי לקרוא
והכל בטוב טעם ממש כיף
ועוד לדעת שהאישה איתך באותו ראש זה עוד יותר מדהים
והמערכת בסלון ממש מעוצבת בטוב טעם וברמה
מה נותר אם לא רק לקנא
ולהיות שמחים בשבילך :מלך:
ועוד לדעת שהאישה איתך באותו ראש זה עוד יותר מדהים
והמערכת בסלון ממש מעוצבת בטוב טעם וברמה
ולהיות שמחים בשבילך :מלך:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

DVD של פיוניר. ע"מ לאפשר פענוח נכון ע"י הרסיבר, ה-DVD מחובר עם HDMI וגם עם היציאה הדיגיטלית. ה-HDMI מוגדר ברסיבר ככניסת DVD, היציאה הדיגטאלית כ-AUX. כך אני יכול להגדיר מצבי פענוח שונים לסרטי DVD ולדיסקים של מוזיקה. זה גם מאפשר לשמוע מוזיקה תו"כ צפיה בטלוויזיה ללא סאונד, לעתים זה שילוב מנצח (משחק של ברצלונה עם פינק פלויד כפס קול)...ארז_וחני כתב:תתחדש ותהנה.
גם אני נהנה מהסנטר CC800 של פוקאל ומהמדפיים הקטנים יותר (806 ) שמתאימים לי יותר לחדר השינה....
אגב, עם איזה נגן אתה שומע CD ?
ארז...
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

אני מסכים איתך לחלוטין, תקרא את הפסקה השלישית מהסוף בפוסט הפותח. עוד כמה חודשים, נחפש מגבר סטריאו משומש במצב טוב.ארז_וחני כתב:אם אתה חובב מוזיקה בסטראו, תשקול לשרשר מגבר סטראו לרסיבר ק"ב שלך (שאני מניח שיש לו יציאות PRE-OUT ).
הרמקולים שלך מסוגלים להשמע הרבה יותר טוב עם הגברה איכותית יותר.
ארז...
הבעיה היא שאנחנו לא משתמשים ברמקולים של הטלוויזיה בכלל, כל האודיו עובר לרמקולים. אם אני מבין נכון, שרשור של מגבר סטריאו לפרה של הרסיבר משמעו הדלקה של שניהם בכל מצב. אני אעדיף להדליק את מגבר הסטריאו רק עבור שמיעת מוסיקה, אבל שכל שאר המקורות יחייבו רק הדלקה של הרסיבר.
יש דרך לבצע את זה ללא מיתוג של הרמקולים עצמם?
אני לא מכיר דרך כזו אבל זה לא אמור להפריע כל כך...מדליקים גם את הרסיבר וגם את המגבר סטראו וזהו.juv כתב:אני מסכים איתך לחלוטין, תקרא את הפסקה השלישית מהסוף בפוסט הפותח. עוד כמה חודשים, נחפש מגבר סטריאו משומש במצב טוב.ארז_וחני כתב:אם אתה חובב מוזיקה בסטראו, תשקול לשרשר מגבר סטראו לרסיבר ק"ב שלך (שאני מניח שיש לו יציאות PRE-OUT ).
הרמקולים שלך מסוגלים להשמע הרבה יותר טוב עם הגברה איכותית יותר.
ארז...
הבעיה היא שאנחנו לא משתמשים ברמקולים של הטלוויזיה בכלל, כל האודיו עובר לרמקולים. אם אני מבין נכון, שרשור של מגבר סטריאו לפרה של הרסיבר משמעו הדלקה של שניהם בכל מצב. אני אעדיף להדליק את מגבר הסטריאו רק עבור שמיעת מוסיקה, אבל שכל שאר המקורות יחייבו רק הדלקה של הרסיבר.
יש דרך לבצע את זה ללא מיתוג של הרמקולים עצמם?...
אגב, בשביל סתם תכנית טלביזיה (לא סרט ולא תכנית מוזיקלית) אני לא רואה צורך לשמוע דרך המערכת.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
תתחדש ותהנה 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים