מדדתי את מהירות הזפזופ במקס HD - הפתעה !
יש לי מקס HD ומקס רגיל מחוברים במקביל. וגם ממיר רגיל (3100S).
לאור הדיבורים הרבים על האיטיות של המקס HD, החלטתי לעשות בדיקה "מדעית" של מהירות הזפזופ בכולם.
המקס HD עם גרסה 125, הקלטה אוטומטית של 90 דקות מוגדרת בשני המקס. כולם נשלטו עם השלט המקורי שלהם.
להלן הניסוי :
- זפזופ של 9 ערוצים, מ-1 עד 10, עם המתנה לתמונה שתופיע, ואז העברה לערוץ הבא. חזרה של 3 פעמים על כל הסט.
- זפזופ רק בפס התוכן (עם החצים), מ-1 עד 10, מהר ככל האפשר.
הזפזופ עם התמונה לקח ממוצע של 27 שניות במקס הרגיל, לעומת זאת במקס HD, שימו לב - הפתעה - ממוצע 24.5 שניות, כלומר מהיר יותר בפועל מהמקס הרגיל ! בממיר הקטן - 19 שניות בממוצע.
זפזופ בלי תמונה לקח כ-4 וחצי שניות בשניהם, ההבדלים זניחים לעומת הסטייה מהממוצע. בממיר הקטן - 3.5 שניות
להלן דירוג המהירות :
- ממיר רגיל 3100S הכי מהיר
- יס מקס HD
- יס מקס רגיל - הכי איטי
נראה לי שזה שובר כמה מיתוסים כאן. כל אחד יכול לעשות את הניסוי בבית בעצמו ולדווח.
שימו לב - להעביר לערוץ הבא מיד כשרואים תמונה, אבל לא לפני. למדוד עם סטופר כמובן.
לאור הדיבורים הרבים על האיטיות של המקס HD, החלטתי לעשות בדיקה "מדעית" של מהירות הזפזופ בכולם.
המקס HD עם גרסה 125, הקלטה אוטומטית של 90 דקות מוגדרת בשני המקס. כולם נשלטו עם השלט המקורי שלהם.
להלן הניסוי :
- זפזופ של 9 ערוצים, מ-1 עד 10, עם המתנה לתמונה שתופיע, ואז העברה לערוץ הבא. חזרה של 3 פעמים על כל הסט.
- זפזופ רק בפס התוכן (עם החצים), מ-1 עד 10, מהר ככל האפשר.
הזפזופ עם התמונה לקח ממוצע של 27 שניות במקס הרגיל, לעומת זאת במקס HD, שימו לב - הפתעה - ממוצע 24.5 שניות, כלומר מהיר יותר בפועל מהמקס הרגיל ! בממיר הקטן - 19 שניות בממוצע.
זפזופ בלי תמונה לקח כ-4 וחצי שניות בשניהם, ההבדלים זניחים לעומת הסטייה מהממוצע. בממיר הקטן - 3.5 שניות
להלן דירוג המהירות :
- ממיר רגיל 3100S הכי מהיר
- יס מקס HD
- יס מקס רגיל - הכי איטי
נראה לי שזה שובר כמה מיתוסים כאן. כל אחד יכול לעשות את הניסוי בבית בעצמו ולדווח.
שימו לב - להעביר לערוץ הבא מיד כשרואים תמונה, אבל לא לפני. למדוד עם סטופר כמובן.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
מהירות העברת הערוצים ב- SD וב- HD זהה ב- MaxHD.
מהירות פענוח התמונה איטית יותר ב- HD מסיבות שקשורות בפענוח של H.264 אל מול MPEG-2.
מהירות פענוח התמונה איטית יותר ב- HD מסיבות שקשורות בפענוח של H.264 אל מול MPEG-2.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
וואלה, איך לא חשבו על זה קודם?
גאוני. אני חושב שגם אני אעשה את הניסוי הזה בעצמי.
גאוני. אני חושב שגם אני אעשה את הניסוי הזה בעצמי.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אין ל 3100S, אבל בין ה- MaxHD ל- MAX2,
ה- HD אצלי איטי מהותית.
אני לא צריך לעשות מדידות בשביל להבחין בזה..
ה- HD אצלי איטי מהותית.
אני לא צריך לעשות מדידות בשביל להבחין בזה..
...
עדכון קטן. החלטתי לבדוק את השינוי בביצועים במקס HD עם ההתקדמות בגרסת תוכנה.
ביצעתי את אותה בדיקה שוב - העברה של ערוצים מ-1 עד 10 עם המתנה לתמונה.
בגירסה 125 מלפני שנה וחצי זה לקח 24.5 שניות בממוצע. בגירסה 263 העדכנית זה לקח 35 שניות בממוצע.
האטה של 40%...
עשיתי את אותה בדיקה עם ערוצי HD, מערוץ 501 עד ערוץ 514 (אותו מספר של ערוצים בפועל) - ללא הבדל משמעותי בזמן (מפתיע קצת..).
העברה רק של פס המידע בלי להעביר ערוץ - הזמן השתפר מ-4.5 שניות ל-3 שניות בממוצע, שזה שיפור (מורגש גם).
ביצעתי את אותה בדיקה שוב - העברה של ערוצים מ-1 עד 10 עם המתנה לתמונה.
בגירסה 125 מלפני שנה וחצי זה לקח 24.5 שניות בממוצע. בגירסה 263 העדכנית זה לקח 35 שניות בממוצע.
האטה של 40%...
עשיתי את אותה בדיקה עם ערוצי HD, מערוץ 501 עד ערוץ 514 (אותו מספר של ערוצים בפועל) - ללא הבדל משמעותי בזמן (מפתיע קצת..).
העברה רק של פס המידע בלי להעביר ערוץ - הזמן השתפר מ-4.5 שניות ל-3 שניות בממוצע, שזה שיפור (מורגש גם).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46368
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
בדיקות ידניות כאלו זה מאוד לא מדוייק וקשה להסיק מסקנות מדוייקות אלא אם כן ההבדלים מאוד מובהקים ולפי התוצאות שהועלו כאן, הם לא.
חברת Mirifice משווקת מוצר בשם MiriATE אשר נועד עבור בדיקות מסוג זה, אומנם עלות הציוד קצת יקרה (6 ספרות), אבל אם מישהו רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד עד כמה המהירויות שונות בין הקופסאות, הנה הדרך
חברת Mirifice משווקת מוצר בשם MiriATE אשר נועד עבור בדיקות מסוג זה, אומנם עלות הציוד קצת יקרה (6 ספרות), אבל אם מישהו רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד עד כמה המהירויות שונות בין הקופסאות, הנה הדרך