ביקורת על טלויזית lcd 32" MAYBACH 3220 של fujicom
לא יודע אם שמתם לב אבל חודש שעבר הגיעה לארצנו הטלוויזיה החמודה הזאת
הייתי בגעש ונכנסתי ל- best buy לבהות קצת ב-lcd שלהם וראיתי אותה.
לפי הנתונים:
8ms זמן תגובה
1:1000 contrast
רזולוציית מסך 1366x768
יחס תמונה 16:9
בהירות 550 cd/m²
גודל נקודה 0.511 מ"מ
מספר צבעים 16.7 מיליון
תמונה בתוך תמונה (PIP)
טיונר מובנה
תמיכה ב-HDTV
והם הקרינו עליה את הסרט robots ב-high defintion
התמונה נראתה מדהימה , באמת חלקה ואחרי זה הקרינו עליה איזו בחורה שמתהלכת לה עם ביקיני על החוף, וחברה שלי אמרה שהיא אפילו יכולה לראות את החצ'קונים שלה בבירור
(אני מניח שזה חלק אמת וחלק כעס על כך שמקרינים בחורה בביקיני מול העיניים שלי)
בחנתי את הטלוויזיה וחוץ מלשים לב שהגוון היה טיפה שחור, אבל באמת במידה שלא מפריעה לכלום, התמונה הייתה מדהימה.
וכל זה במחיר 8900 ש"ח והמוכר היה מוכן לכל כמות תשלומים שרציתי ואפילו הובלה והתקנה בחינם.
חיפשתי באינטרנט בכל מקום ולא ראיתי ביקורת אחת על הטלויזיה ולכן אני מעלה בפני מנהלי האתר לבדוק את העניין ובבקשה לכתוב ביקורת ולמצוא מה לא בסדר בטלוויזיה הזאת , כי אני לא מבין איך היא עולה כל כך קצת יחסית לתמונה המדהימה שהיא מראה.
יש פה קישור לפרטים של המסך:
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... 99&aff=Zap
הייתי בגעש ונכנסתי ל- best buy לבהות קצת ב-lcd שלהם וראיתי אותה.
לפי הנתונים:
8ms זמן תגובה
1:1000 contrast
רזולוציית מסך 1366x768
יחס תמונה 16:9
בהירות 550 cd/m²
גודל נקודה 0.511 מ"מ
מספר צבעים 16.7 מיליון
תמונה בתוך תמונה (PIP)
טיונר מובנה
תמיכה ב-HDTV
והם הקרינו עליה את הסרט robots ב-high defintion
התמונה נראתה מדהימה , באמת חלקה ואחרי זה הקרינו עליה איזו בחורה שמתהלכת לה עם ביקיני על החוף, וחברה שלי אמרה שהיא אפילו יכולה לראות את החצ'קונים שלה בבירור
(אני מניח שזה חלק אמת וחלק כעס על כך שמקרינים בחורה בביקיני מול העיניים שלי)
בחנתי את הטלוויזיה וחוץ מלשים לב שהגוון היה טיפה שחור, אבל באמת במידה שלא מפריעה לכלום, התמונה הייתה מדהימה.
וכל זה במחיר 8900 ש"ח והמוכר היה מוכן לכל כמות תשלומים שרציתי ואפילו הובלה והתקנה בחינם.
חיפשתי באינטרנט בכל מקום ולא ראיתי ביקורת אחת על הטלויזיה ולכן אני מעלה בפני מנהלי האתר לבדוק את העניין ובבקשה לכתוב ביקורת ולמצוא מה לא בסדר בטלוויזיה הזאת , כי אני לא מבין איך היא עולה כל כך קצת יחסית לתמונה המדהימה שהיא מראה.
יש פה קישור לפרטים של המסך:
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... 99&aff=Zap
פומביות זה ביזיון
אני לא מאמין בכל העניין של פומביות, לפי מה שהבנתי אין אתר כזה שאין לו רובוטים
שמעלים את המחיר עד למחיר שמתאים לחנות או שמעבר למה שאתה מציע.
אבל בכל מקרה מה שחשוב לי זה להבין מה לא טוב בטלויזיה ולראות ביקורת מפורטת
כפי שמנהלי האתר עשו ועושים בהצלחה רבה.
שמעלים את המחיר עד למחיר שמתאים לחנות או שמעבר למה שאתה מציע.
אבל בכל מקרה מה שחשוב לי זה להבין מה לא טוב בטלויזיה ולראות ביקורת מפורטת
כפי שמנהלי האתר עשו ועושים בהצלחה רבה.
כן רובוטים או לא רובוטים
יש מציאות במכרזים.רק לקנות באתרים מוכרים שחס וחלילה פתאום תשאר עם התשלום ובלי המוצר.
ממש לא בזיון
יש אתרים ויש אתרים.
יתרה מכך, באתרים שמכבדים את עצמם אתה קונה ישירות מהיבואן הרשמי. אני באופן אישי קניתי טושיבה עם אחריות של ניופאן ב80% מהמחיר הנמוך ביותר בזאפ ובחנויות.
בכל מקרה, מכלל מוצרי המדבקה, FUJICOM נותנים תמורה טובה יחסית והשרות של יניר מערכות מקצועי.
הבעיה היא שבמחיר כזה אתה יכול לקנו מסך עם שם "אמיתי" כמו LG, פיליפס, טושיבה וסוני
עם נתונים דומים.
יתרה מכך, באתרים שמכבדים את עצמם אתה קונה ישירות מהיבואן הרשמי. אני באופן אישי קניתי טושיבה עם אחריות של ניופאן ב80% מהמחיר הנמוך ביותר בזאפ ובחנויות.
בכל מקרה, מכלל מוצרי המדבקה, FUJICOM נותנים תמורה טובה יחסית והשרות של יניר מערכות מקצועי.
הבעיה היא שבמחיר כזה אתה יכול לקנו מסך עם שם "אמיתי" כמו LG, פיליפס, טושיבה וסוני
עם נתונים דומים.
Re: ממש לא בזיון
לא מצאתי שום מסך בגודל כזה עם קונטרסט של 1:1000 וזמן תגובה 8ms במחיר כזה של חבר אחרת כמו lg או sharpshay כתב:יש אתרים ויש אתרים.
עם נתונים דומים....
אז אני לא יודע לפי מה אתה מבסס את מה שאתה אומר , אני ישמח לדוגמאות.
השימוש העיקרי שלי הוא סרטים וסדרות מהמחשב (וכיום ניתן למצוא הרבה כאלה בפורמט hd באינטרנט).
KungPow
נתונים על הנייר לא אומרים הרבה במיוחד שיש הרבה שיטות מדידה לקונטרס וזמן תגובה יש נתון חשוב שלא מציינים זה עיבוד תמונה, בכל מקרה זה לא חשוב אם ראית את המסך ונהנית ממנו אז זה מה שחשוב במיוחד גם אם רוב הצפייה זה DVD ו HD .
נתונים על הנייר לא אומרים הרבה במיוחד שיש הרבה שיטות מדידה לקונטרס וזמן תגובה יש נתון חשוב שלא מציינים זה עיבוד תמונה, בכל מקרה זה לא חשוב אם ראית את המסך ונהנית ממנו אז זה מה שחשוב במיוחד גם אם רוב הצפייה זה DVD ו HD .
לא תמיד נתונים על הנייר הם גורם מכריע
יש מסכים עם נתונים מרשימים פחות על הנייר שבפועל נותנים תמורה טובה יותר.
בעיקר לגבי הניגודיות (עיין ערך פנסוניק בפלזמות שעל הנייר הנתונים שלה נופלים מהמתחרות, ובפועל...)
2 דוגמאות טובות למסכים 8MS עם מחירים דומים לFUJICOM :
LG L3200A :
http://zap.co.il/compModels.asp?sog=E-T ... _id=150350
Samsung LA32R51B: מכשיר סוף!
http://zap.co.il/compModels.asp?sog=E-T ... _id=372388
בעיקר לגבי הניגודיות (עיין ערך פנסוניק בפלזמות שעל הנייר הנתונים שלה נופלים מהמתחרות, ובפועל...)
2 דוגמאות טובות למסכים 8MS עם מחירים דומים לFUJICOM :
LG L3200A :
http://zap.co.il/compModels.asp?sog=E-T ... _id=150350
Samsung LA32R51B: מכשיר סוף!
http://zap.co.il/compModels.asp?sog=E-T ... _id=372388
אני מצטרף להמלצות של קודמי, תלך על חברה מוכרת.
ישראל מוצפת במותגי ***, החל ממדיות CD דרך נגני DVD מסכי מחשב וטלוויזיות.
המרוויח הגדול הוא יבואן משומן שיער שצוחק כל הדרך אל הבנק אחרי שדחף עוד מוצר סוג ז' לפראייר התורן.
תחשוב האם היית קונה מקרר מחברה סינית אנונימית ב 7000 ש"ח? סביר להניח שלא.
אז במה טלוויזית LCD שונה?
ישראל מוצפת במותגי ***, החל ממדיות CD דרך נגני DVD מסכי מחשב וטלוויזיות.
המרוויח הגדול הוא יבואן משומן שיער שצוחק כל הדרך אל הבנק אחרי שדחף עוד מוצר סוג ז' לפראייר התורן.
תחשוב האם היית קונה מקרר מחברה סינית אנונימית ב 7000 ש"ח? סביר להניח שלא.
אז במה טלוויזית LCD שונה?
מה ההבדל בין contrast דינמי ל-contrast בפועל
ראיתי של-samsung יש contrast דינאמי של 1:3000
ו-contrast קבוע של 1:800, מה זה אומר?
ו-contrast קבוע של 1:800, מה זה אומר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78924
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בגדול יש שני סוגים של קונטרסט - ON/OFF CONTRAST ו-ANSI CONTRAST.
הרעיון של קונטרסט דינמי הוא לשנות את אופי התמונה מכיוון שבסצינה חשוכה, לא כ"כ קריטי שהלבנים יהיו בוהקים כמו בסצינה בהירה. לכן, משנים את חוזק התאורה האחורית בכדי להפוך סצינות כהות לכהות יותר ובהירות לבהירות יותר. הדבר נעשה בטכניקות שונות (במקרנים זה נעשה על ידי DYNAMIC IRIS, בפלאזמות על ידי AGC, וב-LCD על ידי שינוי אופי התאורה האחורית).
ON/OFF CONTRAST מודד את המצב הזה על ידי בדיקה של השחור האבסלוטי מול הלבן האבסלוטי. ANSI CONTRAST מודד את זה על ידי הצבת גם אלמנטים שחורים וגם לבנים ע"ג אותה תמונה.
ההבדלים משמעותיים. בהשוואה לא רשמית שעשיתי לאחרונה קיבלתי בערך 1600:1 ON/OFF CONTRAST עבור מקרן פנסוניק 900 (בעל צמצם דינמי) לעומת פחות מ-1000:1 במיצובישי שהתחרה בו. כמה אירוני שהיחס האמיתי (ב-ANSI CONTRAST היה גבוה בהרבה דווקא במיצובישי, כך שבתמונה בשטח התחושה היתה שלמקרן השני דווקא היתה תחושה של יחס קונטרסט גבוה מהפנסוניק. לכל שיטה יש יתרון וחיסרון, אבל בגדול כולם היום מגיעים למסקנה שעדיף רמה כלשהי של קונרטרסט דינמי, אשר בהחלט עוזר בסצינות חשוכות.
הרעיון של קונטרסט דינמי הוא לשנות את אופי התמונה מכיוון שבסצינה חשוכה, לא כ"כ קריטי שהלבנים יהיו בוהקים כמו בסצינה בהירה. לכן, משנים את חוזק התאורה האחורית בכדי להפוך סצינות כהות לכהות יותר ובהירות לבהירות יותר. הדבר נעשה בטכניקות שונות (במקרנים זה נעשה על ידי DYNAMIC IRIS, בפלאזמות על ידי AGC, וב-LCD על ידי שינוי אופי התאורה האחורית).
ON/OFF CONTRAST מודד את המצב הזה על ידי בדיקה של השחור האבסלוטי מול הלבן האבסלוטי. ANSI CONTRAST מודד את זה על ידי הצבת גם אלמנטים שחורים וגם לבנים ע"ג אותה תמונה.
ההבדלים משמעותיים. בהשוואה לא רשמית שעשיתי לאחרונה קיבלתי בערך 1600:1 ON/OFF CONTRAST עבור מקרן פנסוניק 900 (בעל צמצם דינמי) לעומת פחות מ-1000:1 במיצובישי שהתחרה בו. כמה אירוני שהיחס האמיתי (ב-ANSI CONTRAST היה גבוה בהרבה דווקא במיצובישי, כך שבתמונה בשטח התחושה היתה שלמקרן השני דווקא היתה תחושה של יחס קונטרסט גבוה מהפנסוניק. לכל שיטה יש יתרון וחיסרון, אבל בגדול כולם היום מגיעים למסקנה שעדיף רמה כלשהי של קונרטרסט דינמי, אשר בהחלט עוזר בסצינות חשוכות.
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עפר,
לדעתי היישום של קונטרסט דינמי יכול לגרום גם לכמה בעיות, כמו "קפיצות" בבהירות התמונה באותה סצנה, וגם שיבוש בדיוק של צבע. בדיוק כמו שהסתבר בפונקציית "Black stretch" של טושיבה (גם ב-LCD וגם בפלזמות) שאולי נותנת תחושה של "שחורים" כהים יותר, אבל מטשטשת את ההבדל בין IRE נמוכים.
לדעתי היישום של קונטרסט דינמי יכול לגרום גם לכמה בעיות, כמו "קפיצות" בבהירות התמונה באותה סצנה, וגם שיבוש בדיוק של צבע. בדיוק כמו שהסתבר בפונקציית "Black stretch" של טושיבה (גם ב-LCD וגם בפלזמות) שאולי נותנת תחושה של "שחורים" כהים יותר, אבל מטשטשת את ההבדל בין IRE נמוכים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78924
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
Pakostnik,
אתה צודק, אבל אם זה מבוצע נכון, לא מרגישים את זה כ"כ. בעיקר התחושה שזה קורה היא כשמביטים על הפסים השחורים מעל ומתחת לסרט כאשר סצינה בהירה מתחלפת בכהה. צריך גם לזכור שהאישון שלך מתכווץ ונפתח לפי הסצינה, כך שזה פחות חריף מכפי שזה נשמע.
כמו כן, צריך להבין שלא מדובר במשהו שמשנה את אופן ההתנהגות הגראף של הגאמה (כמו BLACK STRETCH). הגראף של הגאמה הוא עקבי עבור ה-LCD ונשאר קבוע, אלא שהתאורה האחורית מקבלת קו לינארי (בד"כ) משלה אשר מוכפל בזה של הגאמה המובנית של הפאנל, כך שפרטים בשחורים לא צריכים להיפגע. ההיפך הוא הנכון.
אתה צודק, אבל אם זה מבוצע נכון, לא מרגישים את זה כ"כ. בעיקר התחושה שזה קורה היא כשמביטים על הפסים השחורים מעל ומתחת לסרט כאשר סצינה בהירה מתחלפת בכהה. צריך גם לזכור שהאישון שלך מתכווץ ונפתח לפי הסצינה, כך שזה פחות חריף מכפי שזה נשמע.
כמו כן, צריך להבין שלא מדובר במשהו שמשנה את אופן ההתנהגות הגראף של הגאמה (כמו BLACK STRETCH). הגראף של הגאמה הוא עקבי עבור ה-LCD ונשאר קבוע, אלא שהתאורה האחורית מקבלת קו לינארי (בד"כ) משלה אשר מוכפל בזה של הגאמה המובנית של הפאנל, כך שפרטים בשחורים לא צריכים להיפגע. ההיפך הוא הנכון.
- arielshiran
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
האם לדעתכם אותה טלויזיית FUJICOM שווה 6000 ש"ח?
יש לי אפשרות לרכוש אותה במחיר הזה וכיון שמחיר טלויזיה 34" CRT רגילה של טושיבה לצורך הענין הוא קרוב למחיר ה-LCD הנ"ל זה גורם לי להתלבטויות כי הנתונים של ה-FUJICOM על הנייר טובים מאוד. מה דעתכם? אם אני מוגבל בתקציב לקניית טלויזיה כלשהי לעד 6000 ש"ח ואני מעוניין לקבל מסך גדול ככל האפשר אך יחד עם זאת לקבל איכות תמונה טובה ככל שמאפשר התקציב (כשעיקר הצפייה תהיה בשידורי YES או HOT ופחות ב-DVD או בשידורי HD ממחשב) מה כדאי לי לקנות?
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
arielshiran
כבר היה דיון על הטלויזיה הזאת. כבר יש את התשובות שם.
בקצרה: לא. האפשרות לקנות LCD בזול כשלעצמה לא מצדיקה את הרכישה.
בקצרה: לא. האפשרות לקנות LCD בזול כשלעצמה לא מצדיקה את הרכישה.
- arielshiran
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
מעוניין לקנות טלויזיה 32" לפחות בתקציב של עד כ-6000 ש&q
לשימושים שהזכרתי וה-FUJICOM הזו נראית לי עסקה לא רעה ב-6000 ש"ח בהשוואה למחירי CRT 34" או CRT 32" של טושיבה או סוני (או כל יצרן מכובד אחר). ב-LCD ממילא כולם קונים את הפנלים מאותן חברות (יש הרי מספר מצומצם של יצרני פנלים) ואם נתוני הטלויזיה של FUJICOM טובים ומקבילים לנתונים של יצרנים מכובדים ובעלי שם המשתמשים בפנל דומה, מה רע ב-FUJICOM אם השירות הוא של יניר מערכות והוא שירות טוב?