הקלטת של גלעד שליט
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
ליבי עם המשפחה והחוויה הקשה שהם עוברים.
אני מעריך הקלטת תחסל כל התגדות לעיסקה.
השאלה אם החמאס בכלל מעוניין בעיסקה או שיותר מעניין אותו לענות את מדינת ישראל, דבר שהווא עושה בהצלחה מרובה מאוד מאז החטיפה.
אני מעריך הקלטת תחסל כל התגדות לעיסקה.
השאלה אם החמאס בכלל מעוניין בעיסקה או שיותר מעניין אותו לענות את מדינת ישראל, דבר שהווא עושה בהצלחה מרובה מאוד מאז החטיפה.
אין פה עניין של עינוי או מניפולציה
לי נראה שזו תעודת ביטוח שלמדינת ישראל לבטחונו
ועוד יותר לרצינות הצד השני בסגירת העיסקה
לי נראה שזו תעודת ביטוח שלמדינת ישראל לבטחונו
ועוד יותר לרצינות הצד השני בסגירת העיסקה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
שיחזור לביתו במהרה.
לא סתם שיחררו את הקלטת, זו עוד דרך בשביל חמאס לתת דחיפה לעסקה.
רוב הציבור בישראל, גם מי שלא היה בעד שחרור האסירים לא יכול להשאר אדיש לקלטת הזו, והלחץ על הדרג המדיני רק יגבר.
לדעתי, העסקה קרובה מתמיד.
לא סתם שיחררו את הקלטת, זו עוד דרך בשביל חמאס לתת דחיפה לעסקה.
רוב הציבור בישראל, גם מי שלא היה בעד שחרור האסירים לא יכול להשאר אדיש לקלטת הזו, והלחץ על הדרג המדיני רק יגבר.
לדעתי, העסקה קרובה מתמיד.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
1 לשחרר את המחיר הידוע ולהחזיר אותו הביתה
2 להחזיר כל חייל שיחטף מכאן והילך אחד תמורת אחד בלבד
3 לאחר שחררו ל"טפל" בכל מי שהיה מעורב בחטיפתו
כל זאת בתנאי אחד גדול ....שלא יודעים היכן הוא נמצא, לעומת זאת ! אם יודעים היכן הוא נמצא ויש סיכוי לשחררו (גם אם 1 ממאה) אז עדיף פעולה צבאית תהיינה תוצאתיה אשר תהיינה.
ככה נוהגת מדינה עם קצת כבוד!!
כל זאת בתנאי אחד גדול ....שלא יודעים היכן הוא נמצא, לעומת זאת ! אם יודעים היכן הוא נמצא ויש סיכוי לשחררו (גם אם 1 ממאה) אז עדיף פעולה צבאית תהיינה תוצאתיה אשר תהיינה.
ככה נוהגת מדינה עם קצת כבוד!!
לצערי, יש כשל לוגי חמור בין סעיף 1 לסעיף 2 ....uris כתב:1 לשחרר את המחיר הידוע ולהחזיר אותו הביתה
ככה נוהגת מדינה עם קצת כבוד!!...
זה אולי מה שכולנו היינו רוצים אלא שיש בסיפור כזה גם צד שני שגם הוא צריך להסכים לתנאים...
מוטב שלא נשלה את עצמנו - המחיר שישולם כאן יהיה מחיר הפתיחה בחטיפה הבאה.
ככה זה כאשר יש צד במו"מ שצורח מעל כל במה אפשרית שהוא "מוכן לעשות את הכל..." . מוכן לעשות את הכל ? בבקשה תשלם...
חג שמח,
ארז
- uris
- מורעל האתר

אין כשל לוגי!
מאחר ועד עכשיו לא הוכרזו עקרונות הרי שלא ניתן להכריז אותם כעת .
שים לב מה כתוב ב2 !
מכאן והילך!!! זאת אומרת לאחר שחרור שליט יש להכריז כי כנגד כל חייל שיחטף ישוחרר מחבל אחד בלבד !!
**** כל זאת באם לא ניתן לבצע פעולה צבאית עם סיכוי כלשהו .
שים לב מה כתוב ב2 !
מכאן והילך!!! זאת אומרת לאחר שחרור שליט יש להכריז כי כנגד כל חייל שיחטף ישוחרר מחבל אחד בלבד !!
**** כל זאת באם לא ניתן לבצע פעולה צבאית עם סיכוי כלשהו .
אפשר להכריז מה שרוצים ואחר כך להתקפל עם הזנב בין הרגליים.uris כתב:אין כשל לוגי!
שים לב מה כתוב ב2 !
**** כל זאת באם לא ניתן לבצע פעולה צבאית עם סיכוי כלשהו ....
נראה לך שלחטוף הבא דעת הקהל בישראל תהיה שונה והלחץ על הממשלה יהיה שונה? למה ומדוע שזה יהיה שונה?
עזוב אותך מעקרונות. הרי שרון ומופז, אדריכלי הפינוי מחבל עזה, הצהירו קבל עם ועדה שלאחר הפינוי, אם יעזו לתקוף אותנו מעזה אוי ואבוי מה שנעשה להם.... הסוף העגום ידוע...
להזכיר לך גם את "הבריחה מלבנון"? הרי שנים ישבנו שם מתוך חשיבה לעזוב את לבנון עם הסכם. אז מה יצא מזה? בא גנרל גדול, הבריח את הצבא באישון לילה ובכך הביא את האינתיפאדה לתוך מדינת ישראל. אפשר להתעלם מהעובדות אבל יש לזה מחיר. כאשר מתעקשים לא ללמוד מההסטוריה - ההסטוריה מכה שנית...
כדאי לשים לב גם להתבטאויות וגם להתנהלות של הצד שכנגד. משום מה אנחנו תמיד בטוחים שהם סתם מקשקשים ואחר כך אנחנו מופתעים שהם מקיימים את מה שהם אמרו קודם...
הבעיה היא בדעת הקהל הישראלית שלא מוכנה יותר לשלם מחיר אישי עבור הישיבה בארץ ישראל. פשוט נמאס להלחם על הארץ ודי !
בגישה כזאת מדינת ישראל לא הייתה קמה והייתה נשארת חזון סהרורי של אחד בשם הרצל....
ארז
- uris
- מורעל האתר

מקובל כל מה שאמרת
וכתבתי מה צריך לעשות ..לא שאני מאמין שיעשו את זה...
השמועות אומרות שמדינת ישראל יודעת היכן גלעד שליט מוחזק ...והסיכוים לשחרורו נמוכים/ אפסיים.
אני חוזר על דעתי , אם ישנו סיכוי ולו הקטן קטן ביותר להצלחת הפעולה אזיי יש לצאת אליה.
השמועות אומרות שמדינת ישראל יודעת היכן גלעד שליט מוחזק ...והסיכוים לשחרורו נמוכים/ אפסיים.
אני חוזר על דעתי , אם ישנו סיכוי ולו הקטן קטן ביותר להצלחת הפעולה אזיי יש לצאת אליה.
גישה מעניינת יש לך במרכאות. בעצם אתה אומר בוא נשחרר חייל חטוף חיי אחד במחיר של אובדן חיי אדם אחריםuris כתב:מקובל כל מה שאמרת![]()
אני חוזר על דעתי , אם ישנו סיכוי ולו הקטן קטן ביותר להצלחת הפעולה אזיי יש לצאת אליה....
בעצם כל חייל מת שיהיה במיבצע ושכול של משפחות אחרות שווה את חייו של החייל החטוף?
אחלה גישה באמת היו צריכים לאמץ אותה מזמן איך לא חשבו על זה
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- uris
- מורעל האתר

עשו את זה ורבין החליט כך במבצע שחרור של נחשון וקסמן (שלא עלה יפה* ) ובמבצע סבנה ובמבצע אנטבה שיכל להגמר רע מאוד .
גם במקרים אלו יכלו להגיב בגישה תבוסתנית כמו עסקת ג'בריל או גולדווסר -רגב ולא עשו זאת , מעניין למה...(רק אל תגיד לי ששם היו סיכויי הצלחה מצויניים)
זה תפקידו של צבא
זו תפקידה של מדינה.
במלחמה ובמאבק שבו אנו מאמינים בצדקת דרכנו נופלים ויפלו קורבנות , חלק מהמלחמה זה ללמד את האויב כי אנו לא נכנעים לחטיפות , תאמין לי שלאחר פעם/פעמיים שהאויב יראה כי אנו לא נכנסים למשא ומתן ,ולא נכנעים לדרישות (למעט חטוף אחד תמורת חטוף אחד) לאחר שהאויב יראה כי כל פעולות חטיפה התגובה שלנו היא צבאית ,החטיפות יפסקו פשוט כי לא יתנו לצד השני כלום וכך חסכת חיי אדם.
האם לשחרר מחבלים רבים תמורת חטוף אחד , זה לא סיכון של הרבה אנשים שיהרגו מפיגוע ? האמת היא בטח לא מוחלטת.
זה תפקידה של מדינה ושל מנהיגים , לא דברתי על התאבדות אבל אם יש סיכוי ולו הקלוש זה מה שצריך לעשות , אם גלעד שליט או חיילים אחרים ימותו תוך כדי פעולה אזיי הפעולה נכשלה אך לא בהכרח לה היתה נכונה!! חייל מסכן את חייו מכורך תפקידו.
וסליחה על הביטוי אבל אם אין ברירה אז "טוב למות בעד ארצנו"
אם פעולה תצליח אז כולנו התברכנו.
גם במקרים אלו יכלו להגיב בגישה תבוסתנית כמו עסקת ג'בריל או גולדווסר -רגב ולא עשו זאת , מעניין למה...(רק אל תגיד לי ששם היו סיכויי הצלחה מצויניים)
זה תפקידו של צבא
זו תפקידה של מדינה.
במלחמה ובמאבק שבו אנו מאמינים בצדקת דרכנו נופלים ויפלו קורבנות , חלק מהמלחמה זה ללמד את האויב כי אנו לא נכנעים לחטיפות , תאמין לי שלאחר פעם/פעמיים שהאויב יראה כי אנו לא נכנסים למשא ומתן ,ולא נכנעים לדרישות (למעט חטוף אחד תמורת חטוף אחד) לאחר שהאויב יראה כי כל פעולות חטיפה התגובה שלנו היא צבאית ,החטיפות יפסקו פשוט כי לא יתנו לצד השני כלום וכך חסכת חיי אדם.
האם לשחרר מחבלים רבים תמורת חטוף אחד , זה לא סיכון של הרבה אנשים שיהרגו מפיגוע ? האמת היא בטח לא מוחלטת.
זה תפקידה של מדינה ושל מנהיגים , לא דברתי על התאבדות אבל אם יש סיכוי ולו הקלוש זה מה שצריך לעשות , אם גלעד שליט או חיילים אחרים ימותו תוך כדי פעולה אזיי הפעולה נכשלה אך לא בהכרח לה היתה נכונה!! חייל מסכן את חייו מכורך תפקידו.
אם פעולה תצליח אז כולנו התברכנו.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
נכון , גם אני שמתי לב למבטים החטופים שלוdizingof כתב:אותן שניות בודדות בא הוא היה מעיף מבט מהיר , אחוז חלחלה, בזבלי-האדם שמנחים אותו גמרו אותי....
uris כתב:עשו את זה ורבין החליט כך במבצע שחרור של נחשון וקסמן (שלא עלה יפה* ) ובמבצע סבנה ובמבצע אנטבה שיכל להגמר רע מאוד .
זה תפקידו של צבא
זו תפקידה של מדינה.
אם פעולה תצליח אז כולנו התברכנו....
נחשון וקסמן אינו דומה כלל לגלעד שליט והמצב שם היה שונה ולא ארחיב בעניין
מבצע חילוץ מתוך ידיע שרוב הכח עלול להיפגע ואלי גם החטוף זו גישה חסרת ראייה מרחבית וחוסר רגישות כלפי החיילים.
המלחמה נגמרה וכרגע זה לא עניין של חיים ומוות ואין צורך בפעילות מבצעית שבעיכבות הפעילות חלק מהכוח יפגע
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
חזרתי מהיעדרות ממושכת מפורום זה הישר אל הדיון הנוכחי וחבל שעשיתי זאת (החזרה). חלק מתכני השרשור עוררו בי כעס רב. לעניות דעתי, טוב יעשו מנהלי האתר אם יסגרו את השרשור מפני שאין מקומו באתר מסוג זה (זו אינה ידיעת ללא קשר טיפוסית).