עיזרו לי בבקשה לבחור את המקרן הראשון שלי למטרת צפייה בסרטים!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם אני חדש בפורום וגם חדש בתחום ויש לי הרבה שאלות,
לכן אני מקווה שיש לכם סבלנות. התקציב שלי הוא מינימום עם אפשרות להעלאה, זאת אומרת שאני רוצה לשלם כמה שפחות אבל לא להתפשר על משהו שאני לא אהנה ממנו.
נניח תקציב של 4 אלף עד 8 אלף כולל מסך.
אני מתלבט אם לרכוש חדש או אולי משומש כגון הINFOCUS X1.
המטרה היא צפייה בסרטי קולנוע פעם בשבוע-שבועיים בערך בחדר או בסלון.
ועכשיו לשאלותיי:
1. האם זה נכון שבמקרן רואים פחות טוב מאשר בטלויזיה?? אם זה נכון אז למה אנשים קונים מקרן לצפייה בסרטים? אחת הסיבות שאני קונה מקרן זה לא רק תמונה גדולה זה גם שלא יהיה סינוור של אור בעיניים בחושך וכדי לקבל תמונה יותר טובה.
2. עד כמה הרזולוציה חשובה? קראתי במדריך שיותר מ800X480 לא צריך כי הרזולוציה של DVD היא לא יותר מזה, אבל כשאני מחבר ממחשב זה יכול להיות גם רזולוציות גבוהות יותר לא? ומה זה הדחיסה? הדחיסה עוזרת במשהו, היא נותנת תוצאה כמו אותה רזולוציה כשהיא אמיתית ללא דחיסה? רשום בפירוש באחד המדריכים שככל שהרזולוציה גבוהה יראו יותר חד פריטים קטנים, למשל תצוגה כמו WORD יראו את האותיות טוב יותר. אני אמנם רוצה לרכוש את המקרן לצפייה של פעם בשבוע בסרטים ולא במצגות אבל עדיין רוצה איכות טובה ובאמת להנות מהמקרן.
3. עוצמת אור, לא חושב שהיא משנה לי כי זה בבית והמרחק בין המקרן למסך יהיה פחות מ5 מטר, יכול להיות שבגלל מרחק קצר כמו 3 מטר בין המקרן למסך תהיה הגבלה על הגודל של התמונה ולא אוכל לראות תמונה גדולה יותר אם אני ארצה?
4. חיבורים: אני חייב שיהיה לו חיבור לכרטיס מסך של המחשב כי משם אני רואה סרטים בדרך כלל. לכרטיס מסך שלי יש גם יציאת RGB זאת איכות החיבור הכי טובה נכון? איזה חיבורים חשוב שיהיה?
5. איך אני אדע איזה גודל מסך לבן לקנות? זה משנה איזה סוג? היה פה אחד שרשם שלא ראה כמעט הבדל בין מסך בסיסי שעלה 700 שקל לבין תצוגת המקרן על הקיר.
רוב הסרטים שאני רואה הם בגודל רחב אבל אני רוצה להשאיר אפשרויות פתוחות גם לסרטים שהם 3:4, ראיתי כאן מדריך שמראה שיטה איך להשתמש במסך 3:4 בתור 16:9 עם מסגרות שחורות אבל זה נראה לי קצת לא נוח השימוש בו אחרי כל סרט שאני רואה לסדר את זה בצורה אחרת. וגם לא כל סרט הוא בידיוק 16:9 אז המקרן מותח את התמונה שתתאים בידיוק ל16:9 ? אני הרי רוצה לראות את הסרט בגודל המקורי. עד כמה משנה המסגרות השחורות? אני יכול פשוט להקרין ישר על ה3:4 את ה16:9.
רשום גם שצריך שהמסגרת של המסך תהיה בצבע שחור, עד כמה זה באמת חשוב או משנה?
6. עוצמת ניגודיות, קונטרסט.... איזה צריך? HDTV צריך? הבנתי שזאת טכנולוגיה שתהיה רק בעוד כמה שנים בארץ ושזה מיותר
7. טכנולוגיה DLP וLCD הבנתי שהם הטכנולוגיות הכי טובות, אז איזה מהם יותר טוב לי?
תנו לי כמה הצעות למקרנים שטובים לי... מה ההבדל בין INFOCUSX1 לINFOCUSX1A

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692
נתן תודות: 0

שליחה #2 

INFOCUS X1 הוא כבר מאד ישן.
DLP עדיף לקולנוע ביתי
לא צריך יותר מ800X600 בשביל סרטי DVD
לכל המקרנים יש כניסת RGB

OPTOMA H27 הוא מקרן מעולה, אני קניתי אחד כזה לאחר שראיתי כל מיני מקרנים
שכולם הציגו תמונה ירודה (BENQ ועוד).

OPTOMA H27 עולה 8000ש"ח

http://www.optomausa.com/Product_detail ... duct_id=18

כנס לחנות "סטראו סטאר" בפ"ת ותבקש שיציגו לך שם מקרנים
http://www.stereo-star.co.il/products.asp?cat=6

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש שם תצוגה של מקרנים שאני אוכל גם לראות לפי העין?
יש מקומות בראשון לציון שאפשר לראות תצוגה של מקרנים גם?
יש את "ניופאן" שהם גם יבואן ונמצאים לידי אבל הם מוכרים מקרנים רק של TOSHIBA
יש משהו של TOSHIBA שמתאים לי?
למשל זה? :
http://www.onestopshop.co.il/product.asp?productid=1524
הוא זול ב2500 שקל פחות.
אם מסתכלים רק על נתונים, אז למשל יש BENQ שעולה 3500 שקל פחות והנתונים שלו גבוהים יותר, למשל עוצמת הארה 2000 שזה עוצמה שאפשר לראות גם באור.

http://cinemaworld.shopy.co.il/products/18899

יכול להיות דבר כזה שישימו את המקרן היותר רווחי בשבילם למכור לי ויעשו דברים כדי לגרום לי לחשוב שהוא מציג תמונה יותר טובה מהאחרים?
ומוזר המקרן שאמרת של OPTOMA 27 באתר החברה רשום שהקונטרסט הוא: 4000:1
ובאתרי מכירות ישראלים אחד רשום שזה 2000:1 ובשני רשום 2500:1
ומה שכתבת "לא צריך יותר מ800X600 בשביל סרטי DVD" אתה חזרת על מה שכתבתי, ולא ענית על השאלה האם כשאני מחבר את המקרן למחשב ורואה סרט אני יכול לראות אותו ברזולוציה יותר גבוהה, כי אם כן אז רמת הרזולוציה כן תשנה לי במקרן שאני אקנה.
ה-INFOCUS ישן או לא ישן, איך הוא?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10080
נתן תודות: 579 פעמים
קיבל תודות: 598 פעמים

שליחה #4 

אני קניתי לפני יומיים מקרן של BENQ דגם 610, אחלה תמונה במיוחד בדי וי די..
אני מאוד מרוצה ראיתי מקרן LCD של NEC ב9K והתמונה ירודה בהרבה ממה שאני ראיתי\קניתי.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

TZAHI10,
יש לך המון שאלות שלמרביתן יש תשובות במאמרים.
האם קראת את המאמר על "מורה נבוכים איזו טכנולוגיה מתאימה לי?" ?
האם קראת את "המבוא לעולם המקרנים" ?

קרא את המאמרים, קרא ביקורות של מקרנים שנכתבו באתר ולאחר מכן תחזור עם שאלות ספציפיות ונתקדם משם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

קראתי את המאמרים, חלק משאלותיי נענו. אך מה לגבי תשובות לשאלות האחרות?
בקשר לביקורות על מקרנים, לא מצאתי כמעט באתר. באופן כללי לפי מה שהתרשמתי מתחום המקרנים מהדברים שקראתי באינטרנט במדריכים, מאמרים ופורומים זה שאין שחור ולבן ואני מאוד מבולבל. מאחורי כל נתון רושמים שלמרות חשיבותו הרבה, ישנם הרבה גורמים מאחוריו שבגללם איאפשר לדעת לפי הנתונים מה איכותו של המקרן. אז מה אני עושה בעצם? זה נראה שרק לפי העין צריך לבחור, זאת כמובן שיטה טובה אך זה גם לא נראה לי הכי מעשי מכיוון שגם כאן יש דברים שעומדים מאחורי, כגון סוג המסך (הרי לכל מקרן יש את הסוג מסך שעליו האיכות תהיה הכי טובה), הזמן המועט המוקדש לצפייה, מספר סצנות הסרטים המועטות שאראה בכל מקרן בחנות ותצוגה דרך HD במקום מDVD בחנויות שגורם לתמונה להראות טובה ממה שהיא תהיה בבית(מה זה HD?).
קונטרסט, כפי שכתבתי מקודם על מקרן אחד בכל מקום רשמו משהו אחר ולא מספיק שיש את זה, גם בכתבה כאן באתר רשום שהיצרנים לא כותבים נתונים אמיתיים כי אין מדד כלשהו שכולם מסתמכים עליו ולכן הכל יחסי ולכן אפילו חברות נמנעות מלרשום את מדד הקונטרסט.
אני מרגיש שאפילו אם אקנה את המקרן שיהיה נראה לי הכי טוב בתצוגה בחנות, אני לא אהיה לעולם בטוח שקניתי באמת את המקרן הטוב ושלא יכלתי להנות יותר ממקרן אחר שאפילו זול יותר. אפילו אין חברות מסוימות שנחשבות ליותר טובות, באחד המאמרים רשמו שחברות קטנות ולא מוכרות יכולות להיות יותר טובות. אז אפילו כאן אפשרויות הבחירה שעומדות בעיניי הן רבות. והרי שאלות נוספות:
1. INFOCUSX1 - מה שראיתי שאולי חשוב מאוד זה שיש לו גלגל צבע במהירות X2, ברוב המקרנים החדשים יותר מהירות הגלגל היא X4 או X5. המהירות נועדה כדי להמנע מתופעת הקשתות וכאבי הראש והעינייים. האם זאת הסיבה הטובה למה כדאי ללכת על מקרן חדש יותר?
2. מה זה הדחיסה, מה היא שווה ומה חשיבותה? דוגמא: מקרן שתומך טבעי ב800X600 רשום שהוא תומך גם ברזולוציה גבוהה יותר אך זה נקרא טכנולוגיות דחיסה. השאלה אם יש לזה חשיבות והאם הדחיסה גורמת לאיכות פחות טובה.
3. עד כמה הרזולוציה חשובה? קראתי במדריך שיותר מ800X480 לא צריך כי הרזולוציה של DVD היא לא יותר מזה, אבל כשאני מחבר ממחשב זה יכול להגיע גם רזולוציות גבוהות יותר לא?
4. מקרן בפורמט 16:9 המקרן מותח את התמונה שתתאים בידיוק ל16:9 ? או מראה את הגודל המקורי של הסרט? אני הרי רוצה לראות את הסרט בגודל המקורי.
5. מה גודל מסך שאפשר להגיע אליו ממרחק של 3-4 מטר?

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

1.כן זו סיבה מאד חשובה, X4 ומעלה מבטל את תופעת הקשתות

2.דחיסה הכוונה היא שאתה יכול לחבר למקרן מקור וידאו בעל רזלוציה גבוהה והמקרן ידע לדחוס אותו ולהציג אותו כאילו היה 800X600 (במקרן עם 800X600 רזלוציה טיבעית)

3. שוב אין צורך היום ביותר מ800X600 או 854X480 (למקרנים בעלי מסך רחב טיבעי)
בשביל DVD

4. גם מקרן "לא רחב" (800X600) יציג לך את הסרטים בפורמט רחב רק שאתה תראה שני פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה

5. רוב המקרנים מסוגלים להציג 100" במרחק של קצת פחות מ4 מטר

אני מקווה שעניתי לך על כל השאלות

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #8 

אנסה לך לעזור לך
1. אכן ככל שמהירות גלגל הצבעים מהירה יותר יהיה יותר קשה לראות את הקשתות, סיבה אחת ללכת על מקרן חדש.
2. עזוב דחיסה לכל מקרן דיגטאלי יש רזולוציה טבעית (x1 800*600 הוא יכול להציג תמונה עם רזולוציה גבוהה יותר אבל עדיין הוא יקרין את התמונה על הרזולוציה הטבעית שלו, 800*600. (זה נתון שלא משתנה)
3. בגדול ל dvd 800*480 יספיק, אבל ככל שהרזולוציה תהיה יותר גבוהה התמונה (תאורתי תראה יותר טוב). כמובן (תלוי במסגרת התקציב) אני ממליץ לקנות מקרן ברזולוציה של 1280*720 שהיא HD (סרטים בהפרדה גבוהה High definision).
4. מקרן בפורמט 16*9 (מסך רחב) מציג תמונה ממקור 16*9 על כל הפיקסלים שלו (לא מותח כלום) ברגע שתראה שידורי טלויזיה (4*3) תראה קווים שחורים בצדדים. (כמו שאם תצפה במקרן 4*3 סרט רחב אז תראה אותו עם פסים שחורים למעלה ולמטה).
5. כל מקרן והעדשה שלו, תוכל לבדוק עם הדגם הספציפי כאן: http://www.projectorcentral.com/project ... ulator.cfm

שחר
שחר

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה לכם על התגובות. SPACE DUDE - האם הרזולוציה 1280*720 שהיא HD נמצאת בכלל במקרנים בתקציב שלי?
האם 800 כפול 600 טבעי יכול להיות HD, ואם HD וHDTV זה אותו דבר אני הבנתי שלא צריך את זה כי יקח שנים עד שזה יהיה בארץ למרות שהשאלה היא האם הרזולוציה שמעביר מהמחשב למקרן היא יכולה להיות HDTV כי אם כן אז אולי זה כן שווה.
אתם יכולים לתת לי שמות של דגמים למקרנים שנחשבים טובים ומתאימים לתקציב שלי שאוכל בתצוגה לפי העין להחליט?
התקציב שלי הואבין 5 ל-8, אבל אני ממש מעדיף לסגור על סביבות 6.
ואם אפשר גם שם של חנות שבה מוכרים אותם כי יש חנויות שמבחר הדגמים בהם מאוד מצומצם. מה שהכי טוב לי זה סטריאו סטאר בפ"ת כי זה קרוב למקום העבודה שלי ואני גם ככה עובר דרך שם כל יום... אפשר גם משהו באיזור ראשון..

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

לא תמצא מקרן HD בתקציב הזה (800*600 זה לא HD)
עד שנוכל להנות משידורי HD בטלויזיה באמת יש זמן.
התקציב שלך הוא באמת מוגבל, אולי שווה לך לקנות יד שנייה.
שחר

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני לא כלכך סומך על מקרנים יד שניייה.. ואם כבר יד שנייה אז איזה כן כדאי?
NBA קנה BENQ דגם 610 חדש, בסכום שאני מעוניין להוציא אולי זה יהיה טוב גם לי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #12 

TZAHI10 כתב:אני לא כלכך סומך על מקרנים יד שניייה.. ואם כבר יד שנייה אז איזה כן כדאי?
...
כדי לדעת אם זה טוב לך או לא אתה צריך ללכת לראות את המקרן בפעולה
אף אחד לא יכול להחליט בשבילך

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

guyezra כתב:
TZAHI10 כתב:אני לא כלכך סומך על מקרנים יד שניייה.. ואם כבר יד שנייה אז איזה כן כדאי?
...
כדי לדעת אם זה טוב לך או לא אתה צריך ללכת לראות את המקרן בפעולה
אף אחד לא יכול להחליט בשבילך
...

(Y)

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אוקיי, הייתי היום בחנות. הייתי שם בערך שעה ודיברתי הרבה עם המוכר והיה מאוד מעניין. הוא הראה לי שני דגמים הכי טובים לתקציב שלי שזה את ה BENQ 610N ואת OPTOMA H27 כששניהם מוגדרים על אפקט "סינמה" ואת שניהם חיבר עם אותו כבל בחיבור רגיל ולאחר מכן חיבר את הOPTOMA בחיבור קומפוננט. הBENQ איכזב אותי, הצבעים ממש לא אמיתיים וגם יש הרגשה שאין לו הרבה צבעים. יש לו רושם של כאילו תמונה חדה זה בא עקב אפקט מסויים שהורס מאוד את התמונה. כמו כן בסצנות כהות הכל נראה כהה מידי. כל סצנה בסרט יכלתי לעבור בין מקרן למקרן ככה שהיה קל לשים לב להבדלים. למשל בתמונה כהה של BENQ באופטומה ראיתי דברים שבכלל לא ידעתי שקיימים בתמונה. הצבעים בOPTOMA הרבה יותר אמיתיים ומגוונים. כנראה שאין הרבה מה להשוות בינהם.
היתרונות הנוספים של הOPTOMA זה שיש לו חיבור DVI וגם VGA וגם קומפוננט שהם חיבורים איכותיים יותר שאין בBENQ.
כמו כן עוצמת האור של OPTOMA יותר חלשה ולמרות זאת בסצנות חשוכות רואים הרבה יותר פרטים.
לצערי לפי מה שראיתי היקר יותר מוביל באופן משמעותי. אני אנסה לעשות עוד השוואות בחנויות כדי לנסות לצאת בזה יותר בזול.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

האם המקרנים היו מחוברים ברמה הגבוהה ביותר האפשרית?
האם הם היו מכויילים?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

:evil:
גם אני עשיתי השוואה בין BENQ לבין OPTOMA H27, ובאמת הבדל שמיים וארץ
התמונה ב BENQ הייתה מסנוורת, היה אפשר לראות בברור את הפיקסלים גם ממרחק של 2 מטר מהמסך, בסצנה מתוך טרויה לא היה אפשר להבדיל בין השמיים לים, חוץ מזה המכשיר היה נראה עשוי מפלסטיק זול.

ממש לזרוק 6000 ש"ח לפח. שווה להוסיף עוד 2000 ש"ח וללכת על OPTOMA H27 ולהנות מסרט.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10080
נתן תודות: 579 פעמים
קיבל תודות: 598 פעמים

שליחה #17 

היום ראיתי סרט במקרן, סרט אימה שאמור להיות חשוך..
רואים לדעתי, יפה מאוד לא החסיר לי כלום.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

ועל זה נאמר:
אין כמו מראה עיניים.
שחר

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

כפי שכתבתי שניהם היו מחוברים באותו חיבור, רק אחר כך הוא חיבר קומפוננט למקרן OPTOMA בשני המקרים ראו הבדל ברור.
מה זה מכויילים?

NBA - לפי מה שראיתי, במקומך הייתי מחליף אותו או לפחות מבצע השוואה בינהם כדי לראות אם אני עדיין מעדיף את הBENQ על הOPTOMA, הבדל של 2000.
יש לכם רעיון איזה עוד מקרנים בטווח המחירים שלי (בין 6 ל8 אלף) כדאי לי להשוות בחנות אחרת מול הOPTOMA?
נערך לאחרונה על ידי TZAHI10 ב 10/02/2006 2:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #20 

איזה חיבור זה היה ?
קרא את המאמרים בנושא כיול....