זה לא אותה מכאניקה. AFAIK, אין CORE בTRUE-HD.oferlaor כתב:אתה מתכוון שהנגן מסוגל להוציא DTS CORE ובכך לאפשר ניגון של תכני DTS HD MASTER?
באותה מידה נגן יכול להוציא לך DOLBY DIGITAL CORE מתוך ערוץ שמע של TRUE-HD.
זה אותה מכאניקה בדיוק.
....
האם קיימת תמיכה אחורה בפורמט Dolby TrueHD?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
דולבי TRUE .
ashkashk כתב:זה לא אותה מכאניקה. AFAIK, אין CORE בTRUE-HD.oferlaor כתב:אתה מתכוון שהנגן מסוגל להוציא DTS CORE ובכך לאפשר ניגון של תכני DTS HD MASTER?
באותה מידה נגן יכול להוציא לך DOLBY DIGITAL CORE מתוך ערוץ שמע של TRUE-HD.
זה אותה מכאניקה בדיוק.
.......
שלום לך.
ממה שאני קראתי DOLBY TRUE HD בנוי משתי מקורות לכן מפענח דולבי דיגיטל לא מצליח לפענח אותו ..
יום טוב .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
פסקול Dolby TrueHD מכיל Core בדיוק כפי שמכיל פסקול DTS-HD Master Audio, אך בפורמט Dolby TrueHD הוא מסודר מעט אחרת בשל מבנה הפורמט. עבור המשתמש הסופי זה לא ממש חשוב, במידה ואין ברשותנו רסיבר תואם והפסקול המנוגן הינו Dolby TrueHD, המקור עצמו יוציא Bitstream של Dolby Digital בקצב נתונים של 640Kbps.
http://www.dolby.com/consumer/technolog ... vrs_2.html
זה לא ממש משנה אם הפסקול הינו Dolby TrueHD או DTS-HD Master Audio, שניהם הינם Lossless ואני מתקשה להאמין שמישהו יגיד שהפסקול היה לא טוב דיו בשל הפורמט בו הוא הוגש. פורמטים אלו טובים יותר מכל פורמט אחר שהכרנו עד היום, בכל פרמטר.
http://www.dolby.com/consumer/technolog ... vrs_2.html
זה לא ממש משנה אם הפסקול הינו Dolby TrueHD או DTS-HD Master Audio, שניהם הינם Lossless ואני מתקשה להאמין שמישהו יגיד שהפסקול היה לא טוב דיו בשל הפורמט בו הוא הוגש. פורמטים אלו טובים יותר מכל פורמט אחר שהכרנו עד היום, בכל פרמטר.
זיו, DTH לא "מכיל" Core כמו D-HD-MA וזה per spec. הוא בנוי אחרת.
זו הסיבה ש
*The player requires a Dolby Digital Compatible Output feature to enable the output of decoded Dolby TrueHD signals as a 640 kbps Dolby Digital bitstream
זו הסיבה ש
*The player requires a Dolby Digital Compatible Output feature to enable the output of decoded Dolby TrueHD signals as a 640 kbps Dolby Digital bitstream
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ashk,
תקרא שוב את דברי בהודעה הקודמת, רשמתי בפירוש כי המבנה שונה. בנוסף, אני מפנה אותך לקישור שהצגתי, חברת Dolby מזכירה בפירוש את המילה Core כאשר היא מתייחסת ל Stream של ה 640Kbps.
תקרא שוב את דברי בהודעה הקודמת, רשמתי בפירוש כי המבנה שונה. בנוסף, אני מפנה אותך לקישור שהצגתי, חברת Dolby מזכירה בפירוש את המילה Core כאשר היא מתייחסת ל Stream של ה 640Kbps.
ziv_r,
אני קראתי, ואתה
? הציטוט היא משם (מייד לאחר שימוש במילה Core). אם פורמט היה "מכיל" Core,כמו DTS-MA, לא היתה צריך processing מיוחד "להוציא" אותו. AFAIK, יש שם למעשה שני streams, והנגן פשות בוחר בשני (Core) במידת הצורך.
אני קראתי, ואתה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ashk,
אתה חוזר על דברי במילים אחרות ומתעקש משום מה לא לקרוא לזה Core, אלא Stream. הראתי כי חברת Dolby עצמה משתמשת במונח הזה, אז אני ממש לא מבין על מה אתה מתווכח, על טרמינולוגיה שהיצרן עצמו לא משתמש בה?
אתה חוזר על דברי במילים אחרות ומתעקש משום מה לא לקרוא לזה Core, אלא Stream. הראתי כי חברת Dolby עצמה משתמשת במונח הזה, אז אני ממש לא מבין על מה אתה מתווכח, על טרמינולוגיה שהיצרן עצמו לא משתמש בה?
ziv_r,
אני מתווכח עם "פסקול Dolby TrueHD מכיל Core בדיוק כפי שמכיל פסקול DTS-HD Master Audio"
וש"עבור המשתמש הסופי זה לא ממש חשוב...." שלך. קח סטרימר ולא נגן BR ותראה איך הדוגמה שלך.
אבל....נו, טוב. אם לא הבנת אד עכשיו, אז אני מוותר
רק כמה ציתותי בונוס - להראות איך "חברת Dolby עצמה משתמשת במונח":
"............Other codecs using a lossy core paired with a lossless extension"
"............We chose to handle the lossy and lossless codecs independently"[/eng]
page #4, paragraph "Different strategies for |Different Coding Strategies"
http://www.dolby.com/uploadedFiles/zz-_ ... _Final.pdf
אני מתווכח עם "פסקול Dolby TrueHD מכיל Core בדיוק כפי שמכיל פסקול DTS-HD Master Audio"
וש"עבור המשתמש הסופי זה לא ממש חשוב...." שלך. קח סטרימר ולא נגן BR ותראה איך הדוגמה שלך.
אבל....נו, טוב. אם לא הבנת אד עכשיו, אז אני מוותר
רק כמה ציתותי בונוס - להראות איך "חברת Dolby עצמה משתמשת במונח":
"............Other codecs using a lossy core paired with a lossless extension"
"............We chose to handle the lossy and lossless codecs independently"[/eng]
page #4, paragraph "Different strategies for |Different Coding Strategies"
http://www.dolby.com/uploadedFiles/zz-_ ... _Final.pdf
נערך לאחרונה על ידי ashk ב 24/09/2009 17:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ashk,
אם למזרימדיה מסויים יש בעיה בהוצאה של Core ה Dolby Digital מפסקול Dolby TrueHD, זוהי בעיה של המזרימדיה, לא של הפורמט כפי שתארנו אותו כאן בצורתו הטכנית מבחינת תמיכה אחורה.
בונוס אחרון, הציטוט שלך לא קשור לנקודה בה דיברנו אם Dolby TrueHD מכיל Core. זהו הציטוט הנכון:
[left]
While you won’t realize the full high-definition capabilities of Dolby Digital Plus and Dolby TrueHD soundtracks, the sound quality can be better than that of standard-definition DVD, because your Dolby Digital receiver can take advantage of a higher 640 kbps core Dolby Digital signal on Blu-ray™ discs.
[/left]
אם למזרימדיה מסויים יש בעיה בהוצאה של Core ה Dolby Digital מפסקול Dolby TrueHD, זוהי בעיה של המזרימדיה, לא של הפורמט כפי שתארנו אותו כאן בצורתו הטכנית מבחינת תמיכה אחורה.
בונוס אחרון, הציטוט שלך לא קשור לנקודה בה דיברנו אם Dolby TrueHD מכיל Core. זהו הציטוט הנכון:
[left]
While you won’t realize the full high-definition capabilities of Dolby Digital Plus and Dolby TrueHD soundtracks, the sound quality can be better than that of standard-definition DVD, because your Dolby Digital receiver can take advantage of a higher 640 kbps core Dolby Digital signal on Blu-ray™ discs.
[/left]
אני יודעה שויתרתי כבר ואתה צודק (כמו תמיד)ziv_r כתב:ashk,
[left]
[/left]...
א. אין loosy DD Core בתוך Dolby TrueHD. אין מה "להוצאה". זה כמו להגיד שdownmix-to-stereo זהו הוצאה של Core.
ב. "הפורמט כפי שתארנו אותו כאן בצורתו הטכנית מבחינת תמיכה אחורה"
אין לDolby TrueHD תמיכה אחורה ברמת הפורמט, כמו שיש לDTS HD-MA
ג. מילת מפתח היא "higher" ולא "core".
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ashk,
אתה מתווכח על טרמינולוגיה?
חברת Dolby משתמשת במילה Core ואתה מניח שהיא מתכוונת למילה אחרת?
ב 2 הפורמטים קיימת תמיכה אחורה, נקודה.
אתה רוצה להמשיך לדון על ההבדלים במימוש בין הפורמטים, לגיטימי, פתח שרשור חדש ודון בכך, הנושא הזה כבר מיצא את עצמו כאן.
אתה מתווכח על טרמינולוגיה?
חברת Dolby משתמשת במילה Core ואתה מניח שהיא מתכוונת למילה אחרת?
ב 2 הפורמטים קיימת תמיכה אחורה, נקודה.
אתה רוצה להמשיך לדון על ההבדלים במימוש בין הפורמטים, לגיטימי, פתח שרשור חדש ודון בכך, הנושא הזה כבר מיצא את עצמו כאן.
לא, זהו לא עניין של טרמינולוגיה, ולא, לא רוצה להמשיך . אתה עורך הראשי פה ורשאי "לערוך" כל דבר לפי אמונה שלך, גם אם אין קשר ל מציאות
אני DGAS שכאן, באתר הזה, משפט כמו "ב 2 הפורמטים קיימת תמיכה אחורה, נקודה" יחשב כנכון
ונסיים, כרגיל, עם ציטוט:
"Although both audio formats are lossless, they achieve their results through different means. Dolby TrueHD is a more efficient codec and requires less space. However, it's not backwards compatible with older A/V receivers, and will require that a standard lossy Dolby Digital track also be authored on the disc."
(c) מי אמר? WGAS - זה לא נתפס כאן
אני DGAS שכאן, באתר הזה, משפט כמו "ב 2 הפורמטים קיימת תמיכה אחורה, נקודה" יחשב כנכון
ונסיים, כרגיל, עם ציטוט:
"Although both audio formats are lossless, they achieve their results through different means. Dolby TrueHD is a more efficient codec and requires less space. However, it's not backwards compatible with older A/V receivers, and will require that a standard lossy Dolby Digital track also be authored on the disc."
(c) מי אמר? WGAS - זה לא נתפס כאן
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ashk,
עריכות כאן לא נעשות לפי אמונה אלא לפי אוסף מסודר של חוקים אשר קיים בתחתית כל דף באתר. אם יש לך בעיה עם עריכה - לחץ "דווח". לא ערכתי כאן שום דבר, אז אני לא מבין על מה אתה מתלונן.
אני שמח שמצאת איזכור במאמר של highdefdigest לחלק מדבריך, אך אם תקרא שוב את הדברים מאתר Dolby (ואני חושב שהוא האסמכתה במקרה הזה), קיימת תמיכה אחורה.
אחרון, זהו לא עניין של אמונה, אלא עובדות. פתח כמה כותרים מתאימים ב BDInfo ותציץ על הכתוב תחת פסקול Dolby TrueHD, התשובה תפתיע אותך (אותי ממש לא).
עריכות כאן לא נעשות לפי אמונה אלא לפי אוסף מסודר של חוקים אשר קיים בתחתית כל דף באתר. אם יש לך בעיה עם עריכה - לחץ "דווח". לא ערכתי כאן שום דבר, אז אני לא מבין על מה אתה מתלונן.
אני שמח שמצאת איזכור במאמר של highdefdigest לחלק מדבריך, אך אם תקרא שוב את הדברים מאתר Dolby (ואני חושב שהוא האסמכתה במקרה הזה), קיימת תמיכה אחורה.
אחרון, זהו לא עניין של אמונה, אלא עובדות. פתח כמה כותרים מתאימים ב BDInfo ותציץ על הכתוב תחת פסקול Dolby TrueHD, התשובה תפתיע אותך (אותי ממש לא).
ziv,
האסמכתה בשבילך היא "Audio Processing in Blu-ray Disc Players" ?!?
אז איפה "קיימת תמיכה אחורה"?
א) פורמט
ב) BD
ג) player
ד) היא קיימת וזהו! אני אמרתי! נקודה!
אחרון - התשובה נכונה היא בשורה אחת מתחת לשורה שסמנת.
האסמכתה בשבילך היא "Audio Processing in Blu-ray Disc Players" ?!?
אז איפה "קיימת תמיכה אחורה"?
א) פורמט
ב) BD
ג) player
ד) היא קיימת וזהו! אני אמרתי! נקודה!
אחרון - התשובה נכונה היא בשורה אחת מתחת לשורה שסמנת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

1. אתר Dolby רושם שיש תמיכה.
2. בכותרי Blu-ray ניתן לראות כי קיים Core.
איזה עוד אסמכתה אתה מחפש?
נ.ב
הכיתוב Core בשורה המסומנת מתייחס לפסקול Dolby TrueHD, לא לשום פסקול אחר (אחרת הוא לא היה מופיע באותה שורה).
2. בכותרי Blu-ray ניתן לראות כי קיים Core.
איזה עוד אסמכתה אתה מחפש?
נ.ב
הכיתוב Core בשורה המסומנת מתייחס לפסקול Dolby TrueHD, לא לשום פסקול אחר (אחרת הוא לא היה מופיע באותה שורה).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ashk,
נראה שאתה משוכנע, אז על מה הדיון? על סמנטיקה?
אם השאלה שלך היא האם נגן יכול להוציא מ-TRUE HD את ה-CORE בפורמט DD5.1, התשובה היא חיובית.
אני לא מבין מה זה משנה אם ה-CORE הזה מגיע ממקור LOSSY או LOSSLESS. התוצאה היא אותה תוצאה בדיוק -5.1 CORE באיכות פחות טובה מהמקור אך טובה מה-5.1 המקורי.
נראה שאתה משוכנע, אז על מה הדיון? על סמנטיקה?
אם השאלה שלך היא האם נגן יכול להוציא מ-TRUE HD את ה-CORE בפורמט DD5.1, התשובה היא חיובית.
אני לא מבין מה זה משנה אם ה-CORE הזה מגיע ממקור LOSSY או LOSSLESS. התוצאה היא אותה תוצאה בדיוק -5.1 CORE באיכות פחות טובה מהמקור אך טובה מה-5.1 המקורי.
בהקשר ל תאימות אחרוה שאלה פרקטית
לגבי ה popcorn A110 לדוגמא.
כאשר הוא ינגן סרט שיש לו את פורמט ה TRUE HD, האם תיהיה תמיכה לבחור כך שמ TRUE HD ניתן יהיה לבחור יצאה ב DD 5.1 רגיל או ב STEREO (שקיים כיום)
האם ידוע על תמיכה מתוכננת מהסוג הנ"ל.
אני שואל כאן את השאלה מכיוון שהיא יכולה לעמוד במבחן המציאות בדוגמא חיה.
בד"כ לגבי כל הפורמטים (האודיו*) נותן הפופקורן אופציה להוציאו כרגיל ישירות, או להפשיט אותו ולהביאו כ STEREO.
השאלה אם לגבי הפורמטים המתקדמים הוא יאפשר "הפשטה" ל DD 5.1 רגיל.
כאשר הוא ינגן סרט שיש לו את פורמט ה TRUE HD, האם תיהיה תמיכה לבחור כך שמ TRUE HD ניתן יהיה לבחור יצאה ב DD 5.1 רגיל או ב STEREO (שקיים כיום)
האם ידוע על תמיכה מתוכננת מהסוג הנ"ל.
אני שואל כאן את השאלה מכיוון שהיא יכולה לעמוד במבחן המציאות בדוגמא חיה.
בד"כ לגבי כל הפורמטים (האודיו*) נותן הפופקורן אופציה להוציאו כרגיל ישירות, או להפשיט אותו ולהביאו כ STEREO.
השאלה אם לגבי הפורמטים המתקדמים הוא יאפשר "הפשטה" ל DD 5.1 רגיל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ashk,
תרגיש חופשי להאיר את עיננו עם התשובה. אל תשכח לרשום גם על מה אתה עונה.
charly0,
ה A-110 לא מסוגל לנגן DD 5.1 כאשר הפסקול הינו Dolby TrueHD, התמיכה הייתה אמורה להיות מוצגת אך היא מתעכבת. כפתרון ביניים, ניתן לקבל PCM.
charly0,
ה A-110 לא מסוגל לנגן DD 5.1 כאשר הפסקול הינו Dolby TrueHD, התמיכה הייתה אמורה להיות מוצגת אך היא מתעכבת. כפתרון ביניים, ניתן לקבל PCM.
בדי להבהיר לעצמי, הכוונה היא שתיהיה תמיכה בירידת מדרגה מ TRUE HD שתאפשר לבחור בנוסף ל PCM הרגיל גם אפשרות ל DD5.1 ?ziv_r כתב:ashk,
charly0,
ה A-110 לא מסוגל לנגן DD 5.1 כאשר הפסקול הינו Dolby TrueHD, התמיכה הייתה אמורה להיות מוצגת אך היא מתעכבת. כפתרון ביניים, ניתן לקבל PCM....