האם אפשר "לערוך" קובץ MKV?
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
יצא לי כבר כמה פעמים להוריד סרטים שיש בהם כל מיני ערוצי אודיו בשפות הזויות, ותרגומים לא רצויים. האם יש דרך להסיר אותם מהMKV? בסופו של דבר, יש פה שימוש בנפח שלא צריך (אני מניח שיותר האודיו מהתרגומים), ולפעמים יש תוכנות שמתעקשות לשים את הערוץ אודיו הראשון, ואז נתקעים עם סרט בהונגרית....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עריכת ויצרת קבצי MKV מתבצעת עם MKVMerge GUI. ניתן גם לפרק לחלוטין את האריזה לחלקיה הבסיסיים (demux) עם MKVextract GUI
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

תודה חבר'ה! עזרתם לי מאוד
- Catskinner
- חבר במועדון HT

רק דבר אחד קטן בנוגע לביצוע mux של כתוביות בעברית: כל הכתוביות נשמרות באריזת ה MKV כ UTF-8 בעוד שכתוביות בקבצי srt שמורים כ ISO 8859-8 ולכן יש לציין זאת בפרוש כשמבצעים MUX עם MKVmerge GUI כי אחרת ההמרה לא תתבצע כהלכה ותקבל *** לא קריא אם לא שינית את ה subtitle charset בלשונית ה format specific options.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא מכיר TSMUXER ב MKVMERGE זה נמצא בדיוק איפה שכתבתי. מוסיפים את ה srt, מביאים אותו בפוקוס ובמסך הראשי יש שורת לשוניות למטה שאחת מהן היא format specific options. ניגשים אליה ובוחרים את ה charset הנכון
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אז תכיר
http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR
אגב, יש דרך עם MKVMERGE לערוך בלוריי ולייצא למבנה של תיקיות במקום לקובץ בודד? (כי ב TSMUXER אפשר)
http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR
אגב, יש דרך עם MKVMERGE לערוך בלוריי ולייצא למבנה של תיקיות במקום לקובץ בודד? (כי ב TSMUXER אפשר)
-
mrunderhill
- חבר ותיק

שאלה קטנה נשארה, ואני מקווה שאני לא אצא אידיוט פה, אבל ממה שראיתי בתכנה, אני בעצם חייב להוציא את ה STREAMS שמעניינים אותי ולעשות PACK מחדש? לא ראיתי שאני יכול פשוט להסיר STREAM מסוים מתוך הקובץ
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה יכול גם לבטל את ה checkbox לידם כשאתה פותח את האריזה עם MKVmerge. הם ימשיכו להיות באריזה אבל לא פעילים.
אתה לא יכול ממש להסיר מרכיב מהאריזה. מה שאתה יכול לעשות זה demux ולפרק אותה למרכיבים ולאחר מכן remux של הרכיבים שאתה צריך. זה גוזל המון זמן ולכן אני לא ממליץ.
אתה לא יכול ממש להסיר מרכיב מהאריזה. מה שאתה יכול לעשות זה demux ולפרק אותה למרכיבים ולאחר מכן remux של הרכיבים שאתה צריך. זה גוזל המון זמן ולכן אני לא ממליץ.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

תיקון טעות שלי. ביטול ה checkbox ל stream וביצוע mux מחדש מסיר את ה stream מהאריזה.
זה כמובן חוסך את שלב הפירוק שיכול לארוך הרבה מאוד זמן.
זה כמובן חוסך את שלב הפירוק שיכול לארוך הרבה מאוד זמן.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ובנוסף,Catskinner כתב:רק דבר אחד קטן בנוגע לביצוע mux של כתוביות בעברית: כל הכתוביות נשמרות באריזת ה MKV כ UTF-8 בעוד שכתוביות בקבצי srt שמורים כ ISO 8859-8 ולכן יש לציין זאת בפרוש כשמבצעים MUX עם MKVmerge GUI כי אחרת ההמרה לא תתבצע כהלכה ותקבל *** לא קריא אם לא שינית את ה subtitle charset בלשונית ה format specific options....
צריך לבדוק מה ה frame rate של הווידאו לפני ה demux כי ב merge תצטרך להכניס את הנתון הזה..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
mrunderhill
- חבר ותיק

אוקי. אני "יבדוק" את זה (מצטער. זה היה מתבקשCatskinner כתב:תיקון טעות שלי. ביטול ה checkbox ל stream וביצוע mux מחדש מסיר את ה stream מהאריזה.
זה כמובן חוסך את שלב הפירוק שיכול לארוך הרבה מאוד זמן....