שאלה כללית (טכנית) למנהלי האתר
שלום.
יש לי פניה טכנית בקשר למערכת הפורומים.
אני אמנם לא גולש פה הרבה אלא רק מדי פעם, אבל מנסיוני בפורומים אחרים ומהמצב כיום, בד"כ לאנשים יש מסכים רחבים וכו', והתצורה של הphpBB שנמצאת כאן היא ברוחב קבוע, ויוצא שכשגולשים רוב המסך לא מנוצל.
אודה לכם אם תשקלו להוסיף עוד סגנונות פורום כגון proSilver וכו'...
יש לי פניה טכנית בקשר למערכת הפורומים.
אני אמנם לא גולש פה הרבה אלא רק מדי פעם, אבל מנסיוני בפורומים אחרים ומהמצב כיום, בד"כ לאנשים יש מסכים רחבים וכו', והתצורה של הphpBB שנמצאת כאן היא ברוחב קבוע, ויוצא שכשגולשים רוב המסך לא מנוצל.
אודה לכם אם תשקלו להוסיף עוד סגנונות פורום כגון proSilver וכו'...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3876
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
למרות שיש לי מסך רחב (סמסונג 206BW ) אני נמנה על קטגורית הרזולוציה הראשונה -פשוט נוח לי יותר כך.
ואני לא היחיד אני רואה, למרות שאני מאמין שלפחות 80-90% מחברי הפורום משתמשים במסך רחב.
ואני לא היחיד אני רואה, למרות שאני מאמין שלפחות 80-90% מחברי הפורום משתמשים במסך רחב.
And the meek shall inherit the earth
...
...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא מפריע לך העיוות ?FIRE_WIRE כתב:למרות שיש לי מסך רחב (סמסונג 206BW ) אני נמנה על קטגורית הרזולוציה הראשונה -פשוט נוח לי יותר כך.
ואני לא היחיד אני רואה, למרות שאני מאמין שלפחות 80-90% מחברי הפורום משתמשים במסך רחב....
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
סליחה. אני אנסח מחדש; הניסוח היה לא טוב אבל הטענה עומדת בעינה:
ומה יותר טוב מדוגמא.
יש לי מסך 17" LCD, אני מאמין שזה המסך הרווח היום, או לפחות היחס הרווח היום לרזולוציות. (1280X1024, שזה אותו היחס בערך כמו 1024X768).
ככה הפורום נראה אצלי, ונא לקחת בחשבון שאצלי שורת המצב נמצאת בצד ימין (במקום למטה) כך שהעמוד בין כה וכה מצומצם יותר מאצל רוב האנשים:

יש בבירור שני פסים בצדדים - בזבוז מקום משווע וחוסר נוחות לא קטנה.
הנה, למשל, פורום phpBB אחר, המשתמש בתצורה טובה יותר לדעתי:

כך שהטענה, כאמור, עומדת גם ללא מסך מאד רחב אלא גם במסכים הרגילים שיש היום.
ומה יותר טוב מדוגמא.
יש לי מסך 17" LCD, אני מאמין שזה המסך הרווח היום, או לפחות היחס הרווח היום לרזולוציות. (1280X1024, שזה אותו היחס בערך כמו 1024X768).
ככה הפורום נראה אצלי, ונא לקחת בחשבון שאצלי שורת המצב נמצאת בצד ימין (במקום למטה) כך שהעמוד בין כה וכה מצומצם יותר מאצל רוב האנשים:

יש בבירור שני פסים בצדדים - בזבוז מקום משווע וחוסר נוחות לא קטנה.
הנה, למשל, פורום phpBB אחר, המשתמש בתצורה טובה יותר לדעתי:

כך שהטענה, כאמור, עומדת גם ללא מסך מאד רחב אלא גם במסכים הרגילים שיש היום.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73349
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
הבחור צודק - גם במסכים רגילים יש "בזבוז" של מקום ואם אפשר לפתור את זה ע"י הוספת סיגנון ומתן אפשרות בחירה לגולש - למה לא? האם זה מצריך המון עבודה מצד מתחזק האתר?
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3876
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
לא.moco כתב:לא מפריע לך העיוות ?FIRE_WIRE כתב:למרות שיש לי מסך רחב (סמסונג 206BW ) אני נמנה על קטגורית הרזולוציה הראשונה -פשוט נוח לי יותר כך.
ואני לא היחיד אני רואה, למרות שאני מאמין שלפחות 80-90% מחברי הפורום משתמשים במסך רחב.......
ניסיתי כמובן רזולוציה גבוהה יותר, שינויים בDPI והגדלת שולחן העבודה ועוד שאר ירקות->לא מרוצה מהתוצאה (חבל כי אין שימוש מקסימלי ברזולוציה)
And the meek shall inherit the earth
...
...
- oferlaor
- מנהל

זה דורש עיצוב מחדש של האתר בצורה כזו שתאפשר לו לתפוס את כל שטח החלון.
כלומר, מעצב, תוכניתן וכו'. אם אתם רוצים לממן את העבודה הזו, אני אישית אשמח.
אני כידוע עובד עם הרבה מאוד אתרים ואני לא סובל אתרים שתופסים את כל איזור החלון.
נראה לי ש-YNET וואלהם הם אתרים די פופולרים והם עובדים (עיצובית) בערך באותה מתכונת כמונו...
כלומר, מעצב, תוכניתן וכו'. אם אתם רוצים לממן את העבודה הזו, אני אישית אשמח.
אני כידוע עובד עם הרבה מאוד אתרים ואני לא סובל אתרים שתופסים את כל איזור החלון.
נראה לי ש-YNET וואלהם הם אתרים די פופולרים והם עובדים (עיצובית) בערך באותה מתכונת כמונו...
אתה צריך להבחין בין דפי המאמרים לפורומים.oferlaor כתב: נראה לי ש-YNET וואלהם הם אתרים די פופולרים והם עובדים (עיצובית) בערך באותה מתכונת כמונו......
האתרים החדשותיים שהבאת כדוגמא מקבילים לדפי המאמרים.
דפי פורומים, לעומת זאת, בדרך כלל מנצלים יותר רוחב. AVS ותפוז הם דוגמאות אך זה נכון כמעט לכל הפורומים.
הסיבה היא הtradeoff של נוחות קריאת טקסט ספציפי מול כמות גלילה לקריאת הרבה טקסטים קצרים.
בכל מקרה, אם אין משאבים אז אין
לא עיניין קריטי.
משה
- oferlaor
- מנהל

moco,
קח למשל את השרשור הזה.
העובדה שהכניסו לכאן תמונה רחבה הרחיבה גם את התגובות שלכם.
לא יודע איך אתם מרגישים לגבי זה, עבורי זה מרגיש מלאכותי ורחב הרבה יותר מדי (והמסך המחשב שלי הוא רחב ביותר).
קח למשל את השרשור הזה.
העובדה שהכניסו לכאן תמונה רחבה הרחיבה גם את התגובות שלכם.
לא יודע איך אתם מרגישים לגבי זה, עבורי זה מרגיש מלאכותי ורחב הרבה יותר מדי (והמסך המחשב שלי הוא רחב ביותר).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה עוד שבשום מקום לא נקבע שחייבים לפתוח חלון דפדפן על כל המסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Huber
- חבר במועדון HT

אם כפי שעופר ציין זה מצריך משאבים שאין - לא נורא, עדיין אוהבים את האתר במתכונת הנוכחיתmoco כתב:אתה צריך להבחין בין דפי המאמרים לפורומים.oferlaor כתב: נראה לי ש-YNET וואלהם הם אתרים די פופולרים והם עובדים (עיצובית) בערך באותה מתכונת כמונו......
האתרים החדשותיים שהבאת כדוגמא מקבילים לדפי המאמרים.
דפי פורומים, לעומת זאת, בדרך כלל מנצלים יותר רוחב. AVS ותפוז הם דוגמאות אך זה נכון כמעט לכל הפורומים.
הסיבה היא הtradeoff של נוחות קריאת טקסט ספציפי מול כמות גלילה לקריאת הרבה טקסטים קצרים.
בכל מקרה, אם אין משאבים אז אין![]()
לא עיניין קריטי....
- Huber
- חבר במועדון HT

זה כנראה עיניין של טעם - לי זה נראה יותר טיבעי ונוח כשזה כך - רחב, אבל כמו שהגבתי מקודם, אם אי אפשר, לא נורא - לא על זה יקום ויפול דבר. שימו את זה ב TO DO LIST למקרה שיקום מעצב מתנדב בהמשך הדרךoferlaor כתב:,
לא יודע איך אתם מרגישים לגבי זה, עבורי זה מרגיש מלאכותי ורחב הרבה יותר מדי (והמסך המחשב שלי הוא רחב ביותר)....
oferlaor,
ההרגשה היא כמובן סוביקטיבית. מה שמוחלט אוביקטיבית זה שצריך לגלול פחות במעבר על הודעות שרובן, מטבע הדברים, קצרות. (להבדיל, ממאמר עם טקסט רצוף ארוך). זה עיניין של נוחות.
Catskinner,
אין כל קשר לגודל החלון שאתה מחליט לפתוח. זה שתפתח חלון יותר צר לא יכניס לך יותר הודעות לדף
הבעייה שעליה מדברים היא לא שיש עודף כחול בצדדים, אלא שיש חוסר רוחב המנוצל להודעות.
ההרגשה היא כמובן סוביקטיבית. מה שמוחלט אוביקטיבית זה שצריך לגלול פחות במעבר על הודעות שרובן, מטבע הדברים, קצרות. (להבדיל, ממאמר עם טקסט רצוף ארוך). זה עיניין של נוחות.
Catskinner,
אין כל קשר לגודל החלון שאתה מחליט לפתוח. זה שתפתח חלון יותר צר לא יכניס לך יותר הודעות לדף
הבעייה שעליה מדברים היא לא שיש עודף כחול בצדדים, אלא שיש חוסר רוחב המנוצל להודעות.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ומשום מה זו בעיה שמתגלה רק כשאתה שוכח שאתה כבר לא ב 1984 ופותח את חלון הדפדפן על כל המסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
1) זה ממש לא נכון. היא מתגלה כשאתה מרחיב את החלון וזה לא עוזר לך.Catskinner כתב:ומשום מה זו בעיה שמתגלה רק כשאתה שוכח שאתה כבר לא ב 1984 ופותח את חלון הדפדפן על כל המסך....
2) מתוך הסתכלות על המון אנשים בשימושם במחשב, רובם פותחים דפדפן על כל המסך גם כשהוא רחב.
זה די הגיוני כי:
א) אין מקום לשני חלונות תוכן (דפדפן, מסמך וורד, ...) אחד לצד השני בלי שהם יותר מידי צרים (גם לאתר הנוכחי
ב) רוב האנשים כשהם צופים במסמך כמו בדפדפן, אז זו פעולה ארוכה ואין כל יתרון לכך שהוא לא יפתח על כל המסך. (אין מה להנות מחלון קטן נוסף בצד)
דווקא בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים משתמשים בשני מסכים אחד לצד השני. אם אפשר היה לעבוד על שני דברים במקביל בצורה נוחה על מסך אחד (גם גדול) , התופעה הזו לא הייתה מתרחשת.
עליית הרזולוציה (מאז 1984
משה