אולסייל אכזבה גדולה
חברי הפורום בוקר טוב
אני מואד רוצה לשתף אתכם בסיפור קצת מבאס
אתמול מוצ"ש אני יושב לי מול המחשב ומחליט שאני רוכש אופניים
חיפשתי מצאתי באולסייל אופניים שעולות 380 ש"ח אז עשיתי הזמה למחרת בבוקר התקשרתי לשירות שלהם וביקשתי להוסיף להזמנה שלי עוד יחידה של אופניים ודרשתי לשלם 60 שקלים על הובלה אחת ולא 120 והם מבחינתם לא מוכנים לוותר על 60 ש"ח
אז דרשתי לבטל את ההזמנה לאחר 10 שעות שביצעתי אותה והם הפכו ליותר חצופים ודרשו ממני 100 שקלים דמי ביטול
חברה תזהרו לא ליפול עם אולסייל ותקראו טוב טוב את ההסכם לפני שאני לוחצים אישור
אני מואד רוצה לשתף אתכם בסיפור קצת מבאס
אתמול מוצ"ש אני יושב לי מול המחשב ומחליט שאני רוכש אופניים
חיפשתי מצאתי באולסייל אופניים שעולות 380 ש"ח אז עשיתי הזמה למחרת בבוקר התקשרתי לשירות שלהם וביקשתי להוסיף להזמנה שלי עוד יחידה של אופניים ודרשתי לשלם 60 שקלים על הובלה אחת ולא 120 והם מבחינתם לא מוכנים לוותר על 60 ש"ח
אז דרשתי לבטל את ההזמנה לאחר 10 שעות שביצעתי אותה והם הפכו ליותר חצופים ודרשו ממני 100 שקלים דמי ביטול
חברה תזהרו לא ליפול עם אולסייל ותקראו טוב טוב את ההסכם לפני שאני לוחצים אישור
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ממליץ לך לחפש על מקרים דומים - כי אני לא בטוח אם אפשר לקחת דמי ביטול במקרה כזה. - אתה אפילו לא מחזיר מוצר - אלא מבטל עיסקה עוד לפני שמישהו התעורר.
שווה אפילו לדבר עם ויזה על זה
שווה אפילו לדבר עם ויזה על זה
אמרתי למנהל שירות הלקוחות שאני יודע לויזה שלא יאשרו את העסקה זה לא ממש הזיז לוlawpower כתב:ממליץ לך לחפש על מקרים דומים - כי אני לא בטוח אם אפשר לקחת דמי ביטול במקרה כזה. - אתה אפילו לא מחזיר מוצר - אלא מבטל עיסקה עוד לפני שמישהו התעורר.
שווה אפילו לדבר עם ויזה על זה...
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אז ככה:
ראשית, לא הייתי משמיץ את אולסייל על הסף, לפעמים מורידים את המחיר המוצר על מנת למשוך קונים ודוחפים להם את המשלוח כהשלמה למחיר, לכן במקרה כזה קצת קשה להם לותר על דמי המשלוח וזה הגיוני. הוגן אולי לא כל כך.
לגבי הביטול, אם אינני טועה דמי הביטול היו על עסקאות במכירות פומביות וזאת בטוענה שהזוכה שמבקש לבטל את הקניה פוגע במוכר שכביכול הפסיד קונה פוטנציאלי.
במקרה של מכירה אישית ו\או קבוצתית זה לא תופס והם לא היו רואים ממני שום דמי ביטול.
ראשית, לא הייתי משמיץ את אולסייל על הסף, לפעמים מורידים את המחיר המוצר על מנת למשוך קונים ודוחפים להם את המשלוח כהשלמה למחיר, לכן במקרה כזה קצת קשה להם לותר על דמי המשלוח וזה הגיוני. הוגן אולי לא כל כך.
לגבי הביטול, אם אינני טועה דמי הביטול היו על עסקאות במכירות פומביות וזאת בטוענה שהזוכה שמבקש לבטל את הקניה פוגע במוכר שכביכול הפסיד קונה פוטנציאלי.
במקרה של מכירה אישית ו\או קבוצתית זה לא תופס והם לא היו רואים ממני שום דמי ביטול.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אין אפשרות לבטל את החיוב בויזה...
אולסייל מכוסים.
http://www.olsale.co.il/olsale/heb/terms.aspx
כשקנית את המוצר הסכמת לתנאים, ועכשיו אתה לא יכול לבוא ולהגיד שאתה לא מסכים.
גם אני רכשתי מסך, והחלטתי לבטל, ספגתי את ה %5 או את ה 100 שקל כי הסכמתי לתנאים!
אולסייל מכוסים.
גם אני רכשתי מסך, והחלטתי לבטל, ספגתי את ה %5 או את ה 100 שקל כי הסכמתי לתנאים!
איני יודע אם הוא יכול לבטל או לא, אבל הטיעון שלך שבגלל שהוא הסכים לתנאים שלהם אז הם מכוסים לא נכון בהכרח.zovirax כתב:אין אפשרות לבטל את החיוב בויזה...
אולסייל מכוסים.
גם אני רכשתי מסך, והחלטתי לבטל, ספגתי את ה %5 או את ה 100 שקל כי הסכמתי לתנאים!...
יש חוקים להגנת הצרכן בעיקר בנוגע לחוזים אחידים או חוזים לא הוגנים.
הדגשה: איני טוען שום דבר לגבי המקרה הספציפי הזה או לתנאים הספציפיים של אולסייל אלא רק לזה שאין עיקרון של "הסכמת אז זו בעייה שלך".
משה
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מה שקרה לי בוואלהשופס גם מעצבן :
שבת בערב , הזמנתי באתר כבלי אינטרקונקט של חברה מסויימת,
20 שניות לאחר מכן התחרטתי ( קורה ) .
מיד שלחתי מייל לוואלהשופס , לבטל ההזמנה , (טלפונית לא ניתן היה כי לא עובדים בשבת).
למחרת בבוקר - יום ראשון , לפני צחצוח השיניים , שלחתי פקס בבקשה נוספת לבטל את הרכישה.
לא עזר לי דבר : חוייבתי ב 100 ש"ח - שכר טיפשים !!!
לא עזר שבעת ביצוע הרכישה וביטולה מספר שניות לאחר מכן , בעצם לא נגרם שום נזק לספק ולכל גורם אחר,
הרי הם לא עובדים בשבת ...
לא שלחו לי דבר , לא החזרתי דבר , בעצם הכל ווירטואלי -
מלבד ה 100 ש"ח קנס.
שבת בערב , הזמנתי באתר כבלי אינטרקונקט של חברה מסויימת,
20 שניות לאחר מכן התחרטתי ( קורה ) .
מיד שלחתי מייל לוואלהשופס , לבטל ההזמנה , (טלפונית לא ניתן היה כי לא עובדים בשבת).
למחרת בבוקר - יום ראשון , לפני צחצוח השיניים , שלחתי פקס בבקשה נוספת לבטל את הרכישה.
לא עזר לי דבר : חוייבתי ב 100 ש"ח - שכר טיפשים !!!
לא עזר שבעת ביצוע הרכישה וביטולה מספר שניות לאחר מכן , בעצם לא נגרם שום נזק לספק ולכל גורם אחר,
הרי הם לא עובדים בשבת ...
לא שלחו לי דבר , לא החזרתי דבר , בעצם הכל ווירטואלי -
מלבד ה 100 ש"ח קנס.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
lawpower - לעיונך...
http://www.moit.gov.il/NR/exeres/D219F2 ... 73DDEA.htm
מאתר הגנת הצרכן - מסחר אלקטרוני.
http://www.moit.gov.il/NR/exeres/D219F2 ... 73DDEA.htm
מאתר הגנת הצרכן - מסחר אלקטרוני.
Vocare Ad Regnum
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הייתי ממליץ לכם לפנות לנציב תלונות הציבור של החברות הללו. להסביר להם - שגם כשהמחוקק קבע שאפשר לגבות 5% או 100 ש"ח - הכוונה מן הסתם הייתה - כאשר בן אדם מחזיר משהו שכבר הגיע אליו או שבוצעה פעולה כלשהי של ממש ע"י החברה. להגיד שמיום שבת או תוך כמה דקות - הם עשו משהו - זה ליצנות. צריך קצת שכל.
אם דרכם לא הולך - יש את העמותה להגנת הצרכן (או שהם לא עמותה - לא זוכר בדיוק) - אפשר לנסות דרכם להסתדר.
100 ש"ח - זה גאוני ד"א - זה סכום כזה - שלך לא שווה להתעסק עם זה - בטח שלא לתבוע - אלא אם אתה משוגע לדבר...
אם דרכם לא הולך - יש את העמותה להגנת הצרכן (או שהם לא עמותה - לא זוכר בדיוק) - אפשר לנסות דרכם להסתדר.
100 ש"ח - זה גאוני ד"א - זה סכום כזה - שלך לא שווה להתעסק עם זה - בטח שלא לתבוע - אלא אם אתה משוגע לדבר...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

זה קצת מצחיק לומר את זה...
זו הבעייה של האינטרנט - קשה לך להבין שרכשת...
זה מה שאני אוהב ב EBAY - שהכל דיי אוטומטי - והכל רשום - ויש את עניין הFEEDBACK
אתה רוצה שיהיה לך פידבק טוב. גם המוכר רוצה. מצד שני - זה אנשים אז לפעמים אפשר להסתדר בלי להפגע.
אבל באמת יש דברים שהגיוני להתעצבן מהם - כמו המקרה לעיל מואללה שופס, קניתי, אחרי כמה דקות חזרתי בי...
לא הפסדתם גרוש ואל תבלבלו בשכל....
לעומת זאת - להתעצבן בגלל שלא מוכנים להפחית בדמי משלוח - זה לא לגמרי הגיוני - לדעתי הם היו צריכים לתת לך משלוח שני בחצי מחיר או משהו דומה - בכל זאת קצת היגיון. - אבל חינם לגמרי - זה קצת מוגזם לטעמי. אתה בכל זאת תופס מקום ברכב הובלות.
אתה רוצה שיהיה לך פידבק טוב. גם המוכר רוצה. מצד שני - זה אנשים אז לפעמים אפשר להסתדר בלי להפגע.
אבל באמת יש דברים שהגיוני להתעצבן מהם - כמו המקרה לעיל מואללה שופס, קניתי, אחרי כמה דקות חזרתי בי...
לעומת זאת - להתעצבן בגלל שלא מוכנים להפחית בדמי משלוח - זה לא לגמרי הגיוני - לדעתי הם היו צריכים לתת לך משלוח שני בחצי מחיר או משהו דומה - בכל זאת קצת היגיון. - אבל חינם לגמרי - זה קצת מוגזם לטעמי. אתה בכל זאת תופס מקום ברכב הובלות.
מסכים איתךlawpower כתב:זה קצת מצחיק לומר את זה...
לעומת זאת - להתעצבן בגלל שלא מוכנים להפחית בדמי משלוח - זה לא לגמרי הגיוני - לדעתי הם היו צריכים לתת לך משלוח שני בחצי מחיר או משהו דומה - בכל זאת קצת היגיון. - אבל חינם לגמרי - זה קצת מוגזם לטעמי. אתה בכל זאת תופס מקום ברכב הובלות....
כי זה בסוף מה שקרה
שילמתי 30 שקלים על הובלה נוספת כי לא הייתה לי ברירה הם תפסו אותי בביצים עם המאה שקלים אז העדפתי לסיים איתם את הסיפור
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
הכי מצחיק שבשרשור של אולסייל יש פרסומת של אולסייל המופיעה מידי פעם בין התגובות 
האבסורד הוא שבכל מקרה הם לא רשאים לגבות ממך 100 ש"ח.
לפי החוק מותר לגבות 100 ש"ח או 5% - הנמוך מבין השניים.
במקרה שלך אסור היה להם לגבות יותר מ-19 ש"ח דמי ביטול. ובמידה והם היו גובים ממך 100 ש"ח, כל מה שהיית צריך לעשות זה לפנות לחברת כרטיס האשראי ולבקש לבטל את העסקה מתוך סיבה מוצדקת.
במקרה הזה הם היו צריכים להתאמץ בשביל לגבות את הכסף ממך בפועל - והם בחיים לא היו עושים את זה בשביל 19 ש"ח (מה גם שעל כל ביטול וחיוב מחדש הם משלמים עוד לחברת האשראי).
במקרה שלך אסור היה להם לגבות יותר מ-19 ש"ח דמי ביטול. ובמידה והם היו גובים ממך 100 ש"ח, כל מה שהיית צריך לעשות זה לפנות לחברת כרטיס האשראי ולבקש לבטל את העסקה מתוך סיבה מוצדקת.
במקרה הזה הם היו צריכים להתאמץ בשביל לגבות את הכסף ממך בפועל - והם בחיים לא היו עושים את זה בשביל 19 ש"ח (מה גם שעל כל ביטול וחיוב מחדש הם משלמים עוד לחברת האשראי).
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
נכוןgulmer כתב:האבסורד הוא שבכל מקרה הם לא רשאים לגבות ממך 100 ש"ח.
במקרה הזה הם היו צריכים להתאמץ בשביל לגבות את הכסף ממך בפועל - והם בחיים לא היו עושים את זה בשביל 19 ש"ח (מה גם שעל כל ביטול וחיוב מחדש הם משלמים עוד לחברת האשראי)....
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם