מגברים
שלום לכולם...אני זקוק לעזרה...
לי יש רמקולים של BOSE AM-10(כן כן אני יודע...מה לעשות) שמחוברים למגבר של ימהה RXV-800.
ברצוני להחליף את המגבר לאור הסטריאו שנששמע על הפנים..
שמעתי רסיבר של נאד T743 והצליל היה הרבה הרבה יותר טוב,כמו הציעו לי את גרסאות הימהה החדשות(657,757) כמו כן את האונקיו602 או ה603 שנאמר לי שה602 יותר טוב ממנו,תקנו אותי אם אני טועה...
מה לקחת כדי לשמוע טוב יותר סטריאו וגם לא להוריד את האיכות של DVD??
תודה מראש
לי יש רמקולים של BOSE AM-10(כן כן אני יודע...מה לעשות) שמחוברים למגבר של ימהה RXV-800.
ברצוני להחליף את המגבר לאור הסטריאו שנששמע על הפנים..
שמעתי רסיבר של נאד T743 והצליל היה הרבה הרבה יותר טוב,כמו הציעו לי את גרסאות הימהה החדשות(657,757) כמו כן את האונקיו602 או ה603 שנאמר לי שה602 יותר טוב ממנו,תקנו אותי אם אני טועה...
מה לקחת כדי לשמוע טוב יותר סטריאו וגם לא להוריד את האיכות של DVD??
תודה מראש
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קודם כל אם אתה כבר יודע שהרמקולים מהווים אצלך את החוליה החלשה (בטוח יותר מההגברה),
למה לא להחליף רמקולים קודם כל???
אם אתה מחפש שיפור איכות בסטריאו בלבד אתה יכול להוסיף מגבר סטריאו, שייתן תוצאות טובות יותר בדר"כ מרסיבר
(אם אתה הולך על רסיבר NAD, אני מניח שתקציבך יחסית גבוה. מהו??)
אם אתה מחפש שיפור איכות בסטריאו בלבד אתה יכול להוסיף מגבר סטריאו, שייתן תוצאות טובות יותר בדר"כ מרסיבר
(אם אתה הולך על רסיבר NAD, אני מניח שתקציבך יחסית גבוה. מהו??)
Good advise $5, me shut up $10
שלוםtamiral כתב:קודם כל אם אתה כבר יודע שהרמקולים מהווים אצלך את החוליה החלשה (בטוח יותר מההגברה),
(אם אתה הולך על רסיבר NAD, אני מניח שתקציבך יחסית גבוה. מהו??)...
הרבה אנשים אוהבים את הצליל של BOSE - כך שאתה לא צריך להשמיץ (ואפילו בקצת) את הרמקולים הללו , כשהיתה לי חנות - עד לפני 13 שנים - אני מכרתי הרבה בואזים - 301,501,601,AM-5 וגם 901 PROFESSIONAL ,זה שהרמקולים האלה לא מקובלים ע"י האודיופילים זה לא אומר שהם אינם לטעמם של אחרים ....!
גם אני הייתי מחליף במקומו קודם כל את הרסיבר . היום הגיע אלי לתיקון רסיבר ימהה בן 20 שנה ( R-300 סטריאופוני ) אני בטוח שהוא נשמע טוב יותר מימהה RX-V800
"ענין של טעם "
בברכה
דודו
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7407
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
קודם כול למה אתה כותב כן כן אני יודע למיטב זכרוני יש לך את הבוז הכפול נכון אני לא כל כך זוכר אם זה אלה והם לסרטים דווקא לא רעים בכלל [ראיתי מטריקס אם כאלה רמקולים] אם לשמוע מוזיקה אז זה באמת מה שאתה מרגיש ושומע ועדיף רצפתיים . יש לך מגבר שהדגם שלו אני אישית לא הייתי מחליף ושקיבל בזמנו ביקורות טובות מאוד יחד אם האח שלו הrxv1000 אבל אני מבין אותך שאנחנו רוצים להחליף מגבר או רמקולים שום דבר לא יעצור אותנו .מה יש להגיד על האונקיו אחלה של דבר.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
רסיברים של אונקיו ,מעולים ואיכותיים מאוד.
שים לב לתמחור גבוה,ביחס לחברות מגבילות,מאותו LEVEL.
היה לי את 601 קרוב לשנה,מאוד נהניתי ממנו בקולנוע ביתי.{דינאמי ,חד,עוצמתי}
ממוזיקה קצת פחות.
עופר.
======================
שים לב לתמחור גבוה,ביחס לחברות מגבילות,מאותו LEVEL.
היה לי את 601 קרוב לשנה,מאוד נהניתי ממנו בקולנוע ביתי.{דינאמי ,חד,עוצמתי}
ממוזיקה קצת פחות.
עופר.
======================
- tamiral
-
- חבר ותיק

Mentally, לשאלתך, ככה הסקתי שהוא הבין שהרמקולים הם הבעיה:
ADUDU,
לא השמצתי (אפילו לא קצת) את הרמקולים הללו. לא יודע איך הגעת לזה.
כולנו יודעים שיש הבדל גדול בין לקבוע שהם החוליה החלשה במערכת, לבין להשמיץ אותם.
האמת שאני קצת מופתע מהתשובות של שניכם;
בואו נגיד אחרת: יש לכם מערכת ק"ב עם הגברה של YAMAHA, וקדמיים של BOSE.
יש לכם תקציב של 4K ש"ח לשדרוג חלק אחד במערכת.
המטרה שלכם היא לשמוע סטריאו טוב יותר (בדיוק מה ש-shoster ציין).
עם יד על הלב, אם זה היה הסטאפ שלכם, מה הייתם משדרגים קודם, רמקולים או הגברה???
shoster, אם לא הבנתי נכון - תקן אותי.shoster כתב:לי יש רמקולים של BOSE AM-10(כן כן אני יודע...מה לעשות)...
ADUDU,
לא השמצתי (אפילו לא קצת) את הרמקולים הללו. לא יודע איך הגעת לזה.
כולנו יודעים שיש הבדל גדול בין לקבוע שהם החוליה החלשה במערכת, לבין להשמיץ אותם.
האמת שאני קצת מופתע מהתשובות של שניכם;
בואו נגיד אחרת: יש לכם מערכת ק"ב עם הגברה של YAMAHA, וקדמיים של BOSE.
יש לכם תקציב של 4K ש"ח לשדרוג חלק אחד במערכת.
המטרה שלכם היא לשמוע סטריאו טוב יותר (בדיוק מה ש-shoster ציין).
עם יד על הלב, אם זה היה הסטאפ שלכם, מה הייתם משדרגים קודם, רמקולים או הגברה???
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

את שניהם.tamiral כתב:Mentally,
עם יד על הלב, אם זה היה הסטאפ שלכם, מה הייתם משדרגים קודם, רמקולים או הגברה???...
עופר.
=======================
TAMIRAL
מדוע אתה קובע ש-BOSE AM-10 הם החוליה החלשה..?
מדוע אתה קובע ש-BOSE AM-10 הם החוליה החלשה..?
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אני יכול להגיד בוודאות שה AM-10 הם החוליה החלשה, 5 שנים הייתי בעליו של סט כזה. את השנוי המשמעותי קבלתי לאחר שהחלפתי סט זה לרמקולים אחרים.Adudu כתב:
מדוע אתה קובע ש-BOSE AM-10 הם החוליה החלשה..?...
שמוליק ו.
עניין של טעםshmulikwe כתב:אני יכול להגיד בוודאות שה AM-10 הם החוליה החלשה, 5 שנים הייתי בעליו של סט כזה. את השנוי המשמעותי קבלתי לאחר שהחלפתי סט זה לרמקולים אחרים.Adudu כתב:
מדוע אתה קובע ש-BOSE AM-10 הם החוליה החלשה..?......
כפי שכבר כתבתי
באם הייתי אני רוצה לשדרג את המערכת עם 4-5K
הייתי מחפש מגבר HIGH END יד שניה ( סכום גדול מזה לא יתן הפרש משמעותי )
לגבי שידרוג רמקולים - אני מעריך שעל מנת לקבל תוצאה משמעותית יותר טובה ,יש צורך בסכום גדול הרבה יותר ( אולי הרבה הרבה יותר.... בגלל שאהיה חייב להחליף גם את המגבר).
את ה"ימהה" הייתי משאיר לק"ב בלבד.
בברכה
דודו
- tamiral
-
- חבר ותיק

דודו,Adudu כתב: באם הייתי אני רוצה לשדרג את המערכת עם 4-5K
הייתי מחפש מגבר HIGH END יד שניה ( סכום גדול מזה לא יתן הפרש משמעותי )...
אני לא מסכים איתך.
אני דווקא חושב שבזמן שדרוג (ואני מדבר על סטאפים עממיים, כמו ש-shoster פירט), תקבל את יחס עלות-תועלת הגבוה ביותר כשתשדרג דווקא את הרמקולים ולא את ההגברה.
ז"א שברוב המקרים, אם תקבל סכום נתון להשקעה במערכת כזו, השדרוג הגבוה ביותר יגיע מכיוון הרמקולים.
לא נכון - דווקא בתחום הרמקולים האפשרויות גדולות יותר. אני קניתי לא מזמן DALI מדפיים מצויינים (חדשים) ב-2000 ש"ח.Adudu כתב: לגבי שידרוג רמקולים - אני מעריך שעל מנת לקבל תוצאה משמעותית יותר טובה ,יש צורך בסכום גדול הרבה יותר ( אולי הרבה הרבה יותר.... בגלל שאהיה חייב להחליף גם את המגבר)....
רמת ה-entry level מבחינת מחיר הרבה יותר נמוכה כשמדובר ברמקולים. אפשר למצוא מציאות (לאו דווקא בתחום היד שניה) במחירים נמוכים מאוד. מה שבדר"כ לא נכון מבחינת הגברות.
אתם פשוט לא יורדים לסוף דעתי .
איך אתה/ם קובע/ים מה נשמע טוב יותר ..? ....לי , האחד נשמע - ולשני האחר נשמע .
מאחר וקשה מאוד למדוד את יכולתו של רמקול - הוא גם תלוי בתנאים האקוסטיים ( והם משתנים ממקום למקום ) שם הוא אמור לעבוד .
לכל רמקול ( בהקצנה - גם ל"פירלס" וגם ל - B&W802 רפרנס - האחד מדגיש וגם מעלים תדרים ולשני גרף כמעט ישר - כמובן בתנאי אולפן ) יש את האופי שלו .
זה שאדם פלוני שנחשב "מומחה" בתחום ( או רוב רובם של המומחים ) מצדד בדעתך - עדין הוא אינו קובע את טעמו של אדם אחר .
אני אינני קובע ש - BOSE הוא הרמקול האולטימטיבי , יכול להיות ואולי כנראה שטעמי כטעמך ,
אבל מנסיוני ( כ - 20 שנה הייתי בעל חנות למוצרי סטריאו , והיה אצלי מבחר שלא מבייש אף חנות HIGH END ) אני כן קובע שלהרבה אנשים BOSE הוא - "שיא הסאונד" בטווח המחירים הבינוני ,
עובדה - הרבה מקומות ציבוריים משתמשים ברמקולים BOSE 901 "פרופשיונל" . כמו כן , אני הרכבתי לא מעט מערכות השמעה בפאבים ובמקומות ציבור עם רמקולים BOSE 301 .
אני לא המלצתי לאף אחד על רמקול זה או אחר , אני הייתי מחבר כ - 15 זוגות רמקולים ל"סלקטור" ונותן לכל אחד לבחור את מתאים לו ביותר ...... ו - BOSE היה בין הנמכרים ביותר......?!
בברכה
דודו
איך אתה/ם קובע/ים מה נשמע טוב יותר ..? ....לי , האחד נשמע - ולשני האחר נשמע .
מאחר וקשה מאוד למדוד את יכולתו של רמקול - הוא גם תלוי בתנאים האקוסטיים ( והם משתנים ממקום למקום ) שם הוא אמור לעבוד .
לכל רמקול ( בהקצנה - גם ל"פירלס" וגם ל - B&W802 רפרנס - האחד מדגיש וגם מעלים תדרים ולשני גרף כמעט ישר - כמובן בתנאי אולפן ) יש את האופי שלו .
זה שאדם פלוני שנחשב "מומחה" בתחום ( או רוב רובם של המומחים ) מצדד בדעתך - עדין הוא אינו קובע את טעמו של אדם אחר .
אני אינני קובע ש - BOSE הוא הרמקול האולטימטיבי , יכול להיות ואולי כנראה שטעמי כטעמך ,
אבל מנסיוני ( כ - 20 שנה הייתי בעל חנות למוצרי סטריאו , והיה אצלי מבחר שלא מבייש אף חנות HIGH END ) אני כן קובע שלהרבה אנשים BOSE הוא - "שיא הסאונד" בטווח המחירים הבינוני ,
עובדה - הרבה מקומות ציבוריים משתמשים ברמקולים BOSE 901 "פרופשיונל" . כמו כן , אני הרכבתי לא מעט מערכות השמעה בפאבים ובמקומות ציבור עם רמקולים BOSE 301 .
אני לא המלצתי לאף אחד על רמקול זה או אחר , אני הייתי מחבר כ - 15 זוגות רמקולים ל"סלקטור" ונותן לכל אחד לבחור את מתאים לו ביותר ...... ו - BOSE היה בין הנמכרים ביותר......?!
בברכה
דודו
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

ל- "BOSE" יש מערכת פרסום, אחת המוצלחות שאני מכיר בתחום. וזה לזכותם.
יש להם הילה של יוקרה.
ולראייה -החשיבות שיש לציבור למותג הזה...מוכחת? אני לא בטוח.
אני זוכר שאני גם {לפני יותר מ 20 שנה} התעניינתי ברמקולים של BOSE..{כמו כולם} וגם שמעתי כמה.
דרך אגב,היה לעמית לעבודה שלי את 901 . ותמיד הייתי סקרן לשמוע אותם,אז יום אחד ביקרתי בביתו
ואני מדבר על לפני 17 שנה לפחות.
בכל אופן,אני זוכר טוב מאוד -שהצלילים שיוצאו מהרמקול הנ"ל לא היו לטעמי בכלל...משהו עמום בצליל?
לא מפורט. אני בכל אופן: לא הייתי חי עם רמקול כזה.
אני יוסיף במאמר מוסגר,שהרמקולים היו תלויים על התיקרה.. דבר שאולי השפיע על הסאונד? לא יודע? ולא יכול לבדוק כעת... אבל אני זוכר טוב את מה ששמעתי,וזה לא היה לטעמי האישי.
עופר.
======================================
יש להם הילה של יוקרה.
ולראייה -החשיבות שיש לציבור למותג הזה...מוכחת? אני לא בטוח.
אני זוכר שאני גם {לפני יותר מ 20 שנה} התעניינתי ברמקולים של BOSE..{כמו כולם} וגם שמעתי כמה.
דרך אגב,היה לעמית לעבודה שלי את 901 . ותמיד הייתי סקרן לשמוע אותם,אז יום אחד ביקרתי בביתו
ואני מדבר על לפני 17 שנה לפחות.
בכל אופן,אני זוכר טוב מאוד -שהצלילים שיוצאו מהרמקול הנ"ל לא היו לטעמי בכלל...משהו עמום בצליל?
לא מפורט. אני בכל אופן: לא הייתי חי עם רמקול כזה.
אני יוסיף במאמר מוסגר,שהרמקולים היו תלויים על התיקרה.. דבר שאולי השפיע על הסאונד? לא יודע? ולא יכול לבדוק כעת... אבל אני זוכר טוב את מה ששמעתי,וזה לא היה לטעמי האישי.
עופר.
======================================
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 07/01/2006 17:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- cerwin-vega-IS-GOOD
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 173
לפי דעתי הבעיה ברמקולים כי bose am 10 זה יותר לסרטים וחלש למוסיקה אני שמתי בטרקלאין חשמל התוצאה שללית ביותר למוסיקה . למוסיקה טובה אני ממליץ על זוג רצפתים של jbl e80 זה ליגה לסטראיו בבקשה נדב 
המשתמש הוא לא שלי הוא של חבר ..!
הפרטיים הם שלי רק השם משתמש הייתי רוצה להחליף אותו אבל אי אפשר | =
- cerwin-vega-IS-GOOD
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 173
רמקול JBL XTI80 יותר טוב מי e80
המשתמש הוא לא שלי הוא של חבר ..!