עזרה בריכוך צרימות וצעקנות עם TITUS 202 (המלצה להגברה...).

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום.
(תקציר למי שאין לו כוח לקרוא - הם כרגע צועקים וצורמים ורזים עד כדי לחץ קל באוזניים וזה בעיקר נשמע רע במוזיקה עמוסה ורועשת. כנראה הבעייה ברסיבר YAMAHA RXV530 שהם מחוברים אליו - זקוק לעזרה האם ואיך ניתן להפוך אותם לנעימים ומוזקליים יותר.)

לפני מספר חודשים חיפשתי כאן רמקולים מדפיים עם סאונד חי וטרבל טוב ובולט, ההמלצות הובילו לטריאנגל טיטוס, ועם התקציב הבעיתי שהיה לי קניתי לאחרונה TITUS 202 משומשים שהשגתי במחיר טוב. יצא לי לישמוע את הTITUS ES לפני ודי אהבתי. האזנתי ללא מעט רמקולים ורק בודדים אהבתי - בהם הטיטוסים.

את היתרונות כולם בטח מכירים, ללא ספק מדובר בסאונד ברמה גבוה ובמה שפשוט קשה להאמין, עם עיניים עצומות פשוט אפשר לנסות לקחת את הגיטרה שלא באמת קיימת :)
אבל אני רוצה להיכנס כאן לחסרונות ולבעייה -
הסאונד צועק צורם, רזה עד כדי כאב אוזניים וחוסר נוחות. זה בעיקר מתרחש שיש שירים רועשים או צעקות של נשים. בשירים שקטים ואקוסטים יותר הבעייה הזאת הרבה יותר קטנה והם נשמעים נהדר (ג'אז, בוסה נובה, מזיקת עולם - הכל מוזיקה לא עמוסה). למעשה כבר הפסקתי לשמוע מוזיקה עמוסה ורועשת, (מה שגם ככה אני לא מחבב - אבל עדיין שומע הכל).
אולי קצת הגזמתי בתיאור השלילי של הסאונד שלהם וזה בכוונה בכדי להדגיש את הבעייה, בסופו של דבר קשה להיתעלם מהאיכות של הרמקולים הללו. רק כדאי לציין שהם עובדים אצלי בשילוב נהדר עם סאב 10" של אומגה אודיו שדי מפתיע אותי ביחד עם הרמקולים הללו.
אני ידעתי שמדובר ברמקולים בהירים שלחלק מהאנשים צורמים אבל לא ציפיתי לדבר כזה וזו פעם ראשונה שאני חווה לחץ כזה באוזניים וצליל צורם.

עכשיו - אני מאמין שעיקר הבעייה קשורה בהגברה שלי - רסיבר קולנוע YAMAHA RX-V530.
ורציתי לדעת אם יש עוד תקווה או שככה פשוט הרמקולים הללו.
אני אמנם בלי תקציב אבל אני מניח שיש פיתרונות.

1) הדבר העיקרי שאני מאמין שיכול לסדר זה ההגברה.הבנתי שיממה וטיראנגל זו צעקנות מובטחת. אני יודע שיש אופצייה לשרשר מגבר אינטגייטד או פאוור אבל אני רואה שאין לי יציאות PRE (רק יציאות הקלטה למיני דיסק ווידאו שאני לא חושב שמתאימות). מה גם שאני צריך עדיין קולנוע ומשתמש בDPL2 לYES ולסרטים שהם סטיראו לכן אין מנוס מללכת על רסיבר (יד שנייה כמובן) ולמיטב הבנתי מה שאני צריך זה רסיבר עם הגברה חמה שמתאים לטיטוסים (וכנראה נידרש מבחינת הסאונד החם עם הרמקולים הללו בגדר חובה).

השאלה היא האם זה הכיוון הנכון, האם החלפה של רסיבר לאחד עם אופי סאונד מתאים באמת תרפא את הצעקנות והצומרנות הלא הגיונית של הסאונד כרגע, תכניס קצת נפח לסאונד ולווקלים ותטפל קצת בסאונד הרזה ובכלל תשפר את איכות הסאונד לרמה טיפה יותר מוזקלית ונעימה (הבנתי שהימהות די גרועים במוזיקליות שלהם).

עשיתי הרבה שיעורי בית ברשת והחברות שנחשבות חמות ומוזיקליות ברסיברים הן: NAD, ARCAM, CAMBRIDGE AUDIO, ROTEL שכולם לא בתקציב שלי (שהוא בין 1000 ל 1300 ל"לא מציאות"). אחריהן ברמה מגיעה MARANTZ שהרסיברים שלה נחשבים די מוזיקלים וחמים ויחסית לראשונות גם די זולים ונפוצים ביד שנייה וזה כרגע מה שחשבתי עליו למרות שלא הבנתי אם יש הבדל באיכות הסאונד בסטיראו בין סידרה 4XXX ל בין סידרה 5XXX כי סידרה 4 די נכנסת מעולה בתקציב. למשל SR4500 שהשאלה עד כמה איכות הסאונד שלו בסטיראו יותר טובה מהימהה שלי.

בכל מקרה - אשמח לשמוע על כל רעיון שקשור להגברה בכלל שיכול לתקן את הצרימות ולהעלות את רמת הסאונד בסטיראו. הפחד שלי הוא כמובן שהגברה חמה תיפגע בפתיחות ובחיות שאני כלכך אוהב (אני לא סובל סאונד סגור וקופסתי).

2) כבלים - כרגע יש לי מונסטר XP, עובי נראה לי 1.5 או 2. לא יודע האם כבלים יכולים עד כדי כך לטפל בבהירות ובאיכות הסאונד. גם ככה אני עם תקציב נמוך. יש כאלו שגורסים שכבל 4 מ"מ זול שנמכר ב 15 ש"ח למטר ישפר לי את איכות הסאונד בכללי לעומת מה שיש לי כרגע. אי לי מושג לגבי זה.

3) מיקום - חדר קטן, אין אפשרות לסטנדים, קרוב לקיר, טיפה TOU IN כלפי פנים. אם יש משהו במיקום שקשור לבהירות אשמח לשמוע.

זהו, רק אציין שאני סטודנט והתקציבים מאוד נמוכים. במחיר הנמוך ששילמתי על הרמקולים (מתקרב ל 3 ספרות) אני בספק שאוכל למצוא משהו יותר "אודיופילי" מהטיטוסים האלו ואין לי כוונה להחליפם מה גם שאני לא חושב שאעלה ברמת הסאונד עם מה שאשיג במקום במחיר דומה. כרגע צריך רק לפתור את הבהירות ונראה לי שהגברה זה הכיוון.

נתונים:
הגברה : YAMAHA RX-V530.
מקור - CRAETIVE AUDIGY 4 בחיבור דיגיטלי, הרוב נבדק עם FLAC.
סאב - OMEGA AUDIO SUB10 - פועל גם במוזיקה ונהדר ביחד עם הטיטוסים.
רמקולים לקולנוע (לא רלוונטי למקרה זה) - סנטר של סרווין ווגה וסראונד של אומגה אודיו.
כבלים - MONSTER XP עובי 1.5 או 2 מ"מ.
חדר - קטן, יש ריהוט.
נקודת האזנה - רוב הזמן ב NEAR FIELD.
צורך - אני שומע מוזיקה יותר ממה שאני רואה סרטים. סרט אני רואה פעם בשבוע - שבועיים או חודש לפעמים. לכן יש חשיבות לאיכות הסאונד בסטיראו, כרגע הוא טוב - אבל לא מספיק מרגש.

מצטער שיצא קצת ארוך :)

.
נערך לאחרונה על ידי ice2k ב 12/02/2009 14:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

שלום,
לא הייתי משקיע בנושא הכבלים. בסט אפ שיש לך זה לא יהיה משמעותי.
אין ספק שהבעיה היא בהגברה ואני מציע לך למצוא מגבר סטראו יד שנייה.
לא הבנתי מדוע אתה צריך רסיבר ק"ב - הרי אין לך רמקולים אחוריים ורמקול סנטר.
יש אפשרות לחבר ממיר של YES גם למגבר סטראו שיש לו חיבור AUX (אולי יש גם מגברים עם כניסה טובה יותר מה AUX ).
גם בחיבור כזה תוכל לשמוע בסטראו מהממיר של YES . לגבי העיבוד של DPL2 - זה לא ממש עיבוד מוצלח, במיוחד כשאין לך רמקולים אחוריים ורמקול סנטר....

לו אני במקומך הייתי רוכש מגבר סטראו מיד 2 .
אם יש לך אפשרות לרכוש את המגבר מבלי למכור את הימהה שברשותך, אז לתקופה מסוימת הייתי מנסה לחיות עם שני המכשירים. כאשר תרצה לראות סרט, תוכל להעביר את הרמקולים מהמגבר לרסיבר. לא נוח אבל יעשה את העבודה ואם זה פעם או פעמיים בחודש אז זה לא נורא.
בהמשך זה מתבקש רכישה של רסיבר ק"ב עם PRE-OUT .
ארז

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה. כמובן שיש לי מערכת שלמה של רמקולים - עידכנתי את הפוסט הראשי.
כל העיסוק כאן נוגע למוזיקה לכן לא הייחסתי כלל לקולנוע.

העניין הוא בעצם איזו הגברה מתאימה ל TRIANGLE TITUS 202 - איזה סוג של סאונד (הבנתי חם) והכי חשוב - איך אני יכול לאזן את הצווחנות והצליל המתכתי והרזה.

כנראה אין ברירה ללכת על רסיבר (חשבתי רבות על POWER או אינטגרייטד אבל המסקנה היתה שאני לא רוצה שני מכשירים). השאלה היא איזה מתאים הכי טוב לטיטוס 202.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

BRK כתב: העניין הוא בעצם איזו הגברה מתאימה ל TRIANGLE TITUS 202 - איזה סוג של סאונד (הבנתי חם) והכי חשוב - איך אני יכול לאזן את הצווחנות והצליל המתכתי והרזה.

כנראה אין ברירה ללכת על רסיבר (חשבתי רבות על POWER או אינטגרייטד אבל המסקנה היתה שאני לא רוצה שני מכשירים). השאלה היא איזה מתאים הכי טוב לטיטוס 202.
...
זה כבר עניין של טעם אישי.
תצטרך פשוט לנסות לשמוע.
אני למשל שמעתי רסיבר של CAMBRIDGE AUDIO (נדמה לי דגם 640) ולא נשמעה לי התוצאה עם הרמקולים שיש לי (פוקאל).
אין כאן נכון או לא נכון.
התקציב שלך מאוד בעיתי ואני לא בטוח שתוכל להשיג משהו שתרגיש איתו נוח.
לא שמעתי את המרנץ שהזכרת אבל אולי לך כדאי לשמוע....
ארז

maor199
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

http://www.hometheater.co.il/vt76611.%D ... 7%91%D7%A1

http://www.hometheater.co.il/vt77117.in ... -amplifier

i hope this can help i had as well prob. with stereo sound and you can check this post and maybe get some answer

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

כנראה שטעמך דומה לטעמי..... :wink:

גם אני מוצא את הרמקולים של טריאנגל (אלו ששמעתי לפחות) כרמקולים הנוטים לבהירים.
תוכל לרכך אותם מעט עם הגברה שפופרתית "קלאסית" או תנסה משהו פשוט כמו :

1. תטה אותם החוצה יותר, כך שיהיו יותר מקבילים אחד לשני והטוויטר לא יופנה ישירות אליך.
2. קח טישו/נייר טואלט ותצמיד לגריל מבפנים אל מול הטוויטר, זה יירכך אותם מעט.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

לא יודע להמליץ לך על רסיבר אבל זו ללא ספק הגברה. נטייה לבהירות יש לטיטוס ובהחלט הוא זקוק למגבר מתאים, אבל בשום אוםן הוא לא צריך להשמע רזה ומתכתי. אני משער שיהי לך יותר קל למצא מגבר סטריאו שישמע טוב - ממליץ לך לחזור ולשקול בחיוב...

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

טוב כמו שרשמתי בכוונה קצת הגזמתי בשביל לתאר את הבעייה (כידוע - קשה לתאר סאונד במילים).
אני לא יודע אם זה עניין של טעם כי סה"כ מדובר בכאב ולחץ באוזניים :) אבל בהחלט משהו נישמע גם חסר (כמובן רק בשירים מסויימים) ובשירים עמוסים הוא נישמע מאוד רזה - קצת מזכיר רמקול לוויני. וסה"כ הטעם שלי הוא חי ופתוח ולא LAID BACK סגור ומשעמם (בעיני).
בכל מקרה - עיקר העניין הוא ההצקה באוזן.
אבל בהחלט עשיתם לי עכשיו חשק לראות מה באמת הרמקולים האלו מסוגלים להפיק. באמת מעניין לשמוע איך הם על הגברות טובות ומתאימות רק בכדי לקבל מושג.

ד"א תודה על הקישורים - אבל אני בן אדם קפדן וכבר קראתי את זה בחיפוש :) נהנתי לקרוא על ההרפתקאות באוסלו.

לגבי אינטגרייטד, מנורות או פאוור אז כמו שאמרתי אני צריך גם קולנוע ולא רוצה להיות עם שני מכשירים כי סירבול בשימושיות הורס לי הרבה מההנאה ובסוף אני אשתמש פחות בהכל וזו לא המטרה. בגל מקרה לרסיבר שלי אין PRE OUT (על זה דווקא חשבתי רק בסוף :D ).

השאלה היא האם "אותה הגברה שצריך לחבר לטיטוס" יש לה אופי מסויים והאם יש רסיבר בעל אופי שכזה. מכל מה שקראתי נראה כי לרמקולים בהירים כאלו חייבים לשדך מגבר חם. ומבין מגברי הקולנוע התקציביים המרנטז עונה לדרישות. אב בשביל זה אני מתייעץ - המטרה סה"כ לשפר את מה שהימהה כרגע נותן עם הרמקולים האלו ובשביל זה אני צריך חוות דעת.

או במילים אחרות - האם אני ארגיש שיפור מהותי בסאונד במעבר מהימהה RXV530 ל משהו כמו המרנץ SR4500 עם הטיטוס 202 ? האם זה הכיוון הנכון בהתחשב בנסיבות.

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שלום

שליחה #9 

רסיברים חמים שלא הבאת בחשבון והם החמים ביותר מכל מה שהובא

[interest]
הודעה מעוסק בתחום - מרטין
[/interest]

בנוסף רצוי כבל RCA חם {לפחות לא מהפשוטים}
גם כבלי הרמקולים ברגע שהם דקים {אני מדבר על הרמות הנמוכות} הם לא מוציאם יותר באס
כך שאם יש לך יכולת לשים כבלים עבים זה יוסיף באס

עוד טיפים
האם בדקת שחיברת טוב את ה - ל + בין הרמקולים לרסיבר?
לרוב כאשר הפאזה הפוכה הבאסים נפגעים ראשונים

[interest]
הודעה מעוסק בתחום - מרטין
[/interest]

מקם את הרמקולים כך שהטוויטר יהיה מעל האוזן שלך כך שהוופר יהיה בקו ישר
הצב את הרמקולים לא בזווית אליך {יענו ישרים}

האם ברמקולים שלך יש קרוס מפוצל?
אם כן בדוק שהכבלי רמקולים מחוברים לטרמינלים של הוופר ולא של הטוויטר

כל ההמלצות הללו הן קוסמטיקה קלה שכל אחת מהן אמורה להשפיע במעט ובייחד זה הרבה.

דווח לנו מה יצא.

בהצלחה.
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

רק הגברה, כם אני מציע לך להשקיע במגבר סטיראו עם יציאת PRE OUT בכדי שתוכל לנצל גם את הקולנוע הביתי,
גם אני משתמש בטרייאנגל אומנם דגם אחר אבל גם להם יש גוון בהיר מאוד, אבל מאוזן, אלו רמקולים טובים .
כשקנית את הרמקול אהבת אותו?? עשית טסט? מה גרם לך לרכוש אותו? אולי הוא פשוט "לא בשבילך"
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #11 

1. החלף את הרסיבר הימאה ברסיבר אחר, רסיבר בעל אופי צליל חם אמור למתן את הגבוהים.
לפני שאתה קונה רסיבר כולשהו וודא בביתך שהוא נשמע לטעמך עם שאר המערכת.

2. תשאיל כבלים לבדיקה, יכול לשפר.

3. נסה לשנות את מיקום הרמקולים.

shlomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #12 

הרבה יצרנים מתכננים את הרמקולים שלהם לאנשים בעלה שמיעה פחות חדה משלך או בכוונה נוטים להגזים עם הטריבל כדי שהרמקולים שלהם ישמעו יותר מפורטים.

אני הייתי באותו המצב שאתה מתאר, טענו שהמגבר שלי לא חזק מספיק והמליצו לי להחליף , החלפת מגבר אולי עזרה מעט למתן את הגבוהים אבל זה עדיין לא היה זה.

בכדי לקבל גוון חם יותר אל תחליף רסיבר כבלים או את התאורה בבית :wink:

הפתרון הנכון הוא להנחית מעט את הטוויטר על ידי הוספת זוג נגדים לקרוס, זו פעולה ממש פשוטה וממש זולה (3 שקל לנגד) שנתנה אצלי את התוצאה המשמעותית והאיכותית ביותר, קניתי מספר נגדים ומצאתי את הרמה של הטוויטר שנשמעת בדיוק כמו שצריך (לפחות לאזניים שלי) כעת אפילו עם הYAMAHA הרמקולים נשמעים מעולה.

את הערכים המתאימים ניתן יהיה לומר ברגע שתפתח את הרמקול ותראה לנו את מעגל הקרוס.

שלומי

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

גורו,
* לגבי רסיברים - דווקא מההמון שקראתי הבנתי שהדנון פחות מוזיקלים ומאוד אנליטים (ומצויינים לקולנוע) ולגבי ההרמן קרדון עדיין לא הצלחתי להבין - אבל ראיתי יותר התרשמויות טובות מבחינת המוזיקליות על המרנטז מאשר על ההרמן. המטרה היא כמובן שאם כבר להחליף רסיבר - ללכת על אחד שנותן דגש במוזיקה ופחות בסרטים. יצא לך להתרשם מהדגמי כניסה של מרנטז? (מבחינת המוזיקליות כמובן).

* הכבלים של הרמקולים מחוברים טוב. החיבור הוא לטרמינלים של הוופר. החיבור לכרטיס הקול הוא דיגיטלי - ככה שאיכות האינטרקונקט לא ממש משנה.
* לגבי אופי חד של הרסיבר - אני מסכים איתך לחלוטין ומרגיש את זה - וזו אחת הסיבות שאני רוצה להחליף אותו לרסיבר יותר מוזיקלי. בכל מקרה לטרבל אצלי חשיבות עליונה - קשה לי מאוד להוריד אותו.
* לגבי "TOE OUT" - אז ניסיתי וזה אכן קצת עוזר אבל הבעייה - שעכשיו בNEAR FIELD הבמה המדהימה שלו ממש נהרסת - אני מרגיש יותר שהם כמו שתי קופסאת מנגנות - כאילו אני מאחורי הרמקולים.
*לגבי באס, דבר ראשון אני מדגיש שאני מחובר עם סאב 10 " שני מאוד מרוצה מהשילוב שלו עם הרמקולים הללו (ואני מדבר על מוזיקה). האם סאונד "חם" זה רק הבאס מבחינתך ? האם אתה מתכוון שתוספת באס היא זו שמרפאת את הצעקנות והלכלכנות של הטרבל ? כי אם כן אז זה לא המצב אצלי. תוספת באס (השוואה עם כיבוי הסאב) זה לא מה שמשנה את הבעייה (אם אני מכבה אותו הכל פשוט נשמע הרבה פחות טוב ומוזיקלי וזה הכל).

* לגבי כבלים - האם לדעתך משהו עבה אפילו זול ישפר את הסאונד ? האם רק את הבאס - ז"א האם יש סיכוי שיפגע באיכות של המיד והגבוהים ? הכבל שיש לי הוא אכן רמת כניסה של מונסטר. אין לי מושג באמת מה העובי שלו (את מה בדיוק אני צריך למדוד בשביל זה?) אבל אני מצרף פה תמונה - אולי אתה תוכל לשער מה העובי שלהם.
האם לדעתך כבל זול ועבה כמו זה יהיה לחלוטין עדיף על שלי ויהווה שיפור (זה LEXUS מה שאומר ג'נרי אני מניח) ?
http://www.nokout.co.il/Product.asp?Pid ... ap&lang=HE

מתן,
* כמו שראית - אחרי מחשבות רבות אני קצת סולד משני מכשירים, גם אנשים אחרים מרימים גבה לגבי שילוב פאוור לרסיבר כזה. לגבי מגבר עם PREOUT ואז שילוב של הרסיבר אליו - זה משהו שלא חשבתי עליו (חשבתי רק הפוך). הבעיה אני חושב כאן היא שחוץ מזה ששוב יש שני מכשירים - הDAC של הכרטיס קול שלי לא מספיק איכותי (ניחוש בלבד) ואני גם אאלץ להשקיע באינרקונקט מספיק איכותי.

פוקסי,
* רסיבר חם - זה גם מה שהבנתי שאני צריך - השאלה היא איזה (בתקציבים הנמוכים) הוא המתאים לרמקולים הללו וגם מספיק מוזיקלי (יחסית לימהה שלי). לגבי מיתון גבוהים - זו השאלה שאני רוצה לשאול פה - האם זה יהפוך את הצליל שלי עכשיו לסגור (כמו שאני לא רוצה) או רק ירכך את הצרימה של הגבוהים ? עדיין חשוב לי טרבל בולט.
* אני מזכיר שאני קונה משומש - לא חושב שאוכל לנסות כל מיני רסיברים בבית. הלוואי והיה קל להשאיל כבלים ומגברים.

שלומיקס,
* אתה יודע - לפעמים אני מרגיש שבאמת חסר כוח לרמקולים ואולי גם צריך מגבר חזק יותר, אבל אני בחדר קטן וזה קצת מתנגש לי עם מה שידעתי עד כה. בכל מקרה אני מניח שהכיוון כרגע, בהשוואה לרסיבר הימהה שלי הוא רסיבר - יותר חם - יותר מוזיקלי - יותר חזק.

*לגבי פתיחת הרמקולים - אני מודה לך על ההצעה אבל בנימוס אסרב :) . לא מתכוון לשחק עם זה, ומה שמוזר לי: הוא שאין לי עודף בטרבל - יש אפילו חוסר, הבעייה היא שהוא צורם לי.

אולי במקביל לדיון פה אפתח שאלה לגבי רסיברים מתאימים ומומלצים (או יותר נכון אופי סאונד) בפורום אודיו רב ערוצי. אני מניח "שאנשי הקולנוע" בדקו והשוו לא מעט רסיברים והם פחות נכנסים לפורום "אודיו דו ערוצי".
כאן יש כיתוב של הכבל.
 כאן יש כיתוב של הכבל.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #14 

למה אתה מעלה לנו זכרונות מימי האוניברסיטה???
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

shlomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 11 פעמים

שליחה #15 

אתה לא צריך לפחד אתה לא הולך לפרק את הרמקול לגורמים אלא מדובר במספר ברגים, השינוי כמובן הפיך לחלוטין.
את כל התיאוריה שאתה צריך לשינוי, אפשר להכניס לשורה אחת "מחלק מתח" בתוך דף הנוסחאות בהסתברות :)

בתור סטודנט תפרן לשעבר (לשעבר רק החלק של הסטודנט) אני לא רואה מה יש להפסיד כבל "קסם" אחד יעלה במספר סדרי גודל יותר שלא לדבר על המגבר.

אם אתה צריך עזרה צור קשר.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

מבין הרסיברים שפירטת הייתי הולך על NAD - לדעתי רסיבר של חברה זו ירכך בצורה משמעותית את הצורמנות..

maor199
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

ככה בקטנה היה לי את הNAD VISO 2 ויש לו אחלה סאונד חם במוסיקה לטעמי כמובן
ואז בא הדנון וכמו שכבר הבנת לדעתי מוסקלי אנמי

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #18 

קיבלתה פה לא מעט המלצות לרסיברים, עכשיו נותר להתחיל לחפש בלוחות ולשמוע.

תנסה לקחת איתך את הרמקולים למוכרים, ותשמע עם ההגברה שלהם.

אם תמצא רסיבר לטעמך, בקש מן המוכר לשמוע אותו בביתך.
והשאר עבורו פיקדון כספי כולשהו..

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

BRK כתב:גורו,
* לגבי רסיברים - דווקא מההמון שקראתי הבנתי שהדנון פחות מוזיקלים ומאוד אנליטים ברמות התקציב שיש לך אז אין לך הרבה מבחר, מה גם שכתבתי לך מה עדיף (ומצויינים לקולנוע) ולגבי ההרמן קרדון עדיין לא הצלחתי להבין - אבל ראיתי יותר התרשמויות טובות מבחינת המוזיקליות על המרנטז מאשר על ההרמן. המטרה היא כמובן שאם כבר להחליף רסיבר - ללכת על אחד שנותן דגש במוזיקה ופחות בסרטים. יצא לך להתרשם מהדגמי כניסה של מרנטז? (מבחינת המוזיקליות כמובן).
זכור את המלצתי לך, רד מהאחרים זה לא שהם לא טובים אלא לא יתאימו למה שאתה רוצה

* הכבלים של הרמקולים מחוברים טוב. החיבור הוא לטרמינלים של הוופר. החיבור לכרטיס הקול הוא דיגיטלי - ככה שאיכות האינטרקונקט לא ממש משנה.
עדיף לך לחבר בקואקס הוא מעט יותר "חם"
* לגבי אופי חד של הרסיבר - אני מסכים איתך לחלוטין ומרגיש את זה - וזו אחת הסיבות שאני רוצה להחליף אותו לרסיבר יותר מוזיקלי. בכל מקרה לטרבל אצלי חשיבות עליונה - קשה לי מאוד להוריד אותו.
מה זה חשוב להיכן הכפתור מצביע זה לא שאתה מוריד טרבל, אתה רק מנמיך אותו מעט
* לגבי "TOE OUT" - אז ניסיתי וזה אכן קצת עוזר אבל הבעייה - שעכשיו בNEAR FIELD הבמה המדהימה שלו ממש נהרסת - אני מרגיש יותר שהם כמו שתי קופסאת מנגנות - כאילו אני מאחורי הרמקולים.
זה אינו רמקול NEAR FIELD כך שלמעשה יש לך 2 אוזניות מאוד גדולות, אני מבין שזה מחמת אילוץ מקום אבל אילו טיפים שאמורים לעשות משהוא מעט שונה
*לגבי באס, דבר ראשון אני מדגיש שאני מחובר עם סאב 10 " שני מאוד מרוצה מהשילוב שלו עם הרמקולים הללו (ואני מדבר על מוזיקה). האם סאונד "חם" זה רק הבאס מבחינתך ? לא, אבל בעיקרהאם אתה מתכוון שתוספת באס היא זו שמרפאת את הצעקנות והלכלכנות של הטרבל ? לא תוספת באס אלא היי באס ומיד כי אם כן אז זה לא המצב אצלי. תוספת באס (השוואה עם כיבוי הסאב) זה לא מה שמשנה את הבעייהנכון מכוון שבאס וטרבל הם בכלל תדרים אחרים שצריך הרבה אחד כנגד השני שאחד מהם יבוטל (אם אני מכבה אותו הכל פשוט נשמע הרבה פחות טוב ומוזיקלי וזה הכל).

* לגבי כבלים - האם לדעתך משהו עבה אפילו זול ישפר את הסאונד ? כן האם רק את הבאס - ז"א האם יש סיכוי שיפגע באיכות של המיד והגבוהים ?
יש מצב אבל לרוב זה יהיה במערכות יקרות ושקופות, במקרה שלך זה אמור לתת בשרנות ודרייב לכל תווך התדרים כך שהטוויטר ישמיע צלילים יותר עם משקל, נפח, גודל ולכן הצורמנות תרד, בכמה?... לא יודע עד כמה האוזניים שלך רגישות אבל ברמקולים שממוקמים קרוב לאוזן, הדבר שמיע יותר הכבל שיש לי הוא אכן רמת כניסה של מונסטר. אין לי מושג באמת מה העובי שלו (את מה בדיוק אני צריך למדוד בשביל זה?) אבל אני מצרף פה תמונה - אולי אתה תוכל לשער מה העובי שלהם.
האם לדעתך כבל זול ועבה כמו זה יהיה לחלוטין עדיף על שלי ויהווה שיפור (זה LEXUS מה שאומר ג'נרי אני מניח) ?
הכבל נראה כ 2.5 מ"מ, שום דבר אינו אבסולוטי, כל הטיפים אמורים כל אחד לעשות משהוא קטן וביחד לעשות הרבה
.
...
בהצלחה
שמעון
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #20 

נסה גם מגבר וינטאג' טוב, אתה עשוי להיות מופתע ממה שהוא ייתן לך

שלח תגובה