עזרה בריכוך צרימות וצעקנות עם TITUS 202 (המלצה להגברה...).

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
barak8885
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

קח גם את החלפת הרמקולים כאופציה.
טריאנגל ידועים כרמקולים בהירים עד צורחים , וצריכים הגברה מיוחדת בהתאמתה
על מנת להרגיע אותם , למה צריך את כל ההתעסקות הזו עם הגברה נדירה ונסיונות אין סוף?
אם אתה יכול פשוט תחליף אותם.

ברק

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 961
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #22 

טוב האמת שכל האופציות אכן פתוחות. אולי פיתאום יעלה איזה מגבר מומלץ בלוחות אבל הבעיה מראש היא שאין לרסיבר שלי PREOUT אז כנראה מראש זה לא ריאלי. לגבי רמקול אני פשוט לא מאמין שאצליח להשיג רמקול טוב במקום הTITUS. אולי הוא יהיה יותר נעים אבל כנראה חות אודיופילי (מההאזנות שעשיתי לפני לרמקולים בטווח מחיר הזה).

טוב אז חשבתי על רסיברים והסתכלתי על מבחר במשומשים -תצוגות - חיסולים:
1)MARANTZ SR4500 - דגם שהושק בסוף 2004. לפי כל מה שקראתי יש לו יכולות מוזיקה טובות מאוד יחסית לרסיבר רמת כניסה והוא נחשב בצד ה"חם" של הסקלה. לא ראיתי בשום מקום כל רמז לבהירות אבל אולי יש משהו שאני לא יודע.
http://www.marantz.com/new/index.cfm?fu ... od_id=3201
יש גם סידרה מעל SR5500 - האם כוח נוסף (או הדגם מעל) ישפר את איכות הסאונד ?
2) HARMAN KARDON AVR137 - לא מוצא עליו יותר מדי מידע ברשת. יש גם דגם AVR135 אבל אני כרגע לא מוצא אותו בזול.

NAD - מאוד יקרים, אני לא מוצא משהו בתקציב. אני גם מפחד שהסאונד איתם יהיה יותר מדי LAID BACK ואני אאבד מהחיות.

בכל מקרה - מה דעתכם על מה שראיתי מבחינת ההתאמה לרמקולים שלי ושיפור האיכות אל מול הYAMAHA RXV530 שכרגע מחובר אליהם, וחוץ מהבהירות בטרבל הסאונד מרגיש כאילו המגבר לא מספק את הרמקולים וגורם לתוצאה הרעה ולטרבל "הבוצי" (התיאור הכי טוב שיכולתי למצוא).

אני גם אקנה את הכבלים 4מ"מ הג'נרים בלינק שנתתי בעמוד קודם (15 ש"ח למטר) בתקווה שהם אכן יתנו יותר בשרנות ונפח לסאונד לעומת המונסטר הדקים יותר שיש כרגע.

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #23 

אתה מתאר לחץ באוזניים וצליל צורמני. לפני שאתה ניגש להחליף את כל העולם ואחותו- ניסית לטפל באקוסטיקה? יש הבדל בין צליל מתכתי ובהיר מדי של מערכת, לבין אקוסטיקה דרדה'לה שעושה חור בראש כי יש יותר מדי החזרים.

פתח שיחה ערה בחדר עם חברים, משפחה וכו', ותראה עם העומס על האוזניים עדין מכביד או שזה בסדר. זה יתן לך מושג קלוש כלשהו לגבי האקוסטיקה - אם לא נעים, וכל משפט שאומרים נשמע כאילו צורחים אותו, והכל עמוס מדי ועושה לך חשק לסתום אוזניים או לברוח מהחדר, אז כנראה שבאקוסטיקה עסקינן.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

titus 202

שליחה #24 

סידרת ה - 202 (ששמה, אגב, נובע מהעובדה שהיא יצאה לשוק ב - 2002) היא בפירוש סידרה בהירה, והטיטוס מסדרה זו בהיר במיוחד.

לכן, רמקולים מסידרה זו וכמובן הטיטוס במיוחד, זקוקים להגברה עם גוון מתאים. מגברים מהזן הבהיר והמתכתי לא יתאימו כאן בשום צורה.

יכול להיות שהאקוסטיקה מחמירה את התופעה, בייחוד עם החדר חשוף. עדיין, הגברה נכונה לרמקול הזה היא הגברה "מלאה" ועם "בשר".

טריאנגל, אגב, בסדרות שהחליפו סדרה זו (ES, ESW, EX) נענו לבקשת המפיצים שלהם בנושא, ועידנו את הטוויטר, זאת באופן מפורש כדי להקל את ההתאמה למגברים ולרסיברים רבים יותר..
איל פור

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #25 

לדעתי זה יפתור את הבעיה וגם ישפר את איכות הסאונד....
http://www.audio1.co.il/products/33284

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #26 

shay7629
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
קיבל תודות: 0

שליחה #27 

zeev78 כתב:לדעתי זה יפתור את הבעיה וגם ישפר את איכות הסאונד....
http://www.audio1.co.il/products/33284
...
בתור בעלים לשעבר של הרמקול המדובר, אני מצטרף להמלצתו של זאב,
אצלי הרמקולים היו מחוברים למגבר ROTEL שגם לא נחשב לחם במיוחד
והכבלים הללו אכן מיתנו לי את הגבוהים באופן ניכר לאוזן.
תנסה גם לשחק עם גובה הרמקולים בשביל ליצור מצב שהטוויטר לא יהיה בגובה האוזניים,(אצלי זה לא הועיל, אבל כל חדר עם האקוסטיקה שלו)

אני בסוף התייאשתי והחלפתי אותם בזוג של TRIANGLE Comete Es,
הרכש החדש אמנם פחות עייף את האוזן שלי, אבל לצערי זה היה על חשבון הבמה הנדירה שהיתה לTITUS.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

הטיטוס הוא רמקול מאוד מאוד בהיר.

שליחה #28 

הימהה, במיוחד מהסדרות המוקדמות (X20,X30,X40) הינו רסיבר מתכתי מאוד בסטריאו. החיבור בין הרמקול שלך לרסיבר, לדעתי, גרוע.
בדוק את המרנץ ו/או הנאד. מנסיוני עם רמקול בהיר לא פחות, היה שינוי מאוד משמעותי, ולטובה.
בדוק את האוקסטיקה בחדר. גם זה משפיע.

אם שני הפתרונות לעיל עדיין לא עוזרים, תצטרך להחליף רמקול לסדרה מתקדמת יותר. הבהירות בסדרות המתקדמות פחתה באופן די ניכר.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #29 

לא הייתי מתקרב אפילו לרסיבר של ימאהה, לא עם הרמקול הזה ולא בכלל. אני חוזר על ההמלצה שלי לנסות וינטאג' טוב - יש הפתעות בחיים!

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #30 

לא פותרים בעיות עם כבלים. זה בערך כמו לשים תנור כשקר ואז להדליק מזגן אם התנור מחמם מדי!
זה לא משחק וידאו של מירוץ מכוניות שצריך כל הזמן לאזן את האוטו ימינה או שמאלה. זה ענין של שילוב והתאמה נכונה. גם אם תצליח למתן צורמניות עם כבל כזה או אחר, זה עדין לא ישמע בהכרח "נכון".

אקוסטיקה, ומגבר. שם צריך לפעול.

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 961
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #31 

כן גם אני מניח שכבלים לא פותרים בעיות. אבל הרמקול משום מה מרגיש מאולץ, הווקלים חבויים ולא מודגשים, כנראה צריך לספק לו כבל עם יותר "בשר" בנוסף להחלפת הגברה בתקווה שהיא תשנה אם "המאולצות" בסאונד שלו כרגע (עם הרמקולי סראונד שלי - כשאני מחבר אותם מקדימה אין כזו הרגשה והם הרבה יותר נעימים ומדובר באותו הרסיבר, כמובן שהם נשמעים פחות אודיופילים).

בכל מקרה לגבי רסיברים פתחתי גם תרד ניפרד בפורום אודיו רב ערוצי, עושה הרושם שרבים שם בדקו רסיברים ועשו השוואות - הרבה יותר מאשר בפורום דו ערוצי שמתעסק יותר במגברים.

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 368#758368

ד"א - יכול להיות שהרמקול באמת לא מסתדר עם החדר ועם הטעם שלי (למרות שאת הדגם המתקדם שלו ES אהבתי על פני רוב מה ששמעתי), ואולי אצתרך להחליפו, אבל זו האופצייה האחרונה בתקווה שרסיבר שנחשב יותר מוזיקלי וחם ופחות מתכתי גמו הדגם שלי יצליח לעדן אותו ולהבליט את הווקלים בצורה יפה ונעימה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”