מחפש המלצה ללפטופ לצורכי עבודה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות לפטופ חדש לצורכי עבודה משרדית: גלישה באינטרנט, תוכנות מייקרוסופט אופיס, אימייל וכו'.

חשוב לי מאוד שזה יהיה מחשב חזק, שירוץ מהר, יעבוד טוב ומהר ושיהיה מוכר ואמין, שאוכל להיות בטוח שהוא השקעה להרבה שנים, שאני לא אצטרך להחליף אותו שוב בזמן הקרוב.
אני לא מעוניין להשקיע כסף נוסף על המשקל \ ניידות של המחשב וגודל מסך לא סטנדרטי.

אני מאמין שבשביל השימושים האלה לא צריך את המחשב הכי מתקדם בשוק ואפשר לחפף בכל מני תחומים כמו מקום איחסון, כרטיס קול, כרטיס מסך ואולי גם זיכרון לא הכי גבוה שיש.. אבל בתור אחד שבאמת לא מבין בתחום ממש אני אשאיר את זה לשיקול דעתכם בתור המומחים :)
ואם כן אתם ממליצים לחפף במשהו, כמובן כל עוד שזה לא פוגע במהירות המחשב ובתפקודו.

תודה רבה מראש לממליצים ולעוזרים (Y)
נערך לאחרונה על ידי מתן_ב ב 10/02/2009 20:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

מה התקציב?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תקציב בלתי מוגבל, כל עוד מדובר בדברים שבאמת צריך בשביל השימושים בו, ולא סתם דברים שיעשו אותו ממש טוב אבל ללא צורך.

אגב, שכחתי לציין, אבל גם אין טעם להשקיע כסף נוסף על לעשות אותו קל במיוחד ונייד, או גודל מסך לא סטנדרטי.

תודה שוב! (Y)

Oran
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

מה הצרכים שלך ?
ניידות - גודל מסך.
רוב השימוש יהיה בבית או בחוץ - זמן סוללה, סוג מסך גודל ומשקל המחשב ?
אתה רוצה לחבר אותו למסך חיצוני ?
תן עוד פרטים על אופן העבודה שלך שנוכל להתאים לך מחשב שיענה על הצרכים.

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Oran כתב:מה הצרכים שלך ?
ניידות - גודל מסך.
רוב השימוש יהיה בבית או בחוץ - זמן סוללה, סוג מסך גודל ומשקל המחשב ?
אתה רוצה לחבר אותו למסך חיצוני ?
תן עוד פרטים על אופן העבודה שלך שנוכל להתאים לך מחשב שיענה על הצרכים.
...
רוב העבודה תהיה בבית.. גודל המסך והמשקל שלו מספיק לי שיהיו סטנדרטיים, לא משהו שצריך להוסיף עליו אקסטרה כסף. גם לגבי הסוללה אני לא צריך משהו יוצא מן הרגיל, משהו סטנדרטי. לא צריך לחבר למסך חיצוני...

הדבר היחיד שאני לא מבין בשאלה שלך - סוג המסך. אתה מתכוון LCD או רגיל? משהו כזה?

האם יש עוד פרטים שאתם צריכים לדעת כדי להמליץ לי? אשמח לענות.

תודה שוב (Y)

Oran
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

צודק. סוג זאת לא המילה הכי מתאימה.
הכוונה הייתה לדעת אם אתה עובד בחוץ וכו' על מנת להתאים מסך - מבריק, יכולת תצוגה באור ישיר וכו'.
בעיקרון אתה באמת לא דורש משהו מיוחד.
אני אישית עם hp pavilion כבר די הרבה זמן ומאוד מרוצה.
נוח יעוצב נחמדלטעמי וטוב.
יש לך את הדל Inspiron 15 לי אישית הם מרגישים מגושמים מדי. אבל אתה יכול להתרשם בחנויות.
בעיקרון כל מחשבי המיינסרטים פחות או יותר יתאימו לך.

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אשמח אם תוכלו לצרף קישור להמלצות שלכם שאוכל להסתכל על המפרט.

ורק רציתי להבהיר משהו: אני בהחלט מעוניין שהמחשב יהיה ברמה הכי גבוהה שניתן, ובגלל זה לא הגבלתי את התקציב. פשוט לא חשובים לי במיוחד הגאדג'טים המיוחדים שמייקרים את המחיר. אבל אם יש משהו חשוב, למשל סוגי מסך שקשה לראות בהם כמו שצריך במצבים מסויימים לא תהיה לי בעיה להשקיע בכך כסף. בגלל שאני לא מבין בתחום אני מבקש את עצתכם.

תודה שוב :D

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

שאלה אחרת - אם זה אך ורק לבית - אז למה נייד?
במחיר של הנייד הכי פשוט (ואף פחות) תוכל לקנות מחשב שיספק את כל צרכיך, מסך גדול ונוח וכד'.

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

פשוט יותר נוח נייד... וגם אם עכשיו זה רק לבית, אולי בעתיד זה גם למשרד \ לימודים או לא יודע מה...

איך זה שאין הצעות? :<

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #10 

אם זה לעבודה והאמינות חשובה לך אולי על משהו מסדרת הThinkpads.
רכשתי כזה בעקבות מחקר שהתרכז בעיניין האמינות.
לא זול, אבל.
משה

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #11 

לדעתי חבל שאתה מסתכל על הכיוון הזה אם כך או אחרת אין לך דרישה בכלל לניידות. אז נכון שהמחשב ישמש בשלב מאוחר יותר במשרד כפי שציינת אבל זו לא ניידות.

לדעתי יתאימו לך 3 מוצרים של DELL. למה DELL כי הם נותנים אחריות מלאה של 3 שנים והמוצרים שלהם מאוד אמינים והשרות, אם אני לא טועה, הכי טוב. סדר ההופעה לפי מידת ההתאמה.

1. DELL STUDIO HYBRID - מחשב קטן מימדים וקל משקל אשר לא מגביל אותך מבחינת גודל מסך כי אתה קונה אותו.
http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-hybrid.htm

2. DELL STUDIO 1537 P8400 - מחשב נייד בעל מעבד מהדור החדש אשר לא מתחמם ובעל ביצועים גבוהים.
מסך LED (חשוב מאוד כי בדרך כלל בהירות של מסכים רגילים לא מספיקה)
וזמן סוללה מרשים מאוד של 4 שעות בשימוש כללי (יש לי את המחשב), נכון שזה לא פקטור אבל זה NICE TO HAVE.
http://www.notebookclub.co.il/prod-stud ... -p8400.htm

3. DELL E5400/E5500 - מחשב נייד מהסדרה העסקית של החברה. מוכר ביציבות עבודה גבוהה וחומרים איכותיים.
http://www.notebookclub.co.il/prod-dell ... -e5400.htm

ברמת העיקרון, לצרכים שלך כל מחשב נייד יתאים. רציתי להראות לך שיש עוד אופציות, אופציה מס' 1, שאולי לא שקלת. לכל חברה ולכל דגם יש את הבעיות שלו, אם זה HP שמתחממים מאוד והסוללה שלהם לא מחזיקה הרבה זמן אך מחשבים חזקים יחסית, LENOVO הפכו להיות צעצוע מוחלט וגם הסדרה העסקית שלהם היא כבר לא כמו שהיא הייתה פעם - זה לא IBM... וכך הלאה וכך הלאה... לפי הבדיקות שלי DELL הם מחשבי המותג המשתלמים ביותר שניתן להשיג בארץ, זאת ע"י השוואת מחירי המחשבים בארץ לארה"ב, וההפרש הוא זניח לאומת החברות האחרות, לדוגמה $500 לא שווה 4000שקל כמו שקורה בהמון מחשבים.
כמובן שאם תוכל להכניס למשוואה את המחשבים של סוני, זה כבר דבר אחר... אבל הם יקרים משמעותית.

בהצלחה.

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

טלוש כתב:לדעתי חבל שאתה מסתכל על הכיוון הזה אם כך או אחרת אין לך דרישה בכלל לניידות. אז נכון שהמחשב ישמש בשלב מאוחר יותר במשרד כפי שציינת אבל זו לא ניידות.

לדעתי יתאימו לך 3 מוצרים של DELL. למה DELL כי הם נותנים אחריות מלאה של 3 שנים והמוצרים שלהם מאוד אמינים והשרות, אם אני לא טועה, הכי טוב. סדר ההופעה לפי מידת ההתאמה.

1. DELL STUDIO HYBRID - מחשב קטן מימדים וקל משקל אשר לא מגביל אותך מבחינת גודל מסך כי אתה קונה אותו.
http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-hybrid.htm

2. DELL STUDIO 1537 P8400 - מחשב נייד בעל מעבד מהדור החדש אשר לא מתחמם ובעל ביצועים גבוהים.
מסך LED (חשוב מאוד כי בדרך כלל בהירות של מסכים רגילים לא מספיקה)
וזמן סוללה מרשים מאוד של 4 שעות בשימוש כללי (יש לי את המחשב), נכון שזה לא פקטור אבל זה NICE TO HAVE.
http://www.notebookclub.co.il/prod-stud ... -p8400.htm

3. DELL E5400/E5500 - מחשב נייד מהסדרה העסקית של החברה. מוכר ביציבות עבודה גבוהה וחומרים איכותיים.
http://www.notebookclub.co.il/prod-dell ... -e5400.htm

ברמת העיקרון, לצרכים שלך כל מחשב נייד יתאים. רציתי להראות לך שיש עוד אופציות, אופציה מס' 1, שאולי לא שקלת. לכל חברה ולכל דגם יש את הבעיות שלו, אם זה HP שמתחממים מאוד והסוללה שלהם לא מחזיקה הרבה זמן אך מחשבים חזקים יחסית, LENOVO הפכו להיות צעצוע מוחלט וגם הסדרה העסקית שלהם היא כבר לא כמו שהיא הייתה פעם - זה לא IBM... וכך הלאה וכך הלאה... לפי הבדיקות שלי DELL הם מחשבי המותג המשתלמים ביותר שניתן להשיג בארץ, זאת ע"י השוואת מחירי המחשבים בארץ לארה"ב, וההפרש הוא זניח לאומת החברות האחרות, לדוגמה $500 לא שווה 4000שקל כמו שקורה בהמון מחשבים.
כמובן שאם תוכל להכניס למשוואה את המחשבים של סוני, זה כבר דבר אחר... אבל הם יקרים משמעותית.

בהצלחה.
...
תודה רבה על התגובה!

אני חושב שעדיף לי לשאול אתכם את האלה שלי בצורה אחרת:

אני יודע שיש הרבה דברים שאפשר לוותר עליהם במחשב כמו שאני רוצה, שמיועד רק לעבודה. כמו למשל שזה לא משנה אם זה יהיה 1GB זיכרון או 2GB זיכרון.. וזה לא משנה כמה נפח הדיסק הקשיח יהיה..

אבל מה שאני לא יודע זה: על מה אסור לוותר? ברגע שאני אדע את זה יהיה לי יותר קל לגבש מפרט אני מבסוט לגביו ותקציב שאני ארגיש שלא יצאתי פרייאר :)

מה הדברים שחובה לשים לב שקיימים במפרט המחשב שאני קונה?

ועוד שאלה: מה ההבדל בין סוגי המסכים? מט / קריסטלי / LED.. אני רואה את זה בכל מני מפרטים ואני לא מבין כל כך..

תודה שוב!!! :wink:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

מתן_ב,
אני בכלל לא בטוח שאתה יכול לוותר על 2GB זכרון.
אתה אומר "עבודה" אבל זה בכלל לא תיאור השימוש, אלא הבחנה אחרת. גם אצלי המחשב הוא לעבודה אבל הדרישות ממנו הן גדולות.
תאר את השימוש עצמו.

למשל, אם אתה צריך לגלוש להרבה אתרים במקביל ו/או להפעלי הרבה אפליקציות במקביל אז זכרון גדול זה הדבר אולי הכי חשוב שצריך. אם אתה צריך שזה ירוץ על ויסטה, אז על אחת כמה וכמה :-)

אם אתה מבלה הרבה זמן מול המחשב (משמעות "בשביל עבודה" היא הרבה מאוד זמן לחלק מהאנשים, ודווקא מעט זמן לאחרים) אז רצוי מאוד מסך גדול ואיכותי , וכדאי מסך נוסף עוד יותר גדול.

כשאני קניתי מחשב (לעבודה) שני הפרמטרים הכי חשובים לאחר אמינות, היו 2G זכרון ומסך גדול. גם אני הייתי צריך נייד למרות שהניידות זה שימוש שולי (לכן לא איכפת לי משקלו וגודלו כל כך).

תאר את השימוש המיועד.
משה

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

השימוש הוא כמה שעות ביום של גלישה \ אימיילים \ עבודה בתוכנות מייקרוסופט אופיס. בכלל לא חובה ויסטה, אין שום בעיה עם XP.

ואולי באמת המסכים זה הדבר שאני הכי לא מבין בו - אז איזה גדלי מסכים יש ללפטופים? מה הגודל הסטנדרטי? ושוב השאלה בנוגע להבדלי המסכים - מט, LED, קריסטלי וכל מני תיאורים אחרים שאני רואה בכל מני מפרטים ולא מבין על מה מדובר.

ואין שום בעיה, אם צריך 2GB זיכרון אז זה יהיה, לכן שאלתי את דעתכם על הדברים שאסור לוותר עליהם.

תודה (Y)

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אני מבין את הרצון שלך להתעניין. זה תחום מאוד רחב ומאוד קשה להסביר את כל האספקטים של המחשב הנייד בפוסט אחד.
לפי השימושים שלך אתה צריך מחשב עסקי בסיסי בעל מסך מט עם בהירות משופרת ומעבד אשר יתן לך תמיכה לעבודה במקביל עם אפליקציות שונות עם אפשרות לריבוי אפליקציות.

המחשב שלדעתי יתאים לך בכל המובנים שציינת הכולל גם אפשרות לניידות, איכות בנייה טובה ואחריות מלאה ל-3 שנים הוא DELL E5500 עם המפרט הבא:
http://www.notebookclub.co.il/prod-dell ... -e5500.htm

לדעתי אתה לא תצטער בכלל אם תחליט ללכת על המחשב הזה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

מכיוון שרוב השימוש בנייד יהיה במשרד , אני מאוד ממליץ לך לקנות מסך 20 או 22 אינטש נוסף ולעבוד איתו (או עם שניהם ביחד, שזה בכלל נחמד).
ההחלטה הזו, לדעתי, יותר חשובה מלבחון את ההיבטים הספציפיים של המסך של הנייד עצמו.
קנה גם לוח מקשים גדול וגם עכבר כמובן.

זה שהמחשב נייד זה טוב כשצריך להתנייד, אך אין שום סיבה להיות מוגבל באילוצי הנייד , כשרוב הזמן אתה באותו משרד.
משה

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה רבה :)

אבל בגלל שגם במפרט שהצעת לי יש אפשרות לשדרוג לקריסטלי וכל מני..

בבקשה:

מה ההבדל בין סוגי המסכים? מה הכי טוב? מה זה קריסטלי? מה זה מט? מה זה LED שמישהו הציע פה קודם?

מה התכונות שלהם?

תענו לי על זה וסיימתי להציק לכם :P
תודה שוב לכולם (Y)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

הכי טוב זה לראות את המסכים בפעולה ולהחליט מה הכי נוח לעיניך.
כמו שאמרתי מקודם, היתרון במסך גדול נפרד, מגמד את כל ההבדלים בין מסכי הנייד הקטנים.
משה

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אין דבר כזה הכי טוב, תלוי בצרכים.
מסך מט זה מסך לא מבריק. כלומר מאפשר עבודה באור שמוקרן על המסך. מסך מבריק ברוב המקרים מתאים יותר למולטימדיה וניחן בצבעים עשירים יותר ובאופן כללי מתאים יותר לסרטים, במסך מט אתה לא מוגבל בתנאי ומקום העבודה. מסך LED הוא מסך מהדור החדש, כאשר היתרון הבולט שלו הוא בצריכת חשמל נמוכה יותר ובכך הוא יכול להיות בהיר יותר משמעותית ממסך רגיל.
מקווה שעזרתי, לך על E5500.

מתן_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

תודה רבה :)

מה זה מסך קריסטלי? מדברים על זה במפרט שהצעת לי..

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”