מחפש המלצה ללפטופ לצורכי עבודה
הטכנאי מחשבים שלי הציע לי 2 מפרטים, אשמח לשמוע את דעתכם על המחשבים עצמם וכמובן אם המחיר טוב:
1)
"
ACER AS-5735/Z
מחיר חסר תקדים
דגם בלעדי הכולל מעבד
CORE T3200
מסך קריסטלי 15.6
ד.קשיח 250GB SATA
2048MB DDR 667 GB-
מקלדת מלאה!
כולל מצלמה מובנית
נייד בעיצוב מהמם...
כולל כל התוכנות מותקנות
מחיר מבצע: 3300 ₪
"
2)
"
LG R510-226/2GB+מצלמה
מעבד Intel® Core
Duo 2.16Ghz ברוחב 800Mhz
תקשורת אלחוטית WLANאנטנה אלחוטיתDual Quad-band
זיכרון2048MB DDR2 במהירות 667Mhz לביצועים מהירים!
מערכת הפעלה Windows VISTA Home
מצלמת אינטרנט מובנית 1.3 מגה פיקסל
ד.קשיח בנפח 250GB SATA II
• מעבד
סוג: Intel Core Duo
מהירות המעבד:2.16 GHz
זכרון מטמון cache: 4MB
סדרה: T-3400
BUS SPEED
800MHZ
• זכרון
נפח:2048 MB
מהירות:667 NHz
סוג זכרון:DDR 2
אפשרות להרחבה עד:4096 MB
• נתוני שמע
כרטיס קול: 32bit High Definition , Internal MIC
רמקולים: כלול
יציאת אוזניות: כלול
• מסך
גודל המסך: 15.4 אינץ קריסטלי
רזולוציה: 1280x800
כרטיס מסך:INTEL X4500MHD
מסך: Fine Bright Technology
משקל:2.85קג בלבד
• כוננים
כונן: צורב DVD Super Multi Dual Layer
ד.קשיח נפח איחסון:250GB
ד.קשיח מהירות: 5400 RPM
חיבור ד.קשיח: S.ATA
• קורא כרטיסים
קורא כרטיסי SD: כלול
קורא כרטיסי MS: כלול
קורא כרטיסי MS PRO: כלול
קורא כרטיסי MMC: כלול
• מערכת הפעלה
דגם:WIN VISTA HOME
• חיבורים
802.11b/g WLAN , Bluetooth(BlueCore™4)
PCMCIA: כלול
USB 2.0: 4 כניסות
Firewire IEEE-1394: כלול
VGA 15-pin: כלול
RJ-11 (מודם): כלול
RJ-45 Ethernet: כלול
S-Video: כלול
כניסת מיקרופון: כלול
S/PDIF: כלול
כולל מצלמה מובנית 1.3MP
מחיר באשראי 5 תשלומים 4150
2 שנים אחריות למחשב
"
תודה רבה שוב לכל העוזרים!
1)
"
ACER AS-5735/Z
מחיר חסר תקדים
דגם בלעדי הכולל מעבד
CORE T3200
מסך קריסטלי 15.6
ד.קשיח 250GB SATA
2048MB DDR 667 GB-
מקלדת מלאה!
כולל מצלמה מובנית
נייד בעיצוב מהמם...
כולל כל התוכנות מותקנות
מחיר מבצע: 3300 ₪
"
2)
"
LG R510-226/2GB+מצלמה
מעבד Intel® Core
Duo 2.16Ghz ברוחב 800Mhz
תקשורת אלחוטית WLANאנטנה אלחוטיתDual Quad-band
זיכרון2048MB DDR2 במהירות 667Mhz לביצועים מהירים!
מערכת הפעלה Windows VISTA Home
מצלמת אינטרנט מובנית 1.3 מגה פיקסל
ד.קשיח בנפח 250GB SATA II
• מעבד
סוג: Intel Core Duo
מהירות המעבד:2.16 GHz
זכרון מטמון cache: 4MB
סדרה: T-3400
BUS SPEED
800MHZ
• זכרון
נפח:2048 MB
מהירות:667 NHz
סוג זכרון:DDR 2
אפשרות להרחבה עד:4096 MB
• נתוני שמע
כרטיס קול: 32bit High Definition , Internal MIC
רמקולים: כלול
יציאת אוזניות: כלול
• מסך
גודל המסך: 15.4 אינץ קריסטלי
רזולוציה: 1280x800
כרטיס מסך:INTEL X4500MHD
מסך: Fine Bright Technology
משקל:2.85קג בלבד
• כוננים
כונן: צורב DVD Super Multi Dual Layer
ד.קשיח נפח איחסון:250GB
ד.קשיח מהירות: 5400 RPM
חיבור ד.קשיח: S.ATA
• קורא כרטיסים
קורא כרטיסי SD: כלול
קורא כרטיסי MS: כלול
קורא כרטיסי MS PRO: כלול
קורא כרטיסי MMC: כלול
• מערכת הפעלה
דגם:WIN VISTA HOME
• חיבורים
802.11b/g WLAN , Bluetooth(BlueCore™4)
PCMCIA: כלול
USB 2.0: 4 כניסות
Firewire IEEE-1394: כלול
VGA 15-pin: כלול
RJ-11 (מודם): כלול
RJ-45 Ethernet: כלול
S-Video: כלול
כניסת מיקרופון: כלול
S/PDIF: כלול
כולל מצלמה מובנית 1.3MP
מחיר באשראי 5 תשלומים 4150
2 שנים אחריות למחשב
"
תודה רבה שוב לכל העוזרים!
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני חושב שפיספסת את אחת התגובות הכי חשובות כאן
lawpower שאל אותך למה אתה מעוניין במחשב נייד אם ניידות היא בכלל לא קריטית.
אני ממש מסכים איתו. לא סתם moco כתב שתקנה מסך גדול 20-22 ואביזרים.
על אף שהמחירים של הניידים היו ירדו פלאים, ואולי בגלל, לדעתי צריך מאוד להיזהר.
תקנה לפי מה שאתה צריך. ואם ניידות היא לא קריטריון אל תיקח נייד.
אמרת שאתה עובד על המחשב, אני לא יודע מה אתה עושה אבל איך שלא תסתכל על זה לאנשים יותר נוח לעבוד על מסך גדול ומקלדת ארגונומית ונוחה, עכבר רגיל...
תוכל לקנות מחשב נייח טוב ולא מפרטים נמוכים כמו שרואים בעיתוני סוף השבוע בפחות מ3K כולל מסך 20-22
אני סטודנט וקיבלתי עכשיו תקציב של 5K בערך. הנייח שלי כבר עגלה (משנת 2001) ואני לא מתכוון לוותר על נייח דווקא בגלל הרבה שעות מול המחשב, עבודה עם מספר רב של יישומים פתוחים ו... גודל מסך. מה שאני עושה זה משקיע בנייח טוב 2.5-3K (עם שימוש בחלקים מהמחשב הישן ומסך 22) ומיני לפטופ 10" רק בשביל הלימודים-אינטרנט ופתיחת\כתיבת מסמכים בשיעורים וכו. ככה אני זוכה בנוחות של נייח בבית ובניידות (האמיתית) ובחיי סוללה של לפטופ כמו שלפטופ אמור להיות (לדעתי) במחיר של לפטופ אחד טוב אבל כבד יחסית, עם מסך קטן יותר ואיכותי פחות (אני מדבר על לפטופ של Dell - כל השאר היום כבר צעצועים, למעט R ו-X של IBM).
תחשוב על זה... ובהצלחה
lawpower שאל אותך למה אתה מעוניין במחשב נייד אם ניידות היא בכלל לא קריטית.
אני ממש מסכים איתו. לא סתם moco כתב שתקנה מסך גדול 20-22 ואביזרים.
על אף שהמחירים של הניידים היו ירדו פלאים, ואולי בגלל, לדעתי צריך מאוד להיזהר.
תקנה לפי מה שאתה צריך. ואם ניידות היא לא קריטריון אל תיקח נייד.
אמרת שאתה עובד על המחשב, אני לא יודע מה אתה עושה אבל איך שלא תסתכל על זה לאנשים יותר נוח לעבוד על מסך גדול ומקלדת ארגונומית ונוחה, עכבר רגיל...
תוכל לקנות מחשב נייח טוב ולא מפרטים נמוכים כמו שרואים בעיתוני סוף השבוע בפחות מ3K כולל מסך 20-22
אני סטודנט וקיבלתי עכשיו תקציב של 5K בערך. הנייח שלי כבר עגלה (משנת 2001) ואני לא מתכוון לוותר על נייח דווקא בגלל הרבה שעות מול המחשב, עבודה עם מספר רב של יישומים פתוחים ו... גודל מסך. מה שאני עושה זה משקיע בנייח טוב 2.5-3K (עם שימוש בחלקים מהמחשב הישן ומסך 22) ומיני לפטופ 10" רק בשביל הלימודים-אינטרנט ופתיחת\כתיבת מסמכים בשיעורים וכו. ככה אני זוכה בנוחות של נייח בבית ובניידות (האמיתית) ובחיי סוללה של לפטופ כמו שלפטופ אמור להיות (לדעתי) במחיר של לפטופ אחד טוב אבל כבד יחסית, עם מסך קטן יותר ואיכותי פחות (אני מדבר על לפטופ של Dell - כל השאר היום כבר צעצועים, למעט R ו-X של IBM).
תחשוב על זה... ובהצלחה
אחד הפקטורים החשובים ביותר בניידים כיום הוא נושא האחריות. אני לא ממליץ לאף אחד לקנות מחשב עם פחות מ-3 שנים אחריות. ככה שאם ניתן לשדרג ל-3 או לקבל את זה ישר מהקופסה זה הדבר הראשון שצריך לעשות.
נכון שהמחירים ירדו, אבל הם יורדים בכל תחומי האלקטרוניקה וזה אומר שמקצצים איפשהו. אם מקצצים אז במיוחד בחלקים הזולים ביותר ואני בטוח שגם ב-QA. לכן רצוי לקחת מחשבים עם חלקים איכותיים יותר מסדרות הבסיס אשר הוצאו כאן במפרטים שהצעת.
אני חס וחלילה שולל איכותו של לפטופ אבל לדעתי יחסית לאפשרויות היום, חבל.
החברות שהצעת בעלי מוניטין נמוך יחסית בתקופה האחרונה בכל מה שנוגע לניידים. אז נכון שה-LG הוא יפה ומציע הרבה מאוד בתוכו אבל הוא בנוי כמו צעצוע כמו עוד ניידים רבים אחרים היום בשוק.
ללנובו יש 2 סדרות שעדיין שוות את המבט SL ו-X, ל-DELL רוב הניידים שלהם ברמה יחסית גבוהה.
בגלל שהצרכים שלך מאוד ספציפיים אתה צריך ללכת לפי הצרכים האלו. אני סטודנט ואני בוחר לעבוד גם על נייח כמה שאני יכול, כי לעבוד מול נייד כל הזמן זה לא נוח ומעייף מאוד.
קיימת אופציה נוספת, והיא לקנות נייד עם סט של מקלדת ועכבר ומסך ייעודי במקומות/ום שבהם תעבוד עם המחשב. האופציה היקרה יותר אך הכי מתאימה לך הצעתי לך לפני והיא DELL STUDIO HYBRID שזה מחשב מאוד קומפקטי שאתה יכול לקחת אתך, הוא לא מאפשר לך לעבוד בדרכים, אך ציינת שאתה לא צריך את זה אחרת אתה צריך לחשב את נושא הניידות מחדש, ואתה קונה 2 סטים של מקלדת ועכבר איפה שצריך ומביא את המחשב לשם ומחבר אותו.
אני מאוד ממליץ לך, שוב, רק בגלל שאני יכול להגיד מניסיון, על המחשבים של DELL. זה לא צעצועים כפי שהמליצו לך.
אני עבדתי כמנהל רשת ובחרנו לעבוד רק עם מחשבים של DELL ו-IBM (כיום LENOVO-בערך), בחננו הרבה מחשבים וכולם היו צעצועים מוחלטים או שהיה להם איזשהו פקטור אחר שגרם לפסילתם. אני בעלים של 1537 של DELL עם מעבד P8400. מעבד איכותי מאוד עם צריכת חשמל נמוכה אשר תורמת לחוסר התחממות של הנייד וביצועים גבוהים. זמן הסוללה של המחשב הוא כ-4 שעות, לפי הבדיקות שלי זהו זמן הסוללה הארוך ביותר שניתן להשיג עם מחשב בתג המחיר הזה. תקנה לו סט מקלדת עכבר ומסך במקום העבודה העיקרי ואתה מסודר, גם מבחינת נוחות.
נכון שהמחירים ירדו, אבל הם יורדים בכל תחומי האלקטרוניקה וזה אומר שמקצצים איפשהו. אם מקצצים אז במיוחד בחלקים הזולים ביותר ואני בטוח שגם ב-QA. לכן רצוי לקחת מחשבים עם חלקים איכותיים יותר מסדרות הבסיס אשר הוצאו כאן במפרטים שהצעת.
אני חס וחלילה שולל איכותו של לפטופ אבל לדעתי יחסית לאפשרויות היום, חבל.
החברות שהצעת בעלי מוניטין נמוך יחסית בתקופה האחרונה בכל מה שנוגע לניידים. אז נכון שה-LG הוא יפה ומציע הרבה מאוד בתוכו אבל הוא בנוי כמו צעצוע כמו עוד ניידים רבים אחרים היום בשוק.
ללנובו יש 2 סדרות שעדיין שוות את המבט SL ו-X, ל-DELL רוב הניידים שלהם ברמה יחסית גבוהה.
בגלל שהצרכים שלך מאוד ספציפיים אתה צריך ללכת לפי הצרכים האלו. אני סטודנט ואני בוחר לעבוד גם על נייח כמה שאני יכול, כי לעבוד מול נייד כל הזמן זה לא נוח ומעייף מאוד.
קיימת אופציה נוספת, והיא לקנות נייד עם סט של מקלדת ועכבר ומסך ייעודי במקומות/ום שבהם תעבוד עם המחשב. האופציה היקרה יותר אך הכי מתאימה לך הצעתי לך לפני והיא DELL STUDIO HYBRID שזה מחשב מאוד קומפקטי שאתה יכול לקחת אתך, הוא לא מאפשר לך לעבוד בדרכים, אך ציינת שאתה לא צריך את זה אחרת אתה צריך לחשב את נושא הניידות מחדש, ואתה קונה 2 סטים של מקלדת ועכבר איפה שצריך ומביא את המחשב לשם ומחבר אותו.
אני מאוד ממליץ לך, שוב, רק בגלל שאני יכול להגיד מניסיון, על המחשבים של DELL. זה לא צעצועים כפי שהמליצו לך.
אני עבדתי כמנהל רשת ובחרנו לעבוד רק עם מחשבים של DELL ו-IBM (כיום LENOVO-בערך), בחננו הרבה מחשבים וכולם היו צעצועים מוחלטים או שהיה להם איזשהו פקטור אחר שגרם לפסילתם. אני בעלים של 1537 של DELL עם מעבד P8400. מעבד איכותי מאוד עם צריכת חשמל נמוכה אשר תורמת לחוסר התחממות של הנייד וביצועים גבוהים. זמן הסוללה של המחשב הוא כ-4 שעות, לפי הבדיקות שלי זהו זמן הסוללה הארוך ביותר שניתן להשיג עם מחשב בתג המחיר הזה. תקנה לו סט מקלדת עכבר ומסך במקום העבודה העיקרי ואתה מסודר, גם מבחינת נוחות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני שוב חוזר אחורה להתחלה... ומציע לך לשקול בחיוב.
אם אין לך צורך נראה לעין בניידות בזמן הקרוב - נניח השנה הקרובה - אל תלך על נייד.
במחיר של כ-2-2.5K תוכל להביא היום מחשב - שיעשה כל מה שרצית ויותר, עם מסך גדול, עכבר ומקלדת (ציוד שיש סיכוי טוב שתקנה גם אם תשתמש בנייד - ולכן חסכת פה המון כסף).
כשיגיע היום ותבין שבאמת אתה צריך להיות נייד - תקנה נייד - המחירים שלהם כל הזמן יורדים מן הסתם - אולי אפילו תרכוש יד שנייה.
אם אתה מתעקש על נייד - ולא תקנה לו מסך חיצוני - תקנה מחשב - שוב מחברה טובה, עם אחריות של כ-3 שנים כפי שאמר טלוש, מסך של - אני מעדיף לא קריסטלי - מקל את השימוש בכל מקום, 15.4 - בתכלס - אלו הנתונים החשובים לך - כל השאר - תחסוך.
אם אין לך צורך נראה לעין בניידות בזמן הקרוב - נניח השנה הקרובה - אל תלך על נייד.
במחיר של כ-2-2.5K תוכל להביא היום מחשב - שיעשה כל מה שרצית ויותר, עם מסך גדול, עכבר ומקלדת (ציוד שיש סיכוי טוב שתקנה גם אם תשתמש בנייד - ולכן חסכת פה המון כסף).
כשיגיע היום ותבין שבאמת אתה צריך להיות נייד - תקנה נייד - המחירים שלהם כל הזמן יורדים מן הסתם - אולי אפילו תרכוש יד שנייה.
אם אתה מתעקש על נייד - ולא תקנה לו מסך חיצוני - תקנה מחשב - שוב מחברה טובה, עם אחריות של כ-3 שנים כפי שאמר טלוש, מסך של - אני מעדיף לא קריסטלי - מקל את השימוש בכל מקום, 15.4 - בתכלס - אלו הנתונים החשובים לך - כל השאר - תחסוך.
Off topic:טלוש כתב: נכון שהמחירים ירדו, אבל הם יורדים בכל תחומי האלקטרוניקה וזה אומר שמקצצים איפשהו....
ההסקה הזו לא נכונה.
כלומר, ייתכן בהחלט שמקצצים במה שנכנס אך זו לא מסקנה הכרחית מירידת המחירים.
ירידת מחירים במוצרי אלקטרוניקה זו תופעה קבועה שבעיקר נובעת ממספרים גדולים (עלות הייצור גבוה למוצר חדש, ויורדת כשמייצרים עוד ועוד ממנו).
בנוסף, המצב הכלכלי העולמי בהחלט משפיע חזק על ירידת מחירים שפשוט גורמת לירידת רווחיות ואף הפסדים אצל היצרנים והסוחרים שבדרך.
משה
אני מודה לכולכם על הדאגה למצב שלי ושאתם ממליצים לי לקנות מחשב נייח וכו', אבל יש לי כבר מחשב נייח בבית וגם אין מקום לעוד אחד, מאוד חשוב לי שזה יהיה לפטופ, למרות הכל.
הדברים המרכזיים שלמדתי מהדיון הזה הם שכדי לי לקנות מחשב של DELL, מסך 15.4 ובכל זאת להשקיע בזיכרון של 2 ג'יגה.
אני עדיין לא סגור עם עצמי לגבי איזה סוג של מסך אני צריך... אם זה LED, מט, קריסטלי וכל הדברים האלה... ואני גם מאמין שאני לא צריך דיסק קשיח בנפח גדול כל כך.
עוד משהו שאני לא יודע זה אם מציעים לי מפרטים, על איזה נתונים להסתכל במעבד כדי לדעת אם הוא טוב מספיק..
קיצר אני ממש מתלבט... לא יודע מה לקנות... מצד אחד אין לי תקציב מוגבל... אבל גם לא בא לי לבזבז מלא כסף על דברים שמיותרים בשביל השימושים שלי..
אני אסתכל עוד מעט שוב על המפרטים שהצעתם לי קודם ואקבל החלטה.. אם יש לכם עוד משהו להציע - אשמח לראות.
תודה שוב על כל העזרה
הדברים המרכזיים שלמדתי מהדיון הזה הם שכדי לי לקנות מחשב של DELL, מסך 15.4 ובכל זאת להשקיע בזיכרון של 2 ג'יגה.
אני עדיין לא סגור עם עצמי לגבי איזה סוג של מסך אני צריך... אם זה LED, מט, קריסטלי וכל הדברים האלה... ואני גם מאמין שאני לא צריך דיסק קשיח בנפח גדול כל כך.
עוד משהו שאני לא יודע זה אם מציעים לי מפרטים, על איזה נתונים להסתכל במעבד כדי לדעת אם הוא טוב מספיק..
קיצר אני ממש מתלבט... לא יודע מה לקנות... מצד אחד אין לי תקציב מוגבל... אבל גם לא בא לי לבזבז מלא כסף על דברים שמיותרים בשביל השימושים שלי..
אני אסתכל עוד מעט שוב על המפרטים שהצעתם לי קודם ואקבל החלטה.. אם יש לכם עוד משהו להציע - אשמח לראות.
תודה שוב על כל העזרה