ה- HDX1000 לא תומך בקידוד X.264 Level 5

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
zivt פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הקבוצות שדואגות לאיכות התמונה התחילו לעבור לקידו X.264 Level 5 ולצערי ה HDX1000 לא קורא את הקידוד, בעתיד הקרוב גם התעשית הקולנוע הרשמתי תעבור לפורמט זה ותוך פחות משנה יעבור ל X.265 שהוא יעיל הרבה יותר אבל דורש מכשירים תואמים (יש כיום כבר מכשירי בלו-ריי שתומכים בפורמטים האלה).

אגב- היעילות של הפורמטים החדשים היא חיסכון בנפח דיסק.
לדוגמה: כיום סרט שגודלו 8 ג'יגה ישקול 7 ג'יגה ויהיה באיכות זהה.
1.2 מגה ביט בפורמט X.264 Level 4 = ל- 1 מגה ביט בפרמט X.264 Level 5.

* כל הנתונים הם דוגמה בלבד ואינם מדוייקים אבל זה ההיתרון של הפורמטים המתקדמים.

לינק להורדת סרטון דוגמה בפורמט X.264 Level 5

http://iii.dontexist.com/1/bbb.1080p.10mbit.mp4
http://iii.dontexist.com/1/bbb.1080p.30mbit.mp4
נערך לאחרונה על ידי zivt ב 28/01/2009 10:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #2 

יש תמיכה בקבצי 720P לדעתי בקושחא הבאה תהיה תמיכה משופרת ב- 1080P.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #3 

הצ'יפ שעליהם בנויים הדור הנוכחי של המזרימי מדיה אינו תומך מעל פרופיל 4.1, לפיכך זוהי מגבלת חומרה.
אגב, אפילו כותרי Blu-ray מקודדים בפרופיל 4.1. הסיבה של קבוצות הקידוד לבצע את הקידודים בפרופיל גבוה יותר נובעת ממחשבה מוטעת שפרופיל גבוה יותר מעניק איכות גבוה יותר - וזה שגוי.
למרות האמור, אין ממש בעיה בניגון פרופילים מתקדמים מ 4.1 על המזרימי מדיה הנוכחים.

zivt פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

זה לא בדיוק נכון הפרופיל הגבוה בהחלט איכותי יותר אבל הסיבה האמיתית לשימוש בו היא חסכון במקום.

תחשוב גם אם חסכת בגדול עוד 10-15% זה שווה ערך ל800-1000 מגה, זה הרבה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #5 

דווקא מה שרשמתי הינו מדוייק ונכון.
בחירת הפרופיל הנכון אמורה להתבצע לפי התוכן אותו רוצים לקודד ולפי השימוש. מכיוון שלפני קבוצת המקודדים עומד Blu-ray Rip אשר קיים ברזולוציה של 1080p והמקור עצמו קיים בפרופיל 4.1, אין שום סיבה שבעולם לבחור פרופיל אחר, במיוחד כאשר החומרה כיום תחת HTPC או מזרימי מדיה לא תומכת בהאצת חומרה מעל 4.1
קיימים אתרי טורנט פרטיים אשר פוסלים קידודים אשר שונים מ 4.1 בדיוק בשל הסיבות הללו. אחרון, הפרופיל איננו מבטיח את הדחיסה, זהו בסך חלק מהקונטיינר.
http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%9E%D7%94

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #6 

אותן קבוצות גם מודעות לכך שאין תמיכה בפרופילים מעל 4.1 בכרטיסי מסך עם האצת חומרה, אז נראה לי הן יתחשבו בכך. עדיין מרבית הסרטים מופצים עם קידוד בפרופיל 4.1

Oran
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

ziv_r כתב:דווקא מה שרשמתי הינו מדוייק ונכון.
בחירת הפרופיל הנכון אמורה להתבצע לפי התוכן אותו רוצים לקודד ולפי השימוש. מכיוון שלפני קבוצת המקודדים עומד Blu-ray Rip אשר קיים ברזולוציה של 1080p והמקור עצמו קיים בפרופיל 4.1, אין שום סיבה שבעולם לבחור פרופיל אחר, במיוחד כאשר החומרה כיום תחת HTPC או מזרימי מדיה לא תומכת בהאצת חומרה מעל 4.1
קיימים אתרי טורנט פרטיים אשר פוסלים קידודים אשר שונים מ 4.1 בדיוק בשל הסיבות הללו. אחרון, הפרופיל איננו מבטיח את הדחיסה, זהו בסך חלק מהקונטיינר.
http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%9E%D7%94
...
שאלה קצת לא קשורה : מתי נזכה לראות צ'יפ חדש ומשופר ? מישהו יודע משהו ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

השאלה בהחלט לא קשורה, גם הציטוט של דברי נעשה ללא סיבה נראית לעין.
בכל אופן, התשובה לשאלתך הינה: "בקרוב".

zivt פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ziv_r כתב:דווקא מה שרשמתי הינו מדוייק ונכון.
בחירת הפרופיל הנכון אמורה להתבצע לפי התוכן אותו רוצים לקודד ולפי השימוש. מכיוון שלפני קבוצת המקודדים עומד Blu-ray Rip אשר קיים ברזולוציה של 1080p והמקור עצמו קיים בפרופיל 4.1, אין שום סיבה שבעולם לבחור פרופיל אחרhttp://www.hometheater.co.il/article01342.%D7% ... 7%9E%D7%94
...
לגבי חומרה אני לא יכנס לזה, אין לי יותר מדי ידע בזה... אבל לדעתי יש סיבה להשתמש בפרופיל גבוה יותר... חשוב לציין שבלו-ריי לא חסכוני בשטח דיסק (25-50 ג'יגה לדיסק) ואם רוצים לשמור על איכות אך בכל זאת להוריד נפח מהקובץ רצוי להשתמש בפרופיל דחיסה איכותי כגון פרופיל 5 שבאמת בחינת איכות תמונה אין לי משמעות אך בחינת מקום יש.

להסביר את עצמי ולצורך דוגמה בלבד (הנתונים לא מדוייקים) סרט באורך 90 בפורפיל 4.1 ששוקל כ-8 ג'יגה בפרופיל 5 ישקול כ-7 ג'יגה אך האיכות תיהיה זהה לחלוטין.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

אני אנסה להסביר שוב, אין שום קשר בין הפרופיל לרמת הדחיסה, זהו מאפיין של הקונטיינר בלבד.

Oran
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

ziv_r כתב:השאלה בהחלט לא קשורה, גם הציטוט של דברי נעשה ללא סיבה נראית לעין.
בכל אופן, התשובה לשאלתך הינה: "בקרוב".
...
הציטוט היה אמור להיות על התגובה הקודמת יותר שלך. My bad

zivt פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

ziv_r כתב:אני אנסה להסביר שוב, אין שום קשר בין הפרופיל לרמת הדחיסה, זהו מאפיין של הקונטיינר בלבד.
...
רק להבנה כללית אתה טוען שפרופיל 4.1 שווה ערך לפרופיל 5 בחינת איכות תמונה ? זאת אומרת ש- 1 מגה ביט פרופיל 4.1 שווה ערך ל-1 מגה ביט פרופיל 5 ?

זה-הכינוי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #13 

ziv_r כתב:קיימים אתרי טורנט פרטיים אשר פוסלים קידודים אשר שונים מ 4.1 בדיוק בשל הסיבות הללו. אחרון, הפרופיל איננו מבטיח את הדחיסה, זהו בסך חלק מהקונטיינר.
...
אני דווקא ראיתי את ההפך.
הנה קובץ שקיבל ניוק כי הוא קודד ב 4.1 :?

[imgbig]http://s5.tinypic.com/2uz6zrc.jpg[/imgbig]

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

זה-הכינוי,
תקרא טוב את מה שהצגת, הוא קיבל את הניוק בשל שימוש בפרמטרים לא נכונים בקידוד, בדיוק הפרמטרים אשר מבטלים את האצת החומרה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

אני רוצה לתקן את עצמי, הפרופיל הינו מאפיין של קידוד הוידאו MPEG-4 AVC אשר נפוץ לרוב תחת mkv ו m2ts.
שימוש בפרופיל מעל 4.1 מאפשר תמיכה בקצב נתונים גבוה יותר, רזולוציות שונות, מספר מקרובלוקים לשנייה ועוד, אך כמו שהזכרתי מוקדם יותר, אין שום הגיון בשימוש בפרופילים אלו כיום.

zivt,
היכן קראת את האינפורמציה שמסרת בהודעה שפתחה שרשור זה? כל אתר שיתוף שאני מכיר מפרסם הנחיות למקודדים ואין שמה שום איזכור לדבר.

zivt פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

ziv_r כתב:zivt,
היכן קראת את האינפורמציה שמסרת בהודעה שפתחה שרשור זה? כל אתר שיתוף שאני מכיר מפרסם הנחיות למקודדים ואין שמה שום איזכור לדבר.
...
אנחנו היום עובדים על חברה שעוסקת בוידאו (לא יכול לפרט כרגע), והשותף שלי שהוא יותר תכני נמצא כל היום בפורום המפתחים של X.264 ויש שם התיעצויות גם מצד מנהלי הקבוצות שבאים לקבל חוות לגבי הפרופילים...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

תוכל להציג קישור לדיון?

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

חחח יופי דווקא עכשיו כשהזמנתי מזרימדיה הם עושים את זה.
סדום ועמורה פשוט \=

coronalover
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56

שליחה #19 

לפותח השירשור אני לא יודע מאיפה אתה לוקח את המידע הזה אבל אתה טועה.
ziv_r צודק במאה אחוז בכול מה שהוא אמר.
הפרופילים והלבלים נוצרו כדי לחלק את הסטנדרט H.264 לרמות תמיכה שונות, זאת אומרת לדוגמה כדי שטלפונים סלולריים גם יוכלו לתמוך ב H.246 רק ברמה יותר נמוכה.
החלוקה בינהם היא לפי רזולוציה, ביטרייט ומקרובלוקים לשניה.
יותר מזה יש הרבה קצבים ברשת שאם תפתח אותם ב mediainfo לדוגמה תראה שהם מוגדרים כ [email protected] אבל בתכ'לס זה רק מה שרשום ב header של הקובץ ואפשר לשנות את זה ל 4.1 ואפילו לפעמים ל 3.1 תלוי בביטרייט של הקובץ ואז הקובץ יתנגן בלי בעיה עם האצת חומרה, בסטרימרים ומה לא.
דרך אגב, אין כיום כונני BD או סטרימירים שתומכים ב 5.1 בגלל שהקפיצה בביטרייט המקסימליבין 4.1 לבין 5.1 כול כך גדולה שהמכשירים האלה יצריכו שבבים יקרים מאוד ומכירי המכשירים יעלו בהתאם, כמו כן פשוט כמעט ואין תוכן שמצריך תמיכה ב [email protected].

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #20 

coronalover, אז לפי מה שאתה אמור קיים סיכוי שאם יש לי סרט שהוא ככל הנראה נדחס פרופיל 5.0 אני יוכל בקלות לשנות זאת ל@4.1 כך שהוא יעבוד לי בסטרימר? הבנתי אותך נכון?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”