חייב יעוץ בנושא YES\HOT\SAT
אני מנוי ביס מזה 10 שנים . ליוויתי את יס מהחודש הראשון שיצאו ובמשך כל הזמן הזה לא התנתקתי מהם אפילו לא ליום אחד .
במשך הזמן, שעות הפנאי שיכולתי להקדיש לטלויזיה הצטמצמו ולצערי ביחד עם זה גם איכות התכנים של יס . בינתיים המשכתי לתת בהם אימון ולפני כחודשיים הוספתי את הבילת YES-HD .
בגלל תוכן הירוד של התכנים ( חוץ מ-YES-HD) מצאתי את עצמי במצב שלא נוח לי איתו כל כך : מצד אחד 80% מהדברים שאני , אשתי והילדים רואים בטלויזיה הם הורדות מאינטרנט כגון סרטים סופר חדשים , עונות של סדרות סופר חדשות , סרטי ילדים מדובבים וכו . ה-15% הנותרים הם צפיה בתכני SD מהטלויזיה - ערוץ 10 , ערוץ 22 ... 5% צופה ב-YES-HD .
על כל זה משלם 240 שח עבור חבילת הבסיס + 3 חבילות פרמיום + 40 שח על YES-HD , כלומר 280 שח כשלמעשה אני רואה תוכן יעודי של יס רק 5% מהזמן .
הגעתי למצב שאני לא מוצא שום הצדקה לשלם כל כך הרבה כסף - 280 שח לחודש - ובתמורה לא אקבל דבר שלא יכול להשיג ממקורות אחרים . לפניי מספר אפשרויות :
1.להתנתק מיס ולהתקין צלחת לוין שתספק לי את רוב התכנים שהיו לי ביס - עלות 1500 שח .
2.לצמצם את חבילת יס למינימום אבל אז אשלם 240 שח במקום 280 שח ועדיין לא לנצל את זה בכלל .
3.לנסות להתמקח עם יס ולהוריד את עלות חבילת הבסיס ל-50 שח , סכום שלדעתי שווה מה שהם משדרים היום .
4.לעבור ל-HOT אם יציעו לי חבילת בסיס תמורת לא יותר מ-50 שח .
מה הייתם עושים אם הייתם במקומי ?
במשך הזמן, שעות הפנאי שיכולתי להקדיש לטלויזיה הצטמצמו ולצערי ביחד עם זה גם איכות התכנים של יס . בינתיים המשכתי לתת בהם אימון ולפני כחודשיים הוספתי את הבילת YES-HD .
בגלל תוכן הירוד של התכנים ( חוץ מ-YES-HD) מצאתי את עצמי במצב שלא נוח לי איתו כל כך : מצד אחד 80% מהדברים שאני , אשתי והילדים רואים בטלויזיה הם הורדות מאינטרנט כגון סרטים סופר חדשים , עונות של סדרות סופר חדשות , סרטי ילדים מדובבים וכו . ה-15% הנותרים הם צפיה בתכני SD מהטלויזיה - ערוץ 10 , ערוץ 22 ... 5% צופה ב-YES-HD .
על כל זה משלם 240 שח עבור חבילת הבסיס + 3 חבילות פרמיום + 40 שח על YES-HD , כלומר 280 שח כשלמעשה אני רואה תוכן יעודי של יס רק 5% מהזמן .
הגעתי למצב שאני לא מוצא שום הצדקה לשלם כל כך הרבה כסף - 280 שח לחודש - ובתמורה לא אקבל דבר שלא יכול להשיג ממקורות אחרים . לפניי מספר אפשרויות :
1.להתנתק מיס ולהתקין צלחת לוין שתספק לי את רוב התכנים שהיו לי ביס - עלות 1500 שח .
2.לצמצם את חבילת יס למינימום אבל אז אשלם 240 שח במקום 280 שח ועדיין לא לנצל את זה בכלל .
3.לנסות להתמקח עם יס ולהוריד את עלות חבילת הבסיס ל-50 שח , סכום שלדעתי שווה מה שהם משדרים היום .
4.לעבור ל-HOT אם יציעו לי חבילת בסיס תמורת לא יותר מ-50 שח .
מה הייתם עושים אם הייתם במקומי ?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אני מסכים עם כל מילה.
אני התנתקתי מ YES שאמורים לאסוף את הציוד עד סוף החודש.
התקנתי צלחת 1.2 מטר שקולטת את עמוס, ניילסאט,סיריוס והוטבירד.
ומכיוון שרציתי לחבר ל 4 ממירים גם הייתי צריך 4 כבלים מהגג ומערכת שעלתה 2600 ש"ח
+ממיר 590 ש"ח + כרטיס למחשב שהיה לי (1000 ש"ח) ואני צריך עוד 2 ממירים.
ואני עומד להוסיף צלחת 80 ס"מ נוספת כי הקליטה של הערוצים 11 33 והכנסת חלשה מידי.
עסק לא זול, אבל 250 לחודש, בשנתיים אני מחזיר את עלות המערכת.
אגב גם אני מנוי של יס מ 2001.
אני התנתקתי מ YES שאמורים לאסוף את הציוד עד סוף החודש.
התקנתי צלחת 1.2 מטר שקולטת את עמוס, ניילסאט,סיריוס והוטבירד.
ומכיוון שרציתי לחבר ל 4 ממירים גם הייתי צריך 4 כבלים מהגג ומערכת שעלתה 2600 ש"ח
ואני עומד להוסיף צלחת 80 ס"מ נוספת כי הקליטה של הערוצים 11 33 והכנסת חלשה מידי.
עסק לא זול, אבל 250 לחודש, בשנתיים אני מחזיר את עלות המערכת.
אגב גם אני מנוי של יס מ 2001.
הדיון הזה גורם לי לתהות אם מישהו יודע מה עלה בגורל היוזמה של משרד בתקשורת לשידורי טלווזיה דיגטליים בחינם ?
תזכורת : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3491046,00.html
תזכורת : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3491046,00.html
עוד קצת סבלנותשבלול כתב:הדיון הזה גורם לי לתהות אם מישהו יודע מה עלה בגורל היוזמה של משרד בתקשורת לשידורי טלווזיה דיגטליים בחינם ?
תזכורת : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3491046,00.html...
אם זה באמת "קצת" סבלנות אז הייתי מוותר על התקנת צלחת פרטית וממתין לזהNissim כתב:עוד קצת סבלנותשבלול כתב:הדיון הזה גורם לי לתהות אם מישהו יודע מה עלה בגורל היוזמה של משרד בתקשורת לשידורי טלווזיה דיגטליים בחינם ?
תזכורת : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3491046,00.html......
אני מקווה שלפחות העניינים החוקתיים נסגרו כי יש לי מעט מאוד שגם שר התקשורת הבא יהיה כ"כ מוצלח
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
אל תעצרו את הנשימה לגבי השידורי טלויוזיה דיגטליים בחינם. דברים כאלו לרב נגררים ונגררים (ונגררים). במצב שלך כיום אני הייתי כבר לפני שנה וחצי והחלטתי שאין שום הצדקה להמשיך לשלם את הקנס החודשי. כבר מעל שנה וחצי אני נטול YES ללא שום תופעות לוואי מורגשות
אני ממליץ.
אני ממליץ.
מספר ממירים לצלחת עם כמה לווינים
ברור לך שלא תוכל לראות בו זמנית בשני ממירים תחנות שונות שכל אחת שייכת ללוין אחר (כי רק ממיר אחד ישלוט על הדייסאק).arotman כתב: ומכיוון שרציתי לחבר ל 4 ממירים גם הייתי צריך 4 כבלים מהגג ומערכת שעלתה 2600 ש"ח
....
עוד שבועיים יש כנס בו מציגים את הממירים ואת השידורים. נקווה שלא הרבה אחר כך זה כבר יופעל.Huber כתב:אל תעצרו את הנשימה לגבי השידורי טלויוזיה דיגטליים בחינם. דברים כאלו לרב נגררים ונגררים (ונגררים). במצב שלך כיום אני הייתי כבר לפני שנה וחצי והחלטתי שאין שום הצדקה להמשיך לשלם את הקנס החודשי. כבר מעל שנה וחצי אני נטול YES ללא שום תופעות לוואי מורגשות![]()
אני ממליץ....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
איך אמרת? נקווה...
שלא תבין לא נכון - אני ממש בעד, אבל מניסיון של איך שדברים זזים בארצנו אני לא אופטימי. ניחוש מלומד שלי אומר שלא נראה את זה בחצי שנה הקרובה לפחות (ואני מניח שיותר).
שלא תבין לא נכון - אני ממש בעד, אבל מניסיון של איך שדברים זזים בארצנו אני לא אופטימי. ניחוש מלומד שלי אומר שלא נראה את זה בחצי שנה הקרובה לפחות (ואני מניח שיותר).
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Re: מספר ממירים לצלחת עם כמה לווינים
לא מדוייק אצלי יש 4 דייסקים מחוברים ל 4 QUAD LNB'S כך שכל ממיר קולט 4 לויינים.mati כתב:ברור לך שלא תוכל לראות בו זמנית בשני ממירים תחנות שונות שכל אחת שייכת ללוין אחר (כי רק ממיר אחד ישלוט על הדייסאק).arotman כתב: ומכיוון שרציתי לחבר ל 4 ממירים גם הייתי צריך 4 כבלים מהגג ומערכת שעלתה 2600 ש"ח
.......
לא סתם הגעתי לסכום כזה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Re: תודה על ההבהרה
כרגע יש לי DREAMBOX סיני וכרטיס מחשב 4000 של Hauppaugemati כתב:באילו ממירים אתה משתמש? שיתופיים?...
אני קולט כרגע רק ערוצים חופשיים.
ההחלטה - הקפאת כל חבילות YES ל-4 חודשים
תודה רבה על התגובות .
כל התגובות תרמו להחלטה אבל הטיפים שקיבלתי מ-arotman עזרו לי להגיע להחלטה שלי ניראת הכי מתבקשת במצב הזה .
להזכירכם הבעיה שלי היא שנמאס לי לזרוק כסף לתכנים של יס שבהם לא צופה . לא ראיתי שום הצדקה לשלם 200 שח על חבילה בסיסית הכוללת מאות ערוצים שאפילו לא יודע מה הם ובאיזה שפה משדרים כשאני למעשה צופה בעיקר רק בערוצים 22 ו-10 .
בין האפשרויות שהוצגו כאן , arotman הפנה את תשומת ליבי לאפשרות נוספת של הקפאת מנוי לתקופה של 4 חודשים בעלות מצומצמת של 15 שח לממיר כשבתקופת ההקפאה אמור לקבל את כל הערוצים הישראלים שכוללים 10 , 22 ,33, 24 , 11 .
בתופת מעבר ( אולי ) לשידורים דיגיטליים נוספים ולחבילות נוספות , חשבתי לנכון לנצל את האפשרות הזו בתקווה שבעוד 4 חודשים יתאפשר לי לבחור חבילת שידורים מצומצמת המתאימה להרגלי הצפיה שלי .
אבל כאן ציפתה לי הפתעה : כשהתקשרתי ליס במטרה להקפיא את המנוי נאמר לי שבגלל שיש לי שני ממירים , אחד מהם YES-HD עליי לשלם לא 15 שח לחודש אלא 15+40 שח לחודש . ה-40 שח הנוספים כתוצאה מכך שאני מחזיק ממיר HD שעלות אחזקתו בחודש היא 40 שח ללא קשר לתכנים שנכללים במחיר .
כמובן שבזמן ההקפאה לא היתה מתאפשרת לי צפיה בערוצי ה-HD למרות תשלום המלא .
ביקשתי מיד לשנות את החלטתי מ"הקפאה, ל"ניתוק מוחלט לאחר 10 שנות חברות בחברה" . הועברתי מיד למוקד "קשרי לקוחות" ששם חשבו אחרת ואחרי שיחה קשה הסכימו לאפשר לי להשאיר לי את שני הממירים בתקופת ההקפאה בתמורה ל-20 שח לחודש , כלומר 80 שח על כל התקופה .
זה היה נשמע לי הרבה יותר סביר והסכמתי לזה , כך שכרגע אני עם חבילה מצומצמת שעבורה משלם רק 20 שח לחודש . כך אוכל לחסוך 1000 שח ב-4 חודשים כשאני מרגיש הרבה יותר שלם עם התמורה שאני משלם עבור מה שאני מקבל מחברת יס .
כל התגובות תרמו להחלטה אבל הטיפים שקיבלתי מ-arotman עזרו לי להגיע להחלטה שלי ניראת הכי מתבקשת במצב הזה .
להזכירכם הבעיה שלי היא שנמאס לי לזרוק כסף לתכנים של יס שבהם לא צופה . לא ראיתי שום הצדקה לשלם 200 שח על חבילה בסיסית הכוללת מאות ערוצים שאפילו לא יודע מה הם ובאיזה שפה משדרים כשאני למעשה צופה בעיקר רק בערוצים 22 ו-10 .
בין האפשרויות שהוצגו כאן , arotman הפנה את תשומת ליבי לאפשרות נוספת של הקפאת מנוי לתקופה של 4 חודשים בעלות מצומצמת של 15 שח לממיר כשבתקופת ההקפאה אמור לקבל את כל הערוצים הישראלים שכוללים 10 , 22 ,33, 24 , 11 .
בתופת מעבר ( אולי ) לשידורים דיגיטליים נוספים ולחבילות נוספות , חשבתי לנכון לנצל את האפשרות הזו בתקווה שבעוד 4 חודשים יתאפשר לי לבחור חבילת שידורים מצומצמת המתאימה להרגלי הצפיה שלי .
אבל כאן ציפתה לי הפתעה : כשהתקשרתי ליס במטרה להקפיא את המנוי נאמר לי שבגלל שיש לי שני ממירים , אחד מהם YES-HD עליי לשלם לא 15 שח לחודש אלא 15+40 שח לחודש . ה-40 שח הנוספים כתוצאה מכך שאני מחזיק ממיר HD שעלות אחזקתו בחודש היא 40 שח ללא קשר לתכנים שנכללים במחיר .
כמובן שבזמן ההקפאה לא היתה מתאפשרת לי צפיה בערוצי ה-HD למרות תשלום המלא .
ביקשתי מיד לשנות את החלטתי מ"הקפאה, ל"ניתוק מוחלט לאחר 10 שנות חברות בחברה" . הועברתי מיד למוקד "קשרי לקוחות" ששם חשבו אחרת ואחרי שיחה קשה הסכימו לאפשר לי להשאיר לי את שני הממירים בתקופת ההקפאה בתמורה ל-20 שח לחודש , כלומר 80 שח על כל התקופה .
זה היה נשמע לי הרבה יותר סביר והסכמתי לזה , כך שכרגע אני עם חבילה מצומצמת שעבורה משלם רק 20 שח לחודש . כך אוכל לחסוך 1000 שח ב-4 חודשים כשאני מרגיש הרבה יותר שלם עם התמורה שאני משלם עבור מה שאני מקבל מחברת יס .
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לפי דעתי - החלטה נבונה מאד בהתחשב בנתונים שסיפקת. במהלך החודשים האלה תוכל להעריך עד כמה שאר הערוצים היו שווים או לא שווים עבורך כ-250 ש"ח בכל חודש.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!