חייב יעוץ בנושא YES\HOT\SAT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
djeuro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אני מנוי ביס מזה 10 שנים . ליוויתי את יס מהחודש הראשון שיצאו ובמשך כל הזמן הזה לא התנתקתי מהם אפילו לא ליום אחד .
במשך הזמן, שעות הפנאי שיכולתי להקדיש לטלויזיה הצטמצמו ולצערי ביחד עם זה גם איכות התכנים של יס . בינתיים המשכתי לתת בהם אימון ולפני כחודשיים הוספתי את הבילת YES-HD .
בגלל תוכן הירוד של התכנים ( חוץ מ-YES-HD) מצאתי את עצמי במצב שלא נוח לי איתו כל כך : מצד אחד 80% מהדברים שאני , אשתי והילדים רואים בטלויזיה הם הורדות מאינטרנט כגון סרטים סופר חדשים , עונות של סדרות סופר חדשות , סרטי ילדים מדובבים וכו . ה-15% הנותרים הם צפיה בתכני SD מהטלויזיה - ערוץ 10 , ערוץ 22 ... 5% צופה ב-YES-HD .
על כל זה משלם 240 שח עבור חבילת הבסיס + 3 חבילות פרמיום + 40 שח על YES-HD , כלומר 280 שח כשלמעשה אני רואה תוכן יעודי של יס רק 5% מהזמן .

הגעתי למצב שאני לא מוצא שום הצדקה לשלם כל כך הרבה כסף - 280 שח לחודש - ובתמורה לא אקבל דבר שלא יכול להשיג ממקורות אחרים . לפניי מספר אפשרויות :
1.להתנתק מיס ולהתקין צלחת לוין שתספק לי את רוב התכנים שהיו לי ביס - עלות 1500 שח .
2.לצמצם את חבילת יס למינימום אבל אז אשלם 240 שח במקום 280 שח ועדיין לא לנצל את זה בכלל .
3.לנסות להתמקח עם יס ולהוריד את עלות חבילת הבסיס ל-50 שח , סכום שלדעתי שווה מה שהם משדרים היום .
4.לעבור ל-HOT אם יציעו לי חבילת בסיס תמורת לא יותר מ-50 שח .

מה הייתם עושים אם הייתם במקומי ?

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

3 ו-4 לא קיים.

בכל מה שנוגע לשאר ההחלטה שלך. עם צפייה כמו שלך אני הייתי מתנתק, אבל זאת בחירה שלך.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

אני במצב די דומה לשלך
הסיבות היחידות מבחינתי הן הילדים וערוצי הספורט
העם דורש..... כל מיני דברים

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אני מסכים עם כל מילה.
אני התנתקתי מ YES שאמורים לאסוף את הציוד עד סוף החודש.
התקנתי צלחת 1.2 מטר שקולטת את עמוס, ניילסאט,סיריוס והוטבירד.
ומכיוון שרציתי לחבר ל 4 ממירים גם הייתי צריך 4 כבלים מהגג ומערכת שעלתה 2600 ש"ח
+ממיר 590 ש"ח + כרטיס למחשב שהיה לי (1000 ש"ח) ואני צריך עוד 2 ממירים.
ואני עומד להוסיף צלחת 80 ס"מ נוספת כי הקליטה של הערוצים 11 33 והכנסת חלשה מידי.
עסק לא זול, אבל 250 לחודש, בשנתיים אני מחזיר את עלות המערכת.
אגב גם אני מנוי של יס מ 2001.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #5 

בשביל מה אתה משלם כבר כמה שנים על 3 חבילות ביס אם אתה רואה רק ערוץ 10 ו-22? תתחבר לצלחת פרטית. ראה תגובתי לשאלה אחרת בפורום, יש שם הסבר.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #6 

הדיון הזה גורם לי לתהות אם מישהו יודע מה עלה בגורל היוזמה של משרד בתקשורת לשידורי טלווזיה דיגטליים בחינם ?
תזכורת : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3491046,00.html

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #7 

שבלול כתב:הדיון הזה גורם לי לתהות אם מישהו יודע מה עלה בגורל היוזמה של משרד בתקשורת לשידורי טלווזיה דיגטליים בחינם ?
...
עוד קצת סבלנות

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #8 

Nissim כתב:
שבלול כתב:הדיון הזה גורם לי לתהות אם מישהו יודע מה עלה בגורל היוזמה של משרד בתקשורת לשידורי טלווזיה דיגטליים בחינם ?
...
עוד קצת סבלנות
...
אם זה באמת "קצת" סבלנות אז הייתי מוותר על התקנת צלחת פרטית וממתין לזה

אני מקווה שלפחות העניינים החוקתיים נסגרו כי יש לי מעט מאוד שגם שר התקשורת הבא יהיה כ"כ מוצלח

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #9 

אל תעצרו את הנשימה לגבי השידורי טלויוזיה דיגטליים בחינם. דברים כאלו לרב נגררים ונגררים (ונגררים). במצב שלך כיום אני הייתי כבר לפני שנה וחצי והחלטתי שאין שום הצדקה להמשיך לשלם את הקנס החודשי. כבר מעל שנה וחצי אני נטול YES ללא שום תופעות לוואי מורגשות :lol:

אני ממליץ.

mati
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

מספר ממירים לצלחת עם כמה לווינים

שליחה #10 

arotman כתב: ומכיוון שרציתי לחבר ל 4 ממירים גם הייתי צריך 4 כבלים מהגג ומערכת שעלתה 2600 ש"ח
.
...
ברור לך שלא תוכל לראות בו זמנית בשני ממירים תחנות שונות שכל אחת שייכת ללוין אחר (כי רק ממיר אחד ישלוט על הדייסאק).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #11 

Huber כתב:אל תעצרו את הנשימה לגבי השידורי טלויוזיה דיגטליים בחינם. דברים כאלו לרב נגררים ונגררים (ונגררים). במצב שלך כיום אני הייתי כבר לפני שנה וחצי והחלטתי שאין שום הצדקה להמשיך לשלם את הקנס החודשי. כבר מעל שנה וחצי אני נטול YES ללא שום תופעות לוואי מורגשות :lol:

אני ממליץ.
...
עוד שבועיים יש כנס בו מציגים את הממירים ואת השידורים. נקווה שלא הרבה אחר כך זה כבר יופעל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #12 

איך אמרת? נקווה...

שלא תבין לא נכון - אני ממש בעד, אבל מניסיון של איך שדברים זזים בארצנו אני לא אופטימי. ניחוש מלומד שלי אומר שלא נראה את זה בחצי שנה הקרובה לפחות (ואני מניח שיותר).

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

Re: מספר ממירים לצלחת עם כמה לווינים

שליחה #13 

mati כתב:
arotman כתב: ומכיוון שרציתי לחבר ל 4 ממירים גם הייתי צריך 4 כבלים מהגג ומערכת שעלתה 2600 ש"ח
.
...
ברור לך שלא תוכל לראות בו זמנית בשני ממירים תחנות שונות שכל אחת שייכת ללוין אחר (כי רק ממיר אחד ישלוט על הדייסאק).
...
לא מדוייק אצלי יש 4 דייסקים מחוברים ל 4 QUAD LNB'S כך שכל ממיר קולט 4 לויינים.
לא סתם הגעתי לסכום כזה.

mati
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

תודה על ההבהרה

שליחה #14 

באילו ממירים אתה משתמש? שיתופיים?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

Re: תודה על ההבהרה

שליחה #15 

mati כתב:באילו ממירים אתה משתמש? שיתופיים?
...
כרגע יש לי DREAMBOX סיני וכרטיס מחשב 4000 של Hauppauge
אני קולט כרגע רק ערוצים חופשיים.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #16 

חייב לציין שבעוד כמה ימים יש כנס ראשון כנראה של שידורים דיגיטליים קרקעיים. פתחתי נושא על זה.

djeuro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

ההחלטה - הקפאת כל חבילות YES ל-4 חודשים

שליחה #17 

תודה רבה על התגובות .
כל התגובות תרמו להחלטה אבל הטיפים שקיבלתי מ-arotman עזרו לי להגיע להחלטה שלי ניראת הכי מתבקשת במצב הזה .
להזכירכם הבעיה שלי היא שנמאס לי לזרוק כסף לתכנים של יס שבהם לא צופה . לא ראיתי שום הצדקה לשלם 200 שח על חבילה בסיסית הכוללת מאות ערוצים שאפילו לא יודע מה הם ובאיזה שפה משדרים כשאני למעשה צופה בעיקר רק בערוצים 22 ו-10 .

בין האפשרויות שהוצגו כאן , arotman הפנה את תשומת ליבי לאפשרות נוספת של הקפאת מנוי לתקופה של 4 חודשים בעלות מצומצמת של 15 שח לממיר כשבתקופת ההקפאה אמור לקבל את כל הערוצים הישראלים שכוללים 10 , 22 ,33, 24 , 11 .
בתופת מעבר ( אולי ) לשידורים דיגיטליים נוספים ולחבילות נוספות , חשבתי לנכון לנצל את האפשרות הזו בתקווה שבעוד 4 חודשים יתאפשר לי לבחור חבילת שידורים מצומצמת המתאימה להרגלי הצפיה שלי .
אבל כאן ציפתה לי הפתעה : כשהתקשרתי ליס במטרה להקפיא את המנוי נאמר לי שבגלל שיש לי שני ממירים , אחד מהם YES-HD עליי לשלם לא 15 שח לחודש אלא 15+40 שח לחודש . ה-40 שח הנוספים כתוצאה מכך שאני מחזיק ממיר HD שעלות אחזקתו בחודש היא 40 שח ללא קשר לתכנים שנכללים במחיר .
כמובן שבזמן ההקפאה לא היתה מתאפשרת לי צפיה בערוצי ה-HD למרות תשלום המלא .

ביקשתי מיד לשנות את החלטתי מ"הקפאה, ל"ניתוק מוחלט לאחר 10 שנות חברות בחברה" . הועברתי מיד למוקד "קשרי לקוחות" ששם חשבו אחרת ואחרי שיחה קשה הסכימו לאפשר לי להשאיר לי את שני הממירים בתקופת ההקפאה בתמורה ל-20 שח לחודש , כלומר 80 שח על כל התקופה .
זה היה נשמע לי הרבה יותר סביר והסכמתי לזה , כך שכרגע אני עם חבילה מצומצמת שעבורה משלם רק 20 שח לחודש . כך אוכל לחסוך 1000 שח ב-4 חודשים כשאני מרגיש הרבה יותר שלם עם התמורה שאני משלם עבור מה שאני מקבל מחברת יס .

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #18 

לפי דעתי - החלטה נבונה מאד בהתחשב בנתונים שסיפקת. במהלך החודשים האלה תוכל להעריך עד כמה שאר הערוצים היו שווים או לא שווים עבורך כ-250 ש"ח בכל חודש.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”