השוואה בין cd לdvd
מבחן בין cdp לבין dvd
סט-אפ:
מגבר מנורות munrach
cdp:פיוניר pd s-502
dvd:אקירה
רמקולים:tannoy reveal
אינטר קונקט:cambridge audio
בבדיקה שערכתי בין ה-cd ל dvd הושמעו אותם קטעים, אותם דיסקים ומה לעשות אולי זה מפתיע וזה באמת מפתיע, אבל הdvd נשמע יותר טוב.
פתוח !
חד!
מלטף!
ועד כמה שידוע לי האקירה נחשב למוצר מדבקה
מסקנה שלי לפחות, שלא בהכרח cdp נשמע יותר טוב מדי וי די
גדעון
סט-אפ:
מגבר מנורות munrach
cdp:פיוניר pd s-502
dvd:אקירה
רמקולים:tannoy reveal
אינטר קונקט:cambridge audio
בבדיקה שערכתי בין ה-cd ל dvd הושמעו אותם קטעים, אותם דיסקים ומה לעשות אולי זה מפתיע וזה באמת מפתיע, אבל הdvd נשמע יותר טוב.
פתוח !
חד!
מלטף!
ועד כמה שידוע לי האקירה נחשב למוצר מדבקה
מסקנה שלי לפחות, שלא בהכרח cdp נשמע יותר טוב מדי וי די
גדעון
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
פתוח?
חד?
מלטף?
in your face?
חגידו לי, אני היחיד כאן שחושב שהאודיופילים נשמעים כמו חובבי יין? (הארומה של הטוויטר מדיפה ניחוח קל של הדרים עם קינמון, אבל העפיצות של הבאס מראה לנו שללא ספק זהו אינו מהבצירים הטובים של B&W...)
אולי כדאי שכל מי שמתאר במונחים ציוריים כאלה את חוויות השמיעה שלו ינסה קצת לשתף אותנו בני התמותה בתאורים קצת יותר ארציים כדי שנבין למה הוא מתכוון.
חד?
מלטף?
in your face?
חגידו לי, אני היחיד כאן שחושב שהאודיופילים נשמעים כמו חובבי יין? (הארומה של הטוויטר מדיפה ניחוח קל של הדרים עם קינמון, אבל העפיצות של הבאס מראה לנו שללא ספק זהו אינו מהבצירים הטובים של B&W...)
אולי כדאי שכל מי שמתאר במונחים ציוריים כאלה את חוויות השמיעה שלו ינסה קצת לשתף אותנו בני התמותה בתאורים קצת יותר ארציים כדי שנבין למה הוא מתכוון.
הנגנים הזולים האלה למינהם, מגיעים עם אקולייזר פנימי. יכול מאוד להיות שישנו איזה שהוא מצב סראונד שנבחר בשוגג, וזה מה שעושה את הסואנד כפי שאתה מתאר עכשיו.
לא נראה לי שה-DVD הזה יכול להתחרות עם הפיוניר
לא נראה לי שה-DVD הזה יכול להתחרות עם הפיוניר
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שים לב אבל למשהו חשוב, וויק.
DVD מתוכנן לתת צליל של סרט, כלומר להשמע במיטבו באפקטים. אפילו DVD עם DAC שאינו מעאפן כלל וכלל, לא בהכרח מתוכנן לתת צליל מוזיקלי. מהאזנה שערכתי, סתם מסקרנות, ל DVD שלי (LG DV9723P) ול DVD של חבר- פיוניר 383 (זה מול זה ומול שני CDP שברשותי), הגעתי למסקנה שהם פשוט לא תוכננו לתת צליל מאוזן. הם מדגישים יותר מידי את הגבוהים ואת הנמוכים, בדיוק כמו ללחוץ על Loudness ברסיבר.
זה נשמע יותר מרשים בסרט, אבל מנופח במוזיקה ולא טבעי. לעומתם, הן ההרמן קרדון בן ה- 10 שלי ובוודאי שה NAD העתיק של לוצ'י (חבר וחבר האתר) (משנת 90' או 91'. מכשיר נהדר) נשמעו הרבה יותר טבעי ומאוזן.
נראה לי שבחלק מה DVDים היקרים ממש משתמשים ב DAC מוזיקלי מתוך הנחה שהם יחוברו לרסיבר דיגיטלית וישמשו אנלוגית למוזיקה, וזו הסיבה שמשלמים עליהם כ"כ הרבה. ראיתי נתונים של איזה פיוניר מאוד יקר וגם של איזה סוני באלפי שקלים, שהתהדרו בממירי בר-בראון וכדומה. אבל זה רק ניחוש.
בכל אופן, לאוזניים מסויימות, כמו של DOOM07 לצורך העניין, הצליל התוקפני והמנופח יותר של ה DVD נשמע כנראה יותר טוב.
זה נשמע יותר מרשים בסרט, אבל מנופח במוזיקה ולא טבעי. לעומתם, הן ההרמן קרדון בן ה- 10 שלי ובוודאי שה NAD העתיק של לוצ'י (חבר וחבר האתר) (משנת 90' או 91'. מכשיר נהדר) נשמעו הרבה יותר טבעי ומאוזן.
נראה לי שבחלק מה DVDים היקרים ממש משתמשים ב DAC מוזיקלי מתוך הנחה שהם יחוברו לרסיבר דיגיטלית וישמשו אנלוגית למוזיקה, וזו הסיבה שמשלמים עליהם כ"כ הרבה. ראיתי נתונים של איזה פיוניר מאוד יקר וגם של איזה סוני באלפי שקלים, שהתהדרו בממירי בר-בראון וכדומה. אבל זה רק ניחוש.
בכל אופן, לאוזניים מסויימות, כמו של DOOM07 לצורך העניין, הצליל התוקפני והמנופח יותר של ה DVD נשמע כנראה יותר טוב.
Re: שים לב אבל למשהו חשוב, וויק.
לפי ההסבר שלך, אנחנו לא חלוקים בדעות.logankungfu כתב:DVD מתוכנן לתת צליל של סרט, כלומר להשמע במיטבו באפקטים. אפילו DVD עם DAC שאינו מעאפן כלל וכלל, לא בהכרח מתוכנן לתת צליל מוזיקלי. מהאזנה שערכתי, סתם מסקרנות, ל DVD שלי (LG DV9723P) ול DVD של חבר- פיוניר 383 (זה מול זה ומול שני CDP שברשותי), הגעתי למסקנה שהם פשוט לא תוכננו לתת צליל מאוזן. הם מדגישים יותר מידי את הגבוהים ואת הנמוכים, בדיוק כמו ללחוץ על Loudness ברסיבר.
בכל אופן, לאוזניים מסויימות, כמו של DOOM07 לצורך העניין, הצליל התוקפני והמנופח יותר של ה DVD נשמע כנראה יותר טוב....
קצת מוזר לי שהאקירה הזה יכול להתעלות על הפיוניר, מבלי לפגוע בטעמו של ידידנו DOOM07
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: שים לב אבל למשהו חשוב, וויק.
אני ממש לא מבין מאיפה האקסיומות הללו מגיעות.logankungfu כתב:DVD מתוכנן לתת צליל של סרט, כלומר להשמע במיטבו באפקטים. אפילו DVD עם DAC שאינו מעאפן כלל וכלל, לא בהכרח מתוכנן לתת צליל מוזיקלי. מהאזנה שערכתי, סתם מסקרנות, ל DVD שלי (LG DV9723P) ול DVD של חבר- פיוניר 383 (זה מול זה ומול שני CDP שברשותי), הגעתי למסקנה שהם פשוט לא תוכננו לתת צליל מאוזן. הם מדגישים יותר מידי את הגבוהים ואת הנמוכים, בדיוק כמו ללחוץ על Loudness ברסיבר.
בכל אופן, לאוזניים מסויימות, כמו של DOOM07 לצורך העניין, הצליל התוקפני והמנופח יותר של ה DVD נשמע כנראה יותר טוב....
מאיפה אתה יודע מה "נכון" או "אמיתי" ?
היית בחדר העריכה ושמעת מה שהטכנאי התכוון שתשמע ?
יכול להיות שלטעמך נגן אחד יישמע יותר "נאמן למקור", השאלה היא האם אתה יודע מהו המקור....
- logankungfu
- חבר ותיק

שים לב:
"לא בהכרח מתוכנן לתת צליל מוזיקלי" (בניגוד ל: "מתוכנן בהכרח לתת צליל בלתי מוזיקלי")
"מהאזנה שערכתי... הגעתי למסקנה "
"נראה לי "
"אבל זה רק ניחוש"
"נשמעו הרבה יותר טבעי ומאוזן" (לי, אלא למי?)
אקסיומות? קרא שוב את לשון ההודעה. היא נראית לי מסוייגת מאוד ומבהירה שהדברים מבוססים על ניסיון אישי ודעה אישית. או שאולי צריך לפרסם דיסקליימר?
"מהאזנה שערכתי... הגעתי למסקנה "
"נראה לי "
"אבל זה רק ניחוש"
"נשמעו הרבה יותר טבעי ומאוזן" (לי, אלא למי?)
אקסיומות? קרא שוב את לשון ההודעה. היא נראית לי מסוייגת מאוד ומבהירה שהדברים מבוססים על ניסיון אישי ודעה אישית. או שאולי צריך לפרסם דיסקליימר?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- logankungfu
- חבר ותיק

ואותי לימדו בבי"ס לקרוא את כל הקטע כדי להבין אותו ולא לעצור אחרי שתי שורות. אולי באמת יותר בטוח להתחיל בדיסקליימר כי אנשים מאבדים סבלנות מהר מאוד.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
logankungfu
איך בדיוק הדיבידי מכוייל לתת סאונד של סרט? הוא הרי מסיע החוצה, דרך ה bitstream הדיגיטלי, את מה שיש בדיסק.
הוא סתם טרנספורט. איפה זה עובר איקווליזציה?
איך בדיוק הדיבידי מכוייל לתת סאונד של סרט? הוא הרי מסיע החוצה, דרך ה bitstream הדיגיטלי, את מה שיש בדיסק.
הוא סתם טרנספורט. איפה זה עובר איקווליזציה?
- logankungfu
- חבר ותיק

כמובן שבחיבור דיגיטלי לרסיבר הוא רק טרנספורט,
והפיענוח מתבצע ברסיבר.
אבל בל נשכח את צמד יציאותיו האנלוגיות המוציאות אות מפוענח לחלוטין (בסטריאו) וניתנות לחיבור לכל מגבר, גם נטול מקודד.
לא לכל אחד יש רסיבר. יש אנשים ששומעים סרט גם דרך מגבר סטריאו, או, רחמנא לצלן, דרך הרמקולים של הטלוויזיה.
אבל בל נשכח את צמד יציאותיו האנלוגיות המוציאות אות מפוענח לחלוטין (בסטריאו) וניתנות לחיבור לכל מגבר, גם נטול מקודד.
לא לכל אחד יש רסיבר. יש אנשים ששומעים סרט גם דרך מגבר סטריאו, או, רחמנא לצלן, דרך הרמקולים של הטלוויזיה.
- logankungfu
- חבר ותיק

ולדעתי ומיטב הבנתי המבוססת על האזנה והסקת מסקנות אישית,
היציאות האנלוגיות האלה נועדו לתת אפקט "קולנועי" גדול ומנופח במקצת גם לאנשים נטולי רסיבר וחמישה רמקולים.
שהסרט בDVD ישמע קצת יותר כמו בקולנוע ופחות כמו סרט שמשדרים בטלוויזיה.
שהסרט בDVD ישמע קצת יותר כמו בקולנוע ופחות כמו סרט שמשדרים בטלוויזיה.
למה לסטות מהנושא המרכזי?
הטענה הייתה שה-DAC של האקירה הפשוט נשמע בהרבה יותר טוב מה-DAC של הפיוניר.
את זה צריך להוכיח אם זה נכון או לא נכון ולמה?
הטענה הייתה שה-DAC של האקירה הפשוט נשמע בהרבה יותר טוב מה-DAC של הפיוניר.
את זה צריך להוכיח אם זה נכון או לא נכון ולמה?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.