השוואה בין cd לdvd
udif
גם ביין וגם בצליל וגם בתמונה ישנם אנשים שמוחרכים לטת תאורים ציוריים, זה פשות מה שהם מרגישים. אם אני מסוגל להבדיל בין מרלו לסביניון בלגימה אחת, מא זה יכולת עלטבעית או משהו?
כמו שאתה מבדיל בין אדום לבורדו בצבע הרכב שלך, אני מבדיל בין צליל פטוח לסטום, קר או חם, בולט ושטחי.
גם ביין וגם בצליל וגם בתמונה ישנם אנשים שמוחרכים לטת תאורים ציוריים, זה פשות מה שהם מרגישים. אם אני מסוגל להבדיל בין מרלו לסביניון בלגימה אחת, מא זה יכולת עלטבעית או משהו?
כמו שאתה מבדיל בין אדום לבורדו בצבע הרכב שלך, אני מבדיל בין צליל פטוח לסטום, קר או חם, בולט ושטחי.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: ולדעתי ומיטב הבנתי המבוססת על האזנה והסקת מסקנות אישית,
ידידי היקר, אני מציע לך לקחת אוויר, ולהתייחס בספקנות גם לדעות שלך ולא רק של אחרים. מסקנה אישית בהחלט יכולה להיות מוטעית. כאדם שכנראה יותר מבגר ממך אני יכול להעיד על כך מנסיוני האישי.logankungfu כתב:היציאות האנלוגיות האלה נועדו לתת אפקט "קולנועי" גדול ומנופח במקצת גם לאנשים נטולי רסיבר וחמישה רמקולים.
שהסרט בDVD ישמע קצת יותר כמו בקולנוע ופחות כמו סרט שמשדרים בטלוויזיה....
מהרגע שיצא ה- DVD לאויר העולם יצאה איתו אמונה תפלה שהוא חייב להיות נחות בהשמעת CD, למרות שאין שום סיבה אוביקטיבית לכך.
למיטב ידיעתי אין שום עיבוד נוסף של הצליל במכשירי DVD ו CD תוצרת המזרח הרחוק.
יש בהחלט מכשירי CD Hi END שמוסיפים להם כל מיני דברים שונים ומשונים כולל לדוגמא זוג שפופרות הנמצאות כ- Output buffer.
כמובן זוהי שאלה סוביקטיבית אם אתה אוהב או לא אוהב את התוספות הללו במוצרי Hi End
אבל זה לא קיים מה שנקרא Main Streem.
כמובן שאפשר גם למדוד את מה שאמרת. אתה מתאר הבדלים שמכשירי DVD אמורים להוציא שניתן בקלות בבדיקת רוחב סרט לגלות האם זה כך.
אני בשעתו ניסיתי למצוא הבדלים בסטריאו בין CD של סניו לעומת סוני (כאשר החלפתי את הסניו, בין הסוני ל- DVD של סנסוי, של קנווד, ולבסוף DVD/SACD של סוני, והגעתי למסקנה שכל פעם שאני מחליף מכשיר, נדמה לי שזה נשמע יותר טוב. בקיצור כנראה שההבדלים האמיתיים קטנים ביותר, ואז יכול לקרות ש DVD חדש ישמע יותר טוב מ- CDP ישן יכולות להיות לכך כמה סיבות אפשריות:
ה- CDP כבר לא תקין,
כמו שמישהט ציין, ב- DVD נבחר סטאפ עם עיבוד.
הכותב דמיין זאת.
בעיה של כניסה לא שווה במגבר המקבל.
אני מזמין את החברים לחשוב על עוד סיבות אפשריות
וזה מביא אותנו כשל הנפוץ, החובב הנלהב שומע הבדל מקרי ורצים לספר לחברה "שמעתי הבדל". ו- Sound level Meter לראות שהתפוקה בין שתי הכניסות, מכשירים, או אני לא מה זהה, הקביעה לדעתי שווה ל-
יום טוב
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: ולדעתי ומיטב הבנתי המבוססת על האזנה והסקת מסקנות אישית,
נמחק לי קטע:
וזה מביא אותנו כשל הנפוץ, החובב הנלהב שומע הבדל מקרי ורצים לספר לחברה "שמעתי הבדל".
כשל זה מכונה "אחריו לכן בגללו", וכל מי שלומד תיכון ניסויים מזהירים אותו לא ליפול למסקנה הנמהרת הזו, שם אחרי א יש ב. אז ב' נובע מא'. אולי הוא נובע מג' שלא חשבת, או יותר גרוע, לא ידת שגם הוא משפיע?
כאשר מבצעים השוואה יש להשתמש בציוד מדידה, למרות שזנ מגונה בברנז'ה ואז אם לפחות תשתמש ב- Sound level Meter לראות שהתפוקה בין שתי הכניסות, מכשירים, או אני לא מה - זהה, הקביעה לדעתי שווה ל-
יום טוב
בכל השוואה באודיו
תיקון הסיומתyosihary כתב:וזה מביא אותנו לכשל הנפוץ, החובב הנלהב שומע הבדל מקרי ורצים לספר לחברה "שמעתי הבדל". ו- Sound level Meter לראות שהתפוקה בין שתי הכניסות, מכשירים, או אני לא מה זהה, הקביעה לדעתי שווה ל-logankungfu כתב:היציאות האנלוגיות האלה נועדו לתת אפקט "קולנועי" גדול ומנופח במקצת גם לאנשים נטולי רסיבר וחמישה רמקולים.
שהסרט בDVD ישמע קצת יותר כמו בקולנוע ופחות כמו סרט שמשדרים בטלוויזיה....
יום טוב...
וזה מביא אותנו כשל הנפוץ, החובב הנלהב שומע הבדל מקרי ורצים לספר לחברה "שמעתי הבדל".
כשל זה מכונה "אחריו לכן בגללו", וכל מי שלומד תיכון ניסויים מזהירים אותו לא ליפול למסקנה הנמהרת הזו, שם אחרי א יש ב. אז ב' נובע מא'. אולי הוא נובע מג' שלא חשבת, או יותר גרוע, לא ידת שגם הוא משפיע?
כאשר מבצעים השוואה יש להשתמש בציוד מדידה, למרות שזנ מגונה בברנז'ה ואז אם לפחות תשתמש ב- Sound level Meter לראות שהתפוקה בין שתי הכניסות, מכשירים, או אני לא מה - זהה, הקביעה לדעתי שווה ל-
יום טוב
בכל השוואה באודיו
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אין לי אלא את נסיוני האישי להתבסס עליו,
ובמבחן האזנה שכלל 3 נגני CD, שני נגני DVD וכרטיס קול אחד מהמחשב, האוזניים שלי בחרו פעם אחר פעם את שני הנגנים המועדפים עלי (אחד היה נגן CD והשני היה כרטיס הקול של המחשב), גם במבחן "עיוור" (בעזרת אישתי).
ואם ציוד המדידה אומר אחרת, או קובע שאין הבדל, אז שציוד המדידה יאזין לנגן החביב עליו..
ואם ציוד המדידה אומר אחרת, או קובע שאין הבדל, אז שציוד המדידה יאזין לנגן החביב עליו..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יוסי,
בפעם הבאה, אתה יכול פשוט לערוך את ההודעה שלך (לחץ על ערוך וזה יתן לך לשנות אותה).
בפעם הבאה, אתה יכול פשוט לערוך את ההודעה שלך (לחץ על ערוך וזה יתן לך לשנות אותה).