שאלה: איך הייתם מתרגמים את...
כחלק מפרוייקט תרגום מלא של mythtv שאני עושה, נתקלתי בכמה מינוחים שאני לא ממש מצליח למצוא להם תרגום נהיר. הבעיתיים במיוחד:
1. video scan - לחיצה עליו פותחת תת-תפריט עם אפשרויות auto, interlaced (normal) ,interlaced (reversed),progressive.
RSS - 2 ניסיתי "ידיעות קצרות", "עדכונים" וכו' - פשוט נראה לי עקום. כרגע זה עומד על "רסס"...
איך הייתם מתרגמים את המונחים הנ"ל?
1. video scan - לחיצה עליו פותחת תת-תפריט עם אפשרויות auto, interlaced (normal) ,interlaced (reversed),progressive.
RSS - 2 ניסיתי "ידיעות קצרות", "עדכונים" וכו' - פשוט נראה לי עקום. כרגע זה עומד על "רסס"...
איך הייתם מתרגמים את המונחים הנ"ל?
You are never fully dressed without a smile
אל תתרגם את RSS
זה יהיה הרבה יותר מובן מכל תרגום (בהנחה שיש בכלל) שתמצא.
הרבה פעמים התרגומים לעברית של מונחים מקצועיים הם תרגיל יפה בלשון וטוב שיהיה אבל לקורא התרגום ממש לא טבעי ופוגע בקריאות של המסמך.
לדוגמא חיפשתי את המונח DVD באתר האקדמיה העבריתוהתרגום העברי הוא "תַּקְלִיטוֹר חֹזִי סִפְרָתִי", אז לא יותר מובן לרשום DVD? באותו מקום התרגום של video image היה "תְּמוּנַת חֹזִי"
שיהיה לך בהצלחה.
הרבה פעמים התרגומים לעברית של מונחים מקצועיים הם תרגיל יפה בלשון וטוב שיהיה אבל לקורא התרגום ממש לא טבעי ופוגע בקריאות של המסמך.
לדוגמא חיפשתי את המונח DVD באתר האקדמיה העבריתוהתרגום העברי הוא "תַּקְלִיטוֹר חֹזִי סִפְרָתִי", אז לא יותר מובן לרשום DVD? באותו מקום התרגום של video image היה "תְּמוּנַת חֹזִי"
שיהיה לך בהצלחה.
חשבתי על השארת חלק מהדברים והמונחים ללא תרגום. הבעיה היא שהשילוב בין עברית לאנגלית בתפריטים לא נעים לעין, בנוסף השורות בעברית מיושרות לימין, ואילו השורות באנגלית מן הסתם, לשמאל - וזה מציק מאוד ויזואלית.
You are never fully dressed without a smile
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אהבתי את התרגום של RSS ל-רסס. כמו ריסוס של הודעות... 
אני מסכים עם צוץ, לפעמים יש מונחים שעדיף להשאיר אותם בשמם המקצועי האנגלי.
אם בכל זאת, אז אפשר לתרגם את video scan ל-אופן סריקת התמונה, interlace לדעתי צריך להיות מתורגם ל"סירוגין" ו-progressive ניתן לתרגם ל"רציף". אבל שוב, כדאי לדעתי להשאיר את המינוח באנגלית, לפחות בסוגריים אחרי התרגום כדי שיבינו למה התכוון המתרגם המשוגע...
אני מסכים עם צוץ, לפעמים יש מונחים שעדיף להשאיר אותם בשמם המקצועי האנגלי.
אם בכל זאת, אז אפשר לתרגם את video scan ל-אופן סריקת התמונה, interlace לדעתי צריך להיות מתורגם ל"סירוגין" ו-progressive ניתן לתרגם ל"רציף". אבל שוב, כדאי לדעתי להשאיר את המינוח באנגלית, לפחות בסוגריים אחרי התרגום כדי שיבינו למה התכוון המתרגם המשוגע...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
תסתכל ב XBMC , שם יש תרגום עברי לכל המונחים הנ"ל. (שזור,סריקת יתר, פיצוי וכו')Shed כתב:כחלק מפרוייקט תרגום מלא של mythtv שאני עושה, נתקלתי בכמה מינוחים שאני לא ממש מצליח למצוא להם תרגום נהיר. הבעיתיים במיוחד:
איך הייתם מתרגמים את המונחים הנ"ל?...
אגב, RSS נשאר RSS, כך הכי קל להבין...
אבל אתה יכול כמו שקוראים לזה בגוגל "מבזקי אינטרנט"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: