טווח תדרים
- zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שאלה קצת מוזרה
לא נראה לי שיש כזה דבר תווח תדרים נכון
בד"כ עדיף שכל רמקול יענה לתווח גדול ובצורה מדוייקת
אבל זה קורה בהי-אנד ולא "ביום יום" נקרא לזה ככה
בטאכלס
אם זה לקולנוע ביתי, לרוב הרמקולים הקדמיים יענו ליותר תדרים (ממוצע של 40HZ עד 20KHZ) אבל זה לא תמיד נכון ומדוייק
לאומת זאת אחורים קטנים עונים על 70HZ עד 20KHZ ~
במוסיקה הרמקולים הקדמיים הם השחקנים הראשיים (אני אישית שומע סטריאו נטו למוסיקה) ולכן עדיף שהם יענו לתווח תדרים רחב ובצורה מדוייקת, שלי נניח עונים על 20KHZ - 45KHZ (22KHZ -40KHZ -+3DB אבל שמעתי הרבה רמקולים שכתוב עליהם 35HZ עד 22KHZ והם לא היו חדים בגבוהים ומדיוקים בנמוכים כמו שאצלי (לרוב מוצרי מדבקי כותבים חארטות על התווח שלהם)
בכל מקרה
אם אתה הולך גם לקנות רמקולים, אז תשב ותקשיב עם דיסקים שלך שאתה מכיר ממש טוב ועם מגבר שהכי קרוב או זהה לשלך ובתנאים שיזכירו את הבית בערך ואני מעדיף גם לא לראות את הרמקול שאני שומע גם רצפתיים וגם מדפיים ולא לראות נתונים או שם, ובתקציב של לפחות -+200 שקל כי לפעמים זה שווה את ההשקעה
קיצר, לשמוע רמקולים אנונימים, רק ככה אני לא משוחד מגודל מראה וחברה והולך רק עם השמיעה
בד"כ עדיף שכל רמקול יענה לתווח גדול ובצורה מדוייקת
אבל זה קורה בהי-אנד ולא "ביום יום" נקרא לזה ככה
בטאכלס
אם זה לקולנוע ביתי, לרוב הרמקולים הקדמיים יענו ליותר תדרים (ממוצע של 40HZ עד 20KHZ) אבל זה לא תמיד נכון ומדוייק
לאומת זאת אחורים קטנים עונים על 70HZ עד 20KHZ ~
במוסיקה הרמקולים הקדמיים הם השחקנים הראשיים (אני אישית שומע סטריאו נטו למוסיקה) ולכן עדיף שהם יענו לתווח תדרים רחב ובצורה מדוייקת, שלי נניח עונים על 20KHZ - 45KHZ (22KHZ -40KHZ -+3DB אבל שמעתי הרבה רמקולים שכתוב עליהם 35HZ עד 22KHZ והם לא היו חדים בגבוהים ומדיוקים בנמוכים כמו שאצלי (לרוב מוצרי מדבקי כותבים חארטות על התווח שלהם)
בכל מקרה
אם אתה הולך גם לקנות רמקולים, אז תשב ותקשיב עם דיסקים שלך שאתה מכיר ממש טוב ועם מגבר שהכי קרוב או זהה לשלך ובתנאים שיזכירו את הבית בערך ואני מעדיף גם לא לראות את הרמקול שאני שומע גם רצפתיים וגם מדפיים ולא לראות נתונים או שם, ובתקציב של לפחות -+200 שקל כי לפעמים זה שווה את ההשקעה
קיצר, לשמוע רמקולים אנונימים, רק ככה אני לא משוחד מגודל מראה וחברה והולך רק עם השמיעה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הטווח "הנכון" הוא 20-20KHZ ב-0.1DB של אפיצות.pompadur כתב:מה הטווח תדרים הנכון לרמקולים? קידמיים ואחוריים....
עכשיו, כדי לקבל את זה, זה לא יהיה זול....
רמקול "אידיאלי" הוא רמקול שמכסה את כל תחום התדרים הנשמע/שיש על המדיה בצורה שווה.
כשאני אומר "בצורה שווה" הכוונה היא באותה עוצמה. כי אחרת, לא בעיה לייצר רמקול שיורד למשל ל-20 הרץ אבל בעוצמה חלשה מאוד יחסית לתדרים במיד...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אפשר להשוות את העניין לנתוני יצרן של רכבים , תמיד בבדיקות מקצועיות שנעשות מתברר שהיצרן מעגל נתונים לטובתו אם זה בצריכת דלק במהירות תאוצה וכו, אבל אם קנית את הרכב מאחר והתלהבת מנוחות הנסיעה והפונקציונאליות של הרכב אז זה כבר לא משנה לך שהאוטו צורך בליטר יותר ממה שרשום או איטי בשנייה בתאוצה.