טווח תדרים
-
pompadur
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 110
מה הטווח תדרים הנכון לרמקולים? קידמיים ואחוריים.
- zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
שאלה קצת מוזרה
לא נראה לי שיש כזה דבר תווח תדרים נכון
בד"כ עדיף שכל רמקול יענה לתווח גדול ובצורה מדוייקת
אבל זה קורה בהי-אנד ולא "ביום יום" נקרא לזה ככה
בטאכלס
אם זה לקולנוע ביתי, לרוב הרמקולים הקדמיים יענו ליותר תדרים (ממוצע של 40HZ עד 20KHZ) אבל זה לא תמיד נכון ומדוייק
לאומת זאת אחורים קטנים עונים על 70HZ עד 20KHZ ~
במוסיקה הרמקולים הקדמיים הם השחקנים הראשיים (אני אישית שומע סטריאו נטו למוסיקה) ולכן עדיף שהם יענו לתווח תדרים רחב ובצורה מדוייקת, שלי נניח עונים על 20KHZ - 45KHZ (22KHZ -40KHZ -+3DB אבל שמעתי הרבה רמקולים שכתוב עליהם 35HZ עד 22KHZ והם לא היו חדים בגבוהים ומדיוקים בנמוכים כמו שאצלי (לרוב מוצרי מדבקי כותבים חארטות על התווח שלהם)
בכל מקרה
אם אתה הולך גם לקנות רמקולים, אז תשב ותקשיב עם דיסקים שלך שאתה מכיר ממש טוב ועם מגבר שהכי קרוב או זהה לשלך ובתנאים שיזכירו את הבית בערך ואני מעדיף גם לא לראות את הרמקול שאני שומע גם רצפתיים וגם מדפיים ולא לראות נתונים או שם, ובתקציב של לפחות -+200 שקל כי לפעמים זה שווה את ההשקעה
קיצר, לשמוע רמקולים אנונימים, רק ככה אני לא משוחד מגודל מראה וחברה והולך רק עם השמיעה
בד"כ עדיף שכל רמקול יענה לתווח גדול ובצורה מדוייקת
אבל זה קורה בהי-אנד ולא "ביום יום" נקרא לזה ככה
בטאכלס
אם זה לקולנוע ביתי, לרוב הרמקולים הקדמיים יענו ליותר תדרים (ממוצע של 40HZ עד 20KHZ) אבל זה לא תמיד נכון ומדוייק
לאומת זאת אחורים קטנים עונים על 70HZ עד 20KHZ ~
במוסיקה הרמקולים הקדמיים הם השחקנים הראשיים (אני אישית שומע סטריאו נטו למוסיקה) ולכן עדיף שהם יענו לתווח תדרים רחב ובצורה מדוייקת, שלי נניח עונים על 20KHZ - 45KHZ (22KHZ -40KHZ -+3DB אבל שמעתי הרבה רמקולים שכתוב עליהם 35HZ עד 22KHZ והם לא היו חדים בגבוהים ומדיוקים בנמוכים כמו שאצלי (לרוב מוצרי מדבקי כותבים חארטות על התווח שלהם)
בכל מקרה
אם אתה הולך גם לקנות רמקולים, אז תשב ותקשיב עם דיסקים שלך שאתה מכיר ממש טוב ועם מגבר שהכי קרוב או זהה לשלך ובתנאים שיזכירו את הבית בערך ואני מעדיף גם לא לראות את הרמקול שאני שומע גם רצפתיים וגם מדפיים ולא לראות נתונים או שם, ובתקציב של לפחות -+200 שקל כי לפעמים זה שווה את ההשקעה
קיצר, לשמוע רמקולים אנונימים, רק ככה אני לא משוחד מגודל מראה וחברה והולך רק עם השמיעה
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
הטווח "הנכון" הוא 20-20KHZ ב-0.1DB של אפיצות.pompadur כתב:מה הטווח תדרים הנכון לרמקולים? קידמיים ואחוריים....
עכשיו, כדי לקבל את זה, זה לא יהיה זול....
רמקול "אידיאלי" הוא רמקול שמכסה את כל תחום התדרים הנשמע/שיש על המדיה בצורה שווה.
כשאני אומר "בצורה שווה" הכוונה היא באותה עוצמה. כי אחרת, לא בעיה לייצר רמקול שיורד למשל ל-20 הרץ אבל בעוצמה חלשה מאוד יחסית לתדרים במיד...
-
pompadur
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 110
איזה בלאגן אני אומר לכם ...
לבחור רמקול זה יותר קשה מלבחור בחורה!!
בקיצור .. שהטווח תדרים של הרמקול יהיה כמה שיותר רחב
שזה מה 20 הרץ ועד 20 קילו הרץ?
לבחור רמקול זה יותר קשה מלבחור בחורה!!
בקיצור .. שהטווח תדרים של הרמקול יהיה כמה שיותר רחב
שזה מה 20 הרץ ועד 20 קילו הרץ?
- Mentally
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
אין משמעות לנתון זה ברמקולים שכן כל חברה מודדת אותו בצורה שונה ומעגלת פינות היכן שצריך. הדרך היחידה לבחור רמקול היא לשמוע אותו עם ההגברה הנוכחית שלך ולהשוותו לדגמים אחרים באותה קטגוריה.
- AssafAviv
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 936
בתאכלס אם ניקח את הדיאגרמה הזאת המוכרת לנו שבנוייה מכמות דציבל על תדר
אם נצתרך להשוות אותה למשהו מושלם נקבל קוו ישר המקביל לציר התדרים ?
אם נצתרך להשוות אותה למשהו מושלם נקבל קוו ישר המקביל לציר התדרים ?
- lironk
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4049
אפשר להשוות את העניין לנתוני יצרן של רכבים , תמיד בבדיקות מקצועיות שנעשות מתברר שהיצרן מעגל נתונים לטובתו אם זה בצריכת דלק במהירות תאוצה וכו, אבל אם קנית את הרכב מאחר והתלהבת מנוחות הנסיעה והפונקציונאליות של הרכב אז זה כבר לא משנה לך שהאוטו צורך בליטר יותר ממה שרשום או איטי בשנייה בתאוצה.