השינויים הקרובים בטלויזיה בישראל תזעזע את כל הענף
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
כידוע DTT (השם הרשמי של DVBT קרקעיים חינמיים בישראל) מתוכננים לזמן הקרוב. במקביל אליהם מקדם משרד התקשורת גם חבילת בסיס זולה במיוחד אשר הכבלים והלויין יחוייבו לספק לכל הדורש (אם כי לא ברור מה ההגיון בזה כאשר DTT יופעל).
בכדי לפצות את הכבלים והלויין על ההפסד הצפוי, מדברים במשרד התקשורת על הוספת אפשרות לפרסם בכבלים ובלויין. עם זאת, בניגוד לצפוי, ערוץ 10 לא הוסיף לעוגת הפרסום הישראלית ובעצם המחירים ירדו ואיתם ההפסדים של הגופים השונים. הורדה נוספת מעוגת הפרסום עלולה לגרום לקריסת ערוצים 10+2.
עם זאת, ללא הוספת ההכנסה, הנזק שעלול להיגרם ליס ולהוט עלול לגרור גם את שתי החברות הללו למטה.
בעצם מה שאומר שמה שלא יקרה, סביר מאוד להניח שנראה צמצום במספר השחקנים בתחום במהלך 2009-2010 כתוצאה מהמהלכים הללו.
דעתי האישית היא שהגופים השונים יתאחדו עם תחום הסלולר ונראה את יס מתחברת עם ספק אינטרנט גדול (סביר להניח שלא בזק בינ"ל אלא 012 או NETVISION) דבר שיצור בעצם גוף חדש שיאפשר טריפל פליי, טלויזיה, אינטרנט ושירותים נוספים.
זו התחזית שלי ל-2009-2010. בסוף 2010 אני מהמר שאנחנו צפויים לראות הצטמצמות של שוק התקשורת ל-3 גופים מתחרים אשר כולם יציעו את כל השירותים שלהם נזדקק ולכולם יהיו אפשרות לפרסם כחלק מהחבילה.
משרד התקשורת ככל הנראה יאולץ לוותר ולאפשר את כל המהלכים הללו בכדי למנוע מהחברות השונות לקרוס לאור המצב הכלכלי.
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 22,00.html
בכדי לפצות את הכבלים והלויין על ההפסד הצפוי, מדברים במשרד התקשורת על הוספת אפשרות לפרסם בכבלים ובלויין. עם זאת, בניגוד לצפוי, ערוץ 10 לא הוסיף לעוגת הפרסום הישראלית ובעצם המחירים ירדו ואיתם ההפסדים של הגופים השונים. הורדה נוספת מעוגת הפרסום עלולה לגרום לקריסת ערוצים 10+2.
עם זאת, ללא הוספת ההכנסה, הנזק שעלול להיגרם ליס ולהוט עלול לגרור גם את שתי החברות הללו למטה.
בעצם מה שאומר שמה שלא יקרה, סביר מאוד להניח שנראה צמצום במספר השחקנים בתחום במהלך 2009-2010 כתוצאה מהמהלכים הללו.
דעתי האישית היא שהגופים השונים יתאחדו עם תחום הסלולר ונראה את יס מתחברת עם ספק אינטרנט גדול (סביר להניח שלא בזק בינ"ל אלא 012 או NETVISION) דבר שיצור בעצם גוף חדש שיאפשר טריפל פליי, טלויזיה, אינטרנט ושירותים נוספים.
זו התחזית שלי ל-2009-2010. בסוף 2010 אני מהמר שאנחנו צפויים לראות הצטמצמות של שוק התקשורת ל-3 גופים מתחרים אשר כולם יציעו את כל השירותים שלהם נזדקק ולכולם יהיו אפשרות לפרסם כחלק מהחבילה.
משרד התקשורת ככל הנראה יאולץ לוותר ולאפשר את כל המהלכים הללו בכדי למנוע מהחברות השונות לקרוס לאור המצב הכלכלי.
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 22,00.html
אין מקום להתרת פרסום בערוצי הכבלים, בשביל זה יש תשלום דמי מנוי ו PPV, חברה שרוצה לשרוד צריכה להתנהל כראוי.
הכבלים והלוויין קיבלו מספיק עזרה מהמדינה בשנים שהיה עליהם לפרוס את התשתיות, וימים אלו הסתיימו.
רוצים פרסומות בערוצי הלוויין? בטלו לגמרי את דמי המנוי.
אין ספק שהשוק עומד להשתנות, עכשיו שהמצב הכלכלי יהיה בעייתי, הנטישה תהיה המונית.
הכבלים והלוויין קיבלו מספיק עזרה מהמדינה בשנים שהיה עליהם לפרוס את התשתיות, וימים אלו הסתיימו.
רוצים פרסומות בערוצי הלוויין? בטלו לגמרי את דמי המנוי.
אין ספק שהשוק עומד להשתנות, עכשיו שהמצב הכלכלי יהיה בעייתי, הנטישה תהיה המונית.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
שאלה מהדיוט...
אם אני זוכר נכון - בארה"ב משלמים על תכנים ועדיין יש פרסומות נכון?
לדעתי זה סביר - השאלה אם יכמתו את זה כמו שצריך - נגיד רק פרסומת אחת בהפסקה - או יותר פשוט רק פרסומות בין תכניות...
שלא יהרגו אותנו סופית - אם בערוצי הסרטים של יס גם ישדרו פרסומות - מה יהיה לנו (אהה - אני בעצם רואה 99% HD...) נו שיהיה....
מה שמצחיק בשוק שלנו - שבמקום ללמוד מהשווקים בחו"ל וללכת על המודלים שהם גיבשו אחרי הרבה שנים של נסיון - יש תחושה פה כאילו הכל רוצים לעשות לבד - כאשר התוצאות ברורות
אם אני זוכר נכון - בארה"ב משלמים על תכנים ועדיין יש פרסומות נכון?
לדעתי זה סביר - השאלה אם יכמתו את זה כמו שצריך - נגיד רק פרסומת אחת בהפסקה - או יותר פשוט רק פרסומות בין תכניות...
שלא יהרגו אותנו סופית - אם בערוצי הסרטים של יס גם ישדרו פרסומות - מה יהיה לנו (אהה - אני בעצם רואה 99% HD...) נו שיהיה....
מה שמצחיק בשוק שלנו - שבמקום ללמוד מהשווקים בחו"ל וללכת על המודלים שהם גיבשו אחרי הרבה שנים של נסיון - יש תחושה פה כאילו הכל רוצים לעשות לבד - כאשר התוצאות ברורות
-
oferlaor
- מנהל

lawpower,
לא. בכבלים ובלויין בארה"ב אין פרסום, רק בערוצים מסחריים שהם משדרים על גבי התשתית שלהם. הם ניזונים אך ורק מדמי מנוי.
לגבי הלמידה, כל המהלכים הללו הם מתוך למידה של השוק הבינ"ל, אך מה שעובד בחו"ל לא עובד בארץ, בעיקר בגללה המצב הכלכלי של התעשייה כולה.
לא. בכבלים ובלויין בארה"ב אין פרסום, רק בערוצים מסחריים שהם משדרים על גבי התשתית שלהם. הם ניזונים אך ורק מדמי מנוי.
לגבי הלמידה, כל המהלכים הללו הם מתוך למידה של השוק הבינ"ל, אך מה שעובד בחו"ל לא עובד בארץ, בעיקר בגללה המצב הכלכלי של התעשייה כולה.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
עופר, תחזית מעניינת, יש רק כמה בעיות:
1. נטויז'ן מצוייה בידי התאגיד של נוחי דנקנר. הוא חשב בזמנו לקנות את HOT, הבין כמה יצטרך להשקיע ונסוג לאחור. במקום להכנס לבור הזה הוא העדיף לנצל את אחזקותיו בסלקום, ולעשות חיבור מאד אלגנטי לבלוק-באסטר בהיבט של תוכן.
2. 012 (היינו יורוקום) כבר ניסו לקנות את YES מבזק, אבל חיים סבן לא ממש הסכים למכור להם, כי הרעיון של IPTV בעצם שולל את קיומה של טלויזיה בלווין. בזק למשל רוצים IPTV, אבל חסומים ע"י הרגולטור, שכן אז הם יתחרו ישירות ב-YES.
בקיצור יש כאן תסבוכת מוחלטת, גם פוליטית וגם רגולטורית ולא נראה לי שהיא תפתר כל כך מהר, אלא במחיר סגירתם של אחד או יותר מהשחקנים העיקריים.
1. נטויז'ן מצוייה בידי התאגיד של נוחי דנקנר. הוא חשב בזמנו לקנות את HOT, הבין כמה יצטרך להשקיע ונסוג לאחור. במקום להכנס לבור הזה הוא העדיף לנצל את אחזקותיו בסלקום, ולעשות חיבור מאד אלגנטי לבלוק-באסטר בהיבט של תוכן.
2. 012 (היינו יורוקום) כבר ניסו לקנות את YES מבזק, אבל חיים סבן לא ממש הסכים למכור להם, כי הרעיון של IPTV בעצם שולל את קיומה של טלויזיה בלווין. בזק למשל רוצים IPTV, אבל חסומים ע"י הרגולטור, שכן אז הם יתחרו ישירות ב-YES.
בקיצור יש כאן תסבוכת מוחלטת, גם פוליטית וגם רגולטורית ולא נראה לי שהיא תפתר כל כך מהר, אלא במחיר סגירתם של אחד או יותר מהשחקנים העיקריים.
-
oferlaor
- מנהל

zovirax,
אפשר באותה הזדמנות לסגור את בזק, הוט ונטויז'ן...
גם הבנק שלי מרגיז אותי לפעמים שאתה לא מאמין...
אם נסגור כל חברה שמעצבנת אותנו אז לא נישאר עם שום דבר...
1. בלוקבסטר כרגע זה כרעיים של תרנגולת, לא הייתי שם על המיזם שלהם כסף...
2. יורוקום כרגע מנסים להיפטר בכל הכוח מיס.
הבעיות העיקריות כרגע של מיזוגים הם הרגולטור. העניין הוא שבקצב הנוכחי הוא יצטרך להחליט בין מיזוגים לבין סגירת חברות.
אם תראה את התקדים של בורגר ראנץ' (בזמנו מנעו מבורגר קינג מלרכוש את הרשת, אחרי שהיא נפלה הם קיבלו אותה בחצי חינם...) - במקרה כזה אין לרגולטור כמעט חופש בחירה.
אפשר באותה הזדמנות לסגור את בזק, הוט ונטויז'ן...
גם הבנק שלי מרגיז אותי לפעמים שאתה לא מאמין...
אם נסגור כל חברה שמעצבנת אותנו אז לא נישאר עם שום דבר...
1. בלוקבסטר כרגע זה כרעיים של תרנגולת, לא הייתי שם על המיזם שלהם כסף...
2. יורוקום כרגע מנסים להיפטר בכל הכוח מיס.
הבעיות העיקריות כרגע של מיזוגים הם הרגולטור. העניין הוא שבקצב הנוכחי הוא יצטרך להחליט בין מיזוגים לבין סגירת חברות.
אם תראה את התקדים של בורגר ראנץ' (בזמנו מנעו מבורגר קינג מלרכוש את הרשת, אחרי שהיא נפלה הם קיבלו אותה בחצי חינם...) - במקרה כזה אין לרגולטור כמעט חופש בחירה.
-
oferlaor
- מנהל

אני דווקא אשמח אם במקום ערוץ 1/2/10 ישדרו פה NBC ו-FOX,oferlaor כתב:shooli,
ואז מה?
נשאר עם ערוץ 1 - כמה הימים יהיו טובים......
הרי במילא כל מה שעושים פה מסתכם בנסיון עלוב לחקות אותם,
רק בלי תקציב ובלי כשרון ו/או ידע.
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
עופרoferlaor כתב:shooli,
ואז מה?
המחשבה הזו עוברת לי בראש כבר הרבה זמן (להתנתק לגמרי מהטלויזיה ).
זוכר את המשפט "ספרים רבותי ספרים" ?
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
יש פרסומות ביס ובהוט, קוראים לזה "תוכן שיווקי".
בכל פעם שקרין גורן משתמשת בשמן מסויים או כל מוצר ספציפי אחר שאתם רואים על המסך, מישהו שלם כסף טוב מאוד כדי שזה יהיה שם. אני אומר את זה מנסיון, זה חלק מהשירותים שאנחנו נותנים ללקוחות שלנו.
זה נכון לגבי כל תחום הטלוויזיה וכולל את כל הערוצים (2, 10, כבלים ולווין).
רוצה שבתוכנית הבריאות יעסקו בתרופה שלך? שלם.
רוצה שהשף של המסעדה שלך ייתן מתכון בתוכנית? שלם.
התוכן השיווקי הוא הדרך של חברות ההפקה לעשות כסף מהתוכניות.
שיהיה ברור!!! אין היום בטלוויזיה בישראל המלצה על מוצר בלי שמישהו שילם כדי שההמלצה תעבור.
אז הפרסום קיים, הוא פשוט לא כל כך ברור.
בכל פעם שקרין גורן משתמשת בשמן מסויים או כל מוצר ספציפי אחר שאתם רואים על המסך, מישהו שלם כסף טוב מאוד כדי שזה יהיה שם. אני אומר את זה מנסיון, זה חלק מהשירותים שאנחנו נותנים ללקוחות שלנו.
זה נכון לגבי כל תחום הטלוויזיה וכולל את כל הערוצים (2, 10, כבלים ולווין).
רוצה שבתוכנית הבריאות יעסקו בתרופה שלך? שלם.
רוצה שהשף של המסעדה שלך ייתן מתכון בתוכנית? שלם.
התוכן השיווקי הוא הדרך של חברות ההפקה לעשות כסף מהתוכניות.
שיהיה ברור!!! אין היום בטלוויזיה בישראל המלצה על מוצר בלי שמישהו שילם כדי שההמלצה תעבור.
אז הפרסום קיים, הוא פשוט לא כל כך ברור.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
גם לי לקח הרבה זמן להגיע להחלטה להתנתק מ-HOT, למעשה הערוץ היחיד שהייתי צופה בו מדי פעם היה 10 וברגע שהם עברו לשדר באינטרנט זה הכריע לטובת ההתנתקות.dudib כתב:עופרoferlaor כתב:shooli,
ואז מה?
זוכר את המשפט "ספרים רבותי ספרים" ?...
וכל אלה שיורדים על ערוץ 1, יש שם כמה דברים טובים. שידורי האקטואליה ברמה גבוהה מאוד, סדרת סרטי תעודה "הסיפור האמיתי" שיש שם לא מעט פנינים, וכמובן תכנית הבישול של חיים כהן.
כמובן, ברגע שייכנסו שידורי הDTT אני אקפוץ על העגלה (חבל שאני לא מקושר מספיק כדי להכנס לניסויים מקדימים...)
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אז שההפקה של ה "פנינים" האלה תעבור לערוץ 10.Quellious כתב:גם לי לקח הרבה זמן להגיע להחלטה להתנתק מ-HOT, למעשה הערוץ היחיד שהייתי צופה בו מדי פעם היה 10 וברגע שהם עברו לשדר באינטרנט זה הכריע לטובת ההתנתקות.dudib כתב:עופרoferlaor כתב:shooli,
ואז מה?
זוכר את המשפט "ספרים רבותי ספרים" ?...
וכל אלה שיורדים על ערוץ 1, יש שם כמה דברים טובים. שידורי האקטואליה ברמה גבוהה מאוד, סדרת סרטי תעודה "הסיפור האמיתי" שיש שם לא מעט פנינים, וכמובן תכנית הבישול של חיים כהן.
כמובן, ברגע שייכנסו שידורי הDTT אני אקפוץ על העגלה (חבל שאני לא מקושר מספיק כדי להכנס לניסויים מקדימים...)...
זה עדיין לא מצדיק תקציב של מאות מיליוני שקלים של משלם המיסים
Need more cowbell
אם יהיו פרסומות בשידורים אני באופן אישי אתנתק מהכבלים. מבחינתי זה לא תוכן שמצדיק תשלום של 200 ש"ח בחודש (שלא לדבר על האגרה שגם זה לא ממש ברור - מדוע נגזר עלינו לממן מחוץ לתשלום המיסים ערוץ ממלכתי).
הבעיה היא שגופי התקשורת מבינים שנוצרת אלטרנטיבה בדמות האינטרנט ומתחילים קולות של ייקור משמעותי של רוחב הפס ועוד כהנה וכהנה.
הרי לא סתם אורנג' מתרחבת להציע שרותי אינטרנט ותקשורת נוספים וכו', זה הכל חלק ממגמה של למכור לך חבילות שנשענות על מרכיב שלא תוכל בלעדיו - כמו לדוגמה הסלולאר.
הבעיה היא שגופי התקשורת מבינים שנוצרת אלטרנטיבה בדמות האינטרנט ומתחילים קולות של ייקור משמעותי של רוחב הפס ועוד כהנה וכהנה.
הרי לא סתם אורנג' מתרחבת להציע שרותי אינטרנט ותקשורת נוספים וכו', זה הכל חלק ממגמה של למכור לך חבילות שנשענות על מרכיב שלא תוכל בלעדיו - כמו לדוגמה הסלולאר.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אז מה, העתיד נסגר על לשבת בערב ליד המחשב ולבהות ביו-טיוב ולראות סרטי DVIX (בחינם)?
הטלבזייה קורסת?
זה הכל אשמת ה ADSL...
אישית, אם הנבואות השחורות קורות אז אני מצטרף למעגל המובטלים...

הטלבזייה קורסת?
זה הכל אשמת ה ADSL...
אישית, אם הנבואות השחורות קורות אז אני מצטרף למעגל המובטלים...