אהלן
לפני מספר ימים החליפו לי את הממיר הישן (הפשוט עם יציאת קומפוזיט בלבד) לממיר מדגם 3100 המשופר יותר.
ההחלפה נעשתה לאחר שרכשתי LCD ורציתי שתהיה לי האפשרות לחבר בS-VIDEO ולא בקומפוזיט.
בטלוויזיה קיימת אופציה שבוררת בין יחס התמונה המשודר (16:9 או 4:3) וכאשר הממיר מוגר על טלוויזיה 16:9 - היחס צריך להשתנות בהתאם (מה שבאופיו 16:9 יוצג על כל המסך ומה שלא יוצג כ 4:3).
בממיר הפשוט של יס ההחלפה נעשתה באופן אוטומטי - הטלוויזיה מוגדרת על אופציה יחס תמונה "מקורי" והממיר על טלוויזיה 16:9.
אך לאחר שהחליפו לי את הממיר ל3100 הפעולה הזו חדלה מלהתקיים.
בממיר מוגדרת טלוויזיה 16:9 אך התמונה נשארת ביחס של 4:3 מתוח.
טכנאי של YES שבא לבדוק את העניין התפלא באמת שזה המצב. וקבע שכנראה זה משהו שקיים בכל הדגמים של ה - 3100 (בדקנו שני ממירים).
לי זה נראה לא הגיוני שדווקא הממיר ה"משופר" שלהם לא יידע לעבד את התמונה כמו שצריך - במיוחד בשל היותו מיועד לטלוויזיות החדישות יותר.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את המצב (זה ממש מעצבן להחליף ידנית את יחס התמונה כל פעם) - אני אודה מאד.
דר"א:
הטלוויזיה שלי היא LG מדגם 37LG30R
כרגע הממיר מחובר עדיין בקומפוזיט (לפחות עד שייפתר העניין הזה).
תודה
רועי
בעיה עם ממיר מדגם 3100 של YES
-
dramaking28
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78827
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
מה שאתה אומר הוא שגוי.
1. כל הממירים בעלי יציאת SCART עושים בדיוק אותו דבר.
2. כאשר אתה מסמן על הממיר שהמסך שלך הוא 16:9, אם התוכן הוא 16:9 הוא מציג אותו מתוח כראוי, וכאשר זה על 4:3 הוא עדיין משאיר אותו מתוח. ההודעה איך להציג את התמונה נעשית דרך חיבור ה-SCART (שאתה לא משתמש בו כי אין לך כניסה כזו).
3. במצב 4:3 יש שתי אפשרויות : LETTERBOX ו-PILLERBOX (לא זוכר את שמם העברי). כאשר אתה במצב כזה, הממיר הוא זה שעושה את ההמרה.
נשמע לי שאתה היית בממיר הקודם על סימון 4:3 LETTERBOX ושהמסך היה במצב 4:3 מתוח כלשהו.
נסה להעביר את הממיר ל-4:3 LETTERBOX ואח"כ תשחק עם כפתור ה-ASPECT RATIO (או ARC) בשלט עד שתגיע לתוצאות שהיו לך בממיר הקודם.
1. כל הממירים בעלי יציאת SCART עושים בדיוק אותו דבר.
2. כאשר אתה מסמן על הממיר שהמסך שלך הוא 16:9, אם התוכן הוא 16:9 הוא מציג אותו מתוח כראוי, וכאשר זה על 4:3 הוא עדיין משאיר אותו מתוח. ההודעה איך להציג את התמונה נעשית דרך חיבור ה-SCART (שאתה לא משתמש בו כי אין לך כניסה כזו).
3. במצב 4:3 יש שתי אפשרויות : LETTERBOX ו-PILLERBOX (לא זוכר את שמם העברי). כאשר אתה במצב כזה, הממיר הוא זה שעושה את ההמרה.
נשמע לי שאתה היית בממיר הקודם על סימון 4:3 LETTERBOX ושהמסך היה במצב 4:3 מתוח כלשהו.
נסה להעביר את הממיר ל-4:3 LETTERBOX ואח"כ תשחק עם כפתור ה-ASPECT RATIO (או ARC) בשלט עד שתגיע לתוצאות שהיו לך בממיר הקודם.
-
dramaking28
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שגוי או שלא הבנתם אותי כראוי...
בממיר הישן הטלויזיה הייתה מוגדרת גם כ 16:9 וזה עשה את ההתאמה האוטומטית ליחס הנכון בטלויזיה.
בממיר החדש (3100) הממיר עדיין מוגדר כ 16:9 אבל לא עושה את ההתאמה האוטומטית ליחס הנכון.
הרעיון של הגדרת הממיר ל4:3 LETTERBOX הוא לטלוויזיות 4:3 דוגמת ה CRT שלא יודעות להציג 16:9- מצב זה אינו מעשי בטלויזיות היכולות לשדר 16:9 מקורי.
לגבי החיבור - האם זה משהו מוכח שהאפשרות האוטומטית של החלפת היחסים עובדת רק עם SCART ולא עם קומפוזיט (בדגם הספציפי הזה)?
בממיר הישן הטלויזיה הייתה מוגדרת גם כ 16:9 וזה עשה את ההתאמה האוטומטית ליחס הנכון בטלויזיה.
בממיר החדש (3100) הממיר עדיין מוגדר כ 16:9 אבל לא עושה את ההתאמה האוטומטית ליחס הנכון.
הרעיון של הגדרת הממיר ל4:3 LETTERBOX הוא לטלוויזיות 4:3 דוגמת ה CRT שלא יודעות להציג 16:9- מצב זה אינו מעשי בטלויזיות היכולות לשדר 16:9 מקורי.
לגבי החיבור - האם זה משהו מוכח שהאפשרות האוטומטית של החלפת היחסים עובדת רק עם SCART ולא עם קומפוזיט (בדגם הספציפי הזה)?