בעיה עם ממיר מדגם 3100 של YES

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
dramaking28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן

לפני מספר ימים החליפו לי את הממיר הישן (הפשוט עם יציאת קומפוזיט בלבד) לממיר מדגם 3100 המשופר יותר.
ההחלפה נעשתה לאחר שרכשתי LCD ורציתי שתהיה לי האפשרות לחבר בS-VIDEO ולא בקומפוזיט.

בטלוויזיה קיימת אופציה שבוררת בין יחס התמונה המשודר (16:9 או 4:3) וכאשר הממיר מוגר על טלוויזיה 16:9 - היחס צריך להשתנות בהתאם (מה שבאופיו 16:9 יוצג על כל המסך ומה שלא יוצג כ 4:3).
בממיר הפשוט של יס ההחלפה נעשתה באופן אוטומטי - הטלוויזיה מוגדרת על אופציה יחס תמונה "מקורי" והממיר על טלוויזיה 16:9.
אך לאחר שהחליפו לי את הממיר ל3100 הפעולה הזו חדלה מלהתקיים.
בממיר מוגדרת טלוויזיה 16:9 אך התמונה נשארת ביחס של 4:3 מתוח.
טכנאי של YES שבא לבדוק את העניין התפלא באמת שזה המצב. וקבע שכנראה זה משהו שקיים בכל הדגמים של ה - 3100 (בדקנו שני ממירים).

לי זה נראה לא הגיוני שדווקא הממיר ה"משופר" שלהם לא יידע לעבד את התמונה כמו שצריך - במיוחד בשל היותו מיועד לטלוויזיות החדישות יותר.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את המצב (זה ממש מעצבן להחליף ידנית את יחס התמונה כל פעם) - אני אודה מאד.

דר"א:
הטלוויזיה שלי היא LG מדגם 37LG30R
כרגע הממיר מחובר עדיין בקומפוזיט (לפחות עד שייפתר העניין הזה).

תודה
רועי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מעבר אוטומטי בין יחס תמונה יכול להיעשות רק דרך חיבור SCART.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78827
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5384 פעמים

שליחה #3 

מה שאתה אומר הוא שגוי.

1. כל הממירים בעלי יציאת SCART עושים בדיוק אותו דבר.
2. כאשר אתה מסמן על הממיר שהמסך שלך הוא 16:9, אם התוכן הוא 16:9 הוא מציג אותו מתוח כראוי, וכאשר זה על 4:3 הוא עדיין משאיר אותו מתוח. ההודעה איך להציג את התמונה נעשית דרך חיבור ה-SCART (שאתה לא משתמש בו כי אין לך כניסה כזו).
3. במצב 4:3 יש שתי אפשרויות : LETTERBOX ו-PILLERBOX (לא זוכר את שמם העברי). כאשר אתה במצב כזה, הממיר הוא זה שעושה את ההמרה.

נשמע לי שאתה היית בממיר הקודם על סימון 4:3 LETTERBOX ושהמסך היה במצב 4:3 מתוח כלשהו.

נסה להעביר את הממיר ל-4:3 LETTERBOX ואח"כ תשחק עם כפתור ה-ASPECT RATIO (או ARC) בשלט עד שתגיע לתוצאות שהיו לך בממיר הקודם.

dramaking28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

שגוי או שלא הבנתם אותי כראוי...

בממיר הישן הטלויזיה הייתה מוגדרת גם כ 16:9 וזה עשה את ההתאמה האוטומטית ליחס הנכון בטלויזיה.
בממיר החדש (3100) הממיר עדיין מוגדר כ 16:9 אבל לא עושה את ההתאמה האוטומטית ליחס הנכון.

הרעיון של הגדרת הממיר ל4:3 LETTERBOX הוא לטלוויזיות 4:3 דוגמת ה CRT שלא יודעות להציג 16:9- מצב זה אינו מעשי בטלויזיות היכולות לשדר 16:9 מקורי.

לגבי החיבור - האם זה משהו מוכח שהאפשרות האוטומטית של החלפת היחסים עובדת רק עם SCART ולא עם קומפוזיט (בדגם הספציפי הזה)?

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”