תגובות למאמר המלך של שרתי דיסק רשת - +READYNAS NV של NETGEAR
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תודה רבה על הסקירה המעניינת והמושקעת. פתרון מצויין לאיחסון למי שהממון מצוי בכיסו (כ-800 דולר ליחידה הכוללת שני דיסקים של 500 ג'יגה-בייט).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ראשית עלי לאמר כל הכבוד על הסקירה. אני בשלבים של בחירת שרת NAS והיה מענין ומועיל לקרוא את הסקירה.
מספר הערות:
- המינוח העיברי ל core הוא ליבה. השרת שלך בבית הוא בעל ארבע ליבות ולא ארבעה מעבדים. שרת מרובה מעבדים הרבה יותר יקר מהשרת שלך בבית, ומיועד לדברים אחרים (פעולות מרובות חישוב).
- " ככל הנראה הארכיטקטורה שם יעילה משמעותית אפילו שמבחינת חומרה, המכשיר נראה כאילו הוא צריך היה להיות איטי יותר מהשרת שלנו ". חלק גדול מהקונפיגורציה של השרת שלך לא תורמת לתיפקודו כשרת קבצים. לשרת קבצים לא צריך כח עיבוד גדול ולא זיכרון. צריך כרטיס רשת ודריבר יעיל ו כנ"ל לגבי בקר הדיסקים.
- למיטב ידיעתי אם מחברים מדפסת all-in-one למכשיר, אפשר רק להדפיס דרכו (כלומר אי אפשר לנצל את המכשיר כסורק). יש print servers שכן מאפשרים את זה, אבל לא משולבים בשרת NAS.
הערה בשוליים:
"חברת NETGEAR ידועה בתור יצרן רציני ומשמעותי של לא מעט ציוד רשת, כגון נתבים (ROUTER), וכן SWITCH ואפילו נגני רשת. אחד מקוי המוצרים המעניינים שלהם הוא מכשירי ה-NAS, הנקראים במותג READYNAS".
יש לי ניסיון רב בפיתוח נתבים ומוצרי אבטחה. יצא לי לעבוד עם ציוד של הרבה מאוד חברות (לצורכי בדיקה/השוואת יכולות/התאמה וכו'). לעניות דעתי, חברת neatgear היא הזנב לשועלים. היא אמנם יותר ידוע מכל מיני יצרניות קיקיוניות המזרח, אבל מפגרת יחסית למובילות הקטגוריה כגון linksys (כיום סיסקו), d-link ואפילו באפלו. במוצרים שלהם שבחנתי בעבר (נתבים) היו בעיות יציבות קשות כשעבדו תחת לחץ. הרכזות (switches) היו מצוינות.
מספר הערות:
- המינוח העיברי ל core הוא ליבה. השרת שלך בבית הוא בעל ארבע ליבות ולא ארבעה מעבדים. שרת מרובה מעבדים הרבה יותר יקר מהשרת שלך בבית, ומיועד לדברים אחרים (פעולות מרובות חישוב).
- " ככל הנראה הארכיטקטורה שם יעילה משמעותית אפילו שמבחינת חומרה, המכשיר נראה כאילו הוא צריך היה להיות איטי יותר מהשרת שלנו ". חלק גדול מהקונפיגורציה של השרת שלך לא תורמת לתיפקודו כשרת קבצים. לשרת קבצים לא צריך כח עיבוד גדול ולא זיכרון. צריך כרטיס רשת ודריבר יעיל ו כנ"ל לגבי בקר הדיסקים.
- למיטב ידיעתי אם מחברים מדפסת all-in-one למכשיר, אפשר רק להדפיס דרכו (כלומר אי אפשר לנצל את המכשיר כסורק). יש print servers שכן מאפשרים את זה, אבל לא משולבים בשרת NAS.
הערה בשוליים:
"חברת NETGEAR ידועה בתור יצרן רציני ומשמעותי של לא מעט ציוד רשת, כגון נתבים (ROUTER), וכן SWITCH ואפילו נגני רשת. אחד מקוי המוצרים המעניינים שלהם הוא מכשירי ה-NAS, הנקראים במותג READYNAS".
יש לי ניסיון רב בפיתוח נתבים ומוצרי אבטחה. יצא לי לעבוד עם ציוד של הרבה מאוד חברות (לצורכי בדיקה/השוואת יכולות/התאמה וכו'). לעניות דעתי, חברת neatgear היא הזנב לשועלים. היא אמנם יותר ידוע מכל מיני יצרניות קיקיוניות המזרח, אבל מפגרת יחסית למובילות הקטגוריה כגון linksys (כיום סיסקו), d-link ואפילו באפלו. במוצרים שלהם שבחנתי בעבר (נתבים) היו בעיות יציבות קשות כשעבדו תחת לחץ. הרכזות (switches) היו מצוינות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תודה על הסקירה. התעניינתי בזמנו במכשיר, משהו כמו לפני 8 חודשים או שנה. בסופו של דבר החלטתי נגד משיקולי עלות/תועלת. מעניין כיצד הוא עומד לעומת ה SmartStor NS4300N של Promise שנראה די דומה בתכונות אבל עולה פחות כמדומני.
כרגע הוא עדיין overkill אבל אני כבר רואה שבעתיד הקרוב אני אזדקק למשהו די דומה.
כרגע הוא עדיין overkill אבל אני כבר רואה שבעתיד הקרוב אני אזדקק למשהו די דומה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
bennybenami,
צודק לגבי המינוח, יתוקן.
שמעתי שמועה שאם מוסיפים זיכרון נוסף למכשיר (זה ככל הנראה אפשרי) המהירות שלו אף משתפרת עוד יותר.
צודק לגבי המינוח, יתוקן.
שמעתי שמועה שאם מוסיפים זיכרון נוסף למכשיר (זה ככל הנראה אפשרי) המהירות שלו אף משתפרת עוד יותר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46417
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
נראה כאילו בימינו כל אחד בסופו של דבר יכניס NAS לביתו (ובצדק), ה ReadyNAS NV נראה כמו מועמד מצויין.
יופי של ביקורת
יופי של ביקורת
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
- קצב העברה איטי למדי, רק 9MB לשניה בקריאה, הבנתי נכון?
- כדי היה לעשות בדיקות של fail-over, לא ברור מה יהיה הקצב בזמן השחזור ה-RAID, ובכלל תגובות של המארז
- חסרות השוואות מול מוצרים דומים
- כדי היה לעשות בדיקות של fail-over, לא ברור מה יהיה הקצב בזמן השחזור ה-RAID, ובכלל תגובות של המארז
- חסרות השוואות מול מוצרים דומים
- michael123
- חבר מכור קשה

PROMISE דגם זה בדיוק נמצא אצלי כ-3 שבועות, איטי ורועש.Catskinner כתב:תודה על הסקירה. התעניינתי בזמנו במכשיר, משהו כמו לפני 8 חודשים או שנה. בסופו של דבר החלטתי נגד משיקולי עלות/תועלת. מעניין כיצד הוא עומד לעומת ה SmartStor NS4300N של Promise שנראה די דומה בתכונות אבל עולה פחות כמדומני.
כרגע הוא עדיין overkill אבל אני כבר רואה שבעתיד הקרוב אני אזדקק למשהו די דומה....
קצב קריאה - מארז מקונפג עם 4 דיסקים של 500G כל אחד - בין 10 ל-20 MBYTE לשניה
אני משחזר גיבוי של כ-1.5TB עם xcopy /s /v
קריאה אבל מוגבלת אצלי ע"י כתיבה ל-RAID-5 של Windows Server 2008
אני פתחתי שרשור אחר, אני עומד לרכוש משהו טיפה יותר רציני
אבל נראה כי PROMISE פי כמה יותר מהיר מ-NETGEAR
- oferlaor
- מנהל

michael123,
זה היה 90% מה-CAPACITY של הרשת שלי.
עם רשת גיגה זה אפילו יותר מהר (עדיין אין לי SWITCH, לא יכול לברר את זה).
danlior,
לא קיבלתי מחיר רשמי מהיבואן.
danlior,
לא קיבלתי מחיר רשמי מהיבואן.
- michael123
- חבר מכור קשה

אז כמה באמת bandwidth מארז זה נותן בקריאה ללא חסמי רשת?oferlaor כתב:michael123,
danlior,
לא קיבלתי מחיר רשמי מהיבואן....
ניקח מקרה פשוט של רק יוזר אחד מחובר ללא תהליכי רקע כגון file sharing
היי
לא מצאתי בכתבה התייחסות לצריכת חשמל. עושה רושם שהשימוש במכשירים האלה לא ממש "ירוק" וזה מחשב שפועל ללא הפסקה.
כמה צריכת חשמל במצב עבודה כשאין קריאה/כתיבה?
בכלל, כל מכשירי הבית החכם והאלקטרוניקה המתקדמת באים בניגוד לגישה של חסכון בחשמל.
לא מצאתי בכתבה התייחסות לצריכת חשמל. עושה רושם שהשימוש במכשירים האלה לא ממש "ירוק" וזה מחשב שפועל ללא הפסקה.
כמה צריכת חשמל במצב עבודה כשאין קריאה/כתיבה?
בכלל, כל מכשירי הבית החכם והאלקטרוניקה המתקדמת באים בניגוד לגישה של חסכון בחשמל.
- oferlaor
- מנהל

michael123,
כאמור, זה מגיע ל-90% מיכולות הרשת שלי (כ-90Mbps). אין לי כרגע דרך לבדוק THROUGHPUT ברשת GIGA. כשיהיה לי SWITCH כזה ואם המכשיר עדיין אצלי אדווח.
eldad_z,
ההספק - 55W עם כל הדיסקים מותקנים. הרבה פחות מכל שרת עם 4 דיסקים קשיחים...
כאמור, זה מגיע ל-90% מיכולות הרשת שלי (כ-90Mbps). אין לי כרגע דרך לבדוק THROUGHPUT ברשת GIGA. כשיהיה לי SWITCH כזה ואם המכשיר עדיין אצלי אדווח.
eldad_z,
ההספק - 55W עם כל הדיסקים מותקנים. הרבה פחות מכל שרת עם 4 דיסקים קשיחים...
- michael123
- חבר מכור קשה

Re: סליחה על הבורות
resilienceronen61 כתב:אבל מה ההבדל בינו לבין כונן רשת כמו MY BOOK 2 של WD?...
זה באמת גם מה שאני הדגשתי היה חסר.. בדיקת RAID
- oferlaor
- מנהל

אכן, וגם תמיכה בפורמטים כמו NFS, UP&P שמאפשר לו לעשות STREAMING למזרימדיה, כמובן.
saar156,
לא שמתי לב מה שמו שם בתערוכה, אבל מאוד יתכן.
saar156,
לא שמתי לב מה שמו שם בתערוכה, אבל מאוד יתכן.
לצרכים הבייתים נראה לי שמספיק לשים מחשב ישן (פנטיום 4) , להתקין עליו windows server , ולשים בו דיסקים קשיחים לפי הצורך (רק לדאוג שהספק יהיה איכותי) .
מה הערך מוסף של השרת הנ"ל למה שהצגתי בהתייחס לשימושים בייתים ?
מה הערך מוסף של השרת הנ"ל למה שהצגתי בהתייחס לשימושים בייתים ?
נערך לאחרונה על ידי sufgi123 ב 16/10/2008 21:57, נערך פעם 1 בסך הכל.