התחדשתי! 42PY800 + נגן BDP S350 (עדכון - הבלו ריי כבר כאן)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!
כבר הרבה זמן שאני ואבי מעוניינים ב HDTV חדשה ונוצצת לסלון. חיכינו הרבה והתלבטנו לא מעט. לאחר קריאת הרבה מאד ביקורות באינטרנט לאורך תקופה + בדיקה בחנות קפצנו (שלא להגיד צללנו :wink: ) לעולם ה HDTV עם טלוויזייה panasonic PY 800 בגודל 42" ונגן BLU RAY של סוני. הטלוויזייה כרגע בהרצה על מסך לבן, וגם כאשר אנו צופים במשהו אחר - אנחנו משנים את הקונטראסט והבהירות ל 39 ל 39 כך שהתמונה יוצאת די חשוכה.

הנגן עדיין לא הגיע מאחר שהוא פשוט נחטף ברגע שהגיע המשלוח הראשון ( הבנתי שהגיעו 100 נגנים) כך שאני מצפה למשלוח הבא (צפי הגעה לביתי בתחילת ספטמבר טפו טפו :wink: ).

כמה הערות לגבי חוויית הקנייה: התצוגה לא עושה למסך הזה צדק (לדעתי). מה שמושך את העיין זה יותר ה LCD ים הבוהקים. לא יודע למה אבל כל התצוגות בחנות שבה הייתי הראו תמונות לא שונות מהותית אחת מהשנייה. דווקא ה PY נראית יחסית כהה באור היום המלא שהיה בחנות. טוב נו... אולי זה בגלל השחורים העמוקים. בסופו של דבר הלכנו על זה ויום למחרת סיכמנו על התקנה.

קצת חששתי במהלך הלילה שעשיתי בחירה לא טובה... אבל כמה שאני טעיתי. אתם אולי תצחקו אבל בסביבה קצת פחות שטופת שמש,אני רואה את ערוצי הסרטים של יס יותר טוב מ CRT 29" של טושיבה הישנה שלנו. ראשית יש נעילה על FILM MODE בסירטי YES ואתה פשוט רואה תנועה חלקה יותר, השחורים עמוקים (הבנתי שברמה של קורו 1.0) הקונטראסט הסטטי גבוה... וכמובן זה 16:9 - לא עוד פסים מעל ומתחת בצפייה בערוצי הסרטים של יס. לא ניסינו להריץ כל כך DVD אבל מהמעט שראינו אני ואבי היינו מרוצים. איכות התמונה ב DVD הזכירה לי את פיוניר קורו (שוב אני זוכר אותה רק מהתערוכה) בהבדל אחד : בפנסוניק אתה יכול להיות חצי מטר מהמסך - ולא תהיה לך את "תחושת הנמלים" שעופר הזכיר בביקורת שלו, זה כניראה קשור לתדר רענון או משהו כזה.

אין בטלוויזייה תפריטים או אופציות מיוחדות נגד צריבה... אבל כאשר שמתי על מסך לבן (מיס אימפקט) זיהיתי הרבה פעילות על המסך... זה ניראה כאילו יש שם ORBITER/WOBBLER שמזיז את הפיקסלים על המסך + כל מיני פסים שעוברים מלמעלה למטה (מנקים שיירי צריבה???). בצפייה רגילה לא זיהיתי את האפקטים הללו, הם בולטים על רקע FLAT FIELD כהה.

ועכשיו לדברים הפחות טובים:
לאחר ששמתי מסך לבן, גיליתי 2 פיקסלים תקועים ואחד שרוף. זה יכול לקרות לכל מסך דק עם השימוש הראשוני. ניתן לראות אותם בבירור ממרחק של 15 ס"מ. במטושטש ממרחק מטר ובמרחק צפייה של 2.5 מטר זה נבלע על רקע שאר שני מיליון שבעים ושלושה אלף הפיקסלים. לפעמים אחד מהם רק מרצד (כלומר עובר בין הצבע הסגול שהוא תקוע עליו לצבע האפור של ה FLAT FIELD).
נראה לי שאני אתקשר לחנות בערב וניראה מה נוכל לעשות. אשמח לשמוע דיעות מה אתם, חברי הפורום הנכבדים, הייתם עושים - מחליפים את הטלוויזיה או נשארים עם שלושת הפיקסלים הבעייתיים. דרך אגב הם יחסית רחוקים אחד מהשני.
המסך ממש חדש ואבי שילם עליו הרבה, מצד שני זה ניכר בעיקר בצפייה מתחת לחצי מטר בצפייה על FLAT FIELD. בשידורי טלוויזייה רגילים צריך להתקרב יותר. אני חושב שהבעייה פה היא יותר פסיכולוגית מאשר כל דבר אחר.

על כל פנים, משהו יודע את מדיניות ההחלפה של יורוקום בנושא או היה לו ניסיון דומה?
סופ"ש נעים לכולם,
עידו.
:?: :!:

נ.ב. אני אשחרר תמונות אחרי ההרצה.
נערך לאחרונה על ידי ido80 ב 10/10/2008 3:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

pug1980
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 436

שליחה #2 

תדבר עם יורוקום. לי זה היה מציק לדעת שיש כמה פיקסלים לא תקינים.
תחזית לבחירות הקרובות :
פלאזמה 100% מהקולות
LCD רק 0% מהקולות
המנצח הברור והבלתי מעורער :
הפלאזמה !!!
;-)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

אני לא מכיר את מדיניות ההחלפה של יורוקום ואני לא יודע איפה קנית, אבל אם קנית בחנות מתמחה אני מאמין שיטפלו בהחלפת המסך מול יורוקום ללא תלות במדיניות ההחלפה שלהם. לי היה סיפור דומה עם הסמסונג שטופל לשביעות רצוני ע"י ארמגדון מול מיניליין (ד"א זה דרש שתי החלפות).

אני ממליץ לך לדרוש החלפה. זה שלא רואים את זה ממרחק צפייה סביר זה נכון, אבל עכשיו זה חרוט בתודעתך ואתה תמיד "תראה" את הפיקסלים הבעייתיים. זו אכן יותר בעיה "פסיכולוגית" מאשר בעיה אמיתית באיכות הצפייה, אבל גם בעיות כאלה צריך לפתור :D .

ותתחדש, ועם קבלת הבלוריי נצפה לתמונות איכות 8)
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

גם לי זה מציק. נראה לי שלאבא שלי זה גם מציק.
אני אתקשר בערב,
סופ"ש נעים,
עידו.

נ.ב. דרך אגב גם אני קניתי שם.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

ido80 כתב:נ.ב. דרך אגב גם אני קניתי שם.
...
דבר עם זהר, מנסיוני לא תהיה לך שום בעיה. יש לך אבא ואמא שם (Y) .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

תתחדש ותהנה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

תתחדש תהנה ותעדכן (Y)

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שלום לכולם,
קודם כל תודה רבה לכל המגיבים והמברכים :)
אני באמת מקווה שיהיה עוד הרבה על מה לברך :wink:
ועכשיו עדכון קצר:
הרגע דיברתי עם זוהר בטלפון. הוא הרגיע אותי ואמר שאין לי מה לדאוג. הוא ייצור קשר עם יורוקום מחר על הבוקר, אם הכל ילך כשורה טכנאי שלהם אמור ליצור איתי קשר ולתאם ביקור. במהלך הביקור הוא יבדוק את המסך ויראה אם יש דברים בגו. במידה וכן - אמורים להחליף לי את המסך.
נשאר רק לראות איך הכל יסתדר...
מקווה לעדכן בבשורות טובות,
עידו.

toto1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

בדרך כלל יורוקום לא עושים בעיות ומחליפים כך שאין לך מה לדאוג
אני מחכה לשמוע חוות דעת על הבלו ריי כי אני גם מתכנן עליו...
לפי הביקורות בחול הוא נראה טוב מאוד.

saarb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

לגבי הנגן - הוא יהיה REGION B בלבד - זה לא מפריע ? כלומר יגיעו מחו"ל (נגיד לבלוקבאסטר) סרטים/הופעות ללא עברית - REGION A - מה תעשה אז ?
יש "פיצוח" אם אני לא טועה ב 90EURO או משהוא כזה - לא עדיף כבר מחשב קטן HTPC ?

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עדכונים

שליחה #11 

שלום לכולם!
מספר עידכונים לגבי השירות שקיבלתי ומצב הטלויזיה כעת:
כאמור, זוהר דיבר איתי ביום שבת האחרון והרגיע אותי שאני בידיים טובות ושלמסך הזה יש אבא ואמא. וזה היה נכון. טלפון לזוהר ביום ראשון גילה שיורוקום מחליפה לי את המסך (באותו היום), ואכן אחראי התקנות של יורוקום יצר איתי קשר מייד אחרי ותיאמנו את השעה. אין ספק שחשוב ליורוקום ולזוהר שתצאו מרוצים. המסך הראשון הגיע ביום שישי והמחליף שלו הגיע בערך 24 שעות מרגע התלונה (שהיתה ביום שבת)... לא רע :)

הגיעו המתקינים, החליפו את המסך בזריזות, עשינו סריקה קצרה שאין פיקסלים תקועים על המסך, ונפרדנו לשלום. טוב... אני עם הפנאטיות שלי מתחיל לעבור שוב על המסך על רקע FLAT FIELD... ונחשו מה... שוב פעם 2 פיקסלים תקועים...

שוב, טלפון לזוהר... ענה אחד המוכרים שאמר שזוהר עם לקוח. אמרתי לו שיש בעיות עם המסך, הוא אמר שהוא יעביר את זה לזוהר. אחרי 10 דקות זוהר חזר אלינו. נראה לי שבהתחלה הוא היה קצת בהלם... "תגיד, אתה יודע מה הסיכוי שדבר כזה יקרה?" אמר / תמה.
אבל זוהר כמו זוהר מעוניין רק לתת שירות טוב ללקוח והעביר את הפנייה ליורוקום. לאחר זמן מה (הכל קרה ביום ראשון) אנחנו מקבלים טלפון מאיתי. איתי הוא מנהל השירות וההתקנות של חברת יורוקום. -"תשמע אולי יש בעיות בכבילה או במקור...". שמתי את זה על DVD שמחובר בקומפוזיט על רקע MENU בהיר ו... באופן לא מפתיע הם עדיין היו שם.

חזרתי אל איתי (הוא מסר לי את הפלפון שלו, גם זוהר אמר שאני אתנהל כעת מולו) ודיווחתי שזה עדיין שם. גם איתי היה מופתע מההסתברות שזה יקרה פעמיים ומסר שיגיע טכנאי ביום שני ויבדוק את התקלה.

ביום שני (היום) איתי מתקשר ואומר שבטלוויזייה שמסרתי הם מצאו במעבדה רק פיקסל אחד תקוע. מאחר שאני הייתי בחופשה באותו הרגע וגם אבא שלי, ומכיוון שאני די נהנה להתעסק עם HDTV's וגם מכיוון שהסתבר שהם די קרובים אלינו - הצעתי שאני אישית יבקר במעבדה ויראה לו בדיוק את הפיקסלים הבעייתיים. הוא נשמע די מהוסס. הוא טען שמאחר שכניראה אני רואה יותר ממנו, הוא מזמין אותי לבית יורוקום לבחור איזה מסך ( 42PY800 ) שאני רוצה והוא יתן לי חופש מלא לבדוק, ולבחור.

הביקור בבית יורוקום בראש העיין הייתה חוויה ממש נחמדה. איתי קיבל את פנינו ומייד התנצל על הטלוויזיות, ציין שזה באמת נדיר והזמין אותנו לקפה ומשם אבא שלי כבר לקח הפסקת סיגריה (מהנסיעה כניראה :wink: ) ואיתי הצטרף אליו. איתי עשה לנו סיור קצר במחסן של יורוקום וקצת דיבר איתנו על הפעילות שלהם. מה שמוזר (או בעצם לא) הוא שבכל מקום שהלכנו (גם במישרדים העליונים) היו פלזמות ו LCD's בקרטונים שלהם. בחרנו מסך ועלינו לבדוק אותו באחד החדרים.

- " עכשיו תבדוק ", אמר. -"רגע" אמר הטכנאי לידו (עמיקם נדמה לי) וביצע איזה איתחול ראשוני מתוך איזה תפריט טכנאים נסתר במסך (חבל שלא שאלתי איך להיכנס). הופיעו כל מיני תבניות ופסים נגד צריבה על המסך והתחלתי את הבדיקה.

לא מצאתי בעיות במסך.

ואז איתי ועמיקם התחילו להריץ כל מיני סרטוני הדגמה ב 1080i. למרות שהטלוויזייה היתה לפני כיול והרצה ומדובר היה בחומר interlaced זה היה עוצר נשימה. ממש כמו להסתכל מחוץ לחלון. אני מאד מצפה לרגע שבה נוכל להנות מאיזה סרט אקשן ב BLU RAY. רשמתי בגדול עידו80 על הפלומבה, לקחתי מספר סידורי ונפרדנו לשלום לא לפני שהוא שוב התנצל ואבא שלי שוב עישן סיגריה.

בדרך הביתה זוהר התקשר ושאל מה סגרנו עם איתי. סיפרנו לו את הסיפור. "אני שמח שאתם מרוצים" אמר. נראה לי שהוא ואיתי ידידים. נראה לי גם שביורוקום מחבבים אותו.

הגענו הבייתה עייפים אך מרוצים וכעת למסקנות:

א) זכינו לחוויית שירות מהדרגה הראשונה והכרנו כמה אנשים נחמדים בדרך.
ב) אני ממליץ בחום על המסך הזה (תמונות בהמשך).
ג)מי שמחפש פגמים במשהו בכל מאודו - גם ימצא אותם. כבר ציינתי שאני קצת פרפקציוניסט... :wink: ???

אני שולח לזוהר ולאיתי את תודתי האינסופית על הטיפול המאלף והממצה. בתעשייה הזו עובדים כמה אנשים שהלב שלהם גדול כמו פלזמה 150 אינץ'.
אני עוד אפרסם תמונות ואכתוב חוות דעת נוספת על המסך (כבר קיבלתי טלפון מהמתקין לתאם התקנה מחר)... כמובן שאני אבדוק שזה אכן מה שבחרתי.
כרגע נראה לי שאלך לראות איזה סרט בטלוויזייה...
המשך יבוא...
עידו.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #12 

מצטרף למילות הטובות על איתי מיורוקום (Y) , לא פגשתי אותו אישית,אבל היחס שלו מעולה,רגוע לא מתלהם וגם
פותר את הבעיה.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

איזה כיף לשמוע (Y)
הלוואי והשרות בכל החברות היה ככה.

פילפלון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

בזה מתבטא היתרון המוחץ לרכוש אך ורק מהיבואן המורשה,
ולא מאיזה יבואן קטן שכנראה היה מנפנף אותך על 2 פיקסלים מגמגמים.
שווה להוסיף עוד 5-10% למחיר ולדעת שיש עם מי לדבר.
ומילה טובה לחנות שרכשת ממנה,אכן טיפול מהיר ומעלף.
כן ירבו...

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

יש יבואנים מורשים(כמו אלקטרה למשל)שגם מנפנפים אותך על פיקסלים מגמגמים.ואין שם עם מי לדבר.

kgraidy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144

שליחה #16 

באמת כל הכבוד ליורוקום!
זו בעצם הפירסומת הכי חזקה שיש....בלי שתרצה אתה מעכשיו איש מכירות שלהם...
עברתי סיפור דומה...
תתחדש ותהנה

saarb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #17 

ה 42PY800 שלי עדיין בקופסא. אתה יכול להסביר איך בדיוק בדקת ? מה הפעלת וכמה זמן כדי לראות הבעיות ?
תודה רבה.

maors3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה #18 

(Y) כל הכבוד ליורוקום אין ספק שאשכול לירכוש את המסך הבא מהם כבר עכשו בוער לי יש לי מסך בן שלוש שנים קצת עתיק :lol:
בכל מיקרה שוקל עכשו לירכוש DVD ואם אפשר במחיר סביר BD
האים קניתה נגן יעודי או PS3 ?
כמה שילמתה על הנגן אם אפשר לישאול?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

פילפלון כתב:בזה מתבטא היתרון המוחץ לרכוש אך ורק מהיבואן המורשה,
ולא מאיזה יבואן קטן שכנראה היה מנפנף אותך על 2 פיקסלים מגמגמים.
שווה להוסיף עוד 5-10% למחיר ולדעת שיש עם מי לדבר.
ומילה טובה לחנות שרכשת ממנה,אכן טיפול מהיר ומעלף.
כן ירבו...
...
מסכים כמעט עם כל מילה (Y). אני לא מסכים עם המילה "מעלף", הייתי מסכים עם "מאלף" :D.

עידו - שמח שהסתדר, תתחדש (Y)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #20 

איכות השירות מעולה (Y)
מסך אולד LG65C8.