כבר הרבה זמן שאני ואבי מעוניינים ב HDTV חדשה ונוצצת לסלון. חיכינו הרבה והתלבטנו לא מעט. לאחר קריאת הרבה מאד ביקורות באינטרנט לאורך תקופה + בדיקה בחנות קפצנו (שלא להגיד צללנו
הנגן עדיין לא הגיע מאחר שהוא פשוט נחטף ברגע שהגיע המשלוח הראשון ( הבנתי שהגיעו 100 נגנים) כך שאני מצפה למשלוח הבא (צפי הגעה לביתי בתחילת ספטמבר טפו טפו
כמה הערות לגבי חוויית הקנייה: התצוגה לא עושה למסך הזה צדק (לדעתי). מה שמושך את העיין זה יותר ה LCD ים הבוהקים. לא יודע למה אבל כל התצוגות בחנות שבה הייתי הראו תמונות לא שונות מהותית אחת מהשנייה. דווקא ה PY נראית יחסית כהה באור היום המלא שהיה בחנות. טוב נו... אולי זה בגלל השחורים העמוקים. בסופו של דבר הלכנו על זה ויום למחרת סיכמנו על התקנה.
קצת חששתי במהלך הלילה שעשיתי בחירה לא טובה... אבל כמה שאני טעיתי. אתם אולי תצחקו אבל בסביבה קצת פחות שטופת שמש,אני רואה את ערוצי הסרטים של יס יותר טוב מ CRT 29" של טושיבה הישנה שלנו. ראשית יש נעילה על FILM MODE בסירטי YES ואתה פשוט רואה תנועה חלקה יותר, השחורים עמוקים (הבנתי שברמה של קורו 1.0) הקונטראסט הסטטי גבוה... וכמובן זה 16:9 - לא עוד פסים מעל ומתחת בצפייה בערוצי הסרטים של יס. לא ניסינו להריץ כל כך DVD אבל מהמעט שראינו אני ואבי היינו מרוצים. איכות התמונה ב DVD הזכירה לי את פיוניר קורו (שוב אני זוכר אותה רק מהתערוכה) בהבדל אחד : בפנסוניק אתה יכול להיות חצי מטר מהמסך - ולא תהיה לך את "תחושת הנמלים" שעופר הזכיר בביקורת שלו, זה כניראה קשור לתדר רענון או משהו כזה.
אין בטלוויזייה תפריטים או אופציות מיוחדות נגד צריבה... אבל כאשר שמתי על מסך לבן (מיס אימפקט) זיהיתי הרבה פעילות על המסך... זה ניראה כאילו יש שם ORBITER/WOBBLER שמזיז את הפיקסלים על המסך + כל מיני פסים שעוברים מלמעלה למטה (מנקים שיירי צריבה???). בצפייה רגילה לא זיהיתי את האפקטים הללו, הם בולטים על רקע FLAT FIELD כהה.
ועכשיו לדברים הפחות טובים:
לאחר ששמתי מסך לבן, גיליתי 2 פיקסלים תקועים ואחד שרוף. זה יכול לקרות לכל מסך דק עם השימוש הראשוני. ניתן לראות אותם בבירור ממרחק של 15 ס"מ. במטושטש ממרחק מטר ובמרחק צפייה של 2.5 מטר זה נבלע על רקע שאר שני מיליון שבעים ושלושה אלף הפיקסלים. לפעמים אחד מהם רק מרצד (כלומר עובר בין הצבע הסגול שהוא תקוע עליו לצבע האפור של ה FLAT FIELD).
נראה לי שאני אתקשר לחנות בערב וניראה מה נוכל לעשות. אשמח לשמוע דיעות מה אתם, חברי הפורום הנכבדים, הייתם עושים - מחליפים את הטלוויזיה או נשארים עם שלושת הפיקסלים הבעייתיים. דרך אגב הם יחסית רחוקים אחד מהשני.
המסך ממש חדש ואבי שילם עליו הרבה, מצד שני זה ניכר בעיקר בצפייה מתחת לחצי מטר בצפייה על FLAT FIELD. בשידורי טלוויזייה רגילים צריך להתקרב יותר. אני חושב שהבעייה פה היא יותר פסיכולוגית מאשר כל דבר אחר.
על כל פנים, משהו יודע את מדיניות ההחלפה של יורוקום בנושא או היה לו ניסיון דומה?
סופ"ש נעים לכולם,
עידו.
נ.ב. אני אשחרר תמונות אחרי ההרצה.