שלום לכולם וגמר חתימה טובה!
ראשית כל, מאז שפירסמתי את השירשור שמתי לב שעוד כמה אנשים רכשו את הטלוויזייה הזו ומהמעט שקראתי נראה שהרושם הכללי הוא חיובי.
דבר שני - כפי שכבר מצויין בכותרת הראשית - הבלו ריי כבר כאן במלוא הדרו (תמונות יהיו בהמשך). לפני שאני כותב על הנגן אתן חוות דעת נוספת על הטלוויזייה לאחר צפייה קצת יותר מעמיקה.
קיבלתי מספר פניות בה"פ על אנשים שקנו את הטלוויזייה ודיווחו על פיקסלים תקולים (אחד או שניים). באופן מפתיע לפי פנסוניק זה תקין (כתוב בחוברת הפעלה). אני באופן אישי ממליץ לכל מי שקונה את הטלוויזייה לדרוש החלפה על
מעבר לפיקסל תקוע אחד כי לא נראה לי שיש כאלו עם 0 פיקסלים בעייתיים.. התחושה האישית שלי היא שזה חלק מובנה מתהליך הייצור. גם לי יש פיקסל תקוע אחד ואני לא מתכוון להחליף (כניראה פיספסתי אותו בבדיקה ביורוקום). מי שקיבל טלוויזייה ללא פיקסלים תקועים שיראה עצמו כבר מזל. מצד שני - לא ראיתי או שמעתי על טלוויזיות חדשות עם יותר משני פיקסלים בעייתיים. לשם פרופורצייה - 2 פיקסלים מתוך 1080*1920 הם קצת פחות מ 0.000001 אחוז מסך כל הפיקסלים במסך. על דרך המשלים- הפיקסלים התקינים מהווים קצת יותר מ 99.999999 אחוז. כניראה שלדרוש את המאה אחוז היה מעלה את המחיר משמעותית. קצת מבאס אבל בסיכומו של דבר זו טלוויזייה כל כך טובה שזה לא מפריע לי (מה גם שלא רואים אותו בכלל בעת צפייה רגילה כמובן).
כמה הערות בקשר לטלוויזייה :
איכות SD: תלוייה מאד במקור אבל כעיקרון - לא חשתי לרגע אחד שאני רואה פחות טוב מה CRT הישן והטוב שנח לו כרגע בממ"ד. לפעמים אני מרגיש שהתמונה "רכה" קצת בפרטים לטובת חלקות. אולי זה המקור עצמו. אולי זה פילטר פנימי של ה TV. מי שמחובר ל YES נהנה מלא מעט סרטים וסדרות במסך רחב 16:9... ואז, התמונה אף יותר עשירה בפרטים מ CRT.
מתיחה של תכני 4:3 ל 16:9 : ממוצעת. קונסיסטנטי עם הביקורת של עופר. ניתן למצוא אותה פה:
http://video.hometheater.co.il בגדול - לא מפריע, בקטן - העיוות מורגש אבל כשמתרגלים כבר לא חושבים על זה בכלל. פנסוניק התעקשה לשמור כמה שיותר פרטים בתמונה והעדיפה לא לחתוך יותר מידי את הקצוות בצדדים - כך שכל מה שהיה בתמונה המקורית מופיעה גם בתמונה המתוחה. מי שחושב שיתקשה להתרגל - שיבדוק קודם בחנות.
IFC או INTELLIGENT FRAME CREATION: זוהי גרסת פנסוניק ל 100HZ של ה LCD. כעיקרון, ה LCD's קיבלו את התוספת הזאת עקב בעיות של מריחות בעת הצגת תנועה מהירה. מה שמצחיק הוא שלפלזמה הזו אין בכלל מריחות בעת הצגת תנועה (למעשה זהו אחד היתרונות המסורתיים של הפלזמה על פני LCD's ה MOTION RESOLUTION). במיקרה זה, גם אין דרגות ביניים אלא רק ON OFF. אני לא ראיתי לנכון להפעיל אותו עדיין מאחר שהתוצאה היא שהאנשים נראים כאילו הם על "ספידים" ממריצים. ההתערבות במה שמוצג בתמונה היא כל כך בוטה שאני לא מפעיל את זה לא ב SD ולא ב HD. אולי במשחקים של מכבי... נראה... לסיכום: לא ראיתי סיבה מספיק טובה להפעיל את זה עדיין. ייתכן שהוא הוא אף מפחית MOTION RESOLUTION (תימוכין:
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH4 ... libration/) . ובכל זאת מילה טובה: IFC ב ON מוריד את ה JUDDER בסירטי HD ויוצר אפקט תלת מימדי יותר לתמונה (שוב, בסירטי HD). יש כאלו שיאהבו את זה.
השתקפויות: יש, לדעתי לא הרבה. לי אין בעייה עם זה. בטח פחות ממסך הזכוכית של ה CRT הישן שלנו. דרך אגב - נדמה לי שכל סידרת המסכים החדשה ה HIGH END של סמסונג ( ה 650 וה 550) הם פנלים עם השתקפות לטובת קונטראסט מוגבר + שחורים וכך גם סדרת ה V4000 של סוני. קנינו דימר לווסת את עוצמת האור בסלון ולווסת את כמות החשמל שצורכת הנורה. כך אנחנו גם "זוכים" בתמונה איכותית וגם שומרים על איכות הסביבה.
איכות תמונה ב HD: עם דיסק ברמת REFERENCE - התמונה חדה, מפורטת, נקייה וממש רואים את ההבדל בין SD ל HD. עופר נתן לה ציון 9.5 ב HD ואני מסכים לגמרי. הערה: חלק לא מבוטל בכלל של הסרטים מגיע בפורמט 1:2.4 או ביחס דומה. התוצאה היא פסים למעלה ולמטה וזה קצת מוציא את ה WOW מהתמונה. אני רואה HD ממרחק של פחות מ 3 מטר ולעניות דעתי, אם זה היה תלוי רק בי, הייתי שוקל מאד ברצינות החלפה ל 50 אינץ'. למרות שהתמונה חדה ועשירה בפרטים, חלקם יותר מידי קטנים מכדי שיהיו ברורים לגמרי. בטח ב 1080P. בסרטים שהוסרטו ב 16:9 המצב יותר טוב שכן כל המסך מתמלא ואז ה 1080P מתגלה במלוא הדרו. נסו את STARSHIP TROOPERS בבלו ריי לצורך העניין.
לסיכום: אומרים ש 50' זה גדול למרחק של 2.5 עד 3 מטר. מאחר שהטיפול של הTV בחומר SD הוא כל כך טוב ובגלל שקשה להבחין בכל הפרטים של 1080P כשרק חצי מהמסך בעצם מראה את הסרט - אני חושב שכדאי להסתכל גם על 50". זה תקף בייחוד אם חומר הצפייה שלך כולל (או יכלול) לא מעט HIGH DEF. שוב, ממליץ לבדוק את בחנות.
מי שמעוניין ב SETTINGS אני אשלח לו בפרטי. למי שצופה ב HD או מחובר דרך מחשב, לא לשכוח לכבות את ה OVERSCAN.
כמה מילים על איכות סביבה: למי שהטלוויזייה פתוחה אצלו הרבה בלי שהוא רואה ממש משהו - יש אופצייה של POWER SAVE תחת SETTINGS. זה מוריד את הבהירות לטובת צריכת חשמל נמוכה יותר. כשבאמת יושבים לראות משהו, לכבות - לקבלת איכות תמונה. כמובן שמי שהוא שוחר איכות סביבה יכול להשאיר אותו תמיד דולק ולקבל בהירות מופחתת ותמונה פחות איכותית (לטעמי) אבל בהחלט ניתנת לצפייה.
נראה לי שזהו בקשר לטלוויזייה בינתיים...
הזכרתי כבר את הבלו ריי... כן הוא כבר פה... אני אכתוב עליו מחר באותו שירשור (אם זה בסדר מצד מנהלי הפורום). לאחר צפייה בלא מעט BLU RAY DISC אני יכול להגיד שאני מאד מאד מרוצה. המכשיר מהיר ומציג תמונה נהדרת. רמת הווידאו בסירטי ה BLU RAY משתנה בהתאם לאיך שמרו על הסרט (המצב של המקור) ואיכות הקידוד. יש סרטים שרואים מדהים ויש כאלה שניראים בסדר. אני אתן מחר מדידות מדוייקות של זמן העלאה של סרט ושל המכשיר עצמו אבל בגדול, זה אמור להיות המכשיר בלו ריי הכי מהיר בארץ (מהיר מה PS3) והכי זול בארץ (באיזור ה 2700 ש"ח ואני משוכנע שמי שיתאמץ ימצא אותו בפחות). מסתבר שאני אחד הראשונים שמחזיק בו... קצת פיקנטריה...
מסתבר ש BLOCK BUSTER רכשה 100 מכשירים כאלה ולשם "הלך" המשלוח הראשון. לאחר מכן ישפאר ביקשו מכשיר אחד להערכה שיגיע מארה"ב. לאחר הערכה, ישפאר ביקשו עוד 100 ומשהו מכשירים להשקה בארץ. כמובן שאני מצפה לביקורת של עופר עליו. מילה טובה על ישפאר: עקב שביתה או סכסוך בין העובדים בנמל אשדוד למכס - המכשיר השתהה הרבה מעבר לזמן המקובל. הייתי אמור לקבל אותו בתחילת ספטמבר ובפועל קיבלתי אותו די בסוף ספטמבר. לאורך הזמן הזה היה איתי בקשר מוטי - שהוא קודקוד בכיר בישפאר שעדכן אותי בכל התפתחות. הוא גם הבטיח פיצוי -5 סירטי BLOCKBUSTER אם כי זה טרם הגיע (אני אעדכן בהמשך מה יצא מזה). הוא היה נחמד וניכר שהוא באמת התאמץ לשחרר את המכשירים הללו (הבנתי שגם מנכ"ל ישפאר נחלץ למשימת השיחרור

). תודה, מוטי.
כאמור, אני אכתוב על המכשיר בניפרד מחר...
גמר חתימה טובה לכולם,
עידו.