התחדשתי! 42PY800 + נגן BDP S350 (עדכון - הבלו ריי כבר כאן)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

שלום!
אני מצרף מספר תמונות ראשונות מהטלוויזייה השנייה שהביאו (ביום ראשון ושהיום לקחו) עם ערכי כיול שעדיין לא מוחלטים ולפני הרצה. אבל לפני זה, כמה חובות קטנים :wink:

saarb,
בדקתי את המסך בצורה הכי פשוטה שיש. שמתי על מסך אפור בהיר (נמצא בתפריט של YES IMPACT תחת "מסך כיול - IRE 70"), הגברתי קונטראסט ל 75 והורדתי לבהירות 39, עמדתי מול המסך (ממליץ על איזור מטר - מטר וחצי, פחות מזה עלול פשוט להכאיב לעיניים) וסרקתי את המסך. באופן מוזר שמתי לב שבקונטראסט גבוה פיקסל תקוע עלול לעבור למצב של "מרצד" כלומר פעם מציג את הצבע הנכון ופעם לא בתדירות גבוהה.

דרך אגב, גם אם יש פיקסל "מגמגם" או תקוע - אתה לא תראה אותו מעבר למטר בצפיה רגילה וממטר וחצי בקושי על FLAT FIELD. משני מטר והלאה הוא נעלם לגמרי. אני לא בטוח שהמוח האנושי והעיניים האנושיות יכולות ממרחק צפייה של 2 מטרים להגיע ליכולת הפרדה של עשירית המילימטר. רוצה לומר - אם נעמיד בן אדם מול מסך FHD שמציג רקע לבן שבמרכזו פיקסל בצבע X (בגודל גרגיר חול) ונישאל אותו מהו הצבע שלו, לדעתי הוא לא ידע ממרחק של מעבר לשני מטרים . נראה לי שלמוח האנושי יש נטייה להתמקד בדברים גדולים מגודל גרגיר חול. אם זה בגודל של גרגיר - זה כניראה לא כזה חשוב. כמובן שכשאתה פרפקציוניסט פנאט כמוני זה לא משנה :lol:
או כפי שאמרתי לזוהר: " מי שטורח לעמוד מול מסך FHD ממרחק מטר ולעבור על שני מליון שבעים ושלושה אלף פיקסלים - מגיע לו שימצא פיקסל תקוע " :lol:

maors3 אני אענה לך בפרטי. דרך אגב לכל אלה שחושבים על לקנות את הנגן... אני מציע ליצור קשר עם ישפאר (למשל דרך האתר) ולקבל מחיר מומלץ לצרכן. בחנויות מתמחות הוא אמור לעלות באיזור ה 2700 - 2800 ש"ח כשקונים אותו בנפרד. יש לי תחושה שעד חנוכה, המחיר אפילו ירד עוד יותר לאיזור ה 2500 בחנויות באינטרנט. אל תשכחו שהוא די חדש באזורינו.
ניראה לי שבעוד שנה נגן BLU RAY פשוט יעלה באיזור ה 2000 ש"ח ומטה. בעוד שנתיים בטח נראה כבר נגנים באיזור ה 1500 - 1700 ש"ח אבל ייתכן שהלכתי רחוק מידי בזמן ובדמיון... :)

במעבר חד... הנה מספר תמונות ראשוניות למדי. צילמתי לא מעט תמונות והרבה יצאו מטושטשות בגלל התנועה על המסך. בנוסף, כיווצתי את התמונות קצת יותר מדי.
אני מעלה את מה שניראה סביר.
עידו.
:?: :!:
מתוך "השופט"
 מתוך "השופט"
ערוץ 10
 ערוץ 10
ערוץ MGM
 ערוץ MGM

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עוד קצת תמונות מוקדמות + הסבר על ההרצה שאני עושה

שליחה #22 

שלום!
אני מצרף עוד תמונה ובנוסף, מידע על איך אני מבצע את ההרצה על ה PY800 בגירסת ido80 :) .
אז, זה מה שאני עושה:

א) מעביר לערוץ 144, עובר ל YES IMPACT ובוחר באופצייה "מסך כיול IRE 70" האחרונה.
ב) מכוון את הקונטראסט ל 75 (עופר אומר מקסימלית) ובהירות 40.
ג) משאיר את הטלוויזייה על המסך הזה 25- 30 שעות ... נראה... כעיקרון עופר אומר שצריך לפחות 20 שעות. אני מתכנן לשים אותו על 30 שעות.
ד) לאחר מכן אפשר לצפות בשידורים בקונטראסט נמוך בכ 20% ממה שאתה מתכנן לראות למשך 70 שעות (סה"כ 100 שעות ראשונות).
ה) אם בכל זאת אני רוצה לראות משהו במהלך ה 30 שעות ראשונות, אני צופה בקונטראסט נמוך ובהירות נמוכים (39 שניהם), רואים די חשוך אבל רואים.
ו) נימנע לפחות ב 30 שעות ראשונות מצפייה בסרטים עם פסים שחורים למעלה ולמטה, או בצדדים (משתמש במתיחות השונות שהמסך יכול לבצע לתמונה).

אשמח לכל הערה והארה.
עידו.
מערוץ הסרטים של יס
 מערוץ הסרטים של יס
מתוך "המשלח 2". שימו לב כיצד ניתן להבחין מתי החליפה השחורה שלו מסתיימת ומתחיל הרקע האפרפר
 מתוך "המשלח 2". שימו לב כיצד ניתן להבחין מתי החליפה השחורה שלו מסתיימת ומתחיל הרקע האפרפר
מבט על כל העסק
 מבט על כל העסק

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #23 

עידו - לפנסוניק שלך לא צריך לעשות שום הרצה. תאמין לי! ותתחדש!!! (Y)
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #24 

תתחדש ותהנה.
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

saarb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

יהיה לי HOT HD ולא YES - איזה ערוץ שם לשם כיול ? תודה

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

saarb כתב:יהיה לי HOT HD ולא YES - איזה ערוץ שם לשם כיול ? תודה
...
אין לי מושג. נסה להתקשר למחלקת שירות לקוחות ולשאול. אשמח לדעת גם. אחרי שאתה מתחבר אשמח גם לשמוע את דעתך על שירות ה HOT HD והאם אתה חושב שהוא משתלם.
עידו.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #27 

תתחדש!
מסך מצויין.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

MightyMoonMan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה #28 

מהו מרחק הצפייה שלך?

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

שוב תודה למברכים,
מרחק הצפייה שלי נע בין 2.5 ל 2.7 מטר.
לא קשור, אבל מישהו פה בשירשור שאל על דיסקים של BLU RAY וה REGIONS השונים. אז ככה, מה שמגיע לבלוק באסטר - זה רק REGION FREE או REGION B . כך שאני אוכל לראות עם הנגן החדש (שרק יגיע בשלום :wink: ) סרטים חדשים שמגיעים בבלוק באסטר. כרגע בספרייה שלי ברעננה מגיע סרט חדש כל שבועיים בערך ויש להם באיזור ה 24 סרטים.

כל זה מתגמד לעומת החנות KINO ברמת השרון. לטענת האחראי, יש להם 800 עותקים של סרטי BLU RAY, מה שהופך אותם לחנות הכי גדולה בארץ וייתכן מאד גם במזרח התיכון (אם לא בכל אירופה) בנושא זה. מהם 80% - 85% הם region free או region b.
נראה לי שהגיע הזמן לרחרח שם :) .
יום טוב,
עידו.

נ.ב. גם באוזן השלישית יש דיסקים כחולים באיזור ה 40 עותקים. לא יודע כמה מזה זה לאיזור שלנו.

saarb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #30 

שלום עידו,

הפעלתי סוף סוף את ה 42PY800 שלי - סיפור דומה לשלך - פיקסל אחד תקוע ואחד שרוף. יש לך טלפון ישיר של יורוקום ?
את הפיקסלים ראיתי דרך דיאגנוסטיקה בתפריט טכנאים - אני מעריך שאתה כבר יודע את הטריק לשם - נכון ?
תודה.

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

קחו אוויר...

שליחה #31 

שלום לכולם וגמר חתימה טובה!

ראשית כל, מאז שפירסמתי את השירשור שמתי לב שעוד כמה אנשים רכשו את הטלוויזייה הזו ומהמעט שקראתי נראה שהרושם הכללי הוא חיובי.

דבר שני - כפי שכבר מצויין בכותרת הראשית - הבלו ריי כבר כאן במלוא הדרו (תמונות יהיו בהמשך). לפני שאני כותב על הנגן אתן חוות דעת נוספת על הטלוויזייה לאחר צפייה קצת יותר מעמיקה.

קיבלתי מספר פניות בה"פ על אנשים שקנו את הטלוויזייה ודיווחו על פיקסלים תקולים (אחד או שניים). באופן מפתיע לפי פנסוניק זה תקין (כתוב בחוברת הפעלה). אני באופן אישי ממליץ לכל מי שקונה את הטלוויזייה לדרוש החלפה על מעבר לפיקסל תקוע אחד כי לא נראה לי שיש כאלו עם 0 פיקסלים בעייתיים.. התחושה האישית שלי היא שזה חלק מובנה מתהליך הייצור. גם לי יש פיקסל תקוע אחד ואני לא מתכוון להחליף (כניראה פיספסתי אותו בבדיקה ביורוקום). מי שקיבל טלוויזייה ללא פיקסלים תקועים שיראה עצמו כבר מזל. מצד שני - לא ראיתי או שמעתי על טלוויזיות חדשות עם יותר משני פיקסלים בעייתיים. לשם פרופורצייה - 2 פיקסלים מתוך 1080*1920 הם קצת פחות מ 0.000001 אחוז מסך כל הפיקסלים במסך. על דרך המשלים- הפיקסלים התקינים מהווים קצת יותר מ 99.999999 אחוז. כניראה שלדרוש את המאה אחוז היה מעלה את המחיר משמעותית. קצת מבאס אבל בסיכומו של דבר זו טלוויזייה כל כך טובה שזה לא מפריע לי (מה גם שלא רואים אותו בכלל בעת צפייה רגילה כמובן).

כמה הערות בקשר לטלוויזייה :

איכות SD: תלוייה מאד במקור אבל כעיקרון - לא חשתי לרגע אחד שאני רואה פחות טוב מה CRT הישן והטוב שנח לו כרגע בממ"ד. לפעמים אני מרגיש שהתמונה "רכה" קצת בפרטים לטובת חלקות. אולי זה המקור עצמו. אולי זה פילטר פנימי של ה TV. מי שמחובר ל YES נהנה מלא מעט סרטים וסדרות במסך רחב 16:9... ואז, התמונה אף יותר עשירה בפרטים מ CRT.

מתיחה של תכני 4:3 ל 16:9 : ממוצעת. קונסיסטנטי עם הביקורת של עופר. ניתן למצוא אותה פה: http://video.hometheater.co.il בגדול - לא מפריע, בקטן - העיוות מורגש אבל כשמתרגלים כבר לא חושבים על זה בכלל. פנסוניק התעקשה לשמור כמה שיותר פרטים בתמונה והעדיפה לא לחתוך יותר מידי את הקצוות בצדדים - כך שכל מה שהיה בתמונה המקורית מופיעה גם בתמונה המתוחה. מי שחושב שיתקשה להתרגל - שיבדוק קודם בחנות.

IFC או INTELLIGENT FRAME CREATION: זוהי גרסת פנסוניק ל 100HZ של ה LCD. כעיקרון, ה LCD's קיבלו את התוספת הזאת עקב בעיות של מריחות בעת הצגת תנועה מהירה. מה שמצחיק הוא שלפלזמה הזו אין בכלל מריחות בעת הצגת תנועה (למעשה זהו אחד היתרונות המסורתיים של הפלזמה על פני LCD's ה MOTION RESOLUTION). במיקרה זה, גם אין דרגות ביניים אלא רק ON OFF. אני לא ראיתי לנכון להפעיל אותו עדיין מאחר שהתוצאה היא שהאנשים נראים כאילו הם על "ספידים" ממריצים. ההתערבות במה שמוצג בתמונה היא כל כך בוטה שאני לא מפעיל את זה לא ב SD ולא ב HD. אולי במשחקים של מכבי... נראה... לסיכום: לא ראיתי סיבה מספיק טובה להפעיל את זה עדיין. ייתכן שהוא הוא אף מפחית MOTION RESOLUTION (תימוכין: http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH4 ... libration/) . ובכל זאת מילה טובה: IFC ב ON מוריד את ה JUDDER בסירטי HD ויוצר אפקט תלת מימדי יותר לתמונה (שוב, בסירטי HD). יש כאלו שיאהבו את זה.

השתקפויות: יש, לדעתי לא הרבה. לי אין בעייה עם זה. בטח פחות ממסך הזכוכית של ה CRT הישן שלנו. דרך אגב - נדמה לי שכל סידרת המסכים החדשה ה HIGH END של סמסונג ( ה 650 וה 550) הם פנלים עם השתקפות לטובת קונטראסט מוגבר + שחורים וכך גם סדרת ה V4000 של סוני. קנינו דימר לווסת את עוצמת האור בסלון ולווסת את כמות החשמל שצורכת הנורה. כך אנחנו גם "זוכים" בתמונה איכותית וגם שומרים על איכות הסביבה.

איכות תמונה ב HD: עם דיסק ברמת REFERENCE - התמונה חדה, מפורטת, נקייה וממש רואים את ההבדל בין SD ל HD. עופר נתן לה ציון 9.5 ב HD ואני מסכים לגמרי. הערה: חלק לא מבוטל בכלל של הסרטים מגיע בפורמט 1:2.4 או ביחס דומה. התוצאה היא פסים למעלה ולמטה וזה קצת מוציא את ה WOW מהתמונה. אני רואה HD ממרחק של פחות מ 3 מטר ולעניות דעתי, אם זה היה תלוי רק בי, הייתי שוקל מאד ברצינות החלפה ל 50 אינץ'. למרות שהתמונה חדה ועשירה בפרטים, חלקם יותר מידי קטנים מכדי שיהיו ברורים לגמרי. בטח ב 1080P. בסרטים שהוסרטו ב 16:9 המצב יותר טוב שכן כל המסך מתמלא ואז ה 1080P מתגלה במלוא הדרו. נסו את STARSHIP TROOPERS בבלו ריי לצורך העניין.
לסיכום: אומרים ש 50' זה גדול למרחק של 2.5 עד 3 מטר. מאחר שהטיפול של הTV בחומר SD הוא כל כך טוב ובגלל שקשה להבחין בכל הפרטים של 1080P כשרק חצי מהמסך בעצם מראה את הסרט - אני חושב שכדאי להסתכל גם על 50". זה תקף בייחוד אם חומר הצפייה שלך כולל (או יכלול) לא מעט HIGH DEF. שוב, ממליץ לבדוק את בחנות.

מי שמעוניין ב SETTINGS אני אשלח לו בפרטי. למי שצופה ב HD או מחובר דרך מחשב, לא לשכוח לכבות את ה OVERSCAN.

כמה מילים על איכות סביבה: למי שהטלוויזייה פתוחה אצלו הרבה בלי שהוא רואה ממש משהו - יש אופצייה של POWER SAVE תחת SETTINGS. זה מוריד את הבהירות לטובת צריכת חשמל נמוכה יותר. כשבאמת יושבים לראות משהו, לכבות - לקבלת איכות תמונה. כמובן שמי שהוא שוחר איכות סביבה יכול להשאיר אותו תמיד דולק ולקבל בהירות מופחתת ותמונה פחות איכותית (לטעמי) אבל בהחלט ניתנת לצפייה.

נראה לי שזהו בקשר לטלוויזייה בינתיים...

הזכרתי כבר את הבלו ריי... כן הוא כבר פה... אני אכתוב עליו מחר באותו שירשור (אם זה בסדר מצד מנהלי הפורום). לאחר צפייה בלא מעט BLU RAY DISC אני יכול להגיד שאני מאד מאד מרוצה. המכשיר מהיר ומציג תמונה נהדרת. רמת הווידאו בסירטי ה BLU RAY משתנה בהתאם לאיך שמרו על הסרט (המצב של המקור) ואיכות הקידוד. יש סרטים שרואים מדהים ויש כאלה שניראים בסדר. אני אתן מחר מדידות מדוייקות של זמן העלאה של סרט ושל המכשיר עצמו אבל בגדול, זה אמור להיות המכשיר בלו ריי הכי מהיר בארץ (מהיר מה PS3) והכי זול בארץ (באיזור ה 2700 ש"ח ואני משוכנע שמי שיתאמץ ימצא אותו בפחות). מסתבר שאני אחד הראשונים שמחזיק בו... קצת פיקנטריה...

מסתבר ש BLOCK BUSTER רכשה 100 מכשירים כאלה ולשם "הלך" המשלוח הראשון. לאחר מכן ישפאר ביקשו מכשיר אחד להערכה שיגיע מארה"ב. לאחר הערכה, ישפאר ביקשו עוד 100 ומשהו מכשירים להשקה בארץ. כמובן שאני מצפה לביקורת של עופר עליו. מילה טובה על ישפאר: עקב שביתה או סכסוך בין העובדים בנמל אשדוד למכס - המכשיר השתהה הרבה מעבר לזמן המקובל. הייתי אמור לקבל אותו בתחילת ספטמבר ובפועל קיבלתי אותו די בסוף ספטמבר. לאורך הזמן הזה היה איתי בקשר מוטי - שהוא קודקוד בכיר בישפאר שעדכן אותי בכל התפתחות. הוא גם הבטיח פיצוי -5 סירטי BLOCKBUSTER אם כי זה טרם הגיע (אני אעדכן בהמשך מה יצא מזה). הוא היה נחמד וניכר שהוא באמת התאמץ לשחרר את המכשירים הללו (הבנתי שגם מנכ"ל ישפאר נחלץ למשימת השיחרור :D ). תודה, מוטי.

כאמור, אני אכתוב על המכשיר בניפרד מחר...
גמר חתימה טובה לכולם,
עידו.
:?: :!: :wink: :wink:

ido80 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

שלום לכולם!