קניתי LCD 32 חדשה אשמח לקצת עזרה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
noise פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים,
קניתי LCD 32 אינץ של שארפ
דגם LC32A33M - כמובן HD READY

חיברתי את היס דרך כבל
SCART TO S-VIDEO

את הDVD חיברתי RCA רגיל בנתיים.

שתי שאלות..
כיצד אני יכול לחבר את המחשב, באיכות הכי טובה?
המחשב מחובר למסך 19 של LG דרך DVI - ואני רוצה שגם הטלויזיה תהיה מחוברת
חשבתי על DVI TO HDMI
אך האם זה אפשרי? האם צריך כרטיס מסך תומך בטלויזיה?או שפשוט לחבר וזה יהיה מצווין?

בנוסף רציתי לדעת האם יש צורך לעשות הרצה? ניסיתי לחפש חומר ולהבין אך לא מצאתי...
לתשובתכם אודה,
noise

noise פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו?!!?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

פשוט לחבר. או מ-DVI ל-HDMI או ע"י כבל VGA-VGA.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

אין למסך הזה כניסת סקארט? אם יש אז תחבר את הממיר סקארט לסקארט.את ה DVD בקומופוננט אם אין לו יציאת HDMI.אין צורך בהרצה.

noise פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני מתכנן לחבר את המחשב לחיבור HDMI אחד שיש בו
אמרו שלחבר DVI ל- HDMI זה הכי טוב - וכך אעשה אני חושב.
איך שתי שאלות לי בנושא
1. אחד כיום המחשב שלי מחובר למסך LCD של LG דרך DVI ויש לי רק יציאה אחת כזו בכרטיס ועוד יציאה אחת של VGA רגיל. - האםעדיף לחבר את המסך מחשב בVGA ואת המסך טלויזיה ב DVI ?- הטלויזיה תשמש רק לצפיה בסרטים וסדרות דרך המחשב (לרוב).
עד כמה תורגש הירידה באיכות במסך המחשב?

2. אני צריך לרכוש כבל איכותי של DVI TO HDMI באורך של 6.5 מטר - מה המחיר בדרך כלל? האם האיכות נפגעת באורכים כאלו?והיכן ניתן למצוא? (עדיף ראש מתפרק להעברה בתעלות).

3.אני גם צריך לרכוש כבל סאונד PL קטן ל-RCA כדי לחבר את המחשב למערכת - אורך 6.5 מטר גם האם יש דרך להוריד/להפחית את הרעשים הסטאטים ממוצרים חשמליים שיש בדרך?
כמה לדעתכם עולה כבל כזה?

אני מודה מראש לעוזרים זה ממש חשוב...
ודחוף...

NOISE

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

noise כתב: 1. אחד כיום המחשב שלי מחובר למסך LCD של LG דרך DVI ויש לי רק יציאה אחת כזו בכרטיס ועוד יציאה אחת של VGA רגיל. - האםעדיף לחבר את המסך מחשב בVGA ואת המסך טלויזיה ב DVI ?- הטלויזיה תשמש רק לצפיה בסרטים וסדרות דרך המחשב (לרוב).
NOISE
...
כן.
noise כתב: 2. אני צריך לרכוש כבל איכותי של DVI TO HDMI באורך של 6.5 מטר - מה המחיר בדרך כלל? האם האיכות נפגעת באורכים כאלו?והיכן ניתן למצוא? (עדיף ראש מתפרק להעברה בתעלות).
NOISE
...
לאורך כזה חשוב כבל איכותי.
ניתן לקנות בחנויות ווידיאו – אודיו ייעודיות.
כבלים איכותיים כאלה הם יקרים מאד מאד.
לא ידוע לי על כבלים כאלה בעלי ראש מתפרק. הראש שלהם די קטן, יחסית.
noise כתב: 3.אני גם צריך לרכוש כבל סאונד PL קטן ל-RCA כדי לחבר את המחשב למערכת - אורך 6.5 מטר גם האם יש דרך להוריד/להפחית את הרעשים הסטאטים ממוצרים חשמליים שיש בדרך?
NOISE
...
להשתמש בכבל איכותי, בעל סיכוך כפול.

noise פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

האם יש לך מושג לשמות ולמחירים והיכן ניתן להשיג?
מכיון שזה טוב ונחמדשהמוכר בחנות יביא לי כבל ויגיד לי שזה סיכוך כפול או שיגיד זה הכי איכותי - אבל אני לא באמת אדע זאת לעולם...

אשמח לתגובה וגם מה סדר גודל עלות של דברים כאלה?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

כפי שכתבתי, ניתן להשיג בחנויות אודיו-ווידיאו ייעודיות.
טווח האיכויות הוא גדול – וכן טווח המחירים.
לשם המחשה, כבל HDMI 3 מטר של tech+link דגם 680203 (הסדרה האיכותית ביותר שלהם) עולה (לפני הנחה שקיבלתי בחנות) 790 ₪.
אגב, במפרט היצרן כתוב שכבלים אלה באורך של עד 3 מטר מעבירים HDMI 1.3 ואילו באורכים גדולים יותר, רק HDMI 1.2 . ההבדל בין 1.3 ל- 1.2 הוא עומק צבע, או מרחב צבע, נוסף, שמעטים משתמשים בו כיום.
חנויות ייעודיות אלה ידועות כמקצועיות ואמינות. נראה לי שניתן לסמוך על המוכרים שלהם שיתנו מידע מקצועי נכון, אמין והגון.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #9 

על פי התגובות מאמזון של אנשים שקנו כבלHDMI זול וכבל HDMI איכותי והשוו ביניהם:
"כשמדובר בהעברת אות דיגיטלי(HDMI )כבל זול יחסית יעשה את העבודה בדיוק כמו כבל יקר הנחשב לאיכותי(במידה והכבל תקין כמובן)."

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

detailer כתב:על פי התגובות מאמזון של אנשים שקנו כבלHDMI זול וכבל HDMI איכותי והשוו ביניהם:
"כשמדובר בהעברת אות דיגיטלי(HDMI )כבל זול יחסית יעשה את העבודה בדיוק כמו כבל יקר הנחשב לאיכותי(במידה והכבל תקין כמובן)."
...
אולי כן ואולי לא.
העובדה היא שבאורכים של מעל 3 מטר יש נפילת איכות, גם בכבלים איכותיים – שלא לדבר על קליטת הפרעות אפשרית, בפרט בכבלים ארוכים מאד.

הבדל נוסף הוא איכות המחברים, שהיא גבוהה יותר בכבלים איכותיים.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לגבי איכות המחברים זה נכון, אבל אם לא מנתקים ומחברים את הכבל לעיתים תכופות, אני לא צופה בעיה.
בהעברת נתונים דיגיטליים יש רק ספרות של 0 ו-1 ולכן אין ירידת איכות, או שהאות עובר או שלא.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

detailer כתב:בהעברת נתונים דיגיטליים יש רק ספרות של 0 ו-1 ולכן אין ירידת איכות, או שהאות עובר או שלא.
...
לגמרי לא מדויק.
אמנם האות הוא דיגיטאלי, אבל בתדר גבוה מאד. עלולה להיות הנחתה של התדרים הגבוהים, הן בשל איכות הכבל והן בשל אורכו – שלא לדבר על הפרעות אפשריות ממקורות חיצוניים. העובדה היא שכבל HDMI , גם האיכותי ביותר, לא מסוגל להעביר HDMI 1.3 בארך של למעלה מ- 3 מטר.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אתה טועה ומקנה תכונות של אות אנלוגי לאות דיגיטלי.
כבל ארוך מדי או לא מספיק טוב פשוט לא יעביר אות דיגיטלי!

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

detailer כתב: אתה טועה ומקנה תכונות של אות אנלוגי לאות דיגיטלי.
...
תדר מתנהג כתדר – תמיד – בין אם התדר מכיל מידע דיגיטאלי ובין אם הוא מכיל מידע אנלוגי.
detailer כתב: כבל ארוך מדי או לא מספיק טוב פשוט לא יעביר אות דיגיטלי!
...
1. זה סותר את שכתבת למעלה שאות דיגיטאלי לא מושפע מתדר. אם אין קשר לתדר – מה משנה האורך?
2. או שהכבל יעביר רק חלק מהמידע – את חלק המידע המוזרם בתדרים פחות גבוהים.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

את מי זה מעניין אורך הכבל ותדר?
אני טוען שכבל HDMI זול ותקין יעביר את האות בדיוק כמו כבל HDMI שנחשב ל"איכותי" ועולה פי 10!!!
זה דבר שנבדק והוכח ע"י מאות משתמשים, אף אחד מהם לא דיווח על הפרעות או על העברת "חלק מהמידע", או שיש סיגנל או שאין!

noise פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

חברים בלי מכות :)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

detailer כתב: את מי זה מעניין אורך הכבל ותדר?
...
את האות (הסיגנל) שהכבל מעביר.
detailer כתב: אני טוען שכבל HDMI זול ותקין יעביר את האות בדיוק כמו כבל HDMI שנחשב ל"איכותי" ועולה פי 10!!!
...
טענתך זאת סותרת את העובדות הטכניות הידועות לי.
detailer כתב: זה דבר שנבדק והוכח ע"י מאות משתמשים, אף אחד מהם לא דיווח על הפרעות או על העברת "חלק מהמידע", או שיש סיגנל או שאין!
...
אשמח הפנייה לאותן "הוכחות".

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

חבל להמשיך בויכוח.
את ההוכחה הטובה ביותר אתה יכול לספק לעצמך.
תקנה או תשאל כבל HDMI זול ותבדוק.

אם תגובות שאינן נחשבות להוכחות מדעיות מספקות אותך אז בבקשה:
http://www.amazon.com/review/product/B0 ... ewpoints=1

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

detailer כתב: חבל להמשיך בויכוח.
...
מבחינתי, זה דיון – ולא וויכוח. דיון על עובדות, לא על דעות.
detailer כתב: את ההוכחה הטובה ביותר אתה יכול לספק לעצמך.
תקנה או תשאל כבל HDMI זול ותבדוק.
...
בשמחה.
האם מישהו יכול להשאיל לי כבל HDMI זול באורך של 6 מטר, או יותר? אשאיר בידי המשאיל את מלוא עלות הכבל כעירבון.
detailer כתב: אם תגובות שאינן נחשבות להוכחות מדעיות מספקות אותך אז בבקשה:
http://www.amazon.com/review/product/B0 ... ewpoints=1
...
1. בשום מקרה דברים שכותבים אנשים באינטרנט אינם מהווים הוכחה כלשהי. אנשים שונים כותבים דברים שונים – אז מה? האם דברים שכותבים אנשים באתר אמריקאי שוקלים יותר מדברים שכותבים אנשים באתר ישראלי, או הודי? פעמים רבות אנשים כותבים דעות לא מבוססות ולא מעוגנות בעובדות, או בניסויים אמפיריים, או בהבנה טכנית עיונית מעמיקה. פעמים רבות אנשים מצטטים דברים שהם קראו באינטרנט, כאשר פעמים רבות הדברים המצוטטים הם שגויים.

2. הכבל בקישור שהבאת הוא כבל באורך של 2 מטר. באורך כזה, מרבית הכבלים הזולים, אם לא כולם, יעשו את העבודה. הבעיה מתחילה באורכים של מעל 3 מטר.

3. אף לא אחת מהתגובות בקישור שהבאת המדברות על השוואות שנעשו, מציינות את אורכי הכבלים אשר לגביהם נעשו השוואות. אחת התגובות לפחות מדברת על השוואת כבלים שונים כאשר המקור הוא נגן DVD המבצע Up-scaling . יש הבדל ניכר בין מקור שהוא 720p לבין 1080i לבין 1080p לבין 480p שעבר Up-scaling . גם בנגן Blue Ray המוציא 1080p , יש הבדל אם התקליטור המנוגן הוא 720p או 1080i או 1080p . כמו-כן, יש הבדל אם ההשוואות נעשו על מסך שהוא 720p או 1080i או 1080p – כמו גם מרחק הצפייה בו נעשו ההשוואות.

4. אני מעריך מאד השוואות שנעשו בניסויים אמפיריים – כל עוד השוואות אלה נעשו בנתונים ובתנאים מתאימים. אני לא מתייחס להשוואות שנעשו בתנאים שאינם מלמדים דבר לגבי הסוגיה הנדונה.

5. גם בכבלים הזולים יש רמות איכות שונות, כשם שגם בכבלים היקרים יש רמות איכות שונות. לא תמיד ולא בהכרח מחירו של כבל הוא המדד העליון, או היחיד, לרמת האיכות שלו. כל מקרה לגופו, כל כבל לגופו, כל כבל לפי האורך שלו, רמת ההבחנה (רזולוציה) של המקור ממנו הוא מעביר, כמו גם רמת ההבחנה של המסך בו צופים וכן מרחק הצפייה מהמסך.

6. קבל ממני, אם תואיל, שאני טכנאי אלקטרוניקה ומהנדס אלקטרוניקה בפועל בעל למעלה מארבעים שנה ניסיון, כולל באולפני קול ישראל ובטלוויזיה הישראלית. קבל ממני, אם תואיל, שתדר הוא תדר, בין אם התדר נושא תוכן אנלוגי, או תוכן דיגיטאלי. קבל ממני, אם תואיל, שבכל הכבלים – ובפרט באלה המעבירים תדרים גבוהים – יש משמעות רבה לעכבה (אימפדנס) המדויקת של הכבל והתאמתה לעכבה הנדרשת (עכבת המקור ועכבת היעד), כמו גם לעקומת היענות התדר של הכבל. קבל ממני, אם תואיל, שבכבלים, בפרט בכבלים ארוכים, תיתכן הנחתה, הן של הספקי זרם ישר, הן של הספקי זרם חילופין והן של תדרים שונים. קבל ממני, אם תואיל, שלסיכוך של הכבל, סוגו ורמתו, יש השפעה על הפרעות אפשריות ממקורות חיצוניים.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

מקבל ומעריך את הניסיון והידע שלך אבל קבל ממני שהעברת אות דיגיטלי כמו HDMI ו-FIREWIERE שונה לחלוטין מהעברת אות אנלוגי.
כמו שאמרתי, אתה מוזמן לעשות את הניסוי בעצמך ולדווח על התוצאות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”