קניתי LCD 32 חדשה אשמח לקצת עזרה
היי חברים,
קניתי LCD 32 אינץ של שארפ
דגם LC32A33M - כמובן HD READY
חיברתי את היס דרך כבל
SCART TO S-VIDEO
את הDVD חיברתי RCA רגיל בנתיים.
שתי שאלות..
כיצד אני יכול לחבר את המחשב, באיכות הכי טובה?
המחשב מחובר למסך 19 של LG דרך DVI - ואני רוצה שגם הטלויזיה תהיה מחוברת
חשבתי על DVI TO HDMI
אך האם זה אפשרי? האם צריך כרטיס מסך תומך בטלויזיה?או שפשוט לחבר וזה יהיה מצווין?
בנוסף רציתי לדעת האם יש צורך לעשות הרצה? ניסיתי לחפש חומר ולהבין אך לא מצאתי...
לתשובתכם אודה,
noise
קניתי LCD 32 אינץ של שארפ
דגם LC32A33M - כמובן HD READY
חיברתי את היס דרך כבל
SCART TO S-VIDEO
את הDVD חיברתי RCA רגיל בנתיים.
שתי שאלות..
כיצד אני יכול לחבר את המחשב, באיכות הכי טובה?
המחשב מחובר למסך 19 של LG דרך DVI - ואני רוצה שגם הטלויזיה תהיה מחוברת
חשבתי על DVI TO HDMI
אך האם זה אפשרי? האם צריך כרטיס מסך תומך בטלויזיה?או שפשוט לחבר וזה יהיה מצווין?
בנוסף רציתי לדעת האם יש צורך לעשות הרצה? ניסיתי לחפש חומר ולהבין אך לא מצאתי...
לתשובתכם אודה,
noise
אני מתכנן לחבר את המחשב לחיבור HDMI אחד שיש בו
אמרו שלחבר DVI ל- HDMI זה הכי טוב - וכך אעשה אני חושב.
איך שתי שאלות לי בנושא
1. אחד כיום המחשב שלי מחובר למסך LCD של LG דרך DVI ויש לי רק יציאה אחת כזו בכרטיס ועוד יציאה אחת של VGA רגיל. - האםעדיף לחבר את המסך מחשב בVGA ואת המסך טלויזיה ב DVI ?- הטלויזיה תשמש רק לצפיה בסרטים וסדרות דרך המחשב (לרוב).
עד כמה תורגש הירידה באיכות במסך המחשב?
2. אני צריך לרכוש כבל איכותי של DVI TO HDMI באורך של 6.5 מטר - מה המחיר בדרך כלל? האם האיכות נפגעת באורכים כאלו?והיכן ניתן למצוא? (עדיף ראש מתפרק להעברה בתעלות).
3.אני גם צריך לרכוש כבל סאונד PL קטן ל-RCA כדי לחבר את המחשב למערכת - אורך 6.5 מטר גם האם יש דרך להוריד/להפחית את הרעשים הסטאטים ממוצרים חשמליים שיש בדרך?
כמה לדעתכם עולה כבל כזה?
אני מודה מראש לעוזרים זה ממש חשוב...
ודחוף...
NOISE
אמרו שלחבר DVI ל- HDMI זה הכי טוב - וכך אעשה אני חושב.
איך שתי שאלות לי בנושא
1. אחד כיום המחשב שלי מחובר למסך LCD של LG דרך DVI ויש לי רק יציאה אחת כזו בכרטיס ועוד יציאה אחת של VGA רגיל. - האםעדיף לחבר את המסך מחשב בVGA ואת המסך טלויזיה ב DVI ?- הטלויזיה תשמש רק לצפיה בסרטים וסדרות דרך המחשב (לרוב).
עד כמה תורגש הירידה באיכות במסך המחשב?
2. אני צריך לרכוש כבל איכותי של DVI TO HDMI באורך של 6.5 מטר - מה המחיר בדרך כלל? האם האיכות נפגעת באורכים כאלו?והיכן ניתן למצוא? (עדיף ראש מתפרק להעברה בתעלות).
3.אני גם צריך לרכוש כבל סאונד PL קטן ל-RCA כדי לחבר את המחשב למערכת - אורך 6.5 מטר גם האם יש דרך להוריד/להפחית את הרעשים הסטאטים ממוצרים חשמליים שיש בדרך?
כמה לדעתכם עולה כבל כזה?
אני מודה מראש לעוזרים זה ממש חשוב...
ודחוף...
NOISE
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כן.noise כתב: 1. אחד כיום המחשב שלי מחובר למסך LCD של LG דרך DVI ויש לי רק יציאה אחת כזו בכרטיס ועוד יציאה אחת של VGA רגיל. - האםעדיף לחבר את המסך מחשב בVGA ואת המסך טלויזיה ב DVI ?- הטלויזיה תשמש רק לצפיה בסרטים וסדרות דרך המחשב (לרוב).
NOISE...
לאורך כזה חשוב כבל איכותי.noise כתב: 2. אני צריך לרכוש כבל איכותי של DVI TO HDMI באורך של 6.5 מטר - מה המחיר בדרך כלל? האם האיכות נפגעת באורכים כאלו?והיכן ניתן למצוא? (עדיף ראש מתפרק להעברה בתעלות).
NOISE...
ניתן לקנות בחנויות ווידיאו – אודיו ייעודיות.
כבלים איכותיים כאלה הם יקרים מאד מאד.
לא ידוע לי על כבלים כאלה בעלי ראש מתפרק. הראש שלהם די קטן, יחסית.
להשתמש בכבל איכותי, בעל סיכוך כפול.noise כתב: 3.אני גם צריך לרכוש כבל סאונד PL קטן ל-RCA כדי לחבר את המחשב למערכת - אורך 6.5 מטר גם האם יש דרך להוריד/להפחית את הרעשים הסטאטים ממוצרים חשמליים שיש בדרך?
NOISE...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כפי שכתבתי, ניתן להשיג בחנויות אודיו-ווידיאו ייעודיות.
טווח האיכויות הוא גדול – וכן טווח המחירים.
לשם המחשה, כבל HDMI 3 מטר של tech+link דגם 680203 (הסדרה האיכותית ביותר שלהם) עולה (לפני הנחה שקיבלתי בחנות) 790 ₪.
אגב, במפרט היצרן כתוב שכבלים אלה באורך של עד 3 מטר מעבירים HDMI 1.3 ואילו באורכים גדולים יותר, רק HDMI 1.2 . ההבדל בין 1.3 ל- 1.2 הוא עומק צבע, או מרחב צבע, נוסף, שמעטים משתמשים בו כיום.
חנויות ייעודיות אלה ידועות כמקצועיות ואמינות. נראה לי שניתן לסמוך על המוכרים שלהם שיתנו מידע מקצועי נכון, אמין והגון.
טווח האיכויות הוא גדול – וכן טווח המחירים.
לשם המחשה, כבל HDMI 3 מטר של tech+link דגם 680203 (הסדרה האיכותית ביותר שלהם) עולה (לפני הנחה שקיבלתי בחנות) 790 ₪.
אגב, במפרט היצרן כתוב שכבלים אלה באורך של עד 3 מטר מעבירים HDMI 1.3 ואילו באורכים גדולים יותר, רק HDMI 1.2 . ההבדל בין 1.3 ל- 1.2 הוא עומק צבע, או מרחב צבע, נוסף, שמעטים משתמשים בו כיום.
חנויות ייעודיות אלה ידועות כמקצועיות ואמינות. נראה לי שניתן לסמוך על המוכרים שלהם שיתנו מידע מקצועי נכון, אמין והגון.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אולי כן ואולי לא.detailer כתב:על פי התגובות מאמזון של אנשים שקנו כבלHDMI זול וכבל HDMI איכותי והשוו ביניהם:
"כשמדובר בהעברת אות דיגיטלי(HDMI )כבל זול יחסית יעשה את העבודה בדיוק כמו כבל יקר הנחשב לאיכותי(במידה והכבל תקין כמובן)."...
העובדה היא שבאורכים של מעל 3 מטר יש נפילת איכות, גם בכבלים איכותיים – שלא לדבר על קליטת הפרעות אפשרית, בפרט בכבלים ארוכים מאד.
הבדל נוסף הוא איכות המחברים, שהיא גבוהה יותר בכבלים איכותיים.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לגמרי לא מדויק.detailer כתב:בהעברת נתונים דיגיטליים יש רק ספרות של 0 ו-1 ולכן אין ירידת איכות, או שהאות עובר או שלא....
אמנם האות הוא דיגיטאלי, אבל בתדר גבוה מאד. עלולה להיות הנחתה של התדרים הגבוהים, הן בשל איכות הכבל והן בשל אורכו – שלא לדבר על הפרעות אפשריות ממקורות חיצוניים. העובדה היא שכבל HDMI , גם האיכותי ביותר, לא מסוגל להעביר HDMI 1.3 בארך של למעלה מ- 3 מטר.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

תדר מתנהג כתדר – תמיד – בין אם התדר מכיל מידע דיגיטאלי ובין אם הוא מכיל מידע אנלוגי.detailer כתב: אתה טועה ומקנה תכונות של אות אנלוגי לאות דיגיטלי....
1. זה סותר את שכתבת למעלה שאות דיגיטאלי לא מושפע מתדר. אם אין קשר לתדר – מה משנה האורך?detailer כתב: כבל ארוך מדי או לא מספיק טוב פשוט לא יעביר אות דיגיטלי!...
2. או שהכבל יעביר רק חלק מהמידע – את חלק המידע המוזרם בתדרים פחות גבוהים.
את מי זה מעניין אורך הכבל ותדר?
אני טוען שכבל HDMI זול ותקין יעביר את האות בדיוק כמו כבל HDMI שנחשב ל"איכותי" ועולה פי 10!!!
זה דבר שנבדק והוכח ע"י מאות משתמשים, אף אחד מהם לא דיווח על הפרעות או על העברת "חלק מהמידע", או שיש סיגנל או שאין!
אני טוען שכבל HDMI זול ותקין יעביר את האות בדיוק כמו כבל HDMI שנחשב ל"איכותי" ועולה פי 10!!!
זה דבר שנבדק והוכח ע"י מאות משתמשים, אף אחד מהם לא דיווח על הפרעות או על העברת "חלק מהמידע", או שיש סיגנל או שאין!
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

את האות (הסיגנל) שהכבל מעביר.detailer כתב: את מי זה מעניין אורך הכבל ותדר?...
טענתך זאת סותרת את העובדות הטכניות הידועות לי.detailer כתב: אני טוען שכבל HDMI זול ותקין יעביר את האות בדיוק כמו כבל HDMI שנחשב ל"איכותי" ועולה פי 10!!!...
אשמח הפנייה לאותן "הוכחות".detailer כתב: זה דבר שנבדק והוכח ע"י מאות משתמשים, אף אחד מהם לא דיווח על הפרעות או על העברת "חלק מהמידע", או שיש סיגנל או שאין!...
חבל להמשיך בויכוח.
את ההוכחה הטובה ביותר אתה יכול לספק לעצמך.
תקנה או תשאל כבל HDMI זול ותבדוק.
אם תגובות שאינן נחשבות להוכחות מדעיות מספקות אותך אז בבקשה:
http://www.amazon.com/review/product/B0 ... ewpoints=1
את ההוכחה הטובה ביותר אתה יכול לספק לעצמך.
תקנה או תשאל כבל HDMI זול ותבדוק.
אם תגובות שאינן נחשבות להוכחות מדעיות מספקות אותך אז בבקשה:
http://www.amazon.com/review/product/B0 ... ewpoints=1
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

מבחינתי, זה דיון – ולא וויכוח. דיון על עובדות, לא על דעות.detailer כתב: חבל להמשיך בויכוח....
בשמחה.detailer כתב: את ההוכחה הטובה ביותר אתה יכול לספק לעצמך.
תקנה או תשאל כבל HDMI זול ותבדוק....
האם מישהו יכול להשאיל לי כבל HDMI זול באורך של 6 מטר, או יותר? אשאיר בידי המשאיל את מלוא עלות הכבל כעירבון.
1. בשום מקרה דברים שכותבים אנשים באינטרנט אינם מהווים הוכחה כלשהי. אנשים שונים כותבים דברים שונים – אז מה? האם דברים שכותבים אנשים באתר אמריקאי שוקלים יותר מדברים שכותבים אנשים באתר ישראלי, או הודי? פעמים רבות אנשים כותבים דעות לא מבוססות ולא מעוגנות בעובדות, או בניסויים אמפיריים, או בהבנה טכנית עיונית מעמיקה. פעמים רבות אנשים מצטטים דברים שהם קראו באינטרנט, כאשר פעמים רבות הדברים המצוטטים הם שגויים.detailer כתב: אם תגובות שאינן נחשבות להוכחות מדעיות מספקות אותך אז בבקשה:
http://www.amazon.com/review/product/B0 ... ewpoints=1...
2. הכבל בקישור שהבאת הוא כבל באורך של 2 מטר. באורך כזה, מרבית הכבלים הזולים, אם לא כולם, יעשו את העבודה. הבעיה מתחילה באורכים של מעל 3 מטר.
3. אף לא אחת מהתגובות בקישור שהבאת המדברות על השוואות שנעשו, מציינות את אורכי הכבלים אשר לגביהם נעשו השוואות. אחת התגובות לפחות מדברת על השוואת כבלים שונים כאשר המקור הוא נגן DVD המבצע Up-scaling . יש הבדל ניכר בין מקור שהוא 720p לבין 1080i לבין 1080p לבין 480p שעבר Up-scaling . גם בנגן Blue Ray המוציא 1080p , יש הבדל אם התקליטור המנוגן הוא 720p או 1080i או 1080p . כמו-כן, יש הבדל אם ההשוואות נעשו על מסך שהוא 720p או 1080i או 1080p – כמו גם מרחק הצפייה בו נעשו ההשוואות.
4. אני מעריך מאד השוואות שנעשו בניסויים אמפיריים – כל עוד השוואות אלה נעשו בנתונים ובתנאים מתאימים. אני לא מתייחס להשוואות שנעשו בתנאים שאינם מלמדים דבר לגבי הסוגיה הנדונה.
5. גם בכבלים הזולים יש רמות איכות שונות, כשם שגם בכבלים היקרים יש רמות איכות שונות. לא תמיד ולא בהכרח מחירו של כבל הוא המדד העליון, או היחיד, לרמת האיכות שלו. כל מקרה לגופו, כל כבל לגופו, כל כבל לפי האורך שלו, רמת ההבחנה (רזולוציה) של המקור ממנו הוא מעביר, כמו גם רמת ההבחנה של המסך בו צופים וכן מרחק הצפייה מהמסך.
6. קבל ממני, אם תואיל, שאני טכנאי אלקטרוניקה ומהנדס אלקטרוניקה בפועל בעל למעלה מארבעים שנה ניסיון, כולל באולפני קול ישראל ובטלוויזיה הישראלית. קבל ממני, אם תואיל, שתדר הוא תדר, בין אם התדר נושא תוכן אנלוגי, או תוכן דיגיטאלי. קבל ממני, אם תואיל, שבכל הכבלים – ובפרט באלה המעבירים תדרים גבוהים – יש משמעות רבה לעכבה (אימפדנס) המדויקת של הכבל והתאמתה לעכבה הנדרשת (עכבת המקור ועכבת היעד), כמו גם לעקומת היענות התדר של הכבל. קבל ממני, אם תואיל, שבכבלים, בפרט בכבלים ארוכים, תיתכן הנחתה, הן של הספקי זרם ישר, הן של הספקי זרם חילופין והן של תדרים שונים. קבל ממני, אם תואיל, שלסיכוך של הכבל, סוגו ורמתו, יש השפעה על הפרעות אפשריות ממקורות חיצוניים.