detailer כתב:Joshua_G
במקום להגיב בצורה מתנשאת אני מציע שתזמין מהאתר הזה כבל ותעשה בעצמך את הניסוי .
http://ultrapro.co.il/products/93205 ...
1. צר לי אם נשמעתי מתנשא – לא התכוונתי להתנשא. רק שאלתי אותך אם דעתך מבוססת על ניסיונך האישי, או על דברים שקראת באינטרנט.
2. אין לי עניין להוכיח דבר כלשהו. אני יודע את אשר אני יודע – וזה מספיק לי. אינני מבקש אף אחד להעדיף את דברי על פני דבריו של כל אדם אחר. מאידך, כאשר אדם כותב דברים מסוימים, בפרט דברים הסותרים את הידוע לי – מעניין אותי לדעת על מה מבוססים דבריו – אם הם דעה לא בדוקה, לעומת מידע בדוק, מעוגן בידע טכני, או בניסיון אמפירי.
3. כאשר אדם נסמך על ניסיונו הוא, או על הידע הרלוונטי שלו – לדברים אלה משקל רב בעיני. לעומת זאת, כאשר אדם נסמך על ניסיונות שביצעו אחרים, מבלי להתייחס לנתונים ולתנאים בהם נערכו אותם ניסיונות – לדברים אלה אין משקל רב בעיני.
4. מאחר ואין לי עניין להוכיח דבר, אין בכוונתי להשקיע מכספי לשם ביצוע ניסויים כאלה.
5. באשר לצרכי האישיים, במקרים מסוימים משתלם לי להשקיע כמה מאות שקלים בכבל HDMI איכותי באורך של 3 מטר – יותר מאשר להשקיע את הזמן הרב הנדרש לניסויים כאלה. כל זה על רקע הידע הטכני וניסיון העבר שלי בתחום. זמן הוא המשאב היקר ביותר בחיי. רגע שעבר – לא יחזור עוד. רגע שלא נוצל כהלכה הוא רגע מבוזבז. (הזמן שאני משקיע לתגובות בפורומים כאן הוא בתקווה שאחרים ייצאו נשכרים מדברי).