נתתי דוגמאות לפלטפורמות מבוזרות אשר הצליחו, וכל הדוגמאות הנ"ל רלוונטיות:Catskinner כתב:1. גוגל לא דוגמא מתאימה. הם שולטים בכל השרות שלהם מא ועת ת.
2. לא מכיר. לא יכול לחוות דעה
3. אנחנו מדברים על אותו תקן שבגרסת b לא היית מצליח לחבר התקנים של שני יצרנים שונים, שבגרסת g חיבור התקן b מנחית את כל הרשת ושתקוע כבר שלוש שנים באותו מצב כי החברים בתעשיה לא מסוגלים להזיז את תקן n? בגלל שאני מכבד אותך אני אעשה כאילו שלא הצלחתי לקרוא את הסעיף הזה כי אם זה הקריטריון שלך להצלחה אז זה נראה אפילו יותר גרוע מ BT.
4. גם לא מתאים. ספציפית לסקייפ אתה זקוק לרשיון מהם כדי להוסיף את היכולת לתוך טלפון. בכללי ל P2P מלבד bitorrent לא שמעתי על הטמעת היכולות לתוך devices שאנם מחשבים אישיים.
5. ממש לא. ראה את המאמצים המאוד מצליחים לדוגמא של yahoo לשמר את ה IM שלהם כ prorietary ואת חוסר היכולת של אפליקציות צד שלישי כמו trillian לתת פתרון אחוד.
אתה יכול להמשיך לנסות, הנה אתן לך טיפ: USB. עובד עם כל דבר וממש cross platform. אבל מה...נשלט על ידי intel שלא מתכוונת לתת ל AMD או NVIDIA להכתיב לה מה יכנס ב USB 3. רואה לאן הדברים מובילים? אין שום אפשרות שמקבץ של יצרנים שכל אחד דואג לכיס שלו ומעוניין לדחוף לך את הטכנולוגיה שלו לגרון כדי לנעול אותך כלקוח יסכימו ביניהם על פתרון שיעשה לך הלקוח חיים קלים אם תבקש לעבור מספק אחד לשני. בשביל זה צריך גוף ממשלתי או בין לאומי בלתי תלוי בתעשיה ושיכול לתת ליצרנים בעיטה בביצים כשצריך....
1. גוגל שולטים בפלטפורמה המבוזרת שלהם בדיוק כמו ש-sage שולטים בשרתי מדיה ולקוחות המדיה שיהיו אצלי בבית
2. זו רשת מבוזרת אשר מנצלת כוח מחשוב של מליוני יוזרים בעולם על מנת לבצע משימות חישוב שאף מחשב אחר בעולם לא יוכל לבצע. כך למשל פוצח הגנום האנושי.
3. כן, נתתי דוגמא את תקן 802.11 אשר הוכיח לעולם מה interop יודע לעשות. מדבריך אני רואה שאתה לא מכיר את ההסטוריה והיריעה כאן קצרה מלתאר את הכל אני רק אשים דגש על כמה נקודות שצרמו לי.
א. host שעובד ב-802.11b ומתחבר לרשת 11g לא מוריד את כל הרשת ל-b.
ב. wifi מבוסס על תקן של IEEE. כמו שאתה יודע IEEE זה גוף תקינה, אז למה צריך את wifi? ובכן הארגון הזה הוקם על ידי יצרנים על מנת להבטיח interop ביניהם. למה צריך אינטראופ? כדי להגיע ל-mass market. אינטל בזמנו (1997-2000) צחקה על העסק הזה, וכשהיא התעוררה עם ה-ipw2200 שלה, אתרוס כבר מכרה מליון! צ'יפים בחודש.
את סיפור ההצלחה של הקונצסוריום של wifi מנסים לשחזר עכשיו עם wimax שהוא ארגון שחברים בו יצרנים, רגולטורים וספקי שירות אשר אימץ את תקן 802.16. מטרת הפורום הזה היא אחת: להבטיח interop בין ציוד של אלווריון לבין ציוד של מוטורולה. האינטרס ברור לכולם: בלי אינטראופ המחירים של ה-devices יהיו גבוהים מדי והטכנולוגיה הזו לעולם לא תגיע ל-mass market.
לגבי הזמן שלוקח ל-N להגיע. אני לא יודע מתי פעם אחרונה השתתפת בועדת תקינה, אבל העסק הזה לוקח זמן (והרבה). כמה זמן לקח לפתח את הסלולר? את 2G? את 3G? קבוצת העבודה של 802.16 (התקן ש-WIMAX אימץ) התכנסה לראשונה לפני שנת 2000...
4. לא הבנת אותי: סקייפ זו דוגמא לרשת טלפוניה מבוזרת. אשר לא עובדת בטפולוגית ענן אלא בטופולוגיה של multi star. אבל זו רשת מבוזרת לכל דבר ועניין.
5. שוב לא הבנת אותי: רשתות ה-IM מתבססות על שרתים מבוזרים. כל רשת והחווה (או חוות שלה). בדיוק כמו ש-yahoo מצליחים לשתף משאבי רשת, מחשוב ו-DB על מנת להחזיק את ה-IM שלהם, אפשר לנצל את אותה אלגוריתמיקה (או עקרון דומה שלה) על מנת לנצל את משאבי המולטימדיה בבית ולהזרים טלוויזיה לחדר א' מכרטיס לכידה שנמצא בקומת המרתף בכלל.
6. את USB לא הבאתי כדוגמא, בין השאר בגלל מה שתיארת. אבל אם כבר התחלנו, אפשר להסתכל על ה-interop של הסלולר, אפשר להסתכל על interop של מליון ואחד שירותים באינטרנט, החל מ-DNS וכלה ב-radius או pppoe.
אני מסוגל לקחת טלפון סלולרי שיוצר בטיוואן, להדליק אותו בישראל, בארה"ב, באירופה, ואפילו בקמרון ובכל מקום הוא יעבוד מול ציוד base station אחר, של יצרן אחר, ושל ספק שירות אחר.
התעשייה כבר מזמן הבינה שזו הדרך היחידה להגיע למספרים של סלולר, ל-mass market אמיתי. בגלל זה קמים פורומים כמו wifi, כמו wimax, כמו 3gpp ועוד.