שרשור תגובות: מדיה פורטל גירסאת CLIENT/SERVER
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מאמר מעניין מאד
נראה כי המעבר לארכטקטורת client server הוא בלתי נמנע וצובר יתרונות רבים מעל לחסרונות
מה דעתכם? האם יש אפשרות לשפר את הארכיטקטורה הזאת? אם כן, איך?
נראה כי המעבר לארכטקטורת client server הוא בלתי נמנע וצובר יתרונות רבים מעל לחסרונות
מה דעתכם? האם יש אפשרות לשפר את הארכיטקטורה הזאת? אם כן, איך?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
המעבר בלתי נמנע ל client server היות והדרישות לבית חכם למעשה מובילות לתצורת של שרת מדיה מרכזי וקליינטים הפזורים בכל הבית. המלחמה העתידית תהייה סביב הנושא של אופי הקליינט. האם הוא צריך להיות Thin או להיות Rich.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
כל הכבוד על ההסבר!
הלוואי שיותר אנשים יעברו ל-MP
אבל העבודה הקשה לא נגמרה, גם הקינפוג עצמו דורש זמן לא מועט, עד שמשייפים את התוכנה לעבוד כמו שרוצים.
מדיה פורטל היא כמו יחסים זוגיים לטווח ארוך, יש כל הזמן עליות ומורדות, צריך להשקיע הרבה, אבל האושר שהיא מביאה הוא פנימי ועמוק.
למתחילים הייתי ממליץ על הסקינים monochrome או indigo, למתקדמים יותר על הסקין aeon.
בנוסף יש patch נחמד שמתקן את אחד החסרונות הגדולים של MP, והוא שאין מצב של זום חכם מובנה.
http://forum.team-mediaportal.com/gener ... etc-38483/
הלוואי שיותר אנשים יעברו ל-MP
אבל העבודה הקשה לא נגמרה, גם הקינפוג עצמו דורש זמן לא מועט, עד שמשייפים את התוכנה לעבוד כמו שרוצים.
מדיה פורטל היא כמו יחסים זוגיים לטווח ארוך, יש כל הזמן עליות ומורדות, צריך להשקיע הרבה, אבל האושר שהיא מביאה הוא פנימי ועמוק.
למתחילים הייתי ממליץ על הסקינים monochrome או indigo, למתקדמים יותר על הסקין aeon.
בנוסף יש patch נחמד שמתקן את אחד החסרונות הגדולים של MP, והוא שאין מצב של זום חכם מובנה.
http://forum.team-mediaportal.com/gener ... etc-38483/
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
הרעיון של קליינט-שרת בהחלט נראה כמו הכיוון ההגיוני, אך לצפות ממשתמש ביתי לבצע את כל ההגדרות בעצמו - לא.
פתרון של קליינטים מוכנים (תוכנה וחומרה) אשר מתחברים לרשת הביתית ומזהים הכל עם מינימום קלט מהמשתמש יכול לתפוס, למרות העלות הגבוהה יותר.
פתרון של קליינטים מוכנים (תוכנה וחומרה) אשר מתחברים לרשת הביתית ומזהים הכל עם מינימום קלט מהמשתמש יכול לתפוס, למרות העלות הגבוהה יותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תודה רבה, מאמר מקיף, מעניין וחשוב, שיקל על חייו של כל מי שרוצה להתקין מדיה פורטל!
כיוון מועדף מבחינתי לצד הקליינט הוא אקסטנדר חומרתי, שהוא קטן כמו מזרימדיה, מגיע כמובן עם שלט משלו וכולל שליטה מלאה בניווט בתוכנת המדיה סנטר שעל ה-Server.
יש כיום כבר אקסטנדרים HD לויסטה מדיה סנטר ול-SageTV, אבל ממה שיצא לי לבדוק או לקרוא אין להם תמיכה בכל מה שקשור לתמיכה בנגינה של קבצי סרטים וסדרות המורדים מהרשת (לרבות פורמט MKV) ובכתוביות SRT (גם אנגלית וגם עברית).
פיספוס די גדול של מפתחי הקושחה לאקסטנדרים.
כלומר, בכל מה שקשור להתקני קליינט חומרה קטנים וחמודים, יש לנו כיום או זה או זה:
מזרימדיה שמנגן כמעט את כל סוגי הקבצים (AVI/MKV/TS/M2TS) עם כתוביות SRT בעברית אבל לא מנגן קבצי הקלטות של מדיה סנטר
או
אקסטנדר שמנגן רק הקלטות של המדיה סנטר וקבצי AVI בלבד ללא כתוביות SRT.
חבל מאוד שאין מוצר קטן שמשלב את כל התכונות...
כיוון מועדף מבחינתי לצד הקליינט הוא אקסטנדר חומרתי, שהוא קטן כמו מזרימדיה, מגיע כמובן עם שלט משלו וכולל שליטה מלאה בניווט בתוכנת המדיה סנטר שעל ה-Server.
יש כיום כבר אקסטנדרים HD לויסטה מדיה סנטר ול-SageTV, אבל ממה שיצא לי לבדוק או לקרוא אין להם תמיכה בכל מה שקשור לתמיכה בנגינה של קבצי סרטים וסדרות המורדים מהרשת (לרבות פורמט MKV) ובכתוביות SRT (גם אנגלית וגם עברית).
מזרימדיה שמנגן כמעט את כל סוגי הקבצים (AVI/MKV/TS/M2TS) עם כתוביות SRT בעברית אבל לא מנגן קבצי הקלטות של מדיה סנטר
או
חבל מאוד שאין מוצר קטן שמשלב את כל התכונות...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
שכחת את האפשרות השלישית: thin client שיודע לנגן את ההקלטות, למשוך תכנים מרחוק, ותומך בכל מה ש-HTPC תומך.pixies כתב:
או
חבל מאוד שאין מוצר קטן שמשלב את כל התכונות......
לדעתי טופולוגית שרת-לקוח היא רק צעד אחד בדרך לפתרון כולל יותר שיהיה בטופולוגית ענן. בטופולוגיה הזו, כל החברים ברשת שווים, וכל אחד תורם כפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו. התוצאה היא שסך כל הביצועים של הרשת עולה בעשרות מונים מצד אחד, והמשתמש לא צריך להתעסק עם קינפוגים ודאגה למשאבים מצד שני.
You are never fully dressed without a smile
- Catskinner
- חבר במועדון HT

^^^ חשבתי גם בכיוון הזה כפתרון של עיבוד מבוזר בען מרכיבי רשת ה AV הביתית אבל כמעט מייד עליתי על מכשול אפשרי.
המצב שבו כל המרכיבים ברשת הביתי שווים דורש common base מוסכם בין כל היצרנים, או לפחות הכרה בכך שיש צורך בארכיטקטורה של קליינט המוסכמת על כולם.
זה בחיים לא יקרה ללא התערבות ממשלתית או גוף בין לאומי עם שיניים שיכולות לנשוך ולהטיל קנסות.
זה מאוד חבל כי האפשרות של להיכנס לבית ולעבור מחדר לחדר תוך המשך השיחה בווידיאו קונפרנס או צפיה בסרט או מוזיקה שעוקבת אחריך לכל חדר ומשתמשת בכל אביזר שנמצא במקום ומפרסם את נוכחותו מאוד נראית לי.
המצב שבו כל המרכיבים ברשת הביתי שווים דורש common base מוסכם בין כל היצרנים, או לפחות הכרה בכך שיש צורך בארכיטקטורה של קליינט המוסכמת על כולם.
זה בחיים לא יקרה ללא התערבות ממשלתית או גוף בין לאומי עם שיניים שיכולות לנשוך ולהטיל קנסות.
זה מאוד חבל כי האפשרות של להיכנס לבית ולעבור מחדר לחדר תוך המשך השיחה בווידיאו קונפרנס או צפיה בסרט או מוזיקה שעוקבת אחריך לכל חדר ומשתמשת בכל אביזר שנמצא במקום ומפרסם את נוכחותו מאוד נראית לי.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 01/07/2008 15:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
האקסטנדר של SAGETV תומך ברוב המכריע (אני לא אומר בכולם...) של הפורמטים הקיימים כיום. לגבי ניגון כתוביות - אין בעיה אם יש לך אותם בקובץ SMI - עובד מצויין.pixies כתב:תודה רבה, מאמר מקיף, מעניין וחשוב, שיקל על חייו של כל מי שרוצה להתקין מדיה פורטל!![]()
![]()
![]()
או
חבל מאוד שאין מוצר קטן שמשלב את כל התכונות......
אין לי נסיון -> האם לא ניתן לקרוע את הכתוביות מקובץ MKV לקובץ חיצוני SMI???
אורן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

SMI אומר --> המרה מרגיזה (גם אם מהירה מאוד) אחרי כל הורדת כתובית.
הכתוביות שיש בד"כ בתוך קובץ MKV הן מסוג SRT. שולפים אותן עם MKVExtract וממירים באותו אופן כמו כתוביות שמורידים בנפרד.
הכתוביות שיש בד"כ בתוך קובץ MKV הן מסוג SRT. שולפים אותן עם MKVExtract וממירים באותו אופן כמו כתוביות שמורידים בנפרד.
1. הדבר דורש תקן מבחינת אינטרפייסים בין לקוחות, אבל בשום פנים ואופן לא דורש הסכמה על ארכיטקטורה של לקוח.Catskinner כתב:^^^ חשבתי גם בכיוון הזה כפתרון של עיבוד מבוזר בען מרכיבי רשת ה AV הביתית אבל כמעט מייד עליתי על מכשול אפשרי.
זה מאוד חבל כי האפשרות של להיכנס לבית ולעבור מחדר לחדר תוך המשך השיחה בווידיאו קונפרנס או צפיה בסרט או מוזיקה שעוקבת אחריך לכל חדר ומשתמשת בכל אביזר שנמצא במקום ומפרסם את נוכחותו מאוד נראית לי....
2. גוף תקינה כזה קיים, ואפשר לראות הדגמות לשיחה חיה שעוברת מסלולר לטלפון שולחני כבר היום. (בהדגמות סגורות של אינטל ראיתי גם וידאו שעובר ממכשיר handheld למחשב ו/או מסך טלוויזיה, כולל פרסומות וערוצי קניה). זה חלק מסט הדרישות של IMS.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

Shed כתב:שכחת את האפשרות השלישית: thin client שיודע לנגן את ההקלטות, למשוך תכנים מרחוק, ותומך בכל מה ש-HTPC תומך....
יש לך דוגמאות לחומרה מוכנה שאפשר לקנות, או האם הכוונה למחשב PC (קטן או גדול) כלשהו?
הכוונה היא למחשב PC קטן ופצפון, עם דיסק קשיח מינימלי (או ללא דיסק קשיח כלל) אשר עושה boot מכרטיס CF או מהרשת.pixies כתב:Shed כתב:שכחת את האפשרות השלישית: thin client שיודע לנגן את ההקלטות, למשוך תכנים מרחוק, ותומך בכל מה ש-HTPC תומך....![]()
יש לך דוגמאות לחומרה מוכנה שאפשר לקנות, או האם הכוונה למחשב PC (קטן או גדול) כלשהו?...
ההמרה לא מפריעה לי אישית היות וניתן להשתמש ב-DIRMON כדי שיריץ המרה אוטומטית בכל פעם שמתווסף קובץ STR לספרייה.pixies כתב:SMI אומר --> המרה מרגיזה (גם אם מהירה מאוד) אחרי כל הורדת כתובית.
הכתוביות שיש בד"כ בתוך קובץ MKV הן מסוג SRT. שולפים אותן עם MKVExtract וממירים באותו אופן כמו כתוביות שמורידים בנפרד....
אני שוב מדגיש מנסיון אישי עם האקסטנדר HD של SAGETV כי זה הפתרון הטוב ביותר כיום - הוא פשוט עובד בצורה זהה לקליינט HTPC רגיל. כולל LIVETV, תוספות וממשקים שונים...בקיצור הכל...
אורן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כרגע נראה שהפתרון הכי מעוצב ואלגנטי שיש זה המק מיני, שעליו ניתן להתקין לא רק OSX אלא גם לינוקס ו-XP באמצעות Boot Camp.
הבעייה היא שהוא די יקר (3800 ש"ח בארץ, 600 דולר בארה"ב).
יש גם את המחשב PC הזעיר הזה - שוב, מחירו קרוב מאוד לזה של המיני:
http://www.dagesh.co.il/Htmls/product.a ... &bsp=12574
כנראה שעל מזעור צריך לשלם...
למישהו יש דוגמא למחשב זעיר זול יותר, שהוא לא לפטופ?
הבעייה היא שהוא די יקר (3800 ש"ח בארץ, 600 דולר בארה"ב).
יש גם את המחשב PC הזעיר הזה - שוב, מחירו קרוב מאוד לזה של המיני:
http://www.dagesh.co.il/Htmls/product.a ... &bsp=12574
כנראה שעל מזעור צריך לשלם...
למישהו יש דוגמא למחשב זעיר זול יותר, שהוא לא לפטופ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רעיון מצויין! בהחלט מקל על עניין ההמרה.oshapir כתב:ההמרה לא מפריעה לי אישית היות וניתן להשתמש ב-DIRMON כדי שיריץ המרה אוטומטית בכל פעם שמתווסף קובץ SRT לספרייה....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ראיתי כבר את ההדגמות האלו וזה עובד טוב רק עם סט מאוד מצומצם של יצרני חומרה ותוכנה. אפילו משהו פשוט כביכול כמו Activesync Pushmail עובד טוב רק עם CE. אם אתה מאמין שטבודה מבוזרת דורשת רק אינטרפייס משותף אז אשריך. אני הרבה יותר פסימי היות ולא ראיתי ולו דוגמא אחת לטכנלוגיה שהצליחה בדרך הזו. הדבר הקרוב ביותר זה BT והאמת שאם זה הרף שמציבים להצלחה אז המצב מאוד גרוע.Shed כתב:1. הדבר דורש תקן מבחינת אינטרפייסים בין לקוחות, אבל בשום פנים ואופן לא דורש הסכמה על ארכיטקטורה של לקוח.Catskinner כתב:^^^ חשבתי גם בכיוון הזה כפתרון של עיבוד מבוזר בען מרכיבי רשת ה AV הביתית אבל כמעט מייד עליתי על מכשול אפשרי.
זה מאוד חבל כי האפשרות של להיכנס לבית ולעבור מחדר לחדר תוך המשך השיחה בווידיאו קונפרנס או צפיה בסרט או מוזיקה שעוקבת אחריך לכל חדר ומשתמשת בכל אביזר שנמצא במקום ומפרסם את נוכחותו מאוד נראית לי....
2. גוף תקינה כזה קיים, ואפשר לראות הדגמות לשיחה חיה שעוברת מסלולר לטלפון שולחני כבר היום. (בהדגמות סגורות של אינטל ראיתי גם וידאו שעובר ממכשיר handheld למחשב ו/או מסך טלוויזיה, כולל פרסומות וערוצי קניה). זה חלק מסט הדרישות של IMS....
(כן, אני יודע. מישהו עוד שניה קופץ ומנפנף ב TCP/IP ורשת האינטרנט. מאוד מצחיק. אילו זה לא היה פרוייקט סגור ו 100% צבאי שהתחיל ב ARPANET עד היום אנחנו היינו מתקשרים עם פקסים במקרה הטוב וטלקס במקרה היותר סביר)
cats,
אכן יקח עוד זמן עד ש-IMS 2000 יהיה common בכל בית, אבל מ-interop בין כל מכשיר לכל מכשיר לאפליקציה מבוזרת אחת יש מרחק גדול.
אני רוצה לתת כמה דוגמאות לטכנולוגיה מבוזרת שהצליחה:
1. גוגל - כל השרתים שלהם רצים על פלטפורמה מבוזרת (אגב, גם היא "ענן").
2. United Devices והפרוייקטים שלהם (החל מ-SETI ודרך פרוייקט הגנום האנושי).
3. WiFi - כן, תקן 802.11, אשר יש בו interop בין יצרנים שונים של חומרות שונות, בנוסף, מוד אד-הוק של 802.11 הוא מוד פעולה בו ההתקנים השונים ברשת מנהלים אותה ביחד, תוך שימוש במשאבים משותפים.
4. כל ה-P2P למינהם, ולא לשכוח את סקייפ.
5. כמעט כל תוכנות ה-IM מקבלות שירות מחוות שרתים מבוזרות.
בקיצור - הנקודה שאני מנסה להעביר היא שייקח זמן עד שנוכל להעביר שיחה חיה מהסלולר לטלפון קווי. אבל מצד שני, אין שום מניעה לקבל היום פלטפורמה מבוזרת בבית לטובת מולטימדיה. Sage קרובה לכך, Myth קצת מקדימה אותה, LinuxMCE לקחה את הדבר הזה צעד אחד קדימה ואני בטוח שיש עוד דוגמאות שאני לא מכיר.
אכן יקח עוד זמן עד ש-IMS 2000 יהיה common בכל בית, אבל מ-interop בין כל מכשיר לכל מכשיר לאפליקציה מבוזרת אחת יש מרחק גדול.
אני רוצה לתת כמה דוגמאות לטכנולוגיה מבוזרת שהצליחה:
1. גוגל - כל השרתים שלהם רצים על פלטפורמה מבוזרת (אגב, גם היא "ענן").
2. United Devices והפרוייקטים שלהם (החל מ-SETI ודרך פרוייקט הגנום האנושי).
3. WiFi - כן, תקן 802.11, אשר יש בו interop בין יצרנים שונים של חומרות שונות, בנוסף, מוד אד-הוק של 802.11 הוא מוד פעולה בו ההתקנים השונים ברשת מנהלים אותה ביחד, תוך שימוש במשאבים משותפים.
4. כל ה-P2P למינהם, ולא לשכוח את סקייפ.
5. כמעט כל תוכנות ה-IM מקבלות שירות מחוות שרתים מבוזרות.
בקיצור - הנקודה שאני מנסה להעביר היא שייקח זמן עד שנוכל להעביר שיחה חיה מהסלולר לטלפון קווי. אבל מצד שני, אין שום מניעה לקבל היום פלטפורמה מבוזרת בבית לטובת מולטימדיה. Sage קרובה לכך, Myth קצת מקדימה אותה, LinuxMCE לקחה את הדבר הזה צעד אחד קדימה ואני בטוח שיש עוד דוגמאות שאני לא מכיר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

1. גוגל לא דוגמא מתאימה. הם שולטים בכל השרות שלהם מא ועת ת.
2. לא מכיר. לא יכול לחוות דעה
3. אנחנו מדברים על אותו תקן שבגרסת b לא היית מצליח לחבר התקנים של שני יצרנים שונים, שבגרסת g חיבור התקן b מנחית את כל הרשת ושתקוע כבר שלוש שנים באותו מצב כי החברים בתעשיה לא מסוגלים להזיז את תקן n? בגלל שאני מכבד אותך אני אעשה כאילו שלא הצלחתי לקרוא את הסעיף הזה כי אם זה הקריטריון שלך להצלחה אז זה נראה אפילו יותר גרוע מ BT.
4. גם לא מתאים. ספציפית לסקייפ אתה זקוק לרשיון מהם כדי להוסיף את היכולת לתוך טלפון. בכללי ל P2P מלבד bitorrent לא שמעתי על הטמעת היכולות לתוך devices שאנם מחשבים אישיים.
5. ממש לא. ראה את המאמצים המאוד מצליחים לדוגמא של yahoo לשמר את ה IM שלהם כ prorietary ואת חוסר היכולת של אפליקציות צד שלישי כמו trillian לתת פתרון אחוד.
אתה יכול להמשיך לנסות, הנה אתן לך טיפ: USB. עובד עם כל דבר וממש cross platform. אבל מה...נשלט על ידי intel שלא מתכוונת לתת ל AMD או NVIDIA להכתיב לה מה יכנס ב USB 3. רואה לאן הדברים מובילים? אין שום אפשרות שמקבץ של יצרנים שכל אחד דואג לכיס שלו ומעוניין לדחוף לך את הטכנולוגיה שלו לגרון כדי לנעול אותך כלקוח יסכימו ביניהם על פתרון שיעשה לך הלקוח חיים קלים אם תבקש לעבור מספק אחד לשני. בשביל זה צריך גוף ממשלתי או בין לאומי בלתי תלוי בתעשיה ושיכול לתת ליצרנים בעיטה בביצים כשצריך.
2. לא מכיר. לא יכול לחוות דעה
3. אנחנו מדברים על אותו תקן שבגרסת b לא היית מצליח לחבר התקנים של שני יצרנים שונים, שבגרסת g חיבור התקן b מנחית את כל הרשת ושתקוע כבר שלוש שנים באותו מצב כי החברים בתעשיה לא מסוגלים להזיז את תקן n? בגלל שאני מכבד אותך אני אעשה כאילו שלא הצלחתי לקרוא את הסעיף הזה כי אם זה הקריטריון שלך להצלחה אז זה נראה אפילו יותר גרוע מ BT.
4. גם לא מתאים. ספציפית לסקייפ אתה זקוק לרשיון מהם כדי להוסיף את היכולת לתוך טלפון. בכללי ל P2P מלבד bitorrent לא שמעתי על הטמעת היכולות לתוך devices שאנם מחשבים אישיים.
5. ממש לא. ראה את המאמצים המאוד מצליחים לדוגמא של yahoo לשמר את ה IM שלהם כ prorietary ואת חוסר היכולת של אפליקציות צד שלישי כמו trillian לתת פתרון אחוד.
אתה יכול להמשיך לנסות, הנה אתן לך טיפ: USB. עובד עם כל דבר וממש cross platform. אבל מה...נשלט על ידי intel שלא מתכוונת לתת ל AMD או NVIDIA להכתיב לה מה יכנס ב USB 3. רואה לאן הדברים מובילים? אין שום אפשרות שמקבץ של יצרנים שכל אחד דואג לכיס שלו ומעוניין לדחוף לך את הטכנולוגיה שלו לגרון כדי לנעול אותך כלקוח יסכימו ביניהם על פתרון שיעשה לך הלקוח חיים קלים אם תבקש לעבור מספק אחד לשני. בשביל זה צריך גוף ממשלתי או בין לאומי בלתי תלוי בתעשיה ושיכול לתת ליצרנים בעיטה בביצים כשצריך.