24" FHD או 32" HD READY ?
אבקש את עזרתכם בהתלבטות בין שתי האופציות הבאות:
מסך LCD בגודל 24" של חברת DELL מדגם 2408WFP - שזהו למעשה מסך מחשב רב תכליתי שמשמש גם כטלוויזיה לכל דבר, בעל יכולת הצגה של תכנים ברזולוציה של Full HD כלומר 1080P, עלות המסך 3.5K
או
טלוויזית LCD בגודל 32" HD READY בעל יכולת הצגה תכנים ברזולוציה של 720P בתקציב של 5K (טרם נבחר דגם ספציפי).
*הערה: התקציב אינו מהווה שיקול בבחירה מבחינתי.
הייעוד של הטלוויזיה הוא אינו לשמש כמסך מחשב אלא כאמצעי להצגת סרטים מהמחשב וחיבור לממיר של YES בלבד, במקרה זה אני אמשיך להשתמש במסך המחשב הנוכחי שיש ברשותי כיום.
לעומת זאת, הייעוד של מסך המחשב הוא לשמש כאמצעי להצגת סרטים, חיבור לממיר של YES וכמובן כמסך מחשב לכל דבר.
כפי שניתן לראות, הייעוד של כל אחד מהסכים הוא שונה בתכליתו ולכן גם הדבר מקשה על ההחלטה.
הדבר המרכזי שגורם להתלבטות הוא הבחירה בין איכות לגודל.
האם כדאי לקחת מסך קטן יותר שמאפשר לראות ב1080P או שעדיף מסך גדול יותר שמאפשר לראות ב720P בלבד?
אשמח לדעת האם ההבדלים בין שתי הרזולוציות הם כל כך ניכרים?
אשמח לקבל עצות והסברים בהתאם.
תודה רבה.
מסך LCD בגודל 24" של חברת DELL מדגם 2408WFP - שזהו למעשה מסך מחשב רב תכליתי שמשמש גם כטלוויזיה לכל דבר, בעל יכולת הצגה של תכנים ברזולוציה של Full HD כלומר 1080P, עלות המסך 3.5K
או
טלוויזית LCD בגודל 32" HD READY בעל יכולת הצגה תכנים ברזולוציה של 720P בתקציב של 5K (טרם נבחר דגם ספציפי).
*הערה: התקציב אינו מהווה שיקול בבחירה מבחינתי.
הייעוד של הטלוויזיה הוא אינו לשמש כמסך מחשב אלא כאמצעי להצגת סרטים מהמחשב וחיבור לממיר של YES בלבד, במקרה זה אני אמשיך להשתמש במסך המחשב הנוכחי שיש ברשותי כיום.
לעומת זאת, הייעוד של מסך המחשב הוא לשמש כאמצעי להצגת סרטים, חיבור לממיר של YES וכמובן כמסך מחשב לכל דבר.
כפי שניתן לראות, הייעוד של כל אחד מהסכים הוא שונה בתכליתו ולכן גם הדבר מקשה על ההחלטה.
הדבר המרכזי שגורם להתלבטות הוא הבחירה בין איכות לגודל.
האם כדאי לקחת מסך קטן יותר שמאפשר לראות ב1080P או שעדיף מסך גדול יותר שמאפשר לראות ב720P בלבד?
אשמח לדעת האם ההבדלים בין שתי הרזולוציות הם כל כך ניכרים?
אשמח לקבל עצות והסברים בהתאם.
תודה רבה.
במסך בגודל "24" לא תראה שום הבדל בין HD READY ל FULL HD במרחק צפייה של שני מטר ומעלה (אולי אפילו פחות).
אם אתה מעוניין להשתמש במסך כאמצעי להצגת סרטים ומרחק הצפייה שלך אינו גדול מ-2 מטר, אני הייתי הולך על ה"32" ללא היסוס.
בהצלחה
אם אתה מעוניין להשתמש במסך כאמצעי להצגת סרטים ומרחק הצפייה שלך אינו גדול מ-2 מטר, אני הייתי הולך על ה"32" ללא היסוס.
בהצלחה
אוקי אז הוחלט בעזרתכם שעדיף לרכוש 32" עכשיו ברשותכם נעבור לשלב ההמלצות עבור דגמים ספציפיים
גודל: 32" ( זה גודל אידאלי למרחק צפייה של 2.6 מטר?)
תקציב: עד 5,000 ש"ח
שימושים: 50% הצגת תכנים מהמחשב
ו-50% צפייה בשידורי YES
אשמח לקבל המלצות לדגמים איכותיים
תודה
גודל: 32" ( זה גודל אידאלי למרחק צפייה של 2.6 מטר?)
תקציב: עד 5,000 ש"ח
שימושים: 50% הצגת תכנים מהמחשב
ו-50% צפייה בשידורי YES
אשמח לקבל המלצות לדגמים איכותיים
תודה
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אני מאד מרוצה ממנו בשימושים שלי. מחובר 100% למחשב. בעיקר תכני HD.bomgarten כתב:קנית את הFHD שך BENQ ?
אם כן כמה אתה מרוצה ממנו? ברמה של FHD של חברה טובה ממש?...
הייתי שמח אם הוא היה יותר קונטרסטי ומעוצב יפה יותר. בSHARP FHD שראיתי ראו יותר טוב אבל 37" עלה כפול מה 42" שלי. בטושיבה 42X3500 לדעתי ראו פחות טוב.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
detailer כתב:במסך בגודל "24" לא תראה שום הבדל בין HD READY ל FULL HD במרחק צפייה של שני מטר ומעלה (אולי אפילו פחות).
בהצלחה...
הייתי אומר שמרחק צפיה הגדול מ80 סמ' כבר מעפיל על איכות ה-24 אינץ' (תכניי HD) ובנוסף אין מעבדי תמונה כלל במסך כך שצפייה בתכניי YES תהיה בלתי נסבלת בעליל - עדיף כבר מסך CRT '29 של האלף הקודמת.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

הייתי ממליץ לך להעזר בסבלנות ולחסוך עד שתוכל לקנות טלוויזיה הגדולה מ-40 אינץ'. פשוט חבל לבזבז כסף על 32 אינץ' כאשר מרחק הצפיה הוא 2.7 מטר....
תכני HD Ready (כלומר 720P) יעבדו משמעות ממרחק זה.
תכני HD Ready (כלומר 720P) יעבדו משמעות ממרחק זה.
- shlomishohat
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
32 טושיבה רגזה לא תתאכזב! 720P אבל איכות מדהימה~!
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אני צופה ב-46 אינץ' ממרחק זהה ולא הייתי מתנגד ל-52 אינץ'...Yulz כתב:37" למרחק של 2.6 מטר זה לא גדול מדי?...
טלויזית 37 אינץ' אידיאלית לצפיה בתכני HD ממרחק ממוצא של פחות מ2 מטר לפחות.
כל בעלי הטלויזיות בגדלים הקטנים (32 - 37) הצופים ממרחק הגדול מ-2.5 מטר יכולים להעיד שבתחילה הם חששו מהגודל אך תוך זמן קצר הם הבינו שלמעשה מדובר בטעות ושהם היו שמחים לעוד כ-5 עד 10 אינצ'ים נוספים. אני חסכתי את הצער הנ"ל מעצמי מבעוד מועד ולכן רכשתי את הטלויזיה בגודל 46 אינץ' - טלויזיות לא קונים כל שני וחמישי (לצערי).
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

כנראה שזה המחיר שיש לשלם לאותם "אנשים" אשר צופים בלונדון את קירשנבאום...igk כתב:נכון שבקשר לתכנים של HD מ-2.5 עדיף מסך יותר גדול מ-37"
אבל כשרוצים לשלב בין YES לבין HD
לא היה נוח לראות ממרחק 2.5 מטר את לונדון וקירשנבאום על 46" או צביקה הדר(מניסיון
)
...