24" FHD או 32" HD READY ?
מדוע אתם טוענים שבמרחק הגדול מ 2.5 מטר לא ניתן להנות מאיכות של תכני HD ברזולוציית720P כאשר הטלוויזיה היא בגודל 32" ואילו בגדלים יותר גדולים כן?
הרי שמדברים על אותה הרזולוציה (720P) עבור גדלים שונים (32"\37"\40"), ככל שהטלוויזיה גדולה יותר ככה ה- Dot Pitch גדל ביחס ישר.
כתוצאה מכך התמונה יותר מופקסלת ופחות חדה ופחות איכותית.
הלא כך הדבר?
נקודה נוספת היא שהייעוד של הטלוויזיה הוא לא רק תכני HD בלבד אלא גם צפייה בשידורי YES וכמו שמישהו כתב לפני, לא נעים לראות את לונדון וקירשנבאום (רק לשם הדוגמא) על מסך גדול ובמרחק קצר וזאת מכיוון שהשידור הוא ברזולוציה נמוכה מזה של ה-HD.
מה עושים במצב כזה? יש כאן ניגוד מאוד בעייתי.
הרי שמדברים על אותה הרזולוציה (720P) עבור גדלים שונים (32"\37"\40"), ככל שהטלוויזיה גדולה יותר ככה ה- Dot Pitch גדל ביחס ישר.
הלא כך הדבר?
נקודה נוספת היא שהייעוד של הטלוויזיה הוא לא רק תכני HD בלבד אלא גם צפייה בשידורי YES וכמו שמישהו כתב לפני, לא נעים לראות את לונדון וקירשנבאום (רק לשם הדוגמא) על מסך גדול ובמרחק קצר וזאת מכיוון שהשידור הוא ברזולוציה נמוכה מזה של ה-HD.
מה עושים במצב כזה? יש כאן ניגוד מאוד בעייתי.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אתה מוזמן לבדוק את הקישור הזה:Yulz כתב:מדוע אתם טוענים שבמרחק הגדול מ 2.5 מטר לא ניתן להנות מאיכות של תכני HD ברזולוציית720P כאשר הטלוויזיה היא בגודל 32" ואילו בגדלים יותר גדולים כן?
הלא כך הדבר?
מה עושים במצב כזה? יש כאן ניגוד מאוד בעייתי....
http://www.engadgethd.com/2006/12/09/10 ... reen-size/
אבל אל תתבאס...
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

הנתונים שמופיעים בגרף עוד טובים ביחס לסטנדרט של THX. דרך אגב זה מבוסס על בדיקות מדעיות ביחס ליכולות הראיה שלנו ולרזולוציה בשילוב מרחק צפיה.Yulz כתב:קראתי, לא התבאסתי ולא הבנתי מאיפה הם הביאו את כל הנתונים שמופיעים בגרף?
ועל סמך מה הם קבעו את זה?...
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

העובדה שציינת הולכת ביד אחת עם נתוני הגרף - יחס ישר כמו שאומרים. אני דווקא די סומך על המהנדסים של THX ו- SMPTE (זה The Society of Motion Picture and Television Engineers).Yulz כתב:אוקי אבל אני עדיין מתעקש שככל שהטלוויזיה גדולה יותר, גודל הנק' גם גדל בהתאמה
וכתוצאה מכך התמונה פחות ופחות חדה
איך העובדה שציינתי כרגע מתחברת עם הגרף שמציג את ההפך למעשה?...
מה לגבי האקספט הבריאותי בכל הנושא הזה?
כולנו יודעים שזה לא בריא לעיניים כאשר יושבים קרוב למסך.
אז אתה בא ואומר שאתה יושב במרחק של 2.5 מטר מ46" ? זה לא מכאיב בעיניים? זה נשמע לי מוגזם ולא בריא בעליל.
ועוד שאלה, איך זה לראות אצלך שידורי HOT\YES בטלוויזיה?
יש לי הרגשה טובה שזה לא תענוג גדול במיוחד.
אז אתה בא ואומר שאתה יושב במרחק של 2.5 מטר מ46" ? זה לא מכאיב בעיניים? זה נשמע לי מוגזם ולא בריא בעליל.
יש לי הרגשה טובה שזה לא תענוג גדול במיוחד.
לדעתך עדיף לקנות אותה או לקנות HDR שלחברה מוכרת יותר וטלוויזיה טובה יותר?yanivol כתב:אני מאד מרוצה ממנו בשימושים שלי. מחובר 100% למחשב. בעיקר תכני HD.bomgarten כתב:קנית את הFHD שך BENQ ?
אם כן כמה אתה מרוצה ממנו? ברמה של FHD של חברה טובה ממש?...
הייתי שמח אם הוא היה יותר קונטרסטי ומעוצב יפה יותר. בSHARP FHD שראיתי ראו יותר טוב אבל 37" עלה כפול מה 42" שלי. בטושיבה 42X3500 לדעתי ראו פחות טוב....
ואיפה יש אותה במחיר כזה?!
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

מי זה כולנו? אותם חברות תקנים שהזכרתי ביצעו את כל הבדיקות נ"ל כולל נושא תקינות העיניים. אני מאמין שיצא לך לעבוד מול מחשב אי פעם, אז תגיד לי באיזה מרחק יצא לך לצפות במסך המחשב?Yulz כתב:מה לגבי האקספט הבריאותי בכל הנושא הזה?
יש לי הרגשה טובה שזה לא תענוג גדול במיוחד....
כל עוד העיניים אינן מתאמצות בכדי לקלוט תכנים אז הכל בסדר הרי אני לא יושב בתוך המסך.
בסך הכל זו חוויה מדהימה לצפיה בתכני 1080P כאשר אתה נמצא במרחק האופטימאלי.
לגבי שידורי YES זה לא HD אבל גם לא נורא כלל - יש ערוצים שרואים ממש טוב (ערוצי הסרטים, ערוץ 10/22, stars ועוד) תודות למלאכתם הנאמנה של מעבדי התמונה של Sony אך כמו כן יש כאלו שנצפים "בלת ברירה" כמו שאומרים.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 962
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
למה אתה מדבר בשם כולם ? (אני צופה ממרחק כזה ולחלק גדול משידורי יס - הטלווזיה 37 בהחלט קצת גדולה).nils3373 כתב:.Yulz כתב:37" למרחק של 2.6 מטר זה לא גדול מדי?...
כל בעלי הטלויזיות בגדלים הקטנים (32 - 37) הצופים ממרחק הגדול מ-2.5 מטר יכולים להעיד שבתחילה הם חששו מהגודל אך תוך זמן קצר הם הבינו שלמעשה מדובר בטעות ושהם היו שמחים לעוד כ-5 עד 10 אינצ'ים נוספים....
קודם כל יש פה גם עניין של טעם אישי.
הממוצעים המקצועיים שבדקו אנשי מקצוע ממש לא מתאימים להמלצות שלך ומרחק של 2.7 עם 42 אינטש לדעתם הרווחת הוא ממש לא מתאים ופוגע באיכות הכללית של התמונה.
מה שיפה הוא שהבאת גרף מקצועי בלי להבין אותו יותר מדי. אתה צריך להבין שהגרף הזה מתאר המון קטגוריות כולל מצבי הקרנה ברזולוציות מטורפות של בתי קולנוע (שהרבה יותר גבוהות מ1080P).
בתרגום לעברית - הגרף ממליץ לתכני SD כשמדובר בטלווזיה של 32 אינטש על מרחק של 2.7 מטר. ל 42 אינטש בערך 4.2 מטר. וכדאי לציין שהאיכות של יס בחלק מהערוצים גרועה אפילו מזה (מה שאומר שזה נראה אפילו גרוע יותר ככל שהמסך גדל לעומת DVD SD למשל). כמובן שלתכני HD מרחק הצפייה יכול להיות נמוך יותר או לחלופין הטלווזיה גדולה יותר, אבל תכני HD זה דבר מאוד מאוד לא רלוונטי היום כשבודקים את ההיצע שלהם. בודדים הם האנשים (מסך קוני הLCD) שמורידים וצופים כל היום בעיקר בתכני HD, לרוב מדובר בטכנופריקים שצופים בזה כי זה HD, אצלם המשחק של ביתר זה פתאום לא דבר מעניין כי הוא משודר בSD.
לכן המלצות אלו לא רלוונטיות לכלל האוכלוסיה, והכיוון של פותח הדיון נכון. אני חושב שלהמליץ לבן אדם שפוי טלווזית 42 למרחק כזה זה חוסר מקצועיות, אפילו 37 יכול להיות גבולי לפעמים במרחק כזה.
על פי הגרף המדובר http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html הרזולוצייה הנמוכה ביותר היא 480p.
האם זאת רזולוציית SD המשודרת כיום ב-YES אליה התייחסת?
האם זאת רזולוציית SD המשודרת כיום ב-YES אליה התייחסת?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אכן כןYulz כתב:על פי הגרף המדובר http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html הרזולוצייה הנמוכה ביותר היא 480p.
האם זאת רזולוציית SD המשודרת כיום ב-YES אליה התייחסת?...
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אז ככה - אתה קצת חוצפן להגיד שלא הבנתי את הגרף שהעלתי כאן - הדברים הם מאוד ברורים והשאלה של Yulz היתה מאוד עניינית:BRK כתב:למה אתה מדבר בשם כולם ? (אני צופה ממרחק כזה ולחלק גדול משידורי יס - הטלווזיה 37 בהחלט קצת גדולה).nils3373 כתב:.Yulz כתב:37" למרחק של 2.6 מטר זה לא גדול מדי?...
כל בעלי הטלויזיות בגדלים הקטנים (32 - 37) הצופים ממרחק הגדול מ-2.5 מטר יכולים להעיד שבתחילה הם חששו מהגודל אך תוך זמן קצר הם הבינו שלמעשה מדובר בטעות ושהם היו שמחים לעוד כ-5 עד 10 אינצ'ים נוספים....
קודם כל יש פה גם עניין של טעם אישי.
הממוצעים המקצועיים שבדקו אנשי מקצוע ממש לא מתאימים להמלצות שלך ומרחק של 2.7 עם 42 אינטש לדעתם הרווחת הוא ממש לא מתאים ופוגע באיכות הכללית של התמונה.
מה שיפה הוא שהבאת גרף מקצועי בלי להבין אותו יותר מדי. אתה צריך להבין שהגרף הזה מתאר המון קטגוריות כולל מצבי הקרנה ברזולוציות מטורפות של בתי קולנוע (שהרבה יותר גבוהות מ1080P).
בתרגום לעברית - הגרף ממליץ לתכני SD כשמדובר בטלווזיה של 32 אינטש על מרחק של 2.7 מטר. ל 42 אינטש בערך 4.2 מטר. וכדאי לציין שהאיכות של יס בחלק מהערוצים גרועה אפילו מזה (מה שאומר שזה נראה אפילו גרוע יותר ככל שהמסך גדל לעומת DVD SD למשל). כמובן שלתכני HD מרחק הצפייה יכול להיות נמוך יותר או לחלופין הטלווזיה גדולה יותר, אבל תכני HD זה דבר מאוד מאוד לא רלוונטי היום כשבודקים את ההיצע שלהם. בודדים הם האנשים (מסך קוני הLCD) שמורידים וצופים כל היום בעיקר בתכני HD, לרוב מדובר בטכנופריקים שצופים בזה כי זה HD, אצלם המשחק של ביתר זה פתאום לא דבר מעניין כי הוא משודר בSD.
לכן המלצות אלו לא רלוונטיות לכלל האוכלוסיה, והכיוון של פותח הדיון נכון. אני חושב שלהמליץ לבן אדם שפוי טלווזית 42 למרחק כזה זה חוסר מקצועיות, אפילו 37 יכול להיות גבולי לפעמים במרחק כזה....
"הדבר המרכזי שגורם להתלבטות הוא הבחירה בין איכות לגודל.
האם כדאי לקחת מסך קטן יותר שמאפשר לראות ב1080P או שעדיף מסך גדול יותר שמאפשר לראות ב720P בלבד?
אשמח לדעת האם ההבדלים בין שתי הרזולוציות הם כל כך ניכרים?"
Yulz לא אמר שיש בכוונתו לצפות אך ורק בתכני SD, במקרה זה הייתי ממליץ על פלאזמה ותו לא.
שאתה אומר שתכני 1080P אינם רלוונטים כיום אתה גם מתכוון לעוד שנתיים? כי לי לא נראה שיש משהו שמעוניין להחליף מסכים כל שני וחמישי ואולי שכחת שמדובר בהשקעה לטווח ארוך...
אחרי הכל אם שכחת אנחנו פה בשביל לעזור ולא להתנגח אז שבת שלום
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 962
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אני מתנצל אם לא הבנתי את כוונתך ונוצר פה בילבול. מקווה שתסלח לי.
הוא ציין בצורה די ברורה מה הצרכים שלו ולפי זה אני מסיק (אני מסכים שהעובדה שהוא שאל על הבדלי הרזולוצייה יכולה איך שהו לגרום להסקת מסקנה שזו המטרה שלו). אני גם מכיר טוב מאוד את השימושים השונים של אנשים בטלווזיה ואת אחוז כל סוג צופה מסך אוכלוסיית הקונים, אז אני נוהג להמליץ בכיוונים מסויימים, ולדעתי זו לא השקעה חכמה.
מה עוד - ככל ששהזמן רץ - טכנולוגייה ביתית היא מוצר שנרכש לפחות ופחות זמן. עוד לפני שתנשום LCD יהיה עתיק ומאוד לא איכותי מול הטכנולוגיות המתחרות העתידיות, 1080P תהיה רזולוצייה נמוכה (כבר ביפן עובדים על זה), ובגלל התחרות על מחירים נמוכים המסך מראש לא יחזיק יותר מדי זמן.
יש כלל מאוד נחמד שכדאי לקבל אותו דווקא כהמלצה : כיום - לא מומלץ להשקיע אקסטרה כסף במוצר טכנולוגי ביתי בשביל משהו עתידי. בדומה לעובדה שאם אתה גולש באינטרנט לא תקנה מעבד 4 ליבות רק בגלל שלעתיד יצתרכו את זה (כי כשיגיע אותו עתיד, תצתרך 12 ליבות כדי להפעיל את מה שחשבת שתרצה).
אפשר להתווכח אם זה, אבל אם תבדוק טוב טוב תראה שזה נכון.
הוא ציין בצורה די ברורה מה הצרכים שלו ולפי זה אני מסיק (אני מסכים שהעובדה שהוא שאל על הבדלי הרזולוצייה יכולה איך שהו לגרום להסקת מסקנה שזו המטרה שלו). אני גם מכיר טוב מאוד את השימושים השונים של אנשים בטלווזיה ואת אחוז כל סוג צופה מסך אוכלוסיית הקונים, אז אני נוהג להמליץ בכיוונים מסויימים, ולדעתי זו לא השקעה חכמה.
מה עוד - ככל ששהזמן רץ - טכנולוגייה ביתית היא מוצר שנרכש לפחות ופחות זמן. עוד לפני שתנשום LCD יהיה עתיק ומאוד לא איכותי מול הטכנולוגיות המתחרות העתידיות, 1080P תהיה רזולוצייה נמוכה (כבר ביפן עובדים על זה), ובגלל התחרות על מחירים נמוכים המסך מראש לא יחזיק יותר מדי זמן.
יש כלל מאוד נחמד שכדאי לקבל אותו דווקא כהמלצה : כיום - לא מומלץ להשקיע אקסטרה כסף במוצר טכנולוגי ביתי בשביל משהו עתידי. בדומה לעובדה שאם אתה גולש באינטרנט לא תקנה מעבד 4 ליבות רק בגלל שלעתיד יצתרכו את זה (כי כשיגיע אותו עתיד, תצתרך 12 ליבות כדי להפעיל את מה שחשבת שתרצה).
אפשר להתווכח אם זה, אבל אם תבדוק טוב טוב תראה שזה נכון.